פורום אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר בועז ליברמן
ד"ר בועז ליברמן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר בועז ליברמן ללא פרסום בפורום

• כאבי רגליים וסוכרת
    שירן.
    25/04/2012

שלום, אני בת 46 וגילו לי לאחרונה סוכרת סוג 2 . יש לי כבר כמה שבועות כאבי רגליים שמקשים לי ללכת ולקום מישיבה כאילו השרירים תפוסים לפעמים הן קצת מתנפחות לי . אותו סיפור בידיים לפעמים אני מרגישה שהן תפוסות לי והתנועה שלי מוגבלת בהן.
    קרה לי בעבר (לפני הסוכרת) שהיו לי כאבים בשרירי הרגליים והייתי לוקחת תרופה בשם ETOPAN400 כמה ימים בודדים והכאבים ברגלים היו עוברים לגמרי. עכשיו שיש לי סוכרת הרופא אורטופד לא מסכים לתת לי שום תרופה כי הוא חושב שזה יזיק לי כי יש לי סוכרת והוא שלח אותי לבדיקת רנטגן וממוגרף.
    השאלה שלי היא מה עושים אם יש לי סוכרת סוג 2 ויש לי בעיה ברגליים יש איזשהו טיפול תרופתי שכן אני אוכל לקחת או איזה טיפול אחר שירפא את כאבי הרגליים?

בתודה,שירן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים וסוכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי רגליים וסוכרת - תגובה

ד``ר רוני וייצן
    25/04/2012

לכאבי רגליים וידיים על רקע סכרת תיתכנה סיבות רבות כגון פגיעה בעצבים, כלי דם, שרירים או שלד ולכן יש להיבדק ע"י רופא המשפחה על מנת להגיע לסיבת הכאבים והטיפול המתאים. חשוב לבצע את הבדיקות שנתן האורטופד.
    לעיתים כאבי שרירים מופיעים בזמן טיפול בתרופה להורדת שומני הדם ממשפחת הסטטינים. האם את נוטלת טיפול כזה?
    אינני ממליץ על טיפול ללא אבחון הגורם לכאבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי רגליים
    רינת
    22/04/2012

בני בן ה2.5 התחיל להתלונן לאחרונה על כאבי רגלים- בשוק. הוא לא מתלונן הרבה אבל זה קורה גם בקימה משינה וגם במהלך היום.
    לאחי יש פיברוס דספלזיה שאובחן בערך בגיל הזה והוא עבר מספר לא מבוטל של ניתוחים.
    רציתי לדעת האם יש מרכיב גנטי במחלה.
    והאם ייתכן קשר בין המקרים.

כמו"כ מה כדאי לעשות- האם לתת לכאב "לעבור" או להתחיל בבירור.

אצין גם שיש לו גם השטחה של צד אחד של הגולגולת (אך ללא השלכות נוירולוגיות) ושהוא שבר את היד בגיל 10 חודשים כתוצאה מנפילה בעת נסיון לעמוד. כמו"כ הוא קטן מאוד לגילו (נולד IUGR).

תודה רבה!
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים

הוספת תגובה

• כאבי רגליים - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    23/04/2012

ניתן לשלול פיברוס דיספלזיה בצילום רנטגן, באם הכאב מתמשך יש לפנות לאורטופד ילדים, לרוב בכול מקרה מדובר על מעקב בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש גדול מעל המרפק בזרוע ימין
    ד``ר בועז ליברמן
    13/04/2012

שלום רב,
    אני בת 61. יש לי גוש גדול מעל המרפק בזרוע ימין. אני סובלת מכאבים עזים וחיכיתי מספר חודשים לבדיקת MRI.
    בבדיקה נמצא תהליך הומוגני בעל מרקם שומני המערב את שריר הטריספס וחודר אנטריורית גם לתוך שריר הברכיאליס. ממדי התהליך 12 ס"מ אורך, 5 ס"מ AP ו 4.5 רוחב. העצב הקוטנאי האחורי עובר בקדמת התהליך. המרפק נראה שמור. העצם נראית שמורה עם עצם לשד תקין. מתאים לליפומה.

נאמר לי על יד הרופא כי הניתוח יתבצע במחלקת אורטופדיה אונקולוגית.
    שאלותיי:
    מדוע יש צורך במעורבות של אונקולוג?
    האם נתוני הבדיקה מעידים על כך שזהו גידול שאינו שפיר?
    תודה מראש וחג שמח

הוספת תגובה

• ליפומה - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    13/04/2012

אורטופד אונקולוג הוא מנתח המתמחה בטיפול כירורגי בגידולים שפירים וממאירים המערבים את מערכת השריר-שלד, התמחות זו נוצרה על מנת לתת טיפול מיטבי למחלות אלו תוך הסרה של הגידול ככל שנדרש, ושימור התפקוד של האתר המנותח.
    לפי התאור שנתת בשאלתך קיים סיכוי גבוה כי מדובר על תהליך שפיר, ולכן מעורבות אונקולוג (רופא המטפל בסרטן באמצעים תרופתיים או בקרינה) לא סבירה במקרה זה.
    רופא המתמחה בתחום יוכל להרחיב את התשובה, ולהעריך את אופי הגידול לאחר מעבר על בדיקת ה MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    תקווה
    04/04/2012

האם שבר ברגל שלא התאחה כראוי יכול איכשהו להתפתח לסרטן?
    תודה
    מאחל חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    04/04/2012

חוסר איחוי אינו מוביל ממאירות בעצם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    גל
    26/03/2012

בעקבות כאבים ברגל עשיתי צילום והתוצאה: הודגם תהליך אקספנסילי מעורב ובחלקו ליטי עם תגובה פריאוסטלית ועיבוי קורטיקלי הטרוגני בקידמת -לטרלי הטיביה בדיאפיזה וחלק אמצעי של הטיביה.
    מה פירוש התוצאה ולאן ממשיכים מכאן?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• מה זה אומר? - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    26/03/2012

יש לפנות לאורטופד המתמחה בתחום האורטופדיה האונקולוגית, רוב התהליכים המתגלים בעצם שפירים, אך על פניו יש לבצע במקרה זה תהליך אבחנתי נאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקדי אות שומן בעצמות-ליפומה תוך גר
    שירי
    25/03/2012

שלום,בשל כאבי גב תחתון קשים בבוקר ועד להגבלה בתנועה,הופניתי לצילום רנטגן ,שבו נמצא שינויים במפרקי SIJ.כ"כ,עשיתי בדיקת MRI שממצאיו:מפרקים סקרואיליאקליים נראים תקינים,ללא ארוזיות וללא הצרות.לא נראית בצקת בהיקף המפרקים ולא נראית האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד במפרקים או בהיקפם.נראים מס' מוקדים בעלי אות שומן בעצמות הסקרום והאיליום.הגדול בהם בקוטר כ-1.7 ס"מ בסקרום משמאל.כנראה ליפומות תוך גרמיות.ללא האדרה פתולוגית במוקדים אלה.בסריקה סגיטלית של עמוד השדרהנראים מוקדים בעלי אות שומן בחוליות L3 ו L4 כנראה המנגיומות קטנות.שינויים דיסקוגניים מסוג מודיק בהיקף מרווח L5-S1 ללא תהליכים החשודים כדלקתיים בחוליות.לסיכום,ללא עדות לסקרואילאיטיס.
    האם ע"פ הממצאים, לא מדובר בדלקת מפרקים?
    מה ההשלכות של הממצאים?מה משמעות מוקדי אות שומן/ליפומות תוך גרמיות?מה משמעות שינוי דיסקוגני?האם עלי לפנות לטיפול לאורטופד?

הוספת תגובה

• מוקדי אות שומן בעצמות-ליפומה תוך גר - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    26/03/2012

התשובה מראה עדות לתהליכים לא גידוליים בעמ"ש, יש לפנות לאורטופד להמשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקסוסטוזות
    חגית
    25/03/2012

שלום ד"ר

אני בת 37, סובלת מ multipy exostoses כמו יתר בני משפחתי. לפני כשנה וחצי התחלתי להרגיש זרמים בשוק הימנית, שבאו והופיעו לסירוגין. בחודש האחרון הזרמים חזרו, ואני מרגישה אותם כל הזמן, בזמן מנוחה ובתנועה. בזמנו הייתי אצל אורתופד אונקולוג ששלל כל קשר לאקסוסטוזות..בדיקת נירולוג תקינה, emg יצא תקין, בדיקות דם תקינות. התגלתה פריצת דיסק L5 S1 אורתופד שלל קשר לזרמים בשוק הימנית.
    אני מאוד מוטרדת, ואשמח אם תוכל להגיד לי מה לדעתך יכולה להיות הסיבה. האם לדעתך יש קשר בין האקסוסטזות לזרמים שאני חשה?
    תודה
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    אקסוסטוזות

הוספת תגובה

• אקסוסטוזות - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    26/03/2012

אקזוסטוזות יכולות לגרום ללחץ על עצב, ולתגובה עצבית בהתאם, אך מצב זה לא שכיח, יש לפנות לאורטופד אונקולוג שיעריך את מצבך הכללי, ואת הקשר בין התסמינים לגידולים השפירים לרוב מהם את סובלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלסטופיברומה בגב
    בת
    19/03/2012

אלסטופיברומה - מה זה בדיוק? ומה הטיפול בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלסטופיברומה בגב

הוספת תגובה

• אלסטופיברומה בגב - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    19/03/2012

אלסטופיברומה הוא תהליך שפיר המופיע יותר בנשים סביב לגיל 40 בדופן החיצונית אחורית של בית החזה מתחת עצם השכם, התהליך יכול להופיע דו-צידי, ומתבטא לרוב בגוש הגורם להרמה של עצם השכם, ולתחושת קפיצה בזמן הנעת הזרוע, ניתן לטפל ניתוחית רק באם התהליך גדול ומפריע מכאנית
    באם אין שינוי גודל או הפרעה מכאנית ניתן לבצע מעקב בלבד ללא התערבות ניתוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה
    קרן
    11/03/2012

שלום
    האם יש דבר כזה "כאב בין צלעי"
    שהוא למעשה כאב בחזה בזמן נשימה (לא נשיפה)
    והמקור שלו הוא בשרירים שבין הצלעות או משהו כזה?

אומרים שזה קורה לדוגמא אם ישנים עם מזגן על טמפרטורה נמוכה מאוד.
    אתם מכירים את התופעה?
    איך ניתן להבחין אם מדובר בכאב מהסוג הזה או משהו רציני?
    רופא אמר לי בעבר שאם מדובר בכאב שמופיע רק בתנועה של הצלעות (נשימה) אז המקור שלו הוא מכני (שרירים) זה נכון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחזה

הוספת תגובה

• כאב בחזה - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    11/03/2012

כאב בצלעות יכול לנבוע מחבלה, ממאמץ, ומגירוי של העצב הבין צלעי, בכול מקרה של כאב ממושך יש לפנות לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה וייעוץ בנוגע למצב בריאותי
    רפי
    27/02/2012

שלום רב רופאים נכבדים.אני בן53. לא מעשן.
    מזה כשלושה חודשים אין לי מנוחה בימים ולילות אני סובל מכאבי גב תחתון ורגל שמאל במיוחד,כאבי ברך שמאל עזים,לאורך הקרסול וכף הרגל ומסביבם תחושת שרפה דקירות ונימולים. תחושות אלו מציקות מטרידות אותי.
    הירופרקט ופיזיותרפיסט עם טיפוליהם שונים,תרופות עם מינונים שונים וזריקות ולטרן טרמדקס דיפרוספן ואפידורל,לא שיפרו את מצב בריאותי,עד כה אותם כאבים ותחושות במקומות שציינתי.
    בלילות אני נרדם באמצעות בונדורמין,עד מתי? אני מתקשה לישון בצד שמאל,כל בוקר הכאבים והתחושות ברגל שמאל מעירים אותי.
    לפי צילומי ומימצאי ct של עמוד שידרה צווארי גבי ומותני ולפי מיפוי עצמות של כל השלד, יש מימצאים. אולי אני צריך וחייב לעבור ניתוח לטובת ולשיפור מצב בריאותי?
    באמת נמאס לי מתרופות וזריקות שונות שאני מקבל אצל אורטופד בקופת חולים ובמרפאת כאב. לדעתך מבחינתך הערכתך- האם באמצעות ניתוח ע"ש או רגל, אחרי ניתוח יעלמו לתמיד כאבי ברך שמאל? ואותן תחושות מסביב לקרסול וכף הרגל? אני חושש שאותם כאבים ותחושות יעברו בקרוב לרגל ימין.

הוספת תגובה

• שאלה וייעוץ בנוגע למצב בריאותי - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    29/02/2012

מטרת פורום זה לספק מידע בתחום הגדרתו, ולא להעניק טיפול רפואי.
    מומלץ לפנות לרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים
    מירי
    22/02/2012

שלום רב דוקטור!
    בת 49, סרטן שד עם גרורות לעצמות. לפני חצי שנה סיימתי קורס כימוטרפיה. מטופלת כעת אחת לחודש בזריקה: FASLODEX 250 MG .לאחרונה כאבים שהחלו במפסעה שמאלית, והגיעו לאורך כל הרגל, עם חוסר יכולת ליישר את הרגל או לדרוך עליה(כל ניסיון לישר את הרגל גרם לכאב חריף), אירוע זה קרה כבר פעם שנייה,
    השבוע כאבים ברגליים, יותר באזור שמתחת לברכיים, כאב שמאוד שורף, וגורם לי לשכב רב הזמן. אני נוטלת משככי כאבים נרקוטיים, ללא הטבה. וממתינה לתור לבדיקת PET CT האם לדעתך ייתכן פיזור של הגרורות לעצמות הרגליים? אני ממש חסרת אונים.
    אודה לתשובתך!
    בברכה מירי

1

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגליים

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    22/02/2012

כאב המופיע לסירוגין ונעלם מאפיין פחות תהליכים גרורתיים, באם מדובר על כאב קבוע יותר יש לפנות לאונקולוג המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגעים סקלרוטיים
    דפנה
    19/02/2012

שלום רב

האם אבחנה של נגעים סקלרוטיים רבים בשלד יכולה להעיד על גרורות בעצמות?

מה זה אומר בעצם "סקלרוטיים"? כלומר האם אלו תהליכים נורמליים שקורים בגוף עם העלייה בגיל או הם מעידים על משהו פתולוגי?

תודה רבה

מרב

לקביעת תור
    סגירה
    נגעים סקלרוטיים

הוספת תגובה

• נגעים סקלרוטיים - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    20/02/2012

סקלרוטי פירושו יצירת עצם/הצטברות חומר דמוי עצם, קיימים תהליכים נוספים לא גרורתיים/סרטניים היכולים לגרום לממצא זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בעצמות
    דפנה
    15/02/2012

שלום רב

אני כשנתיים לאחר אבחון של סרטן שד ללא גרורות. עברתי טיפולים כימותרפיים וקרינתיים. לפני כחצי שנה עברתי בדיקת פט סיטי כחלק מהמעקב ואובחן תהליך גרורתי בעצמות.

התחלתי לקחת טמוקסיפן (שהוצע לי בסיום ההקרנות, אך סירבתי לקחת) ועירוי זומרה פעם בחודש.

בבדיקת פט סיטי שנערכה לפני ימים אחדים נכתב שאין קליטה פתולוגית בעצמות ולסיכום נכתב: "שיפור בממצאים". אני מסיקה מכך שהכדור "עובד".

האם זה אומר שאני כבר לא מאובחנת כחולת סרטן גרורתי? האם זה בבחינת פרוגנוזה להפוגה ממושכת מהמחלה?

בעצם, מה זה אומר בשפה פשוטה?

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בעצמות

הוספת תגובה

• גרורות בעצמות - תגובה

ד``ר רוני וייצן
    15/02/2012

במילים פשוטות זה אומר שאת מגיבה היטב לטיפול ויש להמשיכו. האבחנה לא משתנה בעקבות הבדיקה.
    הפרוגנוזה בהחלט טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

לאה
    18/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירך שמאל וממצא במפרק הירך
    מיכל
    10/02/2012

שלום רב,
    אני בת 31. שנים רבות עסקתי במחול באופן מקצועי ואינטנסיבי (עד לפני כשנה) וכיום אני מורה לפילאטיס. בריאה בדרך כלל.
    בעקבות כאבים מתמשכים בירך שמאל- מפשעה שמאל אשר החלו לפני 3 חודשים (בתקופה שכבר לא רקדתי) וללא כל חבלה באזור, נשלחתי לבדיקת אם אר איי אגן ומפרק ירך (רגיל, לא ארתרו).

להלן התוצאות:
    בבסיס ראש הירך משמאל הודגם נגע בעל סיגנל גבוה ב-STIR/T2 ונמוך בT1 בגודל כ-11 מ"מ עם דופן לא סדיר ותוכן שבחלקו לא הומוגני. הנגע מקבל האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד.
    לפי המיקום ניתן לחשוב שמדובר ב-Herniation pit אך המרקם הלא הומוגני והדופן הלא סדיר מביא למחשבה על אבחנות מבדלות נוספות כגון: אנכנדרומה, לזיות סובכונדראליות שיכולות להיות כתוצאה מ-Femoracetabular Impingement.
    כמו כן, הודגמה כמות נוזל קטנה שמלווה את גיד הגלוטאוס מדיאוס ויכולה להתאים לדלקת במידה קלה באותו צד.

נשלחתי למומחה למפרק ירך ואני ממתינה לתור אליו. היות שהתור הינו רק בעוד מספר שבועות ואני מודאגת, רציתי לדעת האם מתוך התוצאה הנ"ל עולה חשד לממאירות. במיוחד מטריד אותי ה"מרקם הלא הומוגני" וה"דופן הלא סדיר".

אגב, כיום הכאב ממוקד בירך עצמה.

בתודה,
    מיכל

הוספת תגובה

• כאבים בירך שמאל וממצא במפרק הירך - תגובה

ד``ר רוני וייצן
    14/02/2012

ממליץ להגיע לפגישה עם ד"ר ליברמן בתאום איתו. בדר"כ מיידית.
    אבחנה אפשרית ניתנת על פי סיפור המחלה, בדיקה גופנית ועיון בבדיקת ה MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופיטרן
    אורי
    07/02/2012

דופיטרן יכול לקרות בעקבות גרורות בעצמות או אין קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    דופיטרן

הוספת תגובה

• דופיטרן - תגובה

ד''ר בועז ליברמן
    07/02/2012

אין קשר מובהק, יש לפנות למנתח כף יד לצורך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה