פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן שעוברים אחרי ארוחה
    יוסי
    03/06/2009

בשבוע האחרון יש לי כאבי בטן בבוקר או לאחר זמן ממושך שלא אכלתי. הכאב הוא מתחת לעצם החזה. הכאב כמעט שנעלם אחרי האוכל.
    הכאב מזכיר את התחושה שיש כאשר לא אוכלים זמן רב אבל הרבה יותר כואב.
    האם כדאי לראות רופא או שזה יכול להיות משהוא שעובר אם הזמן?
    ואם כן אז איזה רופא? משפחה ,מומחה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי בטן ברעב

פרופ' אלכסנדר פיש
    07/06/2009

כאבים בבטן עליונה בעת רעב שמוקלים ע'' הארוחות הם מוגדרים ככאבי דמויי כי (אולקוס).
    מציע לפנות תחילה לרופא משפחה. אם אתה צעיר ויש עדות להיליקובקטר יתכן ויומלץ לך לקבל טיפול. אם אתה עברת את גיל 45-50 יתכן וכדאי לבדק דרכי עיכול עליונות תחילה.
    אם הכאבים מתמידים יהיה צורך בבדיקת גסטרוסקופיה
    בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרפלסטי ואדנומטוטי עם LGD ??
    אבי
    03/06/2009

שלום לכם,
    אני גבר בן 60+ כחודשיים לאחר קבלת הקרנות עקב סרטן הערמונית, במעקב הימטלוגי עקב CLL
    בתוצאת ביופסיה לאחר קולונסקופיה נרשם :
    קולון ימין פוליפ דלקתי ללא דיספלזיה כלל.
    קולון שמאלי פוליפ משולב היפרפלסטי ואדנומטוטי עם LGD
    עקב מצבי התוצאה מדאיגה ומטרידה !
    אודה על הבהרה/הסבר לשלושת המונחים שבתשובה

בתודה מראש
    אבי

הוספת תגובה

• אבי

ד''ר אהוד מלצר
    03/06/2009

זהו פוליפ שפיר. אם נכרת במלואו, אין לו משמעות לאחר כריתתו למעט הצורך במעקב - את זה יקבע הגסטרואנטרולוג שלך
    בברכה
    דר' מלצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בפלורת המעיים
    יוסי
    02/06/2009

לפני כשלושה חודשים נטלתי אנטיביוטקה (ציפרודקס למשך שבוע) לאחר זיהום חיידקי (חיידק השיגלה) ומאז התחילו לי בעיות במערכת העיכול, בעיקר עצירויות תחושת אי התרוקנות ותחושת דחיפות.
    הייתי אצל רופא גסטרו אשר אמר לי שאולי פגעתי באיזון של החיידקים הטובים במעיים ושלח אותי לעשות גם בדיקה לצליאק ורגישות ללקטוז.
    הייתי רוצה לשאול כמה שאלות ששכחתי לשאול אותו.
    1)אם אכן פגעתי בפלורת המעיים הדבר אמור להסתדר מעצמו?
    2)כמה זמן בערך המצב הזה יכול להימשך עד ההחלמה?
    3)האם השיפור במצב צריך להיות הדרגתי?
    4) האם יש תרופה או תוסף שאני יכול ליטול כדי לשפר את המצב או לזרז את תהליך ההחלמה?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בפלורת המעיים

הוספת תגובה

• יוסי

ד''ר אהוד מלצר
    03/06/2009

שלום יוסי
    פגיעה בפלורת המעי בדרך כלל גורמת לשלשול ולא לעצירות, היא נמשכת לרוב תקופה קצרה ובדרך כלל חולפת מאליה.
    השינוי המתמשך בהרגל היציאה שלך והתחושות האחרות אינן קשורות קרוב לודאי בטיפול האנטיביוטי שקבלת לפני 3 חודים מצריכות להערכתי בירור (למשל קולונוסקופיה)
    בברכה,
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס
    דני
    01/06/2009

תודה רבה מאוד על תשובתכם בעבר.

רציתי לשאול 2 שאלות.

1) מהו רפלוקס לרינגופרינגיאלי, מצאתי ביטוי זה בגוגל, ומאוד התאים לי לסימפטומים שלי, שאין לי צרבת, אבל יש לי תמיד כייוחים בגרון, וצרידות קבועה המון שנים המלווה במרווח בין המיתרים, אם כן, אשמח לשמוע קצת יותר על זה, וגם איך מאבחנים זאת בבירור בשונה מהרפלוקס המצוי.

2) לאור היובש החמור שאני חווה בגרון, אני מטפטף כל לילה לפני השינה טיפת שמן זית לכל נחיר, בהמלצת קלינאית תקשורת, רציתי לשאול האם זה עלול להחליש את הסוגר, ולגרום או להחמיר רפלוקס.

תודה רבה מאוד מאוד, על התשובות המליאות והמהירות.

לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• דני

ד''ר אהוד מלצר
    02/06/2009

דני שלום שוב
    רפלוקס לרינגופרינגיאלי הוא רפלוקס של תוכן קיבה המגיע עד ללע ולכן גורם לגירוי בית הבליעה ומיתרי הקול ובין היתר יכול לבוא לידי ביטוי בליחה וצרידות. האבחנה במקרה שלך צריכה להיעשות ע"י ניתור חומציות במשך 24 שעות או ניסיון טיפולי במנות גבוהות של תרופות המקטינות המפרשת חומצת קיבה.
    שמן מרפה את הסוגר בין הושט והקיבה אך אני בספק אם טיפה אחת תעשה זאת.
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנימיה
    בת 26
    01/06/2009

צוהריים טובים ,
    אני סובלת מאנימיה קשה , ובלי הגזמה קיבלתי בשנה האחרונה יותר מעשריים מנות דם , וגם כן קיבלתי כעשרה עירוי ברזל ...
    פעם ההימוגלובין יורד בצורה משמעותית ( HB=4 ) ואחרי מנות הדם עולה ל- 10 , ואז אחרי כמה ימיים או שבועות יורד עוד פעם ...
    כמובן שללו מחלות בדם ובייצרתו , גם כן נשלל דימום מהווסת( יותר מחצי שנה לא מקבלת- אני בנתיים בתת משקל (38ק"ג) ...

עברתי כמה בדיקות לשלול דימום ממערכת העיכול ( גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , וידיו קפסולה , CT בטן , ... ) והכל יצא תקין...
    בנתיים אני במעקב רופא גסטרו , האם תוכל להסביר לי מאיפא אפשר לאבד דם בצורה כזאת ?
    אתמול עשיתי ס"ד והנה התשובה :
    מס הזמנה
    176246330
    מתאריך
    09:27 31/05/2009
    רופא מזמין
    עראקי עדנאן
    גורם מזמין
    טירה מחוז שרון שומרון

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    10.8- 4.8 K/ul 7.9 WBC

5.40- 4.20 M/ul 2.69 RBC

16.0- 12.0 g/dl 6.8 HB

1 47.0- 37.0 % 21.3 HCT

31.0- 26.0 pg 24.2 MCH

36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC

16.0- 11.0 % 18.1 RDW

97.0- 80.0 fL 79.2 MCV

15.0- 0.0 0.1 MACRO%

10.0- 0.0 9.7 MICRO %

10.0- 0.0 0.8 HYPER%

10.0- 0.0 25.3 HYPO %

10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO%

450- 150 K/ul 127 PLT

13.0- 4.0 fL 11.6 MPV

פירוט הערות
    מציין הערה
    1
    בוצע פעמיים

לקביעת תור
    סגירה
    אנימיה

הוספת תגובה

• אנמיה

ד''ר אהוד מלצר
    02/06/2009

ראשית חובה לדעת האם מדובר בחסר ברזל (אני מניח שהרופאים שלך בדקו זאת וזו הייתה המסקנה). עד 25% מהסובלים מאנמיה מחוסר ברזל לא מאובחנים ולא מוצאים את הסיבה לכך. המקרה שלך לא שגרתי. האם נשללה מחלת צליאק? במקרה כזה בדרך כלל מקובל לחזור עוד פעם אחת על כל הבירור למקרה שקיימת בעייה כלשהי ש"פוספסה" באחת הבדיקות שעברת. אם כל זה יהיה תקין שוב, יש לשקול בדיקה של עלי הדם של הבטן (אנגיוגרפיה)
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    דני
    01/06/2009

שלום וברכה.

אני חולה באסטמה קלה, וגם עברתי לפני 3 שנים ניתוח ע"ש 'ניסן' לתקן בקע סרעפתי וליצור סוגר.

רציתי לשאול האם נטילת וונטולין שתפקידה להרפות שריר חלק, עלולה גם להרפות את הסוגר הוושטי.

גם רציתי לשאול האם וכמה מצוי שחוזר ריפלוקס אחר ניתוח שכזה, פשוט יש לי לאחרונה יותר מידי שיעולים ויובש בגרון, מה שקצת מזכיר לי את ימי הרפלוקס הזכורים שלא לטוב.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר אהוד מלצר
    01/06/2009

שלום רב
    ונטולין לא יפתח את הסוגר ולא ירפה אותו.
    רוב החולים שעוברים ניתוח מסוג זה חוזרים לסבול מתופעות של רפלוקס מס' שנים לאחר הניתוח. מאד יכול להיות שזה גם המצב אצלך.
    בברכה,
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרוסקופיה
    לימור
    29/05/2009

אני צריכה לעבור בדיקת גסטרוסקופיה ואני מאוד חוששת כיוון שעשיתי בדיקת קולונוסקופיה ולמרות זריקת הטשטוש, נורא סבלתי בבדיקה והפחד שלי שגם בבדיקה הזו אני אהיה ערה לחלק מהזמן ואני אלחץ מכך שמכניסים לי צינור לגרון ושאני ארגיש את מהלך הבדיקה ושיכאב לי.
    האם ישנם מצבים שהחולים שעושים את הבדיקה ערים בחלק מהזמן ומרגישים את הנעשה בבדיקה?
    האם קיימת האפשרות שזה יגרום לי להקיא?
    האם יש סיכוי "להיחנק" מהצינור?
    כמה זמן נמשכת הבדיקה?
    האם ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה מלאה, ואם כן, במה זה שונה מזריקת טשטוש?
    בבדיקת קפסולה, ניתן לראות גם את התריסריון?
    תודה. לימור

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• לימור

ד''ר אהוד מלצר
    31/05/2009

שלום לימור.
    1. גסטרוסקופיה, בניגוד לקולונוסקופיה אינה מכאיבה כלל
    2. אין סיכון לחנק,
    3.את בצום כך שאין מה להקיא
    4. ניתן בהרדמה אך ממש אין הצדקה לכך
    5. בדיקת קפסולה אינה טובה כל כך לחלק זה של מער' העיכול ומיועדת בעקר למעי הדק
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרוסקופיה
    לימור
    29/05/2009

תודה.
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• לימור

ד''ר אהוד מלצר
    31/05/2009

בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטור פילורי
    שמוליק
    28/05/2009

שלום,
    בחודש נובמבר אובחן אצל אישתי הליקובקטור פילורי ברמת 71.47 (לפי תוצאות מאתר מכבי). אישתי עברה טיפול של אנטיביוטיקה ועוד מספר כדורים (לא מוקסיפן בשל רגישותה למוקסיפן). בדיקה נוספת לאחר הטיפול הראתה שהחיידק עדיין פעיל ותוצאת הבדיקה הייתה 61.52. בעקבות תוצאה זו אישתי קיבלה שוב טיפול תרופתי וחזרה על הבדיקה פעם נוספת. תוצאות הבדיקה האחרונה שהייתה ב 17.5 הייתה 82.74.
    אישתי לא סובלת מכאבים בבטן או מצרבות.
    אנחנו די אובדי עצות לגבי המשך טיפול אפשרי בעיקר נוכח העבודה כי נמצא קשר בין נוכחות חיידק זה לבין התפתחות סרטן.
    אשמח לשמוע על דרכי טיפול אפשריים וכן לקבל המלצה על רופא מומחה לתחום זה שאפשר להגיע אליו לבדיקה/התייעצות (גם באופן פרטי).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטור פילורי

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר אהוד מלצר
    31/05/2009

שלום רב
    ראשית לא ברור באיזה סוג של בדיקה נמצא החיידק. על פי גובה הערכים אני מבין שמדובר בבדיקת דם. בדיקת הדם טובה לאבחון ראשוני של החיידק אך אינה משמשת כלל למעקב אחרי טיפול מאחר ורמת הנוגדנים נותרת גבוהה לאחר טיפול עד שנתיים גם כאשר החיידק כבר אינו קיים כלל. לכן בדיקת הבחירה היא תבחין נשיפה ולא בדיקת דם. גם אם החיידק נותר קיים לאחר שני טיפולים, ההתעקשות לטפל בו תלויה בסיבה שבגללה נבדקה קיומו בכלל. צריך לזכור שההדבקה בחיידק קורית לרוב לפני גיל 5, כך שהוא קיים אצל אישתך שנים רבות. כמו כן, למעלה מ- 50% מהאוכלוסיה הבוגרת נושאת את החיידק. אז לא להיות בלחץ.
    בברכה
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים...

שמוליק
    31/05/2009

כל הבדיקות בוצעו בתבחין נשיפה, הסיבה שבגללה בוצעה הבדיקה הינה מחסור בויטמין B12.
    התוצאות מבדיקה לבדיקה רק עולות - האם יש לכך משמעות?
    יש לנו ילדה בת שנתיים - האם יש צורך שגם היא תעבור בדיקה???
    מה לגבי היריון? האם יש סכנה או סיבוכים העוללים להיגרם בשל קיומו של החיידק?

המון תודה
    שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק

ד''ר אהוד מלצר
    01/06/2009

שלום שוב
    אין קשר בין החיידק וחוסר B12. אין משמעות לגגובה הערך של הבדיקה. חיובי הוא חיובי ללא קשר למספר. אין לבדוק את ביתך. אין בעיה עם הריון ולידה.
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן - צד ימין
    תומר ד
    27/05/2009

בן 30 סובל מזה שלושה ימים מכאבים בבטן בצד ימין- מימין לטבור .
    ההרגשה היא מעין דקירות שהולכות ובאות במהלך היום.

האם אני צריך לפנות לטיפול רפואי ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן - צד ימין

הוספת תגובה

• תומר

ד''ר אהוד מלצר
    31/05/2009

כדאי להיבדק ע"י רופא, אם טרם נבדקת
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן העליונה שנמשכים מאז פסח
    דניאלה
    27/05/2009

שלום רב

קוראים לי דניאלה ואני בת 18 וחצי.

אני סובלת מאז פסח מכאבים בבטן העליונה והרופאים לא מבינים מי מה הכאבים.

עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה והיא יצאה תקינה,עשו לי בדיקת אולטרסאונד שגם היא יצאה תקינה

ועשיתי בדיקת נשיפה לגילוי החיידק הליקובקטר שהיא יצאה שלילית.

אני כבר מתוסכלת מהכאבים האלו ואני לא יודעת מה לעשות ומצד שני הבית הספר מאוד חשוב לי

וגם ככה שאני בתקופת מבחנים עכשיו.

אשמח אם תענו לי

תודה תודה תודה

דניאלה

הוספת תגובה

• דניאלה

ד''ר אהוד מלצר
    27/05/2009

דניאלה שלום
    קשה ליעץ לבעיה מהסוג שאת מציגה ללא פגישה בלתי אמצעית. נראה על פניו שעשית בירור די מעמיק ואולי הכל קשור למתח שלך. אני מציע שתחזרי להתייעץ עם הרופא שטיפל בך.
    בהצלחה במחנים
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בסרעפת
    סיגי
    26/05/2009

יש לי כל הזמן לחץ על הסרעפת וקושי בנשימה כשהקיבה ריקה וגם אחרי האוכל אפילו אם אני אוכלת מנות קטנות עשיתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה אולטרסאונד בטן עליונה צילום של כל הבטן והכל תקין יש לי רק בקע סרעפתי קצר שנתגלה בבדיקת הגסטרוסקופיה לפעמים אני ממש מרגישה שאני עומדת להחנק הנשימה שלי מהירה מהרגיל לדעתי והלחץ על הסרעפת לא פוסק כבר חודשיים בערך הבדיקות כולן תקינות כולל תפקודי ריאות בדיקות דם ושתן אני פשוט לא יודעת מה לעשות הקושי הזה בנשימה הורס לי את איכות החיים וגורם לי לעייפות מוגברת וחולשה כי אני מודעת לעל נשימה שאני לוקחת ממה זה נובע אנא עיזרו לי אני פשוט מתוסכלת מהמצב ולא יודעת למי לפנות

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בסרעפת

הוספת תגובה

• סיגי

ד''ר אהוד מלצר
    27/05/2009

סיגי שלום
    אני מציע שתפני שוה לגסטרואנטרולוג שיתרשם באופן ישיר ויחליט אם יש מקום לבירור נוסף
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן
    רונית
    24/05/2009

ד"ר שלום!!!

האם שימוש באופטלגין גורם לכאב בקיבה וצרבות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן

הוספת תגובה

• רונית

ד''ר אהוד מלצר
    25/05/2009

אופטלגין אינה תרופה טיפוסית לתופעת לואי כזו, יחד עם זאת, כל תרופה עלולה לגרום לכאב בטן, לכן אני ממליץ שתנסי להמנע לנטילת אופטלגין ותראי אם הסמפטום חולף. אם ימשיך כאב הבטן, גשי להבדק
    בברכה,
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים המערבים בטן עליונה ואמצע גב
    עינת
    23/05/2009

שלום,
    לאחרונה מזה כחודש סובלת מכאב מוזר בשכיבה במהלך השינה וזה מעיר אותי, כמו שריפה באמצע הגב וכאב דומה בבטן עליונה.. יש לי התחושה שזה כאב שמוקרן מהבטן לגב.. כמו צירים (בא והולך..בא והולך..מפסיק כעבור כמה זמן אבל רק אם אני לא בשכיבה). במקביל תחושה של תסיסה או צרבת בבטן. בנוסף במהלך היום חשה לפעמים כאב של רעב על בטן ריקה, שמצריך מיד להכניס משהו לאכול על מנת להרגיע את הכאב. הכאבים המשונים האלה בשכיבה כואבים מאד בגב.. אינני מצליחה לשייך האם הבעיה היא בגב או בבטן למרות ששורף יותר בגב.( בימים האחרונים התווספה תופעה נוספת של פריחה כמו עקיצות יתושים..מעין תפיחות בעור מגרדות בכל הידיים והרגליים.. זה חולף מעצמו לאחר מספר שעות. דווקא בנוגע לפריחה נראה לי שזה מופיע כתוצאה מלחץ וחרדה מיד לאחר התקף הכאבים שקורה לי בשינה. סתם השערה..)
    בחורה רזה,בת 39 +2 בוגרות, לא בהריון.. (הכאבים החלו במהלך טיפול אנטיביוטי ממושך כמעט חודשיים מסוג מינוציקלין לרוזציאה בעור הפנים.. אבל בשל הכאבים המוזרים הפסקתי את הכדורים כבר לפני שבוע!!.. אבל התופעה לא נעלמה. אם יש בכלל קשר.)
    יש לציין שלא סבלתי בעבר הרחוק מבעיות גב או בטן.
    כמו מה זה נשמע הבעיה שמתארת?? מחפשת כיוון שאדע גם לאיזה רופא לפנות.. ואילו בדיקות צריכה לעבור?
    המון תודה על העזרה,
    בכבוד רב
    עינת המודאגת.

הוספת תגובה

• אולי צרבת?

עינת
    23/05/2009

עכשיו כעבור כמה שעות.. אני שמה לב לעוד פרטים.. תחושת צריבה באזור החזה והצוואר.. יש כאילו צורך חזק לאכול משהו רק שעכשיו אני מרגישה את כל הכאבים שתארתי קודם גם אחרי בליעה.אני כבר בקושי אוכלת כי למדתי לשים לב למצבים שמחמירים את זה.
    לפי חיפוש באינטרנט.. זה נשמע כמו צרבת רק שלא ידעתי קודם שבצרבת מרגישים גם צריבה בגב. אני כמעט משוכנעת עכשיו שזה צרבת, זה נשמע פשוט אבל זה סבל נוראי.
    האם זה יכול לעבור מעצמו או שזה מחייב טיפול?? ומה יכולה לעשות כדי לעזור לפני שאגיע לרופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

פרופ' אלכסנדר פיש
    23/05/2009

עינת שלום:
    הכתובת המתאימה לתלונותייך היט גסטרואנטרולוג.
    יתכן ומדובר ברפלוקס קיבתי ושטי.
    אך יש להוציא מכלל חשבון אפשרויות אחרות-חלקן משניות למתן אנטיוטיקה.
    עד להגעה לגסטרואנטרולוג יש מקום לקחת תרופות להורדת חומציות שניתן לקנות ללא רשם
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וידאו קפסולה
    דנה
    21/05/2009

שלום,
    כתוצאה מבעיות במערכת העיכול ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה וגם וידאו קפסולה.
    בגסטרוסקופיה התגלה כי יש לי הרניה ואילו בתוצאה של הקפסולה נכתב כי הקיבה שלי תקינה.

אני יודעת שבדיקת קפסולה אמורה לבדוק את המעי הדק אבל בסיכום של הרופא נכתב שהושט, הקיבה, התריסריון ומעי הדק תקינים. סימן שגם האיברים הללו נבדקו.
    איך יכול להיות שההרניה לא התגלתה בבדיקת הקפסולה?
    תודה רבה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    וידאו קפסולה

הוספת תגובה

• בקע שרעפתי

פרופ' אלכסנדר פיש
    23/05/2009

דנה שלום רב:
    בקע שרעפתי הוא פגם אנטומי ,לרוב ללא משמעות. מדובר במשיכה של חלק של הקיבה לבית החזב. בדבר שכיח מאוד ואין הוא מלווה בתסמינים. בקע גדול עלול להחמיר מצב של רפלוקס (החזר קיבתי ושטי)
    הקפסולה יכולה לראות פגמים ברירית -פחות שינוי במבנה.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה