מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בזריקות בוטוקס לחולי פרקינסוןתמר30/09/2013
וכן למניעת מיגרנה - האם טיפול זה הוכח כעוזר ומה הפרוצדורה בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בזריקות בוטוקס לחולי פרקינסון - תגובה
פרופסור אורן כהן25/11/2013שלום תמר
זריקות רעלן הבוטולינום נועדו להקל על תופעה של דיסטוניה וניתנות לחולי פרקינסון רק במידה והם סובלים מתופעה זו כחלק ממחלתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה עתה חליתי בפרקינסון. לשם מה לקחתמורה בפנסיה11/09/2013
שלום.
בת 63.5 ולפני חודשיים הודיעו לי שיש לי פרקינסון.הופניתי לשיבא שם נבדקתי וקיבלתי לקחת אזילקט 1 מ"ג ביום.
רועדת לי יד ימין ורעד מינימלי מאד ביד שמאל.כתב היד משתנה בכתיבה מגדול לקטן. הדיבור נהייה רפה מעט. איטית יותר בעשיית פעולות.קראתי הרבה על הפרקינסון והבנתי שבין אם אקח התרופה הזו או אחרת-תהייה התקדמות והידרדרות.ויהיו יותר קשיים. אם אקח האזילקט, אותו נתנו לי - יש סיכוי לדיסקנזיות שזה יכול לטמטם אדם. הגוף רוקד מבלי שיש לאדם שליטה עליו.
אני ישנה מצויין בלילות ופרט למה שציינתי-אין לי שום סימנים נוספים.
אני הולכת הליכה מהירה כל יום כ-50 דקות. פעמיים בשבוע התעמלות פלדנקרייז. פעם בשבוע ריקודי עם שעתיים.
אם לא אקח שום תרופה כעת- מה יכול להיות לי לעומת מי שכן לוקח האזילקט- מה הוא מרויח מן התרופה?
האם מישהו בארץ יודע מה תפקיד החומר הפעיל באזילקט?- מי הם הפרופסורים בארץ שהמציאו את התרופה? אולי כדאי לשאול אותם?
מחכה לתשובות רפואיות מבוססות על מחקרים.
תודה.
מורה בפנסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם פרקינסוןדנה18/08/2013
מעיד בהכרח על ירידה בתיפקוד המיני?
מדובר במקרה של אדם בשנות השישים לחייו שיש לו רעד ביד ימין כאשר הוא אוכל ושותה. בזמן שהיד נמצאת במנוחה היא לא רועדת. האם מצב זה מעיד גם על ירידה בתיפקוד המיני או שאין שום קשר בין שני התחומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פרקינסון - תגובה
פרופ` בלה גרוס25/08/2013כפי שאת מתארת את הרעד אינני בטוחה שישלו פרקינסון ואני מציעה לפנות לנוירולוג.
2. אין קשר בין הרעד לתפקוד מיני. ישלבדוק איזה תרופות הוא לוקח מאיזה מחלות הוא סובל וכדאי לשוחח עם רופא משפחה או אורולוג באיזו הפרעת תפקודית ביחסי מיו הוא סובל. יש גם יריידה תפקודית טבעית ביחסי מין בגילאים האלה וניתן לשפר תפקודים אלה ביעוץ מתאים ועם תרופות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן
דנה26/08/2013להסיק מדברייך שרק כאשר היד רועדת כל הזמן, רק אז זה נחשב בוודאות לפרקינסון?
האם פרקינסון לא יכול להיות במצב שהיד רועדת רק כאשר היא עושה פעולות מסויימות כמו הזזת אוכל על ידי מזלג ומזיגת שתייה לכוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטלבו ובדיקת שתןנדב אלמליח06/07/2013
שלום
רציתי לשאול האם מלבד צביעת השתן שגורמת התרופה סטלבו, לתרופה ישנה השפעה על תוצאות סטיק שתן? האם הרכב נתרופה עלול לגרום ל false positive של לויקוציטים או ניטריטים בשתן?
תודה
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטלבו ובדיקת שתן - תגובה
פרופסור אורן כהן14/07/2013נדב שלום
התרופה לא אמורה לגרום לקריאה שגויה של לויקוציטים או ניטריטים בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sifrol erאבאדגה17/06/2013
שלום.
התחלתי השבוע להשתמש בסיפרול אי אר.
כתוב באזהרות להימנע מיין- האם אסור בכלל או אפשר מידי פעם ?
ראיתי גם באינטרנט אך לא בדף המצורף שיש להימנע גם מקפה זה נכון?
אני לוקח כחצי שנה אזילקט והשבוע הוסיפו לי סיפרול.
תודה,אבאגדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפרול ושתיית יין
ש.דוד13/07/2013הי דר'.
אודה לך מאד בעד תגובתך לשאלה כי זה מאד נוגע לי ולא יודע להתייחס להזהרה הזאת.
תודה רבה,
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפרול ושתיית יין - תגובה
פרופסור אורן כהן14/07/2013שלום שאול
האזהרה בדבר נטילת סיפרול ושתיית אלכוהול מנוסחת באופן ברור למדי ולפיה "שימוש בסיפרול ואלכוהול יכול לגרום לך להיות יותר ישנוני"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsifrol er - תגובה
פרופסור אורן כהן14/07/2013נא ראה התגובה הקודמת לשאול
לגבי קפה לא ידוע לי שיש להמנע ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופות אם גורם לפרקנסוןmen09/06/2013
אני בן שבעים ואחת סובל מלחץ דם ולוקח תרופות לחץ דם , נורמלול 25 מ"ג,נורווסק 5 מ"ג בגלל ההשפעה הכללית של התרופות אני גם מקבל ציפרלקס 10 מ"ג .
לאחרונה יש לי רעד ביד ימין, מישהו אמר לי שזה יכול להיות בהשפעת התרופות, במיוחד השפעת לווי של הציפרלקס ?
האם יכול להיות ואם הרעד הזה מעיד על התחלה של פרקנסון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות אם גורם לפרקנסון - תגובה
פרופ` בלה גרוס15/06/2013שלום
אחת מתופעות לואי של כדור ציפרלקס זה רעד, אולם זה על פי רוב בשתי הידים. אם זה מופיע רק ביד אחד ובמנוחה זה יכול להיות גם סימן ראשון של מחלת פרקינסון.
לכן אני מציעה לך ללכת לבדיקה אצל נוירולוג ולשיחה עימו לאחר בדיקתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע גם נורמלול וגם נורווסק?
שגב11/10/2013אני לא רופא,אבל יש לי נסיון של-26 שנים עם יתר לחץ דם והשתמשתי כמעט בכל התרופות ללחץ דם שהיו בשוק עד לפני-15 שנה,עד שהגעתי לנורווסק-10 מ"ג ולא צריך כדור שני,מאז לחץ הדם תקין ותרופה אחת מספיקה .
מדוע שלא תעבור לנורווסק -10 מ"ג ותפסיק עם הנורמלול?בדוק עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
מ11/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פ.ק. מרץסיגל28/05/2013
אבי בן 75 , מאובחן כבר 4 שנים כחולה פרקינסון.
מטופל באזילקט ו 4* חצי כדור של דופיקר. לאחרונה הנוירולוג הוסיף 2 כדורי פ.ק. מרץ.
לאחר נסיון נוראי שהיה לנו עם הדקינט (שנלקח והופסק לאחר שגרם בלבול נוראי / ארוע מוחי), אבי מפחד לקחת כדורים נוספים.
האם הכדור הזה "בטוח" יחסית לשימוש ? מה צריך להדליק לנו נורות אדומות ? האם כשמזהים משהו ניתן להפסיק מיידית לקיחתו ? האם יש צורך "להתרגל" לכדור?
תוך כמה זמן ניתן לראות הטבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ.ק. מרץ - תגובה
פרופסור אורן כהן14/07/2013סיגל שלום
התרופה פ"ק מרץ הינה תרופה יחסית בטוחה אולם כמו כל תרופה גם היא יכולה לגרום לתופעות לוואי (גם היא יכולה לגרום ל"בלבול" אך הסיכוי לכך פחות מאשר דקינט)
מציע לך להתייעץ ברופא המטפל/רוקח או לבדוק בעלון התרופה לגבי תופעות לוואי אפשריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mucunaאלי23/05/2013
רעייתי הובחנה כחולת פרקינסון לפני כ10 ימים וקיבלה אזילקט ובתום חודש תצטרך
לקחת לבופר + בנוסף האם קיימת אפשרות לקבל מוקונה כתוסף משלים במקום הלבופר+
והאם יעיל נגד רעידות ובכלל .בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mucuna - תגובה
פרופ` בלה גרוס26/05/2013מוקונה מכיל כניראה חומר של ל-דופה בצורה טבעית. לכן ניץתן לנסות להשתמש בו אך לא להגזים בכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה פרקינסון,מאבג04/05/2013
אימנו כבת 60, חולת כבד-כולל תופעה של רעלנים בגוף-אמוניה, מטופלת עם לבולק ועוד.
הייתה מאושפזת לאחר תופעה של רעד בידיים ,אובדן זיכרון זמני , וחוסר שיווי משקל, הרופאים נתנו לה משלשלים,והיא שוחררה כעבור יום,ומאז מצבה מידרדר.
תופעת הרעד בידיים לא חלפה, הזיכרון חזר לעצמו אך לא כמו שהיה, היא איטית מאוד בכל דבר שעושה. היא טוענת שלאחרונה יש לה תופעות חדשות, כגון : הירדמות הלסת,ותקיעות בדיבור,תוך כדי שהיא מדברת עם אנשים היא פתאום נתקעת, לכמה שניות מדברת לא ברור,ואז ממשיכה כרגיל, וכן שכחתי לציין שהיא מאוד עייפה.
נוירולוג בדק אותה וטען שזה מעייפות וחרדה, למרות שלטענתה היא ישנה מספיק ואין לה חרדות. (הלכה ל-2 נוירולוגים שונים), רופא הכבד טוען שמצב הכבד כרגע סטטי.
רציתי לדעת האם ייתכן קשר לפרקינסון??
היא ממש מיואשת מהרופאים שלא יודעים מה לומר לה.
תודה רבה רבה
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה פרקינסון,מ - תגובה
פרופסור אורן כהן08/05/2013אבג שלום
התמונה שאת מתארת מתאימה לאנצפלופתיה כבדית ולא למחלת פרקינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדות ברגלאסף07/04/2013
שלום,
רציתי לדעת האם יש שם מקצועי לתחושת רגל כבדה בקרב חולה פרקינסון? ויותר חשוב מכך האם יש טיפול ספציפי שיכול להקל על אותה כבדות ברגל(אזור הירך)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבדות ברגל - תגובה
פרופסור אורן כהן08/05/2013אסף שלום
חולי פרקינסון רבים מדווחים על תחושת כבדות או עייפות הנגרמת לפעמים על ידי שילוב של נוקשות שרירים ואיטיות. הטיפול האנטיפרקינסוני יכול פעמים רבות להביא לשיפור בסימפטום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחליבי07/04/2013
זה נכון שאובדן חוש הריח מנבא פרקינסון? איך בודקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נכון
רועי18/04/2013ויש להתייעץ בנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקשר אבל בין אחד לשני?
ליבי30/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח - תגובה
פרופסור אורן כהן08/05/2013ליבי שלום
הפרעה בחוש הריח יכולה להופיע בחולי פרקינסון שנים רבות לפני הופעת המחלה אך אין היא "מנבאת" את הופעתה שכן ניתן לאבד חוש ריח ממגוון רב של מחלות ומצבים אחרים. הקשר המשותף בין שני המצבים הוא נוון של תאי עצב (במערכת הריח ובגריעי הבסיס בהתאמה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצית סטאלבואורי24/03/2013
שלום,
האם ניתן לחצות ל-2 את התרופה סטאלבו 150 מ"ג לטיפול בפרקינסון וליטול בזמנים שונים כל אחד מהם ?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצית סטאלבו - תגובה
פרופסור אורן כהן08/05/2013אורי שלום
ע"פ הוראות היצרן לא. לכך יש כדור במינון 75 מ"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד ממוקדשמואל16/03/2013
האם אולטרא סאונד ממוקד מתאים לטיפול ברעידה של חולי פרקינסון או לרועדים בכלל
על פי הכתבה שהיתה הניסוי כבר בשלב 3 ובאישור הFDAהאם יש דוחות מהשלבים הקודמים כמו כן נאמר באחת הכתבות שבשוויץ מבצעים את הפרוצדורה הנ"ל של חברת אינסייטק מבקש התיחסות והכוונה בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרא סאונד ממוקד - תגובה
פרופסור אורן כהן08/05/2013שמואל שלום
עורכי המחקר טרם פרסמו את תוצאותיהם בעיתונות המדעית ועל כן אין בידי הקהילה הרפואית עדיין מידע לגבי יעילות ובטיחות הפרוצדורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות בוטוקסעדאל01/03/2013
שלום
ברצוני לשאול,
לאבי יש פרקינסון קשה הוא כבר לא מדבר
יש לו הרבה רוק בפה,
הציעו לו זריקות בוטוקס
שאלתי האם זה עוזר ולא מסוכן?
בתודה מראש עדאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות בוטוקס - תגובה
פרופ` בלה גרוס10/03/2013שלום עדאל.
אם מצבו של אבא כבר .אולם אתה צריך להיות ער שיכולים להיות תופעות לואי.
לפני שאבא מחליט על ההזרקה אתה צריך עם אבא לשוחח עם הרופא שיסביר לך בדיוק מה יכולות להיות תופעות הלואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון ודמנציהמיכל28/02/2013
שלום,
סבי חולה בדמנציה ולאחרונה החל לו רעד בידיים. האם זה יכול להיות פרקינסון? יש קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון ודמנציה - תגובה
פרופ` בלה גרוס10/03/2013שלום
יש הרבה סיבות לדמנציה . לפעמים דמנציה מלוה פרקינסון ולפעמים פרקינסון מלווה דמנציה ולפעמים אלה שתי מחלות שונות ולפעמים רעד לא קשור לפרקינסון.
לכן אני מציעה לך להביא את סבא לרופא נוירולוג שיבדוק אותו וישוחח איתך על האפשרויות השונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)