מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי בדיוק לקחת את התרופה?טובה08/02/2018
מתי בדיוק כדאי לקחת את התרופה רסאג׳ילין? כמו כן האם עלי ליטול את התרופה עם או בלי אוכל? במקרה של נטילת רסאג׳ילין בשילוב עם סטאלבו האם ניתן לקחת את התרופות ביחד או שכדאי להפריד ביניהן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסגילין
פרופסור אורן כהן08/03/2018מומלץ לקחת את התרופה בבוקר. אין מניעה ליטול אותה עם תרופות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקה המומלצת לאבחון פרקינסוןחיים10/02/2018
הנוירולוג הפנה לבדיקת CT לאבחון פרקינסון. האם היתרון בבדיקות fMRI או אף F-DOPA גדול משמעותית? מומלץ להתאמץ ולהשיג אחת מהן או להסתפק ב-CT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה המומלצת לאבחנת פרקינסון
פרופסור אורן כהן08/03/2018שלום רב. בדיקת CT אינה מיועדת לאבחנת פרקינסון אלא לשלול מצבים דומים המחקים את המחלה. בדיקת פלאורודופא יכולה לתמוך באבחנה הקלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידיים אצל חיילורדה03/03/2018
שלום רב,
בני חייל, עם רעד בידיים ואחרי המתנה של 7 חודשים , סוף סוף יש לו תור למרפאת הפרעות בתנועה. איזה בדיקות דם עכשוויות צריך להביא על מנת שהביקור יהיה כמה שיותר יעיל?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייל עם רעד בידיים
פרופסור אורן כהן08/03/2018שלום רב. אין בדיקה ספציפית שעלייך להביא מראש. לאחר בדיקה על ידי הרופא יקבע אילו בדיקות יש לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקוצב DBS יעילותאתי27/12/2017
שלום, לאבי שיחי' בן מעל 80 (עמו"ש) יש פרקינסון.
שמעתי על טיפול בעזרת קוצב (DBS)
האם ידועה יעלותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעזרת קוצב DBS
פרופסור אורן כהן08/03/2018הטיפול הינו בעל יעילות מוכחת בחולים המתאימים לטיפול אולם קיימת הגבלת גיל של 70 לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לתרופה בשם פרמרץאלי21/11/2017
שלום רב
אמי חולה בפרקינסון מזה כמה שנים
כל עוד הייתה מטופלת בפקמרץ ההיא הייתה בסדר גמור ועצמאית במשך זמן והמחלה הייתה במצב של תרדמה.
איך שהחליפו לה את התרופה לאמנטדין התחילה רעידות חזקות בידיים וברגליים, לא יכולה לאכול, ולא לעמוד על הרגלים.
ממש מסכנה התרופה החדשה מדרדרת אותה מיום ליום.
איבוד שיווי משקל, סחרחורות, לא יכולה ללכת ללא הליכון.
ממש תוך זמן קצר של 6 חודשים השתנתה לרמה סיעודית ממש קשה.
כיצד והיכן אני יכול לרכוש לה את התרופה הטוב שמתאימה לה פקמרץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ"ק מרץ
פרופסור אורן כהן24/12/2017ניתן לרכוש את התרופה פ"ק מרץ (בעלות נמוכה יחסית) דרך רשת "שור-טבצניק" ביבוא אישי עם טופס 29ג שממלא הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות - למוטציות פרקינסוןמאיה23/11/2017
שלום,
איזה בדיקות גנטיות יש לבצע לאבחון מוקדם של מוטציות גנטיות הקשורות לפרקינסון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות לפרקינסון
פרופסור אורן כהן24/12/2017מאיה שלום
כיום ידוע על למלה מ-20 מוטציות גנטיות היכולות לגרום למחלת פרקינסון ועל כן באם יש חשד שמחלת הפרקינסון אצל אדם מסוים היא גנטית הוא מופנה לייעוץ גנטי אצל גנטיקאי שמחליט על פי נתונים דמוגרפים, אתנים מהלך קליני ועץ משפחה איזה מן המוטציות הן הסבירות ביותר ושאותן יש לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דימות לאבחון פרקינסון באופן פרטיבר10/12/2017
היכן ניתן לבצע את בדיקת האבחון לפרקינסון . l dopa? אני מודעת שזה לא בסל השירותים
והאם יש בדיקת דם pas לאבחון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דימות לאבחון פרקינסון
פרופסור אורן כהן24/12/2017בר שלום
בדיקת FDOPA מתבצעת במכונים לרפואה גרעינית שחל מרבית בתי החולים באיזור המרכז. עלותה 3500-6000 ש"ח (תלוי היכן עושים). למרות קיום מחקר המתנהל בימים אלו טרם נמצא סמן ביולוגי (ביומרקר) היכול לאבחן את המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לשלילת מחלת פרקינסוןאביבה21/12/2017
שלום,
כאשר יש חשד לפרקינסון, והבדיקות הקליניות תקינות, ואינן מעידות על קיום המחלה, למעט רעד, האם יש איזה שהיא בדיקה, חוץ מאשר סריקת המוח ב - fdopa, על מנת לאשש או לשלול את המחלה?
כי שמעתי על אפשרות של קבלת תרופה, ובדיקה אם יש שינויים במצב. זה נכון גם לגבי רעד?
מה תוכל לומר לי על כך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לשלילת מחלת פרקינסון
פרופסור אורן כהן24/12/2017אביבה שלום. כאשר יש ספק באבחנה ולא מתאפשר לבצע בדיקת fdopa ניתן לעשות ניסיון טיפולי על ידי מתן לבודופא או זריקות של אפומורפין. במידה והמטופל מגיב לטיפול זה מחזק את האבחנה הקלינית של מחלת פרקינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אר איי לטיפול חדשני בפרקינסוןבר מגן יבנה20/11/2017
אני מעוניין לשמוע פרטים על הטיפול בפרקינסון באמצעות מכשיר אם אר איי.
בנוסף ראתי כתבה על טיפול במסכות מינון מיוחד של חמצן, המועיל לתיקון פגיעה לצוללנים שטבעו. ובעצם הטיפול מחדש ומשקם מערכות עצביות שניזוקו. טיפול שעשוי להועיל אף לחולי פרקינסון ומחלות עדביות המשך.
כל אינפורמציה תתקבל בברכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אר אי לטיפול בפרקינסון
פרופסור אורן כהן24/12/2017שלום רב
לא ידוע לי על טיפול בMRI במחלת פרקינסון. לגבי טיפול בחמצן היפרברי למרות שמתבצעים מחקרים טיפול זה טרם הוכח כיעיל במחלת פרקינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטראקציה בין תרופות פרקינסוןדנית30/10/2017
שלום רב,
אני מטופלת בדופיקאר , סינמט ורקוויפ מודוטאב.
בבדיקת גסטרוסקופיה לפני כמעט שנתיים התברר שיש לי אזופגיטיס דרגה D.
על פניו אין אינטראקציה בין התרופות לפרקינסון והתרופות לדלקת בוושט.
בפועל – אני לא מצליחה לקחת אף תרופה לדלקת לאורך זמן , מכיוון שאני
מרגישה הרעה בספיגה של התרופות לפרקינסון.
ניסיתי – אומפרדקס, נקסיום ודקסילנט .
אני לוקחת ומפסיקה את התרופות הנ"ל לדלקת. בגסטרוסקופיה אחרונה
ירדה הדלקת לרמה B , אבל זה כמובן אינו מספיק וחייבים להגיע לריפוי מוחלט.
מה עושים? אני ממש מיואשת . הכרחי לטפל בדלקת אבל אני לא מסוגלת
לוותר על איכות החיים שנותנות לי התרופות לפרקינסון. הפרקינסון הוא מאבק לא פשוט
גם בלי התוספות...
תודה,
דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציה בין תרופות לפרקינסון
פרופסור אורן כהן02/11/2017דנית שלום מומלץ שתתיעצי עם גסטרואנטרולוג במרכז בו את מטופלת עבור הפרקינסון ע"מ שיוכל להתאים לך טיפול בעצה אחת עם הנוירולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטיגוטין מדבקות טופס 29נטלי27/09/2017
לפרופסור כהן שלום רב,
יש לי מרשם לרוטיגוטין והרופא אמר כי אין צורך בטופס 29-ג,כאשר בבית המרקחת שור טבצניק מסרו כי ללא הטופס ה"ל לא ניתן להביא את התרופה מחו"ל.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטיגוטין
פרופסור אורן כהן02/11/2017הרופא שרשם את המרשם לרוטיגוטין חייב למלא ולצרף אליו גם טופס 29 ג . אנא פנה אליו ע"מ שיעשה כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת פרקינסון ונטילת ציפרלקסאלכס רוזנבאום25/07/2017
אישה בת 75 עם תחילת פרקינסון אצל נוירולוג נרשם לה אזילקט ואסטו 10 מג. יש בעיה בשילוב עפי הספרות. האם הנוירולוגית צודקת? בנוסף לוקח כרוני תרופות גלוקומין ובזליפ. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פרקינסון וציפרלקס
פרופסור אורן כהן04/09/2017למרות שבספרות רשומה הסתייגות לגבי שימוש בתרופות ממשפחת SSRI (וביניהן ציפרלקס) ואזילקט הרי שבאופן מעשי השימוש בשתי התרופות גם יחד נחשב בטוח וניתן לרשום אותו לחולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של התרופה דהקינטיפה16/07/2017
בעלי החל בטיפול בדהקינט: חצי כדור פעמיים ביום למשך שבוע ולאחר זאת חצי כדור שלוש פעמים ביום, זאת לטיפול בתופעות פרקינסיוניות. תוך כמה זמן מצופה לחוש שינוי/הטבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של דקינט
פרופסור אורן כהן04/09/2017השפעת התרופה צפויה תוך מספר ימים מהתחלת השימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pk mertz מחפש להשיגדני10/11/2016
התרופה מאוד עוזרת לאבא שלי אבל לא ניתן להשיגה בבתי מרקחת בצפון.יש במרכז?תרופה זהה עם שם אחר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ"ק מרץ
פרופסור אורן כהן05/07/2017התכשיר אמנטדין מכיל את אותו חומר פעיל וניתן להשיגו בבתי המרקחת בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף ל פ.ק. מרץ
פרופ` בלה גרוס05/07/2017amantadine stada היא תרופה שקיימת והיא תרופה שזהה ל פ.רק.מרץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכדור נגד דיכאון בפרקינסוןעליזה28/08/2016
בהמשך לשאלתי לגבי אבא רציתי לדעת איזה כדור דיכאון מומלץ? מינון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות
אופל05/10/2016שלום רב,אמא שלי חולת פרקינסון בת 60.אובחנה פחות משנה במחלה.
1.האבחנה של המחלה נעשתה ע"י התרשמות של הרופאה בלבד בלי שום בדיקה אחרת,רק על ידי הסתכלות.
האם בשביל לאבחן את המחלה יש צורך הכרחי בבדיקה כלשהיא?
2.אמא שלי פגשה רק בנווירולוגית אחת(ברמבם) ולא הלכה לעוד רופא בכדי לאמת את האבחנה.האם יש צורך לראות עוד רופא ?האם יש צורך לפגוש פרופסור?האם הרופאה של אמא שלי איבחנה משהו אחד ורופא אחר יכול לאבחן משהו אחר?
3.בהתחלה נתנו לה סיפרול רקויפ ואזילקט אבל זה גרם לה לישנויות ובחילות וכעת היא לוקחת פק מץ בלבד.אבל התרופה הזו פשוט גורמות לה לא לישון בלילה במשך כל יום.הדבר הזה פשוט בלתי נסבל ומקשה עלייה לתפקד.הכדורים האלה כנראה מאד חזקים עד כדי כך שגם אם לוקחת כדור שינה לא מצליחה להירדם.מה ניתן לעשןת?איזה כדור אפשר לקחת?
3.בביקור האחרון אצל הרופאה אמא שלי ביקשה כדור שיעביר את הרעידות שיש לה ביד כי הרעדיות הולכות ומתגברות.אז הרופאה המליצה על תרופת קמדרין,התרופה הזאת ניתנת בכדי לא לעבור אירוע מוחי ..למה היא צריכה את התרופה הזאת פתאום?איך היא קשורה לפרקינסון?
וגם סלגילן..שכנראה הוא הכדור שמעלים את הרעידות..
האם אחד מהכדורים שהיא לוקחת יכול לגרום לאירוע מוחי?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות
פרופסור אורן כהן05/07/20171. האבחנה של מחלת פרקינסון היא בד"כ קלינית אם כי במידה ויש ספק ניתן לבצע מיפוי מח: PET או SPECT 2. במידה ויש לכם ספק באבחנה זכותכם לפנות לחוות דעת נוספת 3. הטיפול התרופתי חייב להיות מותאם אישית ועל כן מומלץ שתפנו לרופא המטפל. 4. התרופה קמדרין אינה משמשת למניעת אירועים מוחיים אלא כטיפול לרעד והיא יעילה בטיפול בחולי פרקינסון 5. רשימת התרופות שצוינה אינה כוללת כדורים שיכולים לגרום לאירועים מוחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?