מידע רפואי
פורומים
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- פגים
- סקס ויחסים
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- הפלות חוזרות
- אורתופדיה ילדים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- הרטבת לילה
- טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים
- פסיכיאטריה
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- אנמיה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- בעיה ניורולוגית או פסיכיאטרית, או אולי שניהםשיר26/12/2019
שלום רב.
אשמח אם יהיה קצה אור.
מדובר באישה בת 61. פעילה מאוד עם אנרגיות חיוביות. יש במשפחה סכיזופרניה לאמא שלה.
לפני שנתיים עברה אתקף פסיכוטי, והצליחו לייצב אותה.
מאז היו עוד 2 אשפוזים.
המצב הנוכחת אשפוז אחרון: הגיע למיון אחרי שראתה רופא פסיכיאטר מידי יום כי כל תרופה שנתנה לה גרמה לתופעות לוואי קשות::זה התחיל ברעד וגרד חום וקור ,ונגמר בכיפוף של הגוף תוך התפרצות פסיכוטית .היא הגיע למיון במצב של דליריום והופנתה לבית חולים כללי לשלול מחלה נוירולוגית.[קפלן] החזירו אותה אחרי יומיים לבאר יעקוב ,שללו מחלה נוירולוגית שם.
מאושפזת מזה 5 חודשים.
עברה:13 טיפולים בנזעי חשמל, ולקיחת תרופות מתוך בדיקת ניופורמג'ן,כולם גרמו לתופעות לוואי ולא חל שיפור. כתוצאה מתופעות לוואי קשות מתרופות פסיכיאטריות הפסיקו ועכשיו היא בווש אאוט.
הגיע נוירולוג לבדיקה נוספת נתן דופיקר.שללו מחלת וילסון וכרגע חושבים על כיוון של בודי לבי דמציה.
מעגל סגור. התנועה השתפרה קלות,עדין זזה לאט,כשמראה לה תמונות של אנשים שהיא מכירה מזה שנים היא לא מזהה אותם. אותנו [בני המשפחה] מזהה.
מתחילת הטיפול עד היום מקבלת לוריוון.
מחפשים רופא שיגיע לחוות דעת שניה לבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוזה בגיל מבוגר
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום שיר ותודה על שאלתך החשובה.
אכן היות הגיל הביטוי הקליני וכן העדר תגובה לטיפול רופתי האבחנה של Lewy Body Dementia היא אפשרית. יחד עם זאת יש עוד רשימה ארוכה של מחלות סיסטמיות וזיהומיות (בתחום של רפואה פנימית) וגם נוירולוגיות וגם יאטורגניות (ת"ל של תרופות). אין אפשרות ברוב בתי חולים להזמין יעוץ חיצוני. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה ניורולוגית או פסיכיאטרית, או אולי שניהם
שיר01/01/2020אז מה בעצם אפשר לעשות כדי לקבל חוות דעת שניה,הרי לא יתנו להוציא אותה ממחלקה סגורה..ככה לביקור....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת דמנציה מסוג גופפי לוי / Lewy Body Dementia
ד``ר סיימון ישראלי-קורן27/01/2020שלום שיר ותודה על פנייתך,
כשמדובר במחלות במוח תמיד יש שילוב של "פסיכיאטריה" ו"נוירולוגיה" אבל רוב הפעמים אין צורך בטיפול של גם וגם. במקרה של דמנציה ובמיוחד דמנציה מהסוג שאת מתארת יש בהחלט מקום לנוירולוג. לגבי האופציה של חוות דעת שניה, צריך קודם כל לבקש אישור מבית החולים.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל כתוצאה מפרקינסוןשרייבר אמיר03/01/2020
קראתי על הקשר בין פרקינסון לירידה במשקל. האם יש תפריט או תזונה מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל במחלת פרקינסון
ד``ר סיימון ישראלי-קורן27/01/2020שלום אמיר ותודה על שאלתך החשובה.
אכן ירידה במשקל יכול להיות קשור למחלת פרקינסון.
הרבה פעמים זה קשור למחלה בלתי מאוזנת שזה אומר שיש תת טיפול תרופתי או עודף טיפול תרופתי או לפעמים מצב תנודתי כאשר הרבה שעות ביום או תת טיפול או עודף טיפול (OFF ו- ON בהתאם).
יש לא מעט אסטרטגיות להתגבר עם תופעות אילו, וזה יהיה ארוך מדי להיכנס לכל הפרטים כאן.
אבל מעבר לאיזון הרפואי (תרופות, משאבות, טיפול בחזמל דרך אלקטרודות מושתלות) תמיד במקביל (וגם עוד הרבה זמן לפני) צריך להשקיע באורכי חיים בריאים עם דגש על תזונה נכונה, מאוזנת ובריאה (עם ערך קלורי נכון, נגד עצירות ועם חלוקת חלבונים נכונה) ועם פעילות גופנית (ששומר על מסת השרירים).
ולא לשכוח מצב רוח. ירידה במצב רוח יכול לגרום לירידה בתאבון וירידה במשקל.
ואחרון, לצערינו עצם שיש פרקינסון לא בהכרח אומר שכל סיפמטום קשור למחלה זו. חשוב מאוד שלא רק נוירולוג עם מומחיות בהפרעות תנועה אבל גם רופא משפחה או גריאטר מעורב בטיפול.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי off קשים וכדוריםאנונימי18/08/2018
שלום, חולה מזה 10 שנים ומטופל באזיליקט וסינמט cr .לאחרונה החמרה ומצבי off קשים ולעיתים דיסקנזיות בזמן לקיחת הכדור .לעיתים זמן ארוך מדי שהכדור לא נספג או שמספיק רק לשעתיים. הנוריולוגית הציעה לנסות להחליף לדופיקר או לקחת כדור וחצי של סינמט 50/200. שאלתי מה עדיף? ומהי האופציה הטובה ביותר לספיגה מהירה יותר של הלבדופה ? הבנתי שבאירופה יש תרחיף של לבדופה והספיגה מהירה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי OFF קשים
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום ותודה על השאלה.
אחרי מספר שנים של מחלת פרקינסון (כל אחד שונה) עלול להיות מצב של סיבוכים מוטוריים ופלוקטואציות. יש כמה אופציות טיפוליות אבל בסופו של דבר במצב כזה ניהול המחלה מיום ליום הופך להיות יותר ויותר אלגרי ובלתי צפוי. במצבים אלו מומלך לבדוק את האופציה של טיפולים מתקדמים (זריקות תרופות תת עוריות - כמו שחולי טרשת וסוכרת מזריקים, משאבות לקיבה וניתוח השתלת אלקטרודות לגרוי מוחי עמוק - DBS).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של רסיטלרחל01/09/2018
בעלי מוגדר כחולה פרקינסוניזם וסקולרי. הפגיעה שלו היא בעיקר בגפיים: חוסר שיווי משקל וקשיים בהליכה תוך מצבי קפאון ורעד של אחת הרגליים לעתים קרובות.
הוא מקבל רסיטל 10 מ"ג. ומאז שהתחיל לקחת את התרופה מצב היציבות ושיווי המשקל ירדו בצורה משמעותית. האם יתכן שזה בהשפעת התרופה. הוא לוקח את התרופה במשך שבוע וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל ובשווי משקל כת"ל של רציטל
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום רחל ותודה על השאלה,
יש מגוון רחב של תופאות לוואי לכל תרופה. האופציה אכן קיימת ועלול להיות משני לשינויים במלחים בדם כגון היפונטרמיה (נטרן נמוך). מומלץ בדיקת דם לכימיה ויעו רפואי ונוירולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לסוכר והשמנת יתראולגה17/11/2018
שלום. אימי חולה בפרקינסון כ5 שנים. בשנתיים האחרונות החלה אצלה התמכרות לאוכל, בעיקר אוכל לא בריא ,בעיקר מתוק. הבנו את זה רק בחצי שנה האחרונה כשעלתה חמישים קילו. והיום היא בכסא גלגלים עם עודף משקל ופצעים ברגליים בשיקום-סיפור ארוך. ציינו שייתכן וזה קורה מהתרופות, אנחנו חשבנו שזה דכאון. המצב כרגע בצומת דרכים למצב אל חזור. מה עושים? למי פונים? האם זה באמת יכול להיות? איך אני פונה בשמה לרופאים?היא לא מודה במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לאוכל ופרקינסון
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום אולגה ותודה על שאלתך,
במחלת פרקינסון תחת טיפול תרופתי במיוחד מסוג "אגוניסטים" (סיפרול או רקוויפ) עלול להיות מצב של הפרעת וויסות דחפים אשר יכול להתבטאות בצריכה מוגזמת של מאכלים מתוקים.
חשוב לבדוק גם סימפטומים אחרים אשר שייכים להרפעה זו (ICD בלועזית/רפואית) אצל הנוירולוג המטפל ולעשות שינויים בטיפול התרופתי בהתאם.
אופציה אחרת, שאת מציעה וזה גם נכון שהיא אוכלת בצורה רגשית. ירידה במצב רוח עלול לגרום הן לאכילה מוגזמת וגם ירידה בתאבון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי ורעידות בידנדב11/07/2019
לפני כחצי שנה עברתי אירוע מוחי.
מאז, היד שלי החלה לרעוד. היו לי רעידות גם בשאר הגוף , אבל זה הסתדר.
נכון להיום יש לי רעידות ביד רק בשעות הבוקר.
למה זה קורה לי?
זה ממש מתסכל אותי!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי ורעד
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום נדב ותודה על שאלתך,
הרבה פעמים ברפואה אנחנו הרופאים משתמשים במילים בצורה אחרת מאשר הציבור הרחב. לכן על מנת לבדוק איזה סוג רעד יש לך ואזיה טיפול מומלץ אני מציע שתקבע תור אצל נוירולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אזילקט - שאלה חשובהאלי17/07/2019
האם אפשר לקחת אזילקט יחד עם ויטמין בי 12 וחלבונים? האם אינם מפריעים אחד לשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציות בין azilect, ויטמינים וחלבונים
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום אלי ותודה על השאלה,
חלבונים זה חלק מתזונה מאוזנת ובריאה. יש בעיה של ספיגת תרופות שיש בהן לבוסופה - יש תחרות עם חלבונים ולכן מומלץ לקחת תרופות אלה (סינמט, סטלבו, מדופאר, לבופאר, דופיקאר) בקיבה ריקה ולאכול רק כעבור חצי שעה או שעה במיוחד עם הארוחה כוללת חלבונים.
עם אזילקט רצוי להפחית כמות אוכל עם טירמין (בשר אדום, יין אדום וגבינות אובש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים ואזילקט
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום אלי ותודה על שאלתך,
באופן כללי חשוב לאכול תזונה בריאה ומאוזנת במחלת פרקינסון.
הבעיה עם חלבונים רלוונטי רק לאלה שנוטלים תרופות המכילות לבודופה ואז צריך ליטול את הרתופות האלו על קיבה ריקה ולאכול רק כעבור חצי שעה או שעה.
עם אזילקט יש להפחית כמות האוכל המכיל טירמין (גבינות אובש, יין אדום ובשר אדום).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזילקט וחלבונים
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019תודה אלי על השאלה,
אין מניעה לאכול חלבונים ואזילקט. אם יש לבודופה בתרופות אז מומלץ ליטול בקיבה ריקה ולאכול אוכל עם חלבונים רק כעבור חצע שעה עד שעה על מנת למקסם את הספיגה של התרופה.
עם אזילקט מומלץ להפחית כמות המאכלים המכילים טירמין - כגון יין אדום וגבינות אובש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון וסוגי תרופות - המלצהאמיר04/08/2019
מהו הטיפול התרופתי המומלץ ביותר, לדעתך, לטיפול בפרקינסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות מומלצות לפרקינסון
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום אמיר ותודה על שאלתך,
יש מגוון גדול של טיפול תרופתי. התזמון של הטיפול התרופתי ובחירה הוא אינטויטיבי ואינדיווידואלי והרבה על בסיס ניסיון וטעיה. חשוב לתעד את התגובות לטיפול תרופתי לטובה ולרעד על מנת שהרופא יכול לתת הטיפול המיטבי (כולל מינונים ותזמון). חשוב גם להקפיד על הרגלי חיים בריאים: תזונה, פעילות גופנית ושינה סדירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופות - בירורדלית30/07/2019
לאבא שלי יש פרקינסון. גילו לו את זה לאחרונה. נתנו לו לקחת כדור אזילקט. היא סובלת גם מפיברומיאלגיה ונוטלת סימבלטה עבור זה. האם ניתן לשלב בין שתי תרופות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזילקט והתסמונת הסרוטונרגי
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום דלית,
תודה על שאלתך החשובה.
אנחנו בנוירולוגיה כן נותנים azilect (תרופה מסוג מעכב MAOB) בשילוב עם תרופות אנטידיכאוניות ללא חשש היות ואף פעם לא היה תאור של serotonergic syndrome במצב הזה. מדובר רק בסכנה תאורטית. הרוקחים וגם העלון של התרופות לא מאפשרות את שילובים האלו אבל, שוב בפועל לא רואים בעיות. כמובן יש תגובות אינידיווידואליות ולכן תמיד צריך לדווח על כל תופעות לוואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת קפאין לחולה פרקינסוןשי07/08/2019
האם הפחתה בצריכת קפאין עשויה לעזור בהפחתת הרעידות לחולה פרקינסון?
האם יהיה שינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין ופרקינסון
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום שי ותודה על השאלה החושבה,
כבר הרבה שנים תואר שקפאין באופן סטטיסטי מגן (מוריד סיכון) לחלות במחלת פרקינסון. יחד עם זאת שתייה מרובה בקפאין עלולה לגרום להחמרה ברעד (מכל הסוגים: רעד פיזיולוגי, רעד ראשוני וגם רעד פרקינסוני). אבל במצב של פרקינסון עם איטיות כללית הרבה חולים מדווחים של שיפור בסימפטומים לאחר צריכת קפאין.
לכן התשובה היא מאוד אינדיווידואלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי בטא ומחלת פרקינסוןדורון15/08/2019
האם חוסמי בטא 1 עלולים לגרום לפרקינסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסם בטא 1 ופרקינסון
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום דורון ותודה על השאלה החשובה,
יצא לפני כמה חודשים מאמר (על נתונים מקופ"ח מכבי) שמראה שיש עלייה סיכון למחלת פרקינסון עם טיפול כרוני (על פני שנים) ב- propranolol (פרולול/דרלין). ולכן זה נכון שעד שיש מחקרים נוספים לקחת את זה בחשבון במיוחד עם יש מצב אבחנה של רעד ראשוני שהוא בספק ושאולי מדובר במחלת פרקינסון עם רעד בולט. יחד עם זאת עדיין לדעתי יש מקום "לתת צ'אנס" לתרופה זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, יש לי בעיה חמורה שאני סובל ממנה קשה כבר 10 שניםחיים11/10/2019
שלום רב, יש לי בעיה חמורה שאני סובל ממנה קשה כבר 10 שנים! יש לי רעד בראש בעיקר בקצה הראש איפה שמתחילה מערכת העצבים, הרעד הזה מחמיר שאני בלחץ, וגם שאני מזיז את הראש לצדדים, וגם בבוקר שאני קם, ויש לי גם קליקים קטנים בזמן הזזת הראש בצורות מסוימות, הבעיה הזאת מפריעה לי לתפקוד היום יומי ואני מרגיש שהחוט השדרה שנכנס לראש לא יציב ורופף ואני יכול לשחק איתו ולעשות קליקים חופשי כנראה הוא התנתק מהחיבורים, בנוסף הצוואר שלי נוטה קצת קדימה, עשיתי מלא תרגילים הלכתי להמון רופאים ולאף אחד אין פיתרון, מי יכול לעזור לי? אני מוכן לשלם כמה שצריך בשביל פיתרון לסיוט המוזר הזה שלא נגמר, תודה רבה לעוזרים, חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בראש
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום חיים ותודה על השאלה החשובה.
התלונות של רעד בראש הוא בהחלט יכול להיות משני למחלה נוירולוגית. על מנת להיבדק אני ממליץ על פנייה לרופא נוירולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד ראשוני ותרופות נגד דכאוןיוסף26/10/2019
לד"ר שלום רב,
אני בן 65. בגלל בעיות של מצב רוח, רופא המשפחה רשם לי לפני הרבה שנים- 30 שנה- את התרופה מארוניל (ANAFRANIL) 25)
25 מ"ג . אני לוקח כדור אחד בלבד בבוקר. זהו הכדור היחיד מבין רבים שניסיתי שעוזר לי נגד מצבי לחץ, דכאון וחרדה. בבדיקה נוירולוגית לפני כ-5 שנים הרופא הנוירולוג אבחן אצלי רעד ראשוני. המצב קצת החריף לאחרונה . בנוסף אני מטופל עם כדורי enaladex נגד לחץ דם וכן סימבסטטין נגד כולסטרול. הנוירולוג רשם לי כדורים CLONEX 0.5 נגד חרדה לפי הצורך.
שאלתי: האם יכול להיות שכדורים מארוניל-אנפראניל -הם אלה שגרמו וגורמים לרעד הראשוני? אציין שבמשפחה לא היה מקרה כזה.
שאלה שניה: האם ייתכן שהפסקה בלקיחת התרופה יכולה לעצור את התהליך של רעד ראשוני או שזה כבר לא משנה היום?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד וטיפול תרופתי פסיכיאטרי
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום יוסף,
תודה על השאלה החשובה.
חשוב מאוד קודם כל ושמחתי לשמוע שמצאת עם הפסיכיאטר שלך טיפול שמאזן אותך לגבי מצב הרוח. יש לציין שהרבה פעם כאשר יש גם מחלה כמו רעד או פרקינסון וגם הפרעה במצב רוח (במיוחד חרדה) חשוב לטפל לשני הכיוונים - זאת אומרת טיפול ברעד יכול לעזור למצב הרוח וגם בכיוון השני.
יחד עם זאת לא ברור האם אצלך יש באמת רעד כמחלה ראשונית - זאת אומרת רעד ראשוני או רעד בגלל מחלת פרקינסון. בשביל זה צריך בדיקה נוירולוגית (וגם לפסיכיאטר יהיה דעה חשובה בעניין). בכל מקרה מדובר בהמשך איזון טיפול תרופתי - אפשר להחליף את ה anafranil לטיפול אחר או אפשר להוסיף תרופה נגד הרעד - קרוב לוודאי מדובר ב- EPS (סימנים אקסטראפירמידליים משני לת"ל של טיפול תרופתי פסיכיאטרי).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכדור קסנזין - בירור חשובדוד07/07/2019
ד"ר ישראלי- קורן שלום ושבוע טוב,
הרוקחת שלי אמרה לי בשבוע שעבר שהכדור קסנזין לא ישווק יותר בישראל. האם קיים תחליף גנרי שכן רשום בארץ או תרופה אחרת שתפקידה לטפל בהפרעות כוריאה, והיא אפקטיבית באותה הרמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לקסנזין
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום דוד ותודה על שאלתך החשובה.
אכן הייתה אי סדירות באספקת התרופה בארץ לפני כמה חודשים.
בלי קשר יש שני מוצרים חדשים אשר מגיעים לשוק בקרוב גם בארץ: deutetrabenazine ו- valbenazine.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לקסנזין
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/12/2019שלום דוד ותודה על השאלה החשובה שלך.
יש כמה תחליפים גנריים לקסנזין (לדוגמה ניטומן). מה שחשוב שכתוב שהחומר הפעיל הוא קסנזין (xenazine).
ברוב המקרים התגובה לא משתנה אך לעיתים התועלת פחותה ו/או יש יותר תופעות לוואי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוקשות\ שיתוק\ פרקנסון - בירוראסתר לוד06/07/2019
אני סובלת מפרקנסון זה כ3 שנים בזמן האחרון הרגלים משתתקות לי ואיני יכולה לזוז, מה שקראוי freezing , לוקחת דופיקר חצי כדור *4 ,מה ניתן לעשות , בת 84, גם סוכרתית, ולא שולטת בשתן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפאון בהליכה freezing of gait
ד``ר סיימון ישראלי-קורן07/07/2019שלום אסתר, ותודה על השאלה החשובה.
בכל הסימפטומים של פרקינסון חשוב מאוד קודם כל למקסם את הטיפול התרופתי וגם את הטיפול הלא תרופתי. עם הרבה מאמץ והקדפה בתרגילים וגם עם אסטרטגיות בהליכה בהחלט אפשר לשפר את המצב. אם יש תקופות במהלך היום כאשר בתפקוד יותר טוב אולי מדובר בתנודות מוטוריות motor fluctuations. במצב זה שינויים תרופתיים כולל טיפולים מתקדמים יכולים לעזור.
לגבי תפקוד השתן אני ממליץ על בדיקת רופא אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיפאון בהליכה . freezing of gait
ד``ר סיימון ישראלי-קורן17/12/2019תודה אסתר על שאלתך,
אכן קיפאון הוא סימפטום של פרקינסון בדרך כלל. זה מתאר את המצב שבו הרגליים נדבקות לרצפה אפילו לרגע קצר מאוד. לפעמים שינוי בטיפול תרופתי יכול לעזור. יותר חשוב לדעתי זה לקבל טיפול בפיזיותרפיה על מנת לשפר את היציבות, לחזק את השרירים, ללמוד איך ליפול וללמוד אסטרטגיות בזמן קיפאון. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?