פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• בדיקות לאחר שתל והרמת סינוס
    יעל
    08/11/2016

עשיתי שתל והרמת סינוס סגורה רציתי לשאול כמה פעמים בדרך כלל נהוג לעשות ביקורות עד החשיפה כדי לבדוק אם הכל תקין ושאלה וגם עוד שאלה הייתי גם מצוננת בקרוב מבריאה האם יש אפשרות יהיה לבדוק אם לא השתבש משהוא והכל יציב עם תוספת העצם וכו.. ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות לאחר שתל והרמת סינוס

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/11/2016

שירה/יעל שלום,
    לאחר התקנת שתל או הרמת סינוס - בד"כ מגיעים לביקורת - התכיפות משתנה בהתאם למצב.
    במידה והכל תקין - מגיעים לאחר כשבוע (ואז מורידים תפרים)
    ולאחר כשבועיים , חודש וכו' , אין מרשם מדוייק.
    קשה לדעת מה קורה עם תוספת העצם- צילום הרנטגן רק מאשר את הכנסת החומר אבל לא את תהליך הקליטה שלו.
    בד"כ כאשר המהלך תקין השתל נקלט.
    בזמן החשיפה ניתן לדעת האם השתל נקלט בוודאות.
    בברכה והצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח הרמת סינוס
    שירה
    04/11/2016

עברתי לפני כמה ימים הרמת סינוס ופתאום התחיל לי גם נזלת הגיוני שהניתוח גרם לזה? האם יש משהוא שניתן לייבש להקל על המצב כי גם פוחדת לנגב בינתיים משתמשת בטיפות מה עוד אפשר פוחדת שייעשה נזק למקום?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח הרמת סינוס

הוספת תגובה

• מה לעשות לאחר הרמת סינוס?

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2016

שירה שלום,
    הרמת סינוס הינו תהליך בו מוסיפים עצם לחלל הסינוס על מנת שתהייה מספיק עצם לתמיכה בשתל.
    לאחר הטיפול יתכן ויהיה דימום מן האףך באותו הצד בו בוצע הטיפול.
    במידה והמקום מזדהם יכולה עלולה להווצר נזלת אבל יש לזכור כי ללא כל קשר אשפר להיות מנוזל מגורמים של הצטננות.
    רצוי להשתמש בטיפות אף על מנת להפחית את הגודש באף.
    בכל מקרה נהגת כראוי כשלא קינחת את האף עםן לחץ גדול - - ניתן מאידך למחות ולנגב את האף בעדינות.
    ממליץ להגיע לבקורת אצל הרופא המטפל.
    בברכה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש - אורך פוצר
    ירון
    30/10/2016

האם ייתכן כי בעת ניקוי המוך עם הפוצר יעשה הרופא בטעות חור בקצה השורש ?
    היות ובעת הטיפול הרגשתי כאילו הפוצר מגיע ללחי.. ):

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש - אורך פוצר

הוספת תגובה

• טיפול שורש - חירור - פרפורציה

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/11/2016

שלום ירון,
    טיפול שורש מבוצע ע"י הכנסת - פוצרים ( מעין פצירה עגולה) אל תוך תעלת השורש וניקוי התעלה ע"י החדרה של הפוצר אל כל אורכה , ושטיפה לאחר מכן מכינים פוצר עם קוטר גדול מעט יותר וכך מנקים ומרחיבים את התעלה עד לקבלת תעלה נקיה המאפשרת איטום ע"י חומר סתימ השורש.
    ישנם מקרים בהם התעלות מכופפות ויתכן והפוצר יעשה חור בשורש .
    היום בזכות הפוצרים המסתובבים מניקל טיטניום הפוצרים יכוליחם לעקוב בצורה יפה אחרי הכיפוף של השורש והסיכוי לחירור של השורש קטן יותר.
    מה קרה אצלך איני יודע - אולם מספיק שההרדמה לא היתה מספקת על מנת שתרגיש כאילו הפוצר הגיע ללחי.
    מקווה שהכל בסדר,
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מניעה לטוס לחו"ל באמצע טיפול שורש ?
    רונית
    30/10/2016

הוספת תגובה

• טיפול שורש ונסיעה לחו"ל

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/11/2016

רונית שלום,אין כל מניעה מניעה לטוס לחו"ל באמצע טיפול שורש .
    קיימת חשיבות לביצוע סתימה זמנית טובה על מנת לשמור על האיטום של השן.
    בהצלחה ותהני בחו"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה ציסטה או משהו אחר?
    יאיר
    28/10/2016

שלום

סליחה על האורך

מצ"ב צילום פנורמי

בתחילת מאי בוצע אצלי טיפול שורש בשן 37 (שן שהיה בה סדק והיתה תחת מעקב, התפתחו כאבים ספונטניים, רגישות בלעיסה, רגישות חזקה לחום).
    הטיפול בוצע מספר פעמים, כאשר הסיום היה בתחילת יוני.
    נאמר לי שהסדק לא הגיע ללשכת מושך השן.
    לאחר כשבועיים בוצע כתר זמני, עם המלצה למשוך את זה כמה חודשים עקב פרוגנוזה לא ברורה של השן (סדק +תעלה מסויידת)
    הכתר הזמני התנייד לו מדי פעם, ונאלצתי לבוא שוב ושוב לצורך הדבקה, וכן הפריע לי שהיו לי כאבי חניכיים ודימומים בצחצוח באזור השן הזו לאורך כל התקופה.

בביקורת לפני כחודש בוצע צילום, שהראה ספיגת עצם ליד חוד השורש, הרופאה אמרה שזה לא דלקת אלא ספיגת עצם, וככל הנראה בגלל התפתחות של סדק בשורש השן. ולכן אמרה שאין טעם לבצע כרגע כתר קבוע, ובשביל שלא ייפול כל הזמן הכתר הזמני, היא שמה לי כתר טרומי ממתכת, ועם המלצה למעקב בעוד כחצי שנה.

הלבשת הכתר הטרומי היתה לא קלה, וגם כואבת (הרגשתי את זה גם תחת ההרדמה).

לאחר מכן התפתח רגישות למגע (כאב) בנגיעה בעצם הלסת התחתונה סמוך לאותה שן, בין בנגיעה מבחוץ והן בנגיעה מבפנים (ואף הרגשתי מסה נפוחה). היא ירדה לאחר כשבועיים ואיתה גם הכאב.

בביקורת שעשיתי במרפאת שיניים אחרת (בקופ"ח) בשביל שן בצד אחר, ביקשתי את דעתו של הרופא על השן ההיא, והוא ביצע צילום פרפיקאלי, ותוך כדי ציין שהוא רואה משהו שנראה כמו ציסטה ליד השן הסמוכה (היכן שהתפתחה לה המסה הנפוחה והכאב), וביקש שאבצע צילום פנורמי.

מצ"ב צילום פנורמי, רואים שם כתם שחור תחת שן 36 (אם אני מבין נכון).

אשמח לשמוע מה דעת הרופא על זה.
    1. מה המשמעות של זה? (כרגע אין כאב) מה הגורם לזה, ומה הטיפול הנדרש?
    2. האם יש קשר בין הממצא לטיפול שורש ולכתר ובעיות החניכיים בשן 37?
    3. בעין בלתי מקצועית, אני לא רואה בצילום את ספיגת העצם שהרופא ראה בצילום שבוצע במרפאה בשן 37, האם זה אכן לא נמצא? האם יכול להיות שזה לא היה ספיגת עצם אלא משהו אחר וחולף?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה ציסטה או משהו אחר?

הוספת תגובה

• האם זה ציסטה או משהו אחר?

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/11/2016

יאיר שלום,
    איכות הצילום לא מספיק טובה ולכן איני יכול לזהות מה יש שם.
    עד כמה שניתן לראות טיפול השורש המבוצע נראה בסדר גמור.
    מאחל לך בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש בשן עם אנטומיה חריגה
    יעל
    26/10/2016

לאחר טיפול שורש אמר לי הרופא שניקה 80% מהשורש
    ושלא ניתן לנקות את כולו...
    האם זה מקובל, הגיוני ונכון לסגור במצב כזה ?
    האם זה מקור לבעיות עתידיות ?

הוספת תגובה

• טיפול שורש בשן עם אנטומיה חריגה

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/11/2016

יעל שלום,
    ישנם מצבים בהם לא ניתן להגיע אל כל עומק תעלת השורש בגלל הסתיידות או שהתעלה מכופפת מאוד או שי שפיצול בתעלה.
    כמו כן לפעמים ישנן תעלות צדדיות אשר לא ניתן לנקותן.
    במידה והשורש לא היה מזוהם , הרי שסביר שהטיפול יצליח והשורש לא יזדהם במשך הזמן.
    במידה ומראש השורש היה מזוהם הרי שקיים סיכוי גדול יותר שהטיפול לא יצליח.
    קשה לתת חוות דעת מבלי לקבל את כל הנתונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת שורש השן וכאבים
    ורד
    24/10/2016

רציתי לשאול מה הטיפול של חשיפת שורש שן ספציפית המלווה בכאבים והמשחות לרגישות לא עוזרות?

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפת שורש השן וכאבים

הוספת תגובה

• טיפול בשורש חשוף וכואב

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/11/2016

ורד שלום,
    השן מחולקת לכותרת ושורש- הכותרת הינה חיצונית לחניכיים ומצופה באמייל אשר שומר על השן. מתחת לשכבת האמייל יש שכבה של דנטין .האמייל מהווה בידוד מצויין למוך השן ומאחר והינו החומר החזק ביותר בגוף הוא זה המקנה לשן את חוזקה.
    בדנטין יש שלוחות של "עצבוב" המצויות בצינוריות ולכן כאשר יש תהליך עששתי אשר יוצר "חור" באמייל הדנטין נחשף וזו הסיבה שבבמצב כזה , בגירוי לקור או חום או מתוק מרגישים כאב.
    במקרים בהם החניכיים נסוגים , השורש מתחת לכותרת הופך להיות חשוף, ובעצם נוצר כאן דנטין חשוף- ולכן השן עלולה להיות רגישה לקור , חום או מתוק.
    במקרים של רגישות שכזו - ניתן להשתמש במשחות שיניים לשיניים רגישות אשר בהם יש חומרים החוסמים את פתחי הצינוריות ואז הרגישות פוחתת.
    במקרים בהם הדנטין עדיין רגיש למרות השימוש במשחות שיניים שכאלו.( כאשר יש נסיגה גדולה או צחצוח אגרסיבי) , ניתן לבצע ציפוי או למרוח חומר מיוחד.
    במקרים בהם גם זה לא עוזר ניתן לבצע סתימה על המקום החשוף.
    במקרים קיצוניים כשאר אף אחד מהנ"ל לא עזור ניתן לשקול ביצוע של טיפול שורש.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בחניכיים ועוד כאבים
    רעות
    24/10/2016

ש לי שן ישנה שקורים 2 דברים גם שאני מצחצחת / נוגעת כואב לא על השן למעלה אלא קרוב למטה איפה שהעצם מחזיקה רגיש וכואב בהרבה משאר השיניים וגם יש איזה פצע חדש בחניכיים האם יכול להיות קשר וגם שמברישה באיזור הזה של השן נוגעת טיפה בשן למטה קרוב לעצם ממש רגיש שם יכול להיות שזה מצביע על בעייה כלשהי חניכיים או דלקת בשן שמתבטאת רק ברגישות שקוראת בנגיעה של משהו או במגע וצריך לטפל הבעיה שיש סתימה שהיא מעל 20 שנה . הייתי אצל הרופאה וכרגע לא מצאו ושלחו אותי למומחה לשורש בגלל שלא ראתה כלום לא בצילום ולא משהוא חריג. הבעיה היא שיש כאבים בלעיסה שחוץ מהלעיסה נמשכים המון אחרי מוקד הגירוי , כאבים ספונטנים , לפעמים גם כאבים מעחרים , כאבים חזקים כל צחצוח וגם פצעון שעדיים לא עובר אחרי 10 ימים האם הסיכוי גדול לטיפול שורש במיוחד הכאבים והפצע שבדרך כלל שהיה לי סתם עבר תוך כמה ימים והכאבים שמטרידים למרות שלא רואים כלום?

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בחניכיים ועוד כאבים

הוספת תגובה

• פצע בחניכיים ועוד כאבים

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/11/2016

רעות שלום,
    השאלה לא ברורה.
    ממלץ לך להבדק אצל רופא שהיניים המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באיזור של סתימה ישנה
    ליאת
    20/10/2016

יש לי כאבים בהתחלה קצת ומאתמול התחילו להחריף הלכתי לרופאה ולא רואה כלום וגם בצילום למרות הכאב שאני חשה והיום מרגישה כאב גם סופנטני וגם בלעיסה , אבל כדאי להיות בטוחה אמרה לי לספוג עוד קצת וקבעו לי תור למומחה לטיפולי שורש שאלתי איזה מיכשור : ראייה , כלים אחרים יש למומחה לטיפול שורש שיכול לראות , אם זה בעייה בעצם היו אמורים לראות בצילום או שיש לו צילום מסוג שונה?

הוספת תגובה

• זיהוי צורך בטיפול שורש

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/11/2016

ליאת שלום,
    לא תמיד ניתן לזהות צורך בטיפול שורש- מאחר והסימפטומים משתנים מאדם לאדם ומאחר ורופא השיניים אינו מעוניין לבצע טיפול שגוי, ישנם מקרים בהם קשה לזהות את מקור הכאב או לחילופין הממצאים אינם מעידים בהכרח על צורך בטיפול שורש .
    במקרים כאלה עדיף להמתין ואז יש שתי אפשרויות :
    או שהכאב יחלוף ואז הכל בסדר,
    או שהכאב יחריף ויהיה מחודד כך שניתן יהיה לזהות בוודאות את מקורו וניתן יהיה לטפל.
    עד כמה שאני יודע אין למומחה לטיפולי שורש אמצעי אחבנה טובים יותר מאשר לרופא השיניים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש וכתר דבק זמני
    ל
    18/10/2016

שלום,
    עברתי טיפול שורש וכתר. יש לי הדבקה זמנית של הכתר, ואחרי 4 חודשים הרופא לא הצליח להוציא את הכתר עם דבק זמני, כדי להדביק דבק קבוע.
    האם יתכן מצב, שלא מצליחים להסיר את ההדבקה הזמנית ומשאירים את השן כך?
    בנוסף יש לי קצת רגישות באזור של הטיפול, דבר שלא היה קודם. האם זה קשור לטיפול בשן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש וכתר דבק זמני

הוספת תגובה

• הדבקת כתר קבוע בדבק זמני

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/11/2016

ל שלום,
    ישנם מקרים בהם מדביקים את הכתר הקבוע בדבק זמני על מנת לבדוק שהכל בסדר (אין דחיסת מזון , הגבוה בסדר והלעיסה טובה) ולאחר זמן מה מורידים את הכתר ומדביקים אותו מחדש עם דבק קבוע.
    ישנם מצבים בהם קשה מאוד להוריד את הכתר הקבוע המודבק באופן זמני . במקרה כזה פשוט משאירים את הכתר לתקופה נוספת ומנסים שוב במועד מאוחר יותר - עד שהכתר יורד.
    כשאר מסנים להוריד את הכתר, מפעילים לחץ על השן ויתכן שתהיה רגישות מסויימת באותו הים או יום למחרת אבל הרגישות אמרוה לחלוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ודלקת בסתימה בשן
    מעיין
    17/10/2016

יש לי סתימה אמלגם ישנה ופתאום יש פה ושם כאבים וגם קצת מתחת באותו קו בחניכיים אבל ממש למטה התחיל פצע יכול להיות קשר בין השניים ואם בעייה בסתימה השלב הבא זה כתר כלומר אפשר יהיה להחליף לסתימה חדשה או לא ? והבעיה שבקרוב אמורה לעבור עוד איזה טיפול כירוגי שכרגע לא אוכל לטפל בזה אבל יתנו לי אנטביוטיקה אז זה אמור לטפל גם בזה אם יש בעייה ויכול להיות גם שזה סתם כאב מהפצע שמושך לשן לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ודלקת בסתימה בשן

הוספת תגובה

• דקלת בסתימה בשן

ד''ר ניצן שלזינגר
    06/11/2016

מעיין שלום,
    השאלה לא ברורה .
    לעיתים - שן מאבדת את החיות שלה וחיידקים מגיעים אל העצם של השן דרך השורש.
    במקרה כזה נוצרת דלקת עם זיהום חיידקי- ונוצרת מוגלה , נפח המוגלה גדל ואז מתחילים הכאבים מן השן . במקרים בהם המוגלה מצליחה למצוא דרך החוצה אל חלל הפה - נוצר מעין "פצע" בחניכיים ליד השן - ה"פצע" הזה הינו מקום ההפרשה של המוגלה החוצה ( בדומה ללוע של הר געש).
    במקרה כזה - יש לבצע טיפול שורש על מנת למנוע את חדירת החיידקים דרך השורש אל העצם.
    אנטיביוטיקה יכולה להקטין את ההפרשה של המוגלה אולם עד שלא תעצר כניסת החיידקים על ידי סתימה השורש , הרי שעדיין תהיה הפרשה של המוגלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן שאלות בקשר לזה
    שקד
    17/10/2016

האם יכול להיות ששוחקים שיניים חוץ משחיקה בשיניים ונזק לשיניים עושה יכול לעשות נזק לחניכיים כתוצאה מהשחיקה? הופיע לך פצע כואב חשבתי שקשור לשן אבל הכאב בטוחה קשור למקום הפצע או שאם יש פצע זה קשור למשהוא אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשן שאלות בקשר לזה

הוספת תגובה

• שחיקת שיניים וכאב

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2016

שקד שלום,
    השאלה אינה ברורה.
    בכל מקרה כאשר שוחקים שיניים - יכולים להגרם הדברים הבאים:
    1. שחיקת וקיטום של השיניים - כך שהן נהיות קצרות יותר.
    2. חריצים בצוואר השן - כך שרואים מעין שקעים בשורש השן בגבול החניכיים.
    3. איבוד תמיכת עצם - ניסגת חניכיים שלא על רקע של מחלת חניכיים .
    4. סדקים בכותרות של השיניים- כולל שברים ופגיעה בשיחזורים קיימים.
    5. סדקים בשורשי השיניים .
    6. פגיעה במפרקי הלסת ולחץ על השרירים.
    לאור כל הנ"ל - ממליץ לקבל טיפול אשר בד"כ יכלול סד לילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שבורה,טיפול שורש
    מאשה
    13/10/2016

שלום
    מדובר בשן עליונה, שניה מהסוף, בצד ימין.זקוקה לטיפול שורש ושבורה,כך שנשאר מכותרה בערך 2/3.
    אם יש סיכוי שהשן תשבר עוד לפני שיעשו מבנה וכתר,עדיין כדאי לעשות טיפול שורש?או כדאי ישר לעקור?

לקביעת תור
    סגירה
    שן שבורה,טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש בשן שבורה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2016

מאשה שלום,
    קשה לתת יעוץ על סמך התיאור שלך בלבד.
    בכל מקה - תמיד כאשר ניתן להציל שן צריך לנסות להציל אותה. כי השתל הטוב ביותר לא יהיה טוב כמו שן טבעית. לכן במידה ויש סיכוי לשקם את השן האפשרות הזו עדיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה קשה מעקירה והחלמה שתהיה משתל
    רעות
    06/10/2016

הולכים להתקין לי שתל עקב שן שהיתה קודם עם סדק ונעקרה שאלתי בגלל שזו היתה שן טוחנת עם סדק וההחלמה שלה הייתה לא קלה האם יש סיכוי שגם ההחלמה של השתל תהיה לא פשוטה וצריכים להוסיף לי גם עצם אם זה משנה והאם משנה במורכבות ההשתלה האם זו במקום שן טוחנת או אחרת יש משמעות למספר השורשים שהיו לסוג השתל שצריך להיות?

הוספת תגובה

• ריפוי לאחר השתלה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/11/2016

שירה - רעות שלום,
    לאחר עקירת שן החניכיים והעצם עוברים תהליך של החלמה וריפוי.
    בד"כ יש אובדן של נפח העצם לאחר העקירה. לפני ביצוע שתל - מבצעים הדמיה CT - על מנת לקבל את מימדי העצם הקיימת.
    במידה ויש מספיק עצם ניתן להשתיל . במידה וחסר נפח - ניתן לבצע השתל עצם.
    אין קשר בין ההחלמה הקשה שהיתה לך לאחר העקירה אשר היתה על רקע של שן סדוקה ולכן במקום היה זיהום. לבין ההשתלה - שכן בהשתלה נכנסים לרקמה בריאה .
    במידה ויש צורך בבנית עצם - הריפוי בד"כ יהיה מורכב יותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה ספיגת עצם ליד השורש
    דן
    05/10/2016

שלום

יש מבנה (מסיבים) שבוצע לאחר הטיפול שורש.
    הומלץ על מבנה סיבים בעיקר בגלל הסדק.
    אך נאמר לי שהסדק לא הגיע ללשכה.
    הצילום שבוצע לפני כמה ימים הראה ספיגה של עצם (כתם שחור ליד שורש השן, אני לא יודע מיקום מדויק. כמו כן לא היה מוגלה), אני מניח שאם היה כשל של הטיפול שורש או חור כלשהו, היו רואים את זה, לא כך?
    אז מה שנשאר בעצם זה הוא שהגורם הוא זיהום שנכנס מהחניכיים, או שהתפתח סדק בשורש השן (המשך של הסדק העליון או סדק חדש).

האם באופן כללי כשיש ספיגת עצם, זו התוויה ברורה לעקירת השן? כי הרופאה אמרה לי שהיא שמה לי כתר מתכת ולחזור לביקורת בעוד חצי שנה, זה לא מדי הרבה זמן?
    אם ספיגת עצם זה תופעה בלתי הפיכה, והיא רק מחמירה, זה לא בעייתי להמתין חצי שנה?

האם יש דרך לדעת מבלי לפתוח את השן, האם הבעיה היא סדק בשורש, או זיהום מהחניכיים?

גם אם יש סדק בשורש, איך נכנס זיהום? הרי השן עצמה מלמעלה אטומה, כל התעלות אטומות מהטיפול שורש.

כרגע אני עם כתר ממתכת, וזה נראה שהוא דבוק היטב.

תודה

הוספת תגובה

• ספיגת עצם מסביב לשורש - סדק?

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/11/2016

שלום דן,
    קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך - יש צורך בצילום רנטגן ובדיקה קלינית.
    בכל מקרה- כאשר יש סדק אשר נכנס אל השורש עצמן ( ולא רק בכותרת)- החיידקים עוברים מחלל הפה אל העצם דרת הסדק - . ואין דרך למנוע את הכניסה הזן. החדירה של החיידקים יוצרת דלקת אשר יכולה להיות חריפה ואז יש כאב חזק ונפיחות.
    במידה והדלקת כרונית - הרי שלא בהכרח יהיה כאב או נפיחות - אבל יגרם נזק לעצם עד כדי אובדן גדול מאוד של העצם.
    לא ניתן לרפא סדק של השורש ויש לעקור את שן.
    במידה והסדק רק בכותרת הרי שאין כניסה של החיידקים אל העצם ולא אמורה להיות בעיה.
    יש לבדוק מה מקור הספיגה של העצם - במידה והמקור הינו בדלקת חניכיים- יש לבצע טיפול בחניכיים במידה ויש סדק המגיע לשורש - הרי שיש לעקור את השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה