מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהיאיר09/12/2011
יש לי שיניים מאוד צהובות.. ושאלתי את הרופא שיניים שלי אם זה בגלל שלא צחצחתי שיניים וטיפלתי בהם.. והוא אמר: "ממש לא, זה גנטי. למי שיש שיניים צהובות זה רק גנטי".
שאלתי אותו בנוסף, אם שיניים צהובות יכולות להיות בגלל שתייה של קולה וכאלה.. והוא שוב אמר: "שיניים צהובות זה רק גנטי, שום דבר אחר לא גורם לשיניים להיות צהובות".
השאלה שלי- זה באמת נכון מה שהוא אומר? שיניים צהובות רק בגלל שזה גנטי?
או שמי שלא מצחצח ומטפל בשיניים ושותה הרבה קולה זה גם יכול להפוך לו את השיניים לצהובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/12/2011יאיר שלום,
הצבע של השיניים הינו נתון גנטי המשתנה מאדם לאדם כמו צבע העור והשיער.
במידה ואדם שותה הרבה תה או קפה ומעשן הרי שהשיניים יצבעו בצביעה חיצונית כהה - אולם הצביעה הזו ניתנת לניקוי.
ניתן לשנות ולהלבין את הצבע של השיניים ע"י מספר טכניקות אשר משנות את הצבע של פני שטח השן לבהיר יותר.
מקווה שהייתי לעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשלנות רפואיתdlv03/12/2011
לפני שנה ביצעתי 14 כתרים .לאחר שנה החלו הכתרים לזוז .
ניגשתי לרופה שניים הרופה בדק את הפה והחליט לשלוח אותי לבצע צילום פנורמי בפעם הראשונה.חזרתי עים הצילום הרופה טען שצריך לבצע שתלים ...
קיבלתי שוק חייי .אשמח לקבל המלצה או עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשלנות רפואית - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/12/2011div שלום,
קשה לתת חוות דעת על סמך התיאור שלך.
מה היו האופציות הטיפוליות לפני הטיפול ???? מה מצב החניכיים????? איזו תחזוקה אתה מבצע????? איזו תזונה????? וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עולה בערך השתלת שיניים כל הפה?יוסי03/12/2011
32 שיניים בכל לסת, ללא גשרים כתרים וכו?
מה ידוע לכם על שיטת הלייזר?
מה ידוע לכם על שיטת המחשב?
האם יש ביטוח להצלחת הטיפול ולכמה שנים?
אשמח לקבל ייעוץ ראשוני.
מדובר על אדם שאין לו שיניים בכלל וכן גם עצם וכו..
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה עולה בערך השתלת שיניים כל הפה? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/12/2011יוסי שלום,
בכל לסת יש 16 שניים ביחד עם שיניים הבינה.
בד"כ בשיקום מלא של לסת משקמים בין 12-14 שיניים. על בין 6-10 שתלים ללסת . אין צורך בשתל עבור כל שן.
השתלה בעזרת לייזר - הינה אחת הטכינקות להשתלה ולא תמיד המתאימה.
השתלה ממוחשבת - הינה טכניקה בה משתמשים בתוכנת מחשב על מנת למקם את השתלים ומקבלים סד כירורגי המדריך את הרופא במיקום השתלים לעיתים אף מבלי לבצע חתכים.
כפי שאתה מבין השאלות שלך לא ממוקדות.
עליך לפנות לרופא ביחד עם צילומים רלווונטיים ולקבל יעוץ מתאים לגבי האפשרות להשתלת שתלים וההצורך בבנית עצם. על פי המצב הספציפי שלך תקבל הצעת טיפול ועלויות
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לפני השתלותעדי30/11/2011
שלום.
הרופאה שלי שלחה אותי לבדיקת PANATOM C.T למרות שיש לה צילום פנורמי שלי ולמרות שבסה"כ מדובר בשתי שיניים. השאלה היא האם זה מחוייב המציאות ? והאם זה לא יותר מדי קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה לפני השתלות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/12/2011עדי שלום,
לא ראיתי את הצילומים שלך לכן אתן לך תשובה כללית.
הדמית CT , מאפשרת הדמיה תלת מיימדית של העצם - ניתן ללמוד ממנה על גובה ורוחב העצם הזמינה . ניתן לתכנן איזה שתל אם בכלל יהיה ניתן להחדיר באותו המקום.
לא פחות חשוב ניתן לדעת למשל היכן מצוי הסינוס בלסת העליונה או היכן מצוי העצב בלסת התחתונה כך שלא נפגע בו ויגרם נזק לתחושה.
עדי , אכן מדובר בעוד קרינה אבל מכשירי הCT הדנטליים החדשים משתמשים ברמות קרינה נמוכות מאוד.
כאשר שוקלים לבצע CT מו האפשרות לפגיעה עצבית - הרי שעדיף לבצע CT.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים על גבי שתלים בכל הפהרוחה29/11/2011
אני מבקשת לדעת מה מומלץ ו-או כדאי יותר גשר שלם לכל לסת או בחלקים? אודה על המלצה מפני שאני לא בטוחה במה שממליצים לי לעשות גשרים שלמים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתרים על גבי שתלים בכל הפה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/12/2011רוחה שלום,
ניתן לשקם לסת שלמה על גבי שתלים ע"י ביוצע של מספר גשרים או ע"י ביצוע של גשר אחד גדול.
כמו תמיד יש להתאים כל מקרה לגופו.
יש יתרון בביצוע של גשר אחד - פיזור העומסים טוב יותר. נוסף על כך במקרים בהם אין יותר מדי עצם ניתן להסתפק בפחות שתלים. במקרים של העמסה מיידית - כלומר מסירת גשר מייד לאחר ההשתלה - יש יתרון בגשר אחד גדול .
בלסת התחתונה לעיתים שוקלים לבצע בשני חלקים בגלל הגמישות של הלסת במהלך הלעיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- same day implantsיצחק25/11/2011
מרפאות המציעות סוג זה של טיפול מבטיחות התקנת השתל + הכתר תוך טיפול אחד ללא צורך בתקופת המתנה של כמה חודשים. האם יש מגרעות לשתלים אלה מול השתלים הרגילים שצריך לקחת בחשבון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
same day implants - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/12/2011יצחק שלום,
בהשתלה של שתל השתל צריך להקלט - הקליטה שלו נעשית ע"י התחברות של העצם אל גוף השתל, הדבר הזה יכול להתבצע רק במידה והשתל לא זז - (כמו שמקבעים שברים ע"י גבס).
במידה והשתל יזוז השתל לא יקלט . לעיסה או הפעלת כוח ולחץ על השתל יכולים לגרום לו לזוז ולא להקלט. זמן הקליטה של השתל הוא 3 חודשים. ולכן יש להמנע מללחוץ על השתל בתקופה הזו.
השתלה והעמסה (ביצוע של כתר ) באותו היום היא פרוצידורה אפשרית. אבל כמו תמיד יש לברור את המקרה. למשל במקרה של עצם דלילה בה לא ניתן לקבל יצוב ראשוני טוב של השתל - לא ניתן לבצע זאת.
מצד שני במקרה בו השתל ארוך מספיק ויש יציבות ראשונית מצויינת ניתן לבצע גם כתר אבל יש לזכור כי אסור ללעוס על השתל הזה לפחות חודשיים וחצי.לכן הכתר אינו נמצא במגע עם השיניים הנגדיות במצב של סגירה של השיניים.
במקרים בהם לא ניתן להמנע מלעיסה באזור ההשתלה הרי שעדיף שלא לבצע כתר על השתל.
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבכירוג ומשקם עובדים ביחד במרפאתך ?שיר22/11/2011
בלסת העליונה דרושים לי 10 שתלים,
השאלה שלי:
האם יש כירוג מומחה אצלכם במרפאה ,אשר עובד ביחד עם משקם שיניים ?
כלומר, האם הם עובדים יחד זה מול זה בצוותא במרפאתך ?
ובנוסף ,
רציתי להסיר חשש המדאיג אותי לפני ביצוע ההשתלות:
כיצד מבטיחים שהשתל שאשתיל בלסת העליונה ,
לא ינוע לחלל הסינוס ?
השאלה הזו התעוררה , לאחר שמקרה כזה קרה למכר שלנו ,
כאשר שתלו לו שתל בלסת עליונה,
והשתל נעלם לו בחלל הסינוס. (האם זה לא מסוכן ? )
אשמח לקבל תשובות בנושאים הנ"ל.
בתודה ,
ובברכת יום נפלא,,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבכירוג ומשקם עובדים ביחד במרפאתך ? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/11/2011שירה שלום,
אני מבצע את הכחרורגיה והשיקום גם יחד ובנוסף אצלי במרפאה יש כירורג אשר עובד בשיתוף פעולה מלא איתי..
לגבי השתלה באזור הסינוס - מקרה של שתל שמגיע לסינוס הוא נדיר . בד"כ משתלים את השתל אל עצם קיימת בסינוס או שמשתלים עצם ביחד עם השתל - בכל מקרה יש להשתיל את השתל רק במידה וניתן לקבל יציבות ראשונית טובה מאוד כך שלא יווצר מצב שהשתל מגיע לסינוס .
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום שיניים ללא הרמת סינוסיםשיר20/11/2011
השאלה היא לגבי לסת עליונה חסר שיניים,
האם השיטה ללא הרמת סינוסים היא ממוחשבת ?
כלומר ,
האם הרופא רואה את עומק ההשתלה במחשב מעגל - סגור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיקום שיניים ללא הרמת סינוסים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/11/2011שמואל שוב שלום,
השלה ממוחשבת הינה השתלה אשר מבוצעת על ידי תיכנון מרשא של מיקום השתלים ע"י מקיומם באופן וירטואלי במודל וירטואלי של הלסת אשר התקבל מצילום הCT.
ואז מתקבל מדריך-מעין פלטה עם חורים בתוכה אשר מרכיבים בעת ההשתלה על הלסת - דרך החורים הללו מבצעים את הקידוח לשתלים באורך ובכיוון המתאים ללא צורך בחיתוך ותפירה של החניכיים.
הטיפול לא מתבצע כמו בצינתור של הלב תחת קרינה המשכית ורואים את התקדמות המקדח . אין בכל כל צורך. המדריך הכירורגי מכוון את כיון השתל ואת העומק אליו השתל צריך להגיע.
מקווה שהבהרתי את הנקודה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת מי הגורם המיומן ביותר בבמוני20/11/2011
רציתי לדעת מי הגורם המיומן ביותר בביצוע שתלים ?
האם כירורג פה ולסת ? או שאולי רופ"ש המומחה בשיקום הפה ?
מכל מקום אני אשמח גם להתייחסות לגבי ד"ר בירשאן שלמה שהוא רופ"ש וחבר פעיל בעמותה הישראלית להשתלות דנטליות (IAOI).
מה אני צריך לבדוק כדי להיות שקט בטרם אני מבצע טיפול של שיקום השן בעזרת שתל ?
אודה לתשובתכם בהקדם,
בברכת שבוע טוב
מוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רציתי לדעת מי הגורם המיומן ביותר בב - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/11/2011מוני שלום,
בפורום לא נהוג להמליך על רופא כזה או אחר.
בכל מקרה יש לזכור כי ביצוע שתלים הוא עבור קבלת שיקום ולא על מנת לקבל שתלים . לכן חשיבות רבה יש לתיכנון השיקומי .
רופא אשר גם משתיל וגם משקם - רואה את כל מכלול הצרכים .(עלי לציין כי במקרים בהם רופא אחד משתיל ושני משקם קיימת חשיבות מרובה לשיתוף הפעולה בין הרופאים הללו).
רצוי כי תבדוק המלצות לגבי הרופא , תתרשם מן הרופא עצמו , מן המרפאה ונקיונה בטרם תעשה את הטיפול.
אשמח לעזור
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות ללא הרמת סינוס,,,שיר13/11/2011
רופא כירוג הסביר לי כי יש בעייה בשיטת 4 השיניים וגשר בלסת העליונה,
לדעתו שיטת ההשתלה בזוויות ללא הרמת סינוס,היא די בעייתית וקשה בעת הרכבת הגשר הקבוע
מכיוון שהשתלים שהושתלו בזוית(ללא הרמת סינוס),
לא מתחברים בקלות,
ויש לכופף אותם בעת החיבור לגשר הקבוע,
וזה עלול ליצור בעיות בחיבור הסופי .
אשמח לקבל דעתך בנושא.
.
בתודה מראש,
שמואל רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלות ללא הרמת סינוס,,, - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר15/11/2011שמואל שלום,
שיקום באמצעות שתלים מוטים הינו שיקום אפשרי ולעיתים אף עדיף על פני שיקום המצריך הרמות סינוס או לחילופין בנית עצם בלסת התחתונה.
יש לזכור כי במצב בו ניתן לבצע שתל מוטה במקום לבצע הרמת סינוס ,המטופל מקבל גשר קבוע מיידית על השתלים . במידה והיה צורך לבצע הרמת סינוס והשתלה אל הסינוס הרי שלוקח כ 9 חודשים עד שניתן לקבל שיקום קבוע ועד אז המטופל מקבל תותבת או כלום.
קייימות מספר מערכות של שיקום אשר מתאמות בין הזוית של השתל לזוית הרצויה של הכתר. המערכות הללו מדוייקות מאוד, הן נחלקות לשיקום ע"י גשר מודבק או שיקום על ידי גשר מוברג..
מגוחך לחשוב שיש "לכופף" את השתלים לצורך החיבור לגשר.
בד"כ משתמשים לצורך בשיקום של לסת ב 6 שתלים( או יותר במידה ויש מקום).
התוצאות הינן מצויינות ומעניקות איכות חיים מידית לאחר ההשתלה.
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת וברצוני לדעת
שיר20/11/2011האם יספיקו לי ארבעים אלף שקלים שהצלחתי לחסוך,
לביצוע עבודה זו :
( 6 שתלים והרכבת גשר מיידי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה המפורטת וברצוני לדעת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/11/2011שמואל שלום,
כמו בהרבה תחומים יש טווח רחב של מחירים מן הסיבות הידועות של מיומנות, ידע , חומרים וכו'.
ממליץ לך לבדוק היטב אצל מי אתה מטפל ולא לחשוב רק דרך הכיס. ישנן היום תוכניות מימון אשר יכולות לעזור לך לקבל את הטיפול שאתה צריך באיכות שאתה רוצה.
בכל מקרה בשלב ראשון מתקינים גשר זמני קבוע מיידי ולאחר 6 חודשים מתקינים גשר קבוע סופי.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלה בלסת העליונה,,,
שיר31/01/2012האם שיטת העמסה ( ON ALL 4 ),
זו שיטה שתתאים גם ללסת -עליונה (חסרת עצם),
ללא צטרך בהרמת סינוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השתלה בלסת העליונה,,, - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר07/02/2012שירה שלום,
שטת הALL ON 4-6 - הינה שיטההמיועדת לשקם לסתות עליונות ותחתונות מבלי הצורך בבנית עצם.
בלסת העליונה במידה ואין מספיק עצם מתחת לאזור הסינוס ומאידך יש מספיק עצם באזור המרכזי ( והסינוס לא מצוי בעמדה קדמית) , הרי שניתן לבצע השתלה של שתלים בהטיה כך שהקצה הפנימי מצויבעמדה קדמית ואילו ראש השתל מצו בעמדה אחורית כך שכל גוף השתל נמצא בתוך העצם . אח וראש השתל מצוי בעמדה אחורית הרי שהשתל הדנטלי נותן תמיכה לשיניים האחוריות.
כך מבצעים את השתלים האחוריים ואילו בינהם מפזרים את יתר השתלים על פי נפח העצם הקיים.
אשמח לעזור :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים וכאב כל אזור הפה והלסתישי09/11/2011
לפני 48 שעות ביצעתי עקירת 4 שיניים בלסת העליונה והשתלת 12 שתלים, גם בלסת העליונה. כמו כן הושתלו לי בשני מקומות סינוס., הכל בהרדמה מקומית. נכון לרגע זה יש לי כאבים נוראיים ובלתי נסבלים. יש לציין שאתמול כבר היו לי פחות כאבים והיום הם התגברו. אני נוטל גם אנטיביוטיקה וגם אטופן. מה לעשות ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשים קרח ,תלקק ארטיק קרח,יוגורט קר.
שיר13/11/2011ואם לא ירגע עד מחר,
תתקשר מחר להתייעצות עם הרופא לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשחגית08/11/2011
האם אחרי טיפול שורש בהכרח יש צורך לעשות כתר?
ושאלה נוספת, יש לי חור בשן אבל אני לא סובלת מכאבים וגם לא מרגישות לחום וקור האם זה אומר שאפשר להימנע מטיפול שורש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר09/11/2011שלום חגית
לא תמיד יש צורך בכתר. בדר"כ מומלץ לבצע כתר במקרים של אובדן חומר שן משמעותי כדי לשפר עמידות השן לאורך זמן.
גם שן שאינה כואבת יכולה להיות עם דלקת שקטה. במצב זה כן צריך טיפול שורש. שן תקינה צריכה להגיב באופן תקין לבדיקת קור אצל רופא השיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לשיקופ פה באזור השפלהאנונימ07/11/2011
שלום רב,
אני מחפשת מומחה לשיקום ה או רופא שיניים מומלץ שעוסק בהשתלות באזור רחובות-נס-ציונה.
אשמח לקבל המלצה על רופא עם טווח מחירים סביר-מומצע.
תודה רבה
במידה ויש צורך אשלח את כתובת המייל הפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לשיקופ פה באזור השפלה - תגובה
ד''ר רונן דביר09/11/2011שלום
אני מכיר וממליץ על ד"ר כרמון דניאלה מחולון, מומחית לשיקום הפה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל מיד לאחר עקירהשירה04/11/2011
בצילומים ניתן לראות דלקת. ולמרות זאת הרופא רוצה לשים שתל מיד בזמן העקירה . בטענה שהוא ינקה היטב וישטוף. האם נכון לעשות כך?
שתל מיד לאחר עקירה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר05/11/2011שירה שלום,
במקרים של דלקת אקוטית עם הפרשה לא נהוג לבצע שתל מייד עם העקירה , במקרים בהם הדלקת כרונית וניתן לסלק את הרקמה דלקתית בצורה מוחלטת ניתן לשקול ביצוע של שתל במיידת עם העקירה.
על מנת לתת תשובה מבוססת יש לשקול ולבדוק כל מקרה לגופו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריות מרופא השינייםשירה04/11/2011
אני מתכוונת להתחיל טיפול שיניים והשתלות. רופא השיניים שלי דרש שליש מהסכום כבר בהתחלה . באמצע שליש ובסוף.
מה נהוג לדרוש מרופא השיניים? תכנית מפורטת? אחריות? איזו עצם? איזה שתל? האם נהוג לדרוש א זה . או שדרישה כזו תעמיד אותנו במצב לא נוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחריות מרופא השיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר05/11/2011שירה שלום,
הרופא אמור להציג בפנייך את תוכנית הטיפול בצורה מפורטת ולתת לך תוכנית טיפול מפורטת עם העלויות.
בתוכנית הטיפול הרופא יפרט את סוג הטיפולים במידה ויש לך שאלות עליייך לשאול את הרופא.
לגבי אחריות עליך לבחור רופא אמין אשר יתן לך אחריות על טיפול . מאידך צריך לזכור כי יתכנו שינויים בתוכנית הטיפול וכי לא הכל בידי רופא השיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)