פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש, קירות השן
    מוניקה
    12/04/2013

שאלתי היא האם חייב להוריד את גובה קירות השן בטיפול שורש, התחלתי טיפול היום, וכאשר אפקט ההרדמה נהלם ויכולתי לחוש את השן, הרגשתי שהורידו לי את גובה הקיר של השן מצד אחד כמאט לאפס, אני חוששת לחזור לאותו רופא.
    וגם יש לי כאבים מאוד חזקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש, קירות השן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש תשובה לשאלה שלי?

מוניקה
    14/04/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חובה לעקור
    אינה
    11/04/2013

שלום.
    עשיתי טיפול שורש בשן , לאחר שנשברה- עשיתי כתר.
    כבר כמה חודשים שיש לי את הכתר והשן פתאום התחילה לכאוב- רק שאני מתקתקת עליה עם משהו או כשלועסת.
    עשיתי 7 צילומים אצל 2 רופאים שונים ולא גילו כלום.
    אחד מהם אמר שיש חשד לסדק בשן מתחת לכתר וצריך לעקור את השן בצורה כירורגית ולאחר חצי שנה לשים שתל.
    השאלה שלי היא כזאת-
    האם אני חייבת לעקור את השן ? ממה שהבנתי ,בגלל שיש לי טיפול שורש לא יכול להווצר מצב של זיהום או דלקת אם אני לא אעקור את השן .האם זה נכון? האם אני יכולה להשאיר הכול כמו שזה ולא יקרה לי כלום?
    או שיש סיכוי לפתח סוג שלהו של דלקת? מה הכי גרוע שיכול לקרות?
    מאוד חשוב לי לדעת את זה כי הרופא לפני אמר שהבעיה היא בעצם שהכתר יושב גבוה מדי ומופעל עליו לחץ רב- הוא שייף אותה ואני כן מרגישה טיפה יותר טוב. עדיין יש קצת כאב שאני לוחצת על השן

לקביעת תור
    סגירה
    האם חובה לעקור

הוספת תגובה

• האם חובה לעקור - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/04/2013

אינה שלום,
    קשה לתת חוות דעת מבלי לבדיוק ולבצע צילום רלוונטי.
    בכל מקרה- במידה ומדובר בסדק , לא תמיד ניתן לזהות אותו בתחילה. במידה ואכן מדובר בסדק בשורש , הרי שיש צורך לעקור את השן כי יתפתח זיהום במקום מאחר וחיידקים יכולים לעבור מחלל הפה אל העצם של הלסת דרך הסדק הזה.
    חשוב לציין כי רק לאחר שמזהים בוודאות את הסדק , רק אז יש לעקור את השןץ
    על פי התיאור שלך השן התחילה לכאוב רק לאחר מספר חודשים ואני מניח כי עד אז הגובה של הכתר היה בסדר ולא הפריע.
    ואילו עתה יש כאב מן השן והורדת הגובה של הכתר עזרה מבחינת הכאב- הדבר יכול לנבוע מדלקת מתחת לשן אשר גורמת להגבהה שלה ולכן נוח יותר.
    לסיכו במידה ומדובר בסדק בוודאות הרי שיש לעקור את השן ולא רצוי להתמהמה.
    במידה ועדיין לא ברור המצב הרי שיש לנסות לבצע חידוש טיפול שורש ולהמתין עד להפסקת הכאב או לזיהוי של סדק.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן טוחנת חסרה
    שירה
    09/04/2013

שלום רב,
    אני בחורה בת 25, גדלו לי 3 שיני בינה ברוך ה' ללא בעיה טפו טפו טפו בלי העין הרע,
    לפני כשנתיים עקרו לי שן טוחנת אחרונה בסוף הפה בצד שמאל שלי כי מסתבר שהתנתקה מהעצם התחתונה והייתה לי דלקת.
    אני חיה ללא השן בשקט.
    השאלות שלי הן:
    1. האם יכולה להווצר חס וחלילה בעיה כתוצאה מחוסר השן הטוחנת?
    2. שן הבינה הרביעית והאחרונה שלי צריכה לגדול ליד השן הטוחנת החסרה, האם גם זה יהווה בעיה בעתיד ?

תודה מראש על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    שן טוחנת חסרה

הוספת תגובה

• שן טוחנת חסרה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/04/2013

שירה שלום,
    על מנת לתת תשובה מתאימה יש לבצע בדיקה ולבחון את הצילומים הרלוונטיים.
    בכל מקרה במידה וחסרה שן טוחנת אחרונה ( אני מבין שהכוונה לשן אחת לפני שן הבינה ), הרי שיתכן ןהשן הנגדית ( זו שבלסת הנגדית) תמשיך לבקוע בגלל שאין ממולה שן.
    לגבי שן הבינה יתכן והיא תבקע ותכנס למקום של השן החסרה (( יש לבדוק זאת ע"י צילום פנורמי).
    מקווה שהייתי לעזר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושבוע טוב, אבדוק זאת

שירה
    13/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מבולבלת
    ספיר
    08/04/2013

אני אמורה לעשות טיפולים ביום אחד על ידי טשטוש, לדברי הרופא הטשטוש יעשה על ידי מרדים מוסמך והוא הסביר לי שזה לא הרדמה מלאה אלא טשטוש שנותנים לווריד והוא נתן לי דוגמא שזה כמו בגרידה. האם זה אכן טשטוש או שזה הרדמה מלאה? כי הוא ממש לא דיבר איתי על טשטוש בתרופה אלא בווריד...תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    קצת מבולבלת

הוספת תגובה

• קצת מבולבלת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/04/2013

ספיר שלום,
    ישנם מספר סוגים של סדציות:
    1, טישטוש רגיל - הינו טישטוש אשר בד"כ ניתן ע"י תרופות דרך הפה - המטופל נותר במצב הכרתי עם כל הרפלקסים.
    2. טישטוש עמוק- מתן של תרופה דרך הווריד עם ניטור של רופא מרדים מוסמך או רופא שעבר הכשרה מתאימה , המטופל נמצא במצב הכרתי עם רפלקסים. אבל הטישטוש עמוק יותר ובד"כ הטופל לא זוכר כלום מן הטיפול.
    3. הרדמה מלאה - המטופל חסר הכרה ללא רפלקסים, הדבר מבוצע כמובן ע"י רופא מרדים מוסמך.
    על פי התיאור שלך כנראה שמדובר בטישטוש עמוק .
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים בשיטת Simplant
    Paila
    08/04/2013

רופא השיניים שלי הציע לי השתלה כנ"ל כפתרון לאחר שפעמיים היה לי שתל רגיל בשן מסוימת ולאחר שנתיים-שלוש הוא זז ממקומו והיה צורך להוציאו ולבצע מחדש (יצוין שזה קורה רק בשן הזו). האם זה אכן פתרון להרבה שנים או שכדאי כבר לעשות תותבת וגמרנו? אני שואלת כי זה גם יקר מאוד וגם נמאס כבר שהסיפור חוזר על עצמו. ועוד שאלה: השן שעל ידה רעועה לדבריו, והוא רוצה באותה הזדמנות לעקור אותה ולבצע גם בה השתלה ממוחשבת. האם זה הכרחי? הגיוני? אודה מאוד על תשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים בשיטת Simplant

הוספת תגובה

• השתלת שיניים בשיטת Simplant - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/04/2013

paila שלום,
    אין קשר בין השתלה ממוחשבת לבין סיכויי ההצלחה של השתל. להשתלה ממוחשבת יש יתרונות רבים אבל במידה והשתל מותקן כראוי בצורה הרגילה הרי שאין כל יתרון לשרידות השתל לאורך זמן דווקא בשימוש בהשתלה ממוחשבת.
    בעירון על פי הספרות הרפואית אורך חיים של שתל הינו 10 שנים , על פי התאור שלך כל 3 שנים השתל נכשל.- לכן לפני ביצוע השתל הנוסף יש לבדוק מדוע? או מהו הגורם לכישלון של השתל?
    רק לאחר זיהוי הגורם לכישלון ורק לאחר הניטרול של הגורם הזה ניתן לבצע את השתל הנוסף.
    מאחל לך בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן חודש אחרי טיפול שורש
    יהלי11
    23/03/2013

שלום רב,
    לפני כחודש עברתי טיפול שורש בשן 45. חוויתי כאבים ממושכים בשבוע הראשון אחרי הטיפול ולאחר מכן כאב בלחיצה על השן שממשיך עד היום. הכאב נשאר באותה רמה ולא משתנה במשך שלושת השבועות האחרונים.
    השן כרגע עם סתימה זמנית, טרם בוצע מבנה.
    בבדיקה שעשיתי אצל מומחה טיפול שורש שכללה צילום נאמר לי שלא זוהתה בעיה ויתכן שכאב כזה עשוי להמשך עוד חודשים.
    אני מאוד מוטרד מהעיניין וחושש להתקדם לשיקום השן.
    האמנם יתכן שהכל בסדר ויש כאבים כאלו?
    האם יתכן שבטיפול השורש נעשה נזק לשן או לסביבתה שהוא הגורם לכאב?

הוספת תגובה

• כאב בשן חודש אחרי טיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    25/03/2013

שלום
    כאב הנשמך מעבר לשבועיים לאחר טיפול השורש הוא חריג
    במידה ונבדקת ע"י אנדודונט מומחה, את בידיים טובות
    יש להמנע מלהיות עם שחזור זמני (ללא מבנה וכתר זמני) למשך זמן רב מידי, כדי למנוע שבר או סדק. כדאי לבצע כתר זמני שיגן על השן בכל מקרה.
    במידה והכאב לא נחלש, יש לחזור ולהבדק שוב
    בהצלחה
    ד"ר דביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש

מריה
    13/01/2015

שלום רב.
    אני עשיתי טיפול שורש כחודש סיימתי אותו,..שמו לי בורג עכשיו עבר משהו כמו שבועים 3,עכשיו ניהיו לי כאבים.מה זה יכול להיות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים ועוד טיפולים
    ספיר
    21/03/2013

שלום רציתי את דעתך בהצעת טיפול של רופא מסויים וההצעה היא לבצע לי טיפול חניכיים עמוק ועקירות בלסת תחתונה ועליונה והרמת סינוס סגורה והשתלת עצם לסת עליונה וארבעה שתלים למעלה וארבעה למטה כל זה ביום אחד עם רופא מרדים שיבצע טשטוש . אין ספק שאני בפחדים איומים ושאלתי היא האם זה מקובל לעשות זאת ביום אחד הכל ביחד? האם מישהו כבר עשה זאת בצורה הזו? האם כדאי להשתמש בהרדמה הזו על ידי מרדים מוסמך? ועוד פרט קטן הרופא אמר שאם יהיו הפתעות במשך הטיפול בצד השני של הלסת שלא אמור להיות מטופל, אזי ינסה למצוא פתרון במקום מה דעתך? וסליחה שזה ארוך תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים ועוד טיפולים

הוספת תגובה

• שתלים ועוד טיפולים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/04/2013

ספיר שלום,
    ניתן לרכז ולבצע טיפולים ביום אחד. ניתן לבצע זאת עם או בלי הרדמה מלאה.
    יש לזכור כי לכל טיפול יש את היתרונות והחסרונות שלו.
    ניתן לשקול ביצוע של הטיפול בטישטוש תרופתי ואזיש פחות סיכון לעומת הרדמה מלאה.
    במידה והטיפול מבוצע בהרדמה מלאה , כמובן שיש צורך ברופא מרדים מוסמך.
    מה הכוונה בצד השני ? האם הוא צריך טיפול או לא? במידה והמקום זקוק לטיפול הרי שיש לבצע תוכנית טיפול כבר עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הציעו לי השתלת שיניים , 14 שיניים
    אביתר
    20/03/2013

בכל לסת. בסוף יהיה חרסינה.

הכל ביום אחד--כלומר כל לסת ביום אחד והלסת השניה כנראה שבוע יותר מאוחר.

אחרי כמה חודשים ישימו חרסינה.

האם אני צריך לקבל --מפרט טכני ? איזה סוג של חרסינה, ברגים וכו...

לא קיבלתי בהצעה כל פירוט מורכב.

ההצעה כוללת עקירה- השתלת עצם, קידוח ומתן שיניים מפלסטיק בהתחלה.

מחיר כל הטיפול כ-75,000 ש"ח .

אני רוצה לדעת את הפרטים לעמקם ואני בודק את העיניין.

האם בחו"ל למשל ברומניה או גרמניה אפשר לעשות השתלות במחיר יותר זול?

תודה רבה מראש- ואשמח לקבל תגובות הגולשים ומנהלי הפורום.

הוספת תגובה

• הציעו לי השתלת שיניים , 14 שיניים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/04/2013

אביתר שלום,
    במידה ומשהו לא ברור לך בהצעת הטיפול -עליך לפנות אל הרופא המטפל ולבקש ממנו את הפרטים החסרים.
    לגבי טיפול בחו"ל , יתכן ותקבל הצעה זולה יותר.אבל יש לזכור כי כאשר הכל הולך טוב זה נראה נפלא. אבל במידה ומשהו ישתבש האם תסע כל פעם לחו"ל האם עדיין זה יהיה זול יותר? מה עם הזמן שיתבזבז וההוצאות הנלוות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שלי- הפחד שלי הוא כי

אביתר
    02/04/2013

אני נוטל תרופות פסיכיאטריות שגורמות לאבדן עצם ולנסיגת עצם וחניכיים וכך השיניים
    שלי נשרו.
    לא נשרו כל השיניים אבל רובם נשרו.

עכשיו אני פוחד שאם אשתיל עצם חדשה עכשיו אז בעוד נניח 5 שנים העצם שוב ייסוג בגלל

השימוש בתרופות פסיכיאטריות.

יעץ לי רופא אחר לעשות רק 2 שתלים בכל לסת --ועל זה לעשות שיניים תותבות מתברגות.

האם הדבר נראה סביר? כי 2 שתלים יחזיקו את כל התותבת בכל לסת?

כלומר 2 שתלים בכל לסת ותותבות מתברגות. סה"כ 4 שתלים בלבד - כך שהטיפול יצא זול,

ואם בעתיד יצטרכו להשתיל עצם אז אפשר יהיה לעשות 4 שתלים חדשים כנראה לא באותו

המקום..

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שלי- הפחד שלי הוא כי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    06/04/2013

אביתר שלום,
    שני שתלים בכל לסת - יכולים לתת תמיכה לתותבת נשלפת המתחברת על "טיק-טאק"- התותבת מקבל תמיכה אבל עדיין היא נשלפת.
    בלסת עליונה בכל מקרה רצוי לבצע 4 שתלים ולא 2 שתלים בגלל סוג העצם.
    עלי לציין כי מדובר בתמיכה בלבד ובעצם מדובר בתותבתות שלמות .
    בלסת עליונה פתרון כזה עדיין יצריך כיסוי חלקי או מלא של החיך.
    בביצוע של 4 שתלים ניתן לחבר אותם עם בר טלסקופי- כלומר מעין פרסה ממתכת אשר עליה מרכיבים תותבת המתאימה לה באופן טלסקופי.- היציבות המתקבלת היא טובה יותר מאשר רק חיבור אל השתלים. ובלסת עליונה החיך יכול להיות פתוח.

אביתר - לא ברור לי מה הכוונה שהתרופות גורמות לאובדן עצם ונסיגת חניכיים?
    התרופות יכולות לגרום ליובש בפה אשר מפחית את הווצרות הרוק דבר שמעודד מחלת חניכיים - יש לבדוק האם ניתן להחליף תרופות ובמקביל לשתות הרבה ולשמור היטב על ההגיינה הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שורש וכתרים
    זהבית
    18/03/2013

היי שלום רב,,
    התחלתי לבצע בדיקות במרפאת הקופ"ח שלי הרופאה שערכה לי את הבדיקה ראתה שאני צריכה 2 טיפולי שורש שאחד מיהם מצבה של השן הטוחנת לא עומדת במצב בדיוק ישר והיא רקובה מאוד בבדיקה היא ראתה שייתכן שאני צריכה ניתוח הארכת כותרת היא לא הסבירה לי בדיוק מה זה מאחר ואני קצת פחדנית מטיפולים אינני מבינה מזה הניתוח הזה למה הוא נועד.
    אני ערכתי באותו מעמד גם בדיקה אצל אורטודנט כדי שיגיד מה חוות דעתו בנוסף הוא אמר שהרופאה תמשיך בביצוע עפ"י הבדיקה שלה .
    כעת בהצעת מחיר שהפקידה הוציאה לי יש לי
    2 כתרים זמניים
    2 כתרים קבועים
    2 טיפולי שורש
    ו2 מבנה
    והניתוח הארכת כותרת שכיבכול בסימן שאלה.
    שאלתי את הפקידה מדוע היא מכלילה את הכתר הקבוע ממילא אני עושה זמניים מאחר ואני אעשה יישור שיניים והיא טענה שככה זה עובד וזאת מדיניותם שעושים טיפול שורש משלמים על הכול מראש ז"א כתר זמני +מבנה+כתר קבוע
    שאלתי היא כזאת לגבי זה איך ניתן לקבוע לי מראש שאשלם על כתר קבוע אם אחרי היישור שיניים דברים זזים ומשתנים האין זה מקצועי או שאני טועה כאן יש משהו שאני אמורה לדעת ?
    אשמח שתאירו את עייני

תודה רבה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שורש וכתרים

הוספת תגובה

• טיפולי שורש וכתרים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/04/2013

זהבית שלום,
    בד"כ שן שעברה טיפול שורש תשוקם ע"י מבנה וכתר. בשלב ראשון יבוצע כתר זמני ואחריו יש לבצע כתר קבוע.
    במקרה שלך נראה כי יבוצע כתר זמני אשר ישמש אותך עד ליישור השיניים ואחר הישור יוחלף הכתר בכתר קבוע.
    לגבי הארכת כותרת- זוהי פרוצידורה אשר בה מורידים את הגובה של החניכיים מסביב לשן. הדבר נובע בד"כ בגלל שהעששת הגיעה נמוך לכיוון העצן של החניכיים ועל מנת לשקם את השן יש לפנות מקום לכתר.
    במקרה שלך מאחר ואת עומדת לבצע ישור שיניים , ניתן לשקול הבקעה של השן (כלומר למשוך את השן החוצה,כך שהשן תתרחק מן העצם ויתקבל מספיק מקום לביצו של כתר מבלי הצורך בניתוח). הבקעת השן עדיפה על פני הארכת כורת.
    מקווה שהייתי לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים והרמת סינוס
    ספיר
    10/03/2013

שלום רציתי להתעניין לגבי שתלים של 4 ALL ON והאם זה מתאים לי, הרופא שלי אמר שאני צריכה לעשות הרמות סינוס והשתלות עצם בלסת עליונה שכן צריך שתלים בכל הלסת העליונה ואין לי עצם כך טען לפי צילום הסיטי ומאוד לא בא לי ללכת על השיטה הזו וכשאמרתי לו שאני מעדיפה את השיטה של ALL 4 ON אמר לי שאי אפשר כי אין לי בכלל עצם האם זה נכון? או שאפשר גם אם אין לי בכלל עצם קדימה או אחורה ... תודה ... ספיר

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים והרמת סינוס

הוספת תגובה

• שתלים והרמת סינוס - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    12/03/2013

ספיר שלום,
    על מנת לתת לך חוו דעת מתאימה יש לבדוק צילומים וסיטי.
    שיטה ALL ON 4 הינה שיטה בה משתילים שתלים אחוריים בהטיה על מנת להמנע מצורך בהרמת סינוס. באותם מקרים ראש השתל מצוי בעמדה אחורית ואילו גוף השתל נמצא בזוית כך שכל השתל מצוי בעצם קיימת.
    השיטה הזו של שתלים מוטים יכולה לחסוך צורך בהרמת סינוס, אבל יש לזכור כי חייב להיות נפח מסויים של עצם על מנת בכל זאת להתקין את השתלים.
    אולם ישנם מקרים בהם הקיר הקדמי של הסינוס נמצא באזור של הניבים ולכן גם בשימוש בשתל מוטה לא נקבל מספיק תמיכה לגשר עם שיניים אחוריות - במקרים כאלו יש צורך בכל מקרה לבצע הרמת סינוס .
    כאמור , על מנת לבדוק מה המצב שלך - יש לבצע בדיקה של הצילומים הרלוונטיים.
    אשמח לעזור
    בברכה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת מפגיעה בעצב בעקבות טיפול שורש
    נטע
    02/03/2013

בת 45.
    לפני 6 ימים עברתי טיפול שורש בשן 35 (לסת תחתונה, משמאל).
    במשך הימים עד עכשיו, היה שם קצת נפוח,.
    עכשיו הנפיחות יורדת, ושמתי לב שזווית הפה בצד שמאל יותר נפולה מאשר בצד ימין.
    אני מפחדת שהא-סימטריה הזו תישאר. שאולי נפגע עצב הפנים.
    האם זה מקובל שכך יהיה, ואח"כ יחלוף?
    מה אני צריכה לבדוק?
    והכי חשוב, מה לעשות כדי שהמצב הזה לא יישאר פרמנטטית ?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• חוששת מפגיעה בעצב בעקבות טיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    03/03/2013

שלום
    לפי התאור שלך זה נשמע שזה יסתדר על הצד הטוב לאחר העלמות הדלקת מהאזור
    אני מציע, ליתר ביטחון, להגיע לרופא השיניים לבדיקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. והמשך

נטע
    03/03/2013

עכשיו כבר 7 ימים אחרי. הדלקת הולכת ופוחתת. האם זה נפוץ שגם 7 ימים אחרי טיפול שורש, עדיין הצד שבו השן שטופלה, נפול יותר כלפי מטה ?

קבעתי תור לרופא המטפל, אבל זה רק מחר בבוקר, ובינתיים אני מאד בחרדה, שכך זה יישאר.
    אין לי בעיה שזה ייקח את הזמן לכמה ימים שבועות. אבל כאמור, מפחדת מנזק פרמנטטי .
    כי קראתי שבטיפול שורש בשן תחתונה שקרובה לתעלת העצב , המכשירים והחומרים ש משתמשים בהם יכולים לחרוג מתעלת השורש ולפגוע בעצב.

האם שן 35 זו שן שקרובה לתעלת העצב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. והמשך - תגובה

ד''ר רונן דביר
    03/03/2013

יש צורך בבדיקה יסודית כדי לתת לך תשובה מדויקת המתאימה אישית לך
    אני בטוח שלאחר הבדיקה מחר תוכלי להרגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר מילוי בטיפול שורש.
    בתיה
    21/02/2013

אני לפני טיפול שורש. רופא השיניים אמר שממלא את התעלות בגוטה. אבקש לדעת מה ההרכב הכימי של חומר המילוי. האם אין חשש שבעתיד יספגו ממנו חומרי רעל בגוף? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חומר מילוי בטיפול שורש.

הוספת תגובה

• חומר מילוי בטיפול שורש. - תגובה

ד''ר רונן דביר
    21/02/2013

שלום
    החומר הוא gutta percha. חומר טבעי.
    יש חומר רב, ניתן להתחיל בויקיפדיה
    החומר אינו רעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

בתיה
    21/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותבות גמישות-- מה הנוחיות שלהם?
    אביתר
    21/02/2013

ביחס לתותבות רגילות?

ומה סדר גודל של מחירים? האם זה פי 2 ממחיר תותבות רגילות?

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• תותבות גמישות-- מה הנוחיות שלהם? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2013

שלום אביתר,
    תותבתו גמישות הינן תותבות המייצרות מפולימר אשר שומר על גמישות התותבת - ולכן ניתן לקבל אותן דקות יותר והן יכולות גם להכנס לשיפולים בלסת.
    החסרון שלהן הוא שלא ניתן להוסיף להן חומר במידה ומתרחשת ספיגה של העצם.
    לגבי עלות - זה תלוי בכל מרפאה קשה לי לתת תשובה.
    יש לזכור כחי בכל מקרה מדובר בתותבת ולא בגשר קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר לשן טוחנת שנראה ארוך
    אלון
    12/02/2013

עקרו לי את שן 26 (סדק בשן) ועברתי הרמת סינוס ואחרי כמה זמן שתל ולפני שבוע (אחרי שבעה חודשים) עשו לי חשיפה ושמו לי כיפת ריפוי.
    ליד השן הזו (זאת בין הניב ל26) הייתה שן שעברה טיפול שורש לפני שנים והיה עליה כתר.
    כבר בניתוח הרמת הסינוס נחשף קצת חלק מקצה הכתר (שחור - גם הייתה מעט נסיגה לפני ) ואחרי החשיפה נהיה רווח קצת גדול יותר. את הכתר הזה החלפתי וכרגע אני עם זמני. ובקרוב יעשו לי כתר קבוע לשתל וכתר קבוע גם לשן השניה. הבעיה שהשן עם הכתר הזמני נראית גדולה יותר מהשן בצד השני של הלסת (בגלל גובה חניכיים). נכון שמדובר בשן טוחנת (אבל קרובה לניב) וזה מציק לי. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כתר לשן טוחנת שנראה ארוך

הוספת תגובה

• כתר לשן טוחנת שנראה ארוך - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2013

אלון שלום,
    החניכיים בסמיכות לאזור השתלה השתל והרמת הסינוס - עברו נסיגה ולכן הכתר ארוך יותר לכיוון החניכיים.
    לא ניתן לעשות הרבה - איני ממליץ על השתלת חניכיים כי זה יצור במקום כיס גדול. במידה והדבר ממש מציק לך והכתר נחשף בחיוך רחב - הרי שניתן לשקול ביצוע של חרסינה וורודה בצבע החניכיים בשולי הכתר - כך שניתן לקבל אורך נורמאלי של כותרת השן.
    יש לבדוק שאכן ניתן לבצע את החרסינה הוורודה ולקבל תוצאה טובה.
    במידה ולא רואים את האורך של הכתר בחיוך הרי שלא הייתי עושה דבר.
    בברכה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים
    השתלה
    10/02/2013

אני בת 70 עם לחץ דם 176 על 86 האם אפשר לעבור השתלת שיניים כאשר הלחץ דם גבוהה?
    מה הם הסיכונים?

תודה מראש

.

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים

הוספת תגובה

• השתלת שיניים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2013

שלום להשתלה,
    על מנת לבצע טיפול שיניים בכלל וטיפולי שיניים כירורגי בפרט - יש לבדוק מצב רפואי כללי.
    יש להתייעץ עם הרופא הכללי המטפל ולשאול האם ניתן לטפל בך והאם ניתן לאזן אותך - ולהוריד את לחץ הדם .
    במידה וניתן לאזן אותך ולהוריד את לחץ הדם , הרי שניתן לבצע טיפול שיניים הכולל השתלה.
    יש לברר האם ניתן לטפל עם חומר אילחוש המכיל אדרנלין?
    במידה והרופא מאשר את הטיפול - הרי שיש לנקוט במירב האמצעים לשמירה על לחץ דם תקין במהלך הטיפול ולטפל ביעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה