פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• חומר הרדמה בטיפולי שיניים והרין
    ויקה
    26/10/2011

שלום,

אני בחורה בת 32. מאז מעולם עשיתי טיפולי שיניים שכוללים סתימות, טיפולי שורש, כתרים, עקירה כירורגית וכו'.
    בפעם האחרונה, לפני קצת פחות משנה עשיתי סתימה רגילה ופשוטה. הרופא הזריק לי חומר הרדמה לשן, אבל החומר השפיע עליי בצורה לא טובה:
    הרגשתי זרם וכואב עולה לי לראש, דפיקות לב שלי עלו בצורה מאוד מאוד מפחידה, גשתי שאני עומדת להתעלף (כניראה משהו עם לחץ הדם), ראיתי כוכבים בעינים, והרופא המטפל אמר כי צבע העור שלי נהיה צהוב. כמובן שממש נבהלתי. גם הרופא שלי לא נשאר אדיש, ניראה לי שגם הוא נבהל קצת. בכל מקרה הזריקה לא הרדימה לי כלל את המקום. אלא אם אני זוכרת נכון הרדים את הצד השני בכלל, וגם בקושי.
    עכשיו סיבה שאני שואלת היא:
    היום אני בהריון, חודש שמיני. בקורס הכנה ללידה נאמר לנו אם היו בעיות בטיפולי שיניים מסוגים כאלה, אזיי אי אפשר לקחת אפידורל, כי אולי יש רגישות לאחד החומרים.
    אני ממש מפוחדת לחשוב כי אצטרך לסבול את כל הכאבים ללא משכחים.
    האם אפשר לדעת מאיזה חומרים מורכבת זריקת הרדמה המקומית בטיפולי שיניים? אני זוכרת כי היה שם אחד המרכיבים - אדרנלין, ואולי קודאין.
    האם יש עוד מרכיבים אחרים?
    אודה למענה כי רופא שיניים לא ממש רצה לשתף אותי בזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומר הרדמה בטיפולי שיניים והרין - תגובה

ד''ר רונן דביר
    31/10/2011

שלום
    יתכן והתגובות שתארת מתאימות להזרקת חומר ההרדמה המקומי בטעות לתוך כלי הדם.
    חומר ההרדמה במקום לפעול מקומית מתפשט ופועל באזורים שונים בגוף עד שמנוטרל
    להערכתי לא מדובר בתגובה אלרגית לחומר אך אני ממליץ לפנות למומחה לרפואת הפה כדי לבצע ברור מעמיק יותר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יהודה אלמנובי
    21/10/2011

שלום
    האם כדאי לעשות טיפול שתלים אצל רופאה אחד וכתרים אצל רופא אחר ?
    מה התשובה אודה לכך
    והאם יש בעיה בהליך מסוג זה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר רונן דביר
    25/10/2011

שלום
    במקרים רבים מבצע מומחה את ההשתלה והרופא המטפל מבצע את השיקום (הכתר)
    אין בכך בעייה אם יש תאום בין הרופאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש חוזר.
    רונית
    09/10/2011

צהריים טובים,
    לפני כ10 חודשים ביצעתי חידוש לטיפול שורש, עקב טיפול שורש שלא בוצעה לו השלמה בזמן (בגיל 10 עשו לי טיפול שורש ולאחר מכן מבנה, וכך נשאר המצב עד 10 שנים לאחר מכן - ואז השלמתי את הטיפול בחידוש מבנה וכתר)
    ההשלמה המאוד מאוחרת לטיפול השורש, ככל הנראה יצרה דלקת שרופאת השיניים שביצעה לי את ההשלמות לטיפול מאוחר יותר - לא טרחה להודיע לי על כך (בדיעבד, לאחר שהגשתי תלונה נגד המרפאה - מסתבר כי ניתן לראות בבירור כי השן מדולקת ומדובר בצילום סטטוס שביצעתי טרם התחלת הטיפולים באותה המרפאה)
    אותה הדלקת הובילה אותי למצב של מיון, ניקוז הדלקת אצל כירורג (נתנו לי מוקסיפן שהתגלה כמזיק וחלש מדיי) כיוון שהפנים שלי התנפחו בצד שמעל השן.
    את החידוש לטיפול השורש ביצעתי אצל מומחה (כמו כן - עשיתי עליו שיעורי בית)
    לפני כשבועיים, (10 חודשים לאחר החידוש) הבחנתי בנקודה לבנה מעל השן שלי (מעל החתך של הניקוז שביצעו לי במיון) אך לא הרגשתי בכאבים כלשהם. הלכתי לרופא שיניים פרטי שבצילום אמר לי שאין דלקת ושהטיפול נראה מצוין (מדובר ברופא פרטי אחר ואובייקטיבי, כיוון שהוא גם חבר של המשפחה) וככל הנראה מדובר באפטה לא מזיקה.
    היום, שבועיים לאחר מכן נתקלתי בבועה קטנה מעל השן, שלאחר ניקוז הנוזל ממנה יוצא.
    יש לציין שכמה חודשים לאחר טיפול השורש המחודש, ביקשתי לצלם את השן במרפאה של קופת החולים (שאינה קשורה או הפניתה אותי למומחה לטיפולי שורש שניגשתי אליו) ואמרו לי שם שע"פ הצילום הכל נראה תקין ואין דלקת.
    האם יכול להיות שהבועה הזו איננה קשורה לדלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש חוזר.

הוספת תגובה

• טיפול שורש חוזר. - תגובה

ד''ר רונן דביר
    11/10/2011

שלום רונית
    במידה ומקור הבועה דלקת ממקור אחת השיניים, רופא השיניים יכול להחדיר מכשיר דרך ה"בועה" ולצלם. כך יוכל לאבחן מה המיקום המדוייק של הדלקת. יש מצבים שבועה מקורה בבעיות לא ממקור שיניים (אלא למשל וירוסים..)
    פני למומחה לטיפולי השורש שהיית אצלו מייד כשיש בועה כדי להקל על האבחון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך האם ייתכן

רונית
    16/10/2011

שלמרות שהשן, ע"פ הצילומים החלימה ואין בה דלקת (וכאמור, מדובר בשני צילומים שונים מרופאים שונים שאינם קשורים למומחה שטיפל בי) מדולקת למרות זאת? הצילום האחרון נלקח לפני שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך האם ייתכן - תגובה

ד''ר רונן דביר
    16/10/2011

יתכן שיש דלקת עקב פתולוגיה שלא ניתן לראות ברנטגן או לאתר בבדיקה בפה.
    לעיתים סדק גורם לדלקת ולמצב קשה לאבחון. לעיתים יש שן סמוכה או רחוקה שגורמת לתחושה מוקרנת של כאב משן אחרת כמו זו שטופלה ונראית תקינה.
    יש צורך לבצע בדיקה לעיתים חוזרת ובשיטות שונות כדי לעלות על הבעייה
    בידקי שהמומחה שטיפל בךהוא אנדודונט מומחה. אם כך הדבר את בידיים טובות. אם אין לו תעודת מומחה (אנדודונט) אז כדאי להבדק אצל מומחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי שנה כואב עוד פעם
    יורם
    03/10/2011

שלום
    אני בערך לפני שנה וחצי היה לי כאבים איומים בשן הלכתי לרופא שינים שלי אמר לי שיש לי דלקת זה עשה לי טיפול שורש אני חושב שזה היה טיפול של יומים או שאני לא זוכר ובסוף הוא אמר סיימתי ושאל עם אנחנו רוצים לעשות על זה כתר אמרנו כן אבל לא עכשיו מאז עבר שנה ווחצי ולפני שנה נפל לי הסתימה שהוא סם. [זה שן לפני אחרונה למטה]
    עכשיו היום יש לי כאבים ואני קבעתי תור למחר מה הוא יעשה לי עוד טיפול שורש ?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי שנה כואב עוד פעם

הוספת תגובה

• אחרי שנה כואב עוד פעם - תגובה

ד''ר רונן דביר
    04/10/2011

שלום יורם
    כדאי אולי שתשאל את שאלתך לאחר בדיקת הרופא
    חסרים פרטים רבים כדי שאוכל לעזור ולכוון אותך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסוף עקירה אבל משהוא מוזר קרה לי !!

יורם
    04/10/2011

אלהן מה שאמרתי לך שעשיתי פעם טיפול שורש וזה וזה הלכתי לרופא שיניים שליי הוא עשה לי צילום וראה שיש דלקת קטנה והשן הרוסה לגמרי איפשאר להרכיב עליה כתר או משהוא הוא אמר לי שהיא כבר גמורה לכן צריך לעשות עקירה אמרתי אוקי
    [לפני חודשיים בערך עשיתי אצלו עוד עקירה וחזרתי הביתה היה לי סחרחורות וגלי חום]
    אז אמרתי לו אוקי הוא התחיל בטיפול עשה לי ניראלי 4 זריקות הרדמה הוא הוציא לי תשן ושם לי תפרים לא יודע למה ושכהוא סיים תתטיפול קמתי הכסא המתכוון הזה קיבלתי בום כזה התחתי להזיע בכל הגוף ממש בכל הגוף כל הגב שלי היה מים הייתי מסטול כזה מסטול מת הלכתי עקום היה לי סחרחורות כאלה ממש כאילו לקחתי סמים ממש כל שניה חשבתי שאני עומד להתעלף .. אמא שלי הייתה לידי נורא נבלה הרופא אמר לי לשבת על הכסא וביקש מאמא שלי לקנות לי גלידה אחרי שאמא שלי קנתה לי תגלידה ואכלתי אותה הרגשתי נורא טוב חזרתי לעצמי עכשיו יש לי עוד שלושה טיפולים ואני מפחד שזה יקרה לי שוב ... זה נורא מלחיץ למה זה קורה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסוף עקירה אבל משהוא מוזר קרה לי !! - תגובה

ד''ר רונן דביר
    04/10/2011

לצערי איני יודע מה הסיבה
    אני מאחל לך רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגיד לי מה אתה חושב אני צוחק איתך ?

יורם
    05/10/2011

יש לי טיפול יום שני אני צריך להוריד תתפרים ולעשות טיפול שורש מקדימה ... אני לא יודע מה לעשות אני מפחד שזה יקרה לי שוב ...
    אז תענה לי מה זו התשובה הזאת .....
    האם זה קרה למשהוא במרפאה שלך או ששמעתה על דבר כזה למי צריך לפנות ...
    זה לא צחוק עם יש ד"ר אחר אני מוזמן לשמוע.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגיד לי מה אתה חושב אני צוחק איתך ? - תגובה

ד''ר רונן דביר
    05/10/2011

לעיתים לאחר שכיבה ממושכת ומאומצת, יש סחרחורת בזמן קימה מהירה. תנסה בפעם הבאה לקום מכסא הרופא בשלבים ולא באופן מיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל שן 36 ליד condensing ostietis
    מ
    28/09/2011

שלום רב,

לאחרונה נבדקתי ע"י מומחה לשיקום הפה שהמליץ על שתל ברכס שן 36 (מעל ה-CONDENSING OSTEITIS- אשר נתגלה לפני שנתיים בעקבות ביופסיה בזמן עקירת השן- לאחרונה היה מעקב אחרי שנתיים אלו כאמור ולא היה כל שינוי במקום)
    לאחר מכן נבדקתי גם ע"י מומחה פה ולסת.

שאלותיי אלייך הן כדלקמן:

האם יש חוסר בעצם באזור זה כך שיש צורך בהשתלת עצם לשם ביצוע השתל?
    האם אין בעיה לבצע שתל במקום בסמוך כ"כ ל-CONDENSING OSTEITIS?
    האם אין חשש לדלקתיות ורגישות מרובה באזור זה ולריאקציה ממאירה של השתל במקום זה של ה-condensing osteitis ברבות הזמן?
    האם ישנה העדפה לשתל מסוים במקום זה ומתוצרת ספציפית?

אני פשוט חושש מאוד לבצע שתל במקום זה בשל הcondensing osteitis הזה!

אודה לקבלת תשובתך הטובה והאדיבה בהקדם,

תודה

מ

לקביעת תור
    סגירה
    שתל שן 36 ליד condensing ostietis

הוספת תגובה

• שתל שן 36 ליד condensing ostietis - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/10/2011

מ. שלום,
    האם בוצעה בדיקה של הנגע?
    במידה והנגע אינו ממאיר והוא רק תגובתי הרי שניתן לבצע את ההשתלה ( עליך לבצע השתלה גם בעמדה של 46 ). לא אמורה להיות רגישות יתר באזור .
    על מנת לברר האם יש מספיק עצם הרי שיש לבצע CT - צילום פנורמי אינו מספק הוא נותן הדמיה דו מימדית של מצב תלת מימדי.
    על פי מצב העצם בסי טי - ניתן יהיה להחליט על סוג השתל - אם כי נראה לי כל שתל המאושר ע"י הFDA יתאים.
    שנה טובה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה ד"ר שלזינגר

מ
    01/10/2011

ד"ר שלזינגר שלום,

כפי שציינתי, הנגע נבדק בביופסיה לפני כשנתיים ואז אובחן כcondensing osteitis.
    האם מדובר אם כן בבדיקה מספקת לגביו? האם נגע כזה בעל פוצטניצאל גבוה יותר לההפך לדלקתי וממאיר ברבות השנים?
    האם לאור אבחנה זו אין המדובר במקום בעל רגישות יתר?

תודה

מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה ד"ר שלזינגר - תגובה

ד''ר רונן דביר
    05/10/2011

הנגע הנ"ל הוא על רקע דלקתי תגובתי לגירוי מהשן הסמוכה. בדר"כ בשן דלקת פנימית שגוררת בניית עצם מסביב לה. נגע מסוג זה לא מצריך עקירה אלא טיפול בשן (לצורך הפסקת הגירוי בעצם הסמוכה) ואין לו סיכון להתמרה למשהו ממאיר.
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לעקירת שן 24
    מ
    18/09/2011

שלום,

לאחר ביקורת במרפאת שיניים התברר לי כי שן 24 שלי מיועדת לעקירה.
    קצת על ההיסטוריה שלה:
    לפני כחמש שנים היא עברה בצבא טיפול שורש שככל הנראה גרם לדלקת.
    לפני כשלוש שנים היא עברה ניתוח בשורש (ע"י פתיחה של החניכיים מעלה) להוצאת הדלקת.
    אינני יודעת אם הניתוח עבר בהצלחה, שכן היום היא מיועדת לעקירה...

בעוד כשבוע אלך להתייעצות בנוגע לה והייתי רוצה לדעת מה עלי לשאול בכדי להבין האם אין מנוס מעקירתה.

כמו כן, מכיוון שזוהי שן קדמית, רציתי לברר האם יש איזושהי אפשרות להשלים את מקומה של השן מיד לאחר העקירה בכדי שלא להסתובב חסרת שן.

דבר נוסף שאני חוששת ממנו הוא פעולת העקירה. רק מלקרוא את התיאורים על המלקחיים נמלאתי דמעות ואני סבורה שיהיה לי קשה מנשוא לראות את נסיונות הרופא להוציא לי את השן.
    היכן ניתן לבצע את פעולת העקירה בהרדמה מלאה?

אני מעריכה שלאחר תשובתכם אעלה עוד שאלות,
    אך בינתיים - תודה.

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לעקירת שן 24 - תגובה

ד''ר רונן דביר
    19/09/2011

כדאי לשאול האם הטיפול הכירורגי בוצע ע"י מומחה לטיפולי שורש. במידה והטיפול לא הצליח ולא בוצע ע"י מומחה אז כדאי לבקש הפנייה לאנדודונט מומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף כאבים עזים אחרי טיפול שורש
    לאה
    18/09/2011

שלום. כשבאתי לרופא שינים עם חור לפני כחודש. הוא ראה שיש דלקת קשה ועם הדלקת עשה טיפול שורש של 4 תעלות. אחרי הטיפול הכל היה בסדר לקחתי מוקסיפן במשך כמה ימים. השבוע, אחרי כחודש מהטיפול הקודם באתי להמשך טיפול באותו שן. שוב פתת את השן והמשיך את טיפול השורש. זה היה ביום חמישי! במשך השבת התעוררתי עם כאבים עזים שממשיכים בלי הפסקה!! כל הזמן מהשן הזו. כבר לקחתי אספירין,אופטלגין אדוויל. שמתי עראק וכלום! !! לא עוזר. אני יושבת ובוכה מכאב עכשיו 5 בבוקר. מה עושים????? ( התקשרתי אליו במוצאי שבת אמר שככה זה בשן שהיה בה דלקת ושאקח מוקסיפן) איך שורדים את הכאב הזה????? ממה הוא נובע??

הוספת תגובה

• דחוף כאבים עזים אחרי טיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    18/09/2011

שלום לאה
    זה נשמע כמו "התלקחות", מצב שקט שהופך לאקוטי וכואב. הוא בדר"כ לא מרמז על סיכויי הצלחת הטיפול אלא תגובה של הגוף לחיידקיםבקצה שורש השן.
    בעקרון אם הסימנים קשים מאד ולאחר בדיקת הרופא כדאי לשקול את האנטיביוטיקה המתאימה. לא לוקחים אותה למספר ימים אלא חייבים לסיים לפחות שבוע.
    גשי אל הרופא היבדקי וקבלי את הטיפול הנכון. לעיתים יש צורך בניקוז הדלקת ולעיתים לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לאה
    18/09/2011

תודה על התגובה. שוחחתי עם הרופא אמר שזו תופעה מוכרת. אני ממשיכה את האנטביוטיקה. אבל היום עבר עלי בכאב נוראי. מחר אגש אליו לביקורת. תודה לך! שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם
    להלהלה
    15/09/2011

אני בת 17 וחצי, יש לי שן חלבית ללא שורש בלסת התחתונה. ועקרו לי אותה.
    לפני כשבועיים הלכתי לעשות ניקוי אבנית, ועשו לי רנטגן בשיניים ליפני הטיפול, ואמרו לי שיש שן נוספת שהיא חלבית ללא שורש ושיש בה חור ממש גדול בתוך השורש שלה (בחיים לא הרגשתי כאבים בשן הזאת!) אמרו לי שצריך לעשות טיפול שורש ומעל כתר כסוף. שילמתי 530 שקל על טיפול השורש והכתר, יום למחרת, הרגשתי שהכתר מיתנדנד לי ואני מרגישה משהו נסדק מתחתיו.

אני לא יודעת אם זו רשלנות רפואית, כי בזמן הטיפול הרופאה והאסיסטנטיות שלה כול הזמן ריכלו וצחקו ויכול להיות שהיא לא הידביקה לי טוב את הכתר.

אני ממש לא יודעת מה לעשות, כואב לי, כשאני מנסה לנדנד את הכתר עם האצבעות הוא לא זז, אבל אני מרגישה כשאני לועסת איך הוא ניכנס לי לתוך הבשר בחניכיים ומיתחכך עם השיניים שלידו.

היתקשרתי למירפאה בה עשו לי את הטיפול ואמרו לי לגשת לשם בעוד שלושה ימים. עד אז לא יודעת איך אני אשרוד.. אני מפחדת שהיא תכאיב לי שם כשהיא תנסה לנדנד, או שהיא תבקש כסף נוסף על תיקון הבעיה, אני בבעיה כספית חמורה ואולי שילמתי את ה- 530 שקל לחינם והיה עדיף לעקור.

בנוסף הרופאה ניסתה לשכנע את אמא שלי לעשות שתל שיראה כמו אמיתי במקום השן שנעקרה, בטענה שהכתר מכוער ושיצחקו עליי כשאחייך (לא רואים בכלל את השיניים האלה בחיוך! ופה חשדתי) אמא שלי לקחה את זה ללב ופרצה בבכי ביגלל המצב הכספי.

אני לא סומכת על הרופאה הזאת כבר ואין לי מושג אני אני אעשה עם הכתר הזה....
    ואם הנזק גדל עוד יותר מכול הנידנודים שלו ומהתחושה שמשהו ניסדק מיתחת לכתר.

בנוסף אחרי הטיפול כול השיניים שלי כואבות וקשה לי לשתות משקאות קרים או חמים.

הכתר יכול ליפול לי בשינה?

ללכת לרופאה הזאת בעוד שלושה ימים, ומה לומר לה? (היא אמרה שאני יכולה לבוא בלי אמא)

או שללכת להיתיעץ עם רופא אחר?

תודה רבה על הסבלנות, דואגת מאוד...
    :(

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• גם כשנוגעת עם הלשון מרגישה תזוזה

להלהלה
    15/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם - תגובה

ד''ר רונן דביר
    18/09/2011

אני מתנצל אבל לא הבנתי את פרטי המקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במקום של הזריקה
    טניה
    13/09/2011

שלום, עשיתי טיפול שורש (אחרי מפגש שני).
    במפגש הראשון קיבלתי שני זריקות אחת למעלה ואחת למטה.
    לאחר הזריקה התעורר כאב מקומי במקום שבו בוצעה הזריקה בלבד.
    הכאב הוא באכילה ודומה לצריבה.
    האם עליי לחשוש או שזה כאב זמני מרגישות לזריקה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב במקום של הזריקה

הוספת תגובה

• כאב במקום של הזריקה - תגובה

ד''ר רונן דביר
    18/09/2011

לעיתים נוצרת דלקת בבלוטת הרוק. כאשר אוכלים יש הפרשת רוק וכאב צורב. בדר"כ זה עובר עם הזמן אבל כדאי להבדק בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלות סתומות
    דניאל
    11/09/2011

שלום רב.
    אני בן 24 ויש לי שן שהתעלות בה סתומות והרופא שיניים עובד עליה יותר משנה שלמה!!
    האם זה הגיוני?
    הוא אומר שהתעלות סתומות והוא לא יכול לסתום יל שן כשהתעלות סתומות וזה לוקח זמן כל פעם לנסות לפרוץ את הסתימה.

הוא כבר סיים לנסות לפרוץ את התעלות, חלק מהתעלות הוא הצליח לפרוץ חלקית, ואת השאר אי אפשר. הוא אמר לי שנחכה כמה זמן ואם לא יהיו כאבים הוא יסתום לי, כתר וכו'.

האם כל הסיפור הזה הגיוני.?

בתודה..

לקביעת תור
    סגירה
    תעלות סתומות

הוספת תגובה

• תעלות סתומות - תגובה

ד''ר רונן דביר
    12/09/2011

לא , הסיפור שלך לא הגיוני
    טיפול שורש לא לוקח שנה שלמה, אלא מפגש אחד או שניים (בדר"כ)
    לעיתים יש מקרה קשה עקב תעלות צרות או סתומות. יש לכך פתרונות קלינים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם התעלות סתומות?

דניאל
    13/09/2011

הרופא שלי טען שהתעלות ממש סתומות? מה אפשר לעשות? כבר שילמתי לו 1500 שקל על הטיפול וגם על כתר.

תודה על התגובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא רופאה אבל

מ
    18/09/2011

נדמה לי שאתה צריך לדרוש ממנו את כספך חזרה (אם לא את כולו, לפחות את החלק היחסי מטיפול השורש ואת הכסף על הכתר (הזמני, אם קיים והקבוע).

לאחר מכן, חפש רופא על המלצות, או גש לקופת החולים שלך (יש יופי של רופאי שיניים שם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם התעלות סתומות? - תגובה

ד''ר רונן דביר
    19/09/2011

לעיתים יש תהליך טיבעי של סגירת התעלות. יש לכך פתרונות שונים
    אני מציע שתבקש הפנייה למומחה לטיפולי שורש. בהפנייה כדאי ליתאר את כל תהליך הטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת שורשים
    בקטוס
    09/09/2011

שלום

בעקבות ניתוח חניכיים שעברתי בוצעה אצלי כריתת שורש DBבשן 16 כריתת שורש P בשן 17
    נשלחתי על ידי הפריודנט לבצע טיפולי שורש בשתי השיניים המדוברות עם איטום פתח הלישכה בשורשים שנכרתו ואיטום לשכתי טוב

ברצוני לדעת האם מדובר בטיפול מורכב, האם רק מומחה בטיפולי שורש יכול לבצע טיפול כזה או שגם רופא שיניים רגיל יכול לבצע טיפול כזה

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת שורשים

הוספת תגובה

• כריתת שורשים - תגובה

ד''ר רונן דביר
    12/09/2011

שלום
    במידה והשיניים בעלות אנטומיה פשוטה אז הטיפול שורש יהיה פשוט וכל רופא שיניים יוכל לבצע זאת במידה סבירה. במידה והמבנה מסובך (כיפוף שורש, תעלות צרות ועוד..) אז כדאי לפנות למומחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה וכתר

בקטוס
    12/09/2011

טיפול כזה דורש מבנה וכתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה וכתר - תגובה

ד''ר רונן דביר
    12/09/2011

ברב המקרים יש צורך במבנה וכתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן חלבית ללא שורש
    גל
    07/09/2011

יש לי שן חלבית ללא שורש מתחתיה בלסת העליונה בקדמת הפה.
    רציתי לדעת האם ישנה שיטה לעקור את אותה השן ולשים במקומה איזשהי דמוי שן? לפני התהליך של השתלת השן החדשה במקומה? על מנת שלא אסתובב עם חור בקדמת הפה...תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שן חלבית ללא שורש

הוספת תגובה

• שן חלבית ללא שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    08/09/2011

שלום גל
    כדאי לשקול לשמר את השן . בדוק עם רופא השיניים שלך מדוע יש צורך בעקירה ולא בשחזור השן והתאמתה לקשת.
    במידה ולא ניתן אז ניתן לעקור, להחליף באופן זמני עם שן פלסטיק עד לשיקום קבוע של המקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    טלי
    07/09/2011

רציתי לדעת תוך כמה זמן מתפתח טיפול שורש. הייתי לפני שלושה וחצי חודשים בבדיקה כללית לכל השיניים והרופא אמר לי שהכל בסדר גמור, השבוע הלכתי שוב לבדיקה בעיקבות כאבים באחת השיניים והרופא אמר לי שיש לי טיפול שורש, האם טיפול שורש יכול להתפתח תוך שלושה חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    08/09/2011

שלום טלי
    דלקת בשן שדורשת טיפול שורש מתפתחת לעיתים לאט, לאורך שנים (כמו במקרה של חור בשן שמעמיק לאט עם הזמן) וצצה פתאום ולעיתים מתפתחת מהר (כמו במקרה לאחר חבלה בשן)
    לעיתים קל לאבחן ולגלות חור כשהוא קטן ולמנוע צורך בטיפול שורש ולעתים קשה להבחין ברנטגן עד שמאוחר מידי. בדר"כ הדלקת אינה מלווה בכאב ולעתים היא מלווה בכאב מהרגע הראשון.
    התשובה לשאלתך אינה אם כך חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים
    רינת
    05/09/2011

שלום רב,

אני בת 46 ולאחרונה לאחר בדיקת צפיפת העצם (לפני כחודשיים) התברר כי אני סובלת מבריחת סידן.
    כמו כן אני עוברת בימים אלו טיפולי שיניים ובין היתר ככל הנראה אצטרך לעבור השתלת שיניים,
    שאלתי האם עפ"י הפרמטרים הבאים אוכל לעבור השתלות

עמוד שידרה : הערך T score סטיית תקן 1.8 -
    ירך ימין : הערך T score סטיית תקן 1.6 -
    ירן שמאל : הערך T score סטיית תקן 1.9 -

כרגע עפ"י המלצת הרופא אני לוקחת כדורים ויטמין D+C וטיפות ויטמין D.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים

הוספת תגובה

• השתלת שיניים - תגובה

ד''ר רונן דביר
    07/09/2011

שלום רב
    אני חושב שכדאי שתפני את השאלות לכירורג פה ולסת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    08/09/2011

רינת שלום,
    המדדים הללו מתארים את צפיפות העצם בעצמות שונות .בד"כ הלסתות פחות מושפעות וניתן לבצע את ההשתלה.
    יש לבצע CT אשר יראה את איכות וכמות העצם ועל פיו ניתן יהיה להחליט האם יש או אין מספיק עצם להשתלת שתלים דנטליים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוטי תפרים מציקים בעקבות השתלה.
    עמליה
    02/09/2011

שלום.
    עברתי ניתוח הרמת סינוס סגור והשתלת שתי שיניים.הרופא סגר את איזור הניתול ,והחוטים נורא מציקים לי וגורמים לכאבים.הרופא אמר שיש להסיר את התפרים שבועיים אחרי הניתוח. נשארו לי עוד 10 ימים,ואני לט יודעת איך אני עוברת אותם.
    האם יהי נכון להסיר אותם קצת לפני כן?ואם כן כמה ימים אחרי הניתוח מומלץ להסיר אותם?ומתי שמים כתרים זמניים?
    תודה רבה,עמליה

הוספת תגובה

• חוטי תפרים מציקים בעקבות השתלה. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/09/2011

עמליה שלום,
    מטרת התפרים היא לקרב את שולי החתך על מנת לקבל איחוי מהיר וטוב של החניכיים לאחר ההשתלה.
    בד"כ יש להמתין עד 10 ימים לאחר ההשתלה - במידה והמקום עובר איחוי מצויין ואין מתח על הרקמה ניתן להוריד את התפרים גם לאחר שבוע.
    כאשר משתמשים ב PRF- פברין שמקורו מן הדם - הרי שהריפוי של הרקמה הרכה מהיר יותר וניתן להסיר את התפרים מוקדם יותר.
    מתי ניתן לשים כתרים זמניים - ?? בד"כ לאחר כ 3-6 חודשים מן ההשתלה - ישנם מקרים של העמסה מיידית בהם שמים את הכתר מיידית לאחר ההשתלה - אבל אז מגבילים את המתרפא כך שלא לועסים על הכתרים הללו. וכן הכתרים לא מצויים במגע עם השיניים הנגדיות.
    במקרים של הרמת סינוס - בד"כ יש להמתין זמן ארוך יותר כתלות בכמות העצם שהוספה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה