מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלת שינייםjuan01/02/2012
אני זקוק להשתלת שתי השיננם הקדמיות (לטענת רופא השינננם) העצם לא מספיק חזקה והשן יכולה לפול בכל רגע נתון.
איזה סוגים של שתלים וכתרים מומלצים, ומה המחיר המוממלץ
האם הלבנת שיניים בLED היא מומלצת
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר07/02/2012juan שלום,
על פי התיאור שלך - מצב השיניים הקדמיות אבוד כלומר יש לעקור את השינים הללו. ע מנת להחליט איזה סוג , גודל ואורך של שתלים ידרשו, יש לבצע צילום CT ורק אזניתן יהיה לקבוע איזה שתלים ואולי אף תזדקק להשתלת עצם.
האזור הקדמי נחשב לאזור אסטטי ולכן רצוי להשתמש במבנים מסוג זירקוניה וכתרי זירקונייה אשר נותנים תוצאה אסטטית מעולה, זאת מאחר ואין בהם מתכת.
לגבי מחירים קשה לתת לך תשובה שכן המחיר נקבע ע"י פרמטרים שונים.
הלבנת שינים ב LED-
בכלסוגי הלבנות השינייםהחומר הפעיל הינו מי חמצן אשר פועל על פני שטח השן ויוצר את ההלבנה . השימוש ב LED או כל אמצעי חימום אחר ( מנורה , לייזר ) - גורם לחומר להיות פעיל יותר וליצור הלבנה מהירה יותר.
יש לזכור כי לעיתים יש רגישות לאחר ההלבנה ואז הרגישות גבוהה יותר כי ההלבנה בוצעה מהר יותר.
ההלבנות בהם המטופל מקבל סדים אותם הוא ממלא בחומר הלבנה ומשתמש בהם כחצי שעה בכל יום למשך 10 - 14 יום . הם ההלבנות האיטיות יותר אבל גם אילו שגורמות לפחות רגישות. בנוסך ההלבנה הזו עמידה יותר.
בהצלחה
מקוה שהייתי לעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים ללא הרמת סינוס,שיר30/01/2012
מעוניין לבצע השתלת 10 שתלים ,ללא הרמת סינוס,(בלסת העליונה,חסרת שיניים לגמריי),
השאלה שלי:
האם אתם נוהגים לתת אחריות על העבודה והשתלים ?
וכמה פעמים יהיה צורך להגיע למרפאה, מתחילת העבודה ועד לסיומה.
בברכה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים ללא הרמת סינוס, - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר07/02/2012שרון שלום,
אתה מעוניין לבצע 10 שתלים בלסת עליונה - ללא הרמת סינוס - האם יש מקום????
יש צורך בבדיקת ה CT על מנת לקבוע איזה וכמה שתלים ניתן לבצע והאם יש צורך בהרמת סינוס.
במידה וקיימת מספיק עצם מתחת לסינוס הי שניתן יהיה לבצע ללא רמת סינוס . ישנם מקרים בהם מתקינים שתל בהטיה על מנת להמנע מביצוע של הרמת סינוס אבל אז בד"כ אין מקום ל10 שתלים.
מקרה בו יש מספיק עצם או ביצוע של שיקום ע"ישתלים בהטיה - יש צורך להגיע לבדיקה + לקיחת מידות ואחר כך תור לביצוע ההשתלה ומסירת הגשר ( באותה הפגישה או למחרת). לאח מכן יש צורך בביקורות ולאחר חצי נה לוקחים מידה לגשר סופי קבוע ויש צורך ב2-3 מפגשים נוספים.
לעבודה על שתליםבד"כ יש אחריות אשר התנאים שלה משתנים על פי מדיניות של כל מרפאה.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שיניים עליונותגלדיס29/01/2012
מה היקף העלות של השתלות כל השיניים העליונות.
ברור שקשה להעריך בלי לראות.. אבל אני מדברת על טווח מחירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלדיס,,
שיר30/01/2012בקופת חולים כללית יש מחירון מסודר ,
תגשי להיבדק ותקבלי מהם כמה הצעות מחיר,לכמה סוגי -טיפולים ,
עבור כול הלסת עליונה ,החל ממחיר ,000, 25 (עשרים וחמישה אלף שקל,
זה הטיפול הזול,(תותבת שנתמכת בשתלים).
ועד לטיפול שתלים הכי יקר -.60 אלף שקלים, (ב-24 תשלומים).
המחיר משתנה כאשר חסרה בלסת עצם, כי אז הכירוג צריך לבצע השתלת עצם,
ואז זה מוסיף למחיר.
לכןכדאי לגשת ולהיבדק בקופ"ח,
ולקבל הצעת מחיר שמתאימה עבורך, לפי מצב העצם ,והלסתות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השתלות שיניים עליונות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר07/02/2012גלדיס שלום,
כמה עולה חליפה ליתום?
תלוי כמה שתלים נדרשים , האם יש צורך בהרמת סינוס או בנית עצם . האם שיקום ע"י תותבת נשלפת או גשר קבוע ?
על מנת לחשב עלות של שיקום שכזה יש לבצע בדיקה מקיפה ואז ניתן יהיה לתת עלות .
אשמח לעזור :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עולה השתלת שיניים
שרגא פריימן10/02/2012ד''ר ניצן שלזינגר שלום!!
לדעתי תשובותיך מתנשאות ?מדוע אינך עונה באופן מסביר פנים תוך הבנה של מצוקת השואל?לשאלה של גב גלדיס על טווח המחירים,מדוע אינך יכול לקבוע טווח מחירים תוך קביעה של הסתיגויות כאלה ואחרות ?גם אני עומד בפני בעייה דומה ומנסה להבין לקראת איזה הוצאה אני עומד ?אני נכנס לקרוא בפורום כדי לקבל מידע כללי ועד כמה שאפשר יותר ספיצפי,לדעתי אתה מתחמק ממתן תשובות ברורות ובוחר לשאול "כמה עולה חליפה ליתום",או לשלוח לרופא לבדיקה והמתן הצעת מחיר ,זה כל אחד יודע ללא הצורך להיכנס לפורום.שאלות הקוראים הן רציניות ,ותשובתיך לדעתי --פחות מדי . אשמח באם תשפר מעט את תשובותך לכותבים.
סליחה ואני אם העליתי את רמת כעסך.
שרגא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמה עולה השתלת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/02/2012שלום שרגא,
צר לי שאתה חש שתשובותי מתנשאות - כנראה שלא קראת את תשובותי בצורה מעמיקה - אני עונה באופן ברור ביותר ומפורט ביותר ללא כל דופי וללא משוא פנים עם השקעה גדולה מאוד ..
לגבי סוגיית המחיר - כאמור קשה לתת תשובה מבלי לבדוק את הצרכים הספציפיים - האם יש צורך בבנית עצם?? האם הרמת סינוס פתוחה או סגורה? האם יש צורך בבנית עצם ע"י בלוק ? כמה שתלים ? איזה סוג של שיקום ניתן או רוצים לקבל? מי הרופא שמבצע את הטיפול ? באיזה מרפאה עושים את הטיפול??
לכל תשובה כזו יש משמעות גדולה מאוד מבחינת עלות הטיפול.
טווח המחירים כפי שאני מכיר יכול לנוע בין 10,000-100,000 ש"ח.ואולי יותר.
אני מקווה שהנתון הזה עוזר לך ( אותי זה היה מבלבל ולכן לא ציינתי את העלות בתשובתי קודמת).
עדיין ממליץ לך לקבל חוות דעת של הרופא המטפל לאחר שהלה בדק ובחן את כל הנתונים.
מקווה שהייתי לעזר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר חרסינהאורית19/01/2012
שלום
מה הבדל בין טיפולשורש , והאם מבנה וכתר זה אותו דבר
והאם זה יעיל לעשות גשר חרסינה 8 שיניים מותקן על שיניים צדדיות שיעברו טיפול שורש לצורך הגשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר חרסינה - תגובה
ד''ר רונן דביר20/01/2012שלום אורית
השאלה לא ברורה
אני מציע לקרוא קצת על טיפולי שורש מבנים וכתרים בויקיפדיה או בכל אתר אחר, זה יסביר לך את המונחים. לעיתים יש צורך בטיפול שורש לפני כתר ולעיתים אין בכך צורך. ההחלטה מבוצעת ע"י הרופא המטפל או ע"י מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי אסטתיקת השינייםמורן09/01/2012
רציתי לשאול כמה שאלות:
1.איזה סוגי הלבנות שיניים יש ואיזה הכי טובה ולכמה זמן זה מחזיק?(מעשנת כחצי קופסא ביום)
2.מה זה בדיוק ציפוי חרסינה,האם זה עושה את השיניים לבנות וזה יותר טוב מהלבנה? וכמה זה בערך עולה?
3.האם אפשר לשייף שיניים שהן קצת חדות ולסדר יותר את השיניים בכל מני טכניקות ואילו? ואיפה עושים את זה?
אשמח לתשובות,תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר11/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל בהשתלת שןטלי09/01/2012
עברתי השתלה שנכשלה והשתל הוצא לאחר שבועיים.
כתוצאה מכך יש כרגע שינוי בעצם הלסת. כל האזור שבין החניכיים ללחי נוקשה וגבוה, היתכן והעצם נבנית מתחת לשיניים וגם לרוחב לכיוון זה?
כרגע כל האזור נוקשה ומתוח ומעיק. עם מי עלי להתייעץ? עם רופא שיניים מומחה בשיקום פה? או עם רופא שיניים מומחה בכירורגיית פה ולסת?
תודה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כשל בהשתלת שן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/01/2012טלי שלום,
קשה לתת חוות דעת ע סמך התיאור שלך.
בכל מקרה רצוי לפנות אל הרופא המטפל ובמידה ואין לו תשובות התייעצי עמו אל מי לפנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורששרית01/01/2012
שעשיתי לפני מס' חודשים מאד רגיש וקצת כואב. לגשת לאותו הרופא שעשה לי או להחליף רופא כי זה לא נעשה טוב אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר02/01/2012שלום גיל
ניתן לגשת לבדיקה וייעוץ אצל אנדודונט מומחה ולקבל חוות דעת לגבי טיפול השורש ואיכותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין הרמת סינוס לביןעמית20/12/2011
שלום רב,
אימי מעוניינת לעשות השתלת שיניים. קיבלה 3 הצעות. ב 2 מהן היה רשום השתלת עצם ולא צויין הרמת סינוס באחרת הרמת סינוס. האם יש הבדל ביניהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש הבדל בין הרמת סינוס לבין - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/12/2011עמית שלום,
הרמת סינוס הינה פרוצידורה בה בגלל חוסר בעצם לצורך קיבוע שתל - מוסיפים עצם אל רצפת הסינוס ומקבלים נפח גדול יותר של עצם.
השתלת עצם הינה הגדרה כללית של תוספת עצם לעצם הקיימת על מנת לקבל מספיק נפח עצם להשתלה- ניתן לבצע זאת עם עצם גרגירית או עם בלוק של עצם ..
בד"כ כאשר מציינים השתלת עצם הכוונה לתוספת חיצונית של עצם על העצם הקיימת. כלומר הגדלת המעטפת של העצם. ואילו בהרמת סינוס מדובר בתוספת עצם אל תוך חלל הסינוס.
העלות שונה בין הפרוצידורות האלו כתלות בגודל ובאמצעים הנדרשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות והשתלות שינייםבעילום19/12/2011
שלום רב!
אתמול הייתי בבדיקה אצל מומחה חניכיים (מטעם קופת החולים) אשר בישר לי כי יש לי דלקת חניכיים רצינית והמשמעות היא שעליי לעקור 4 שיניים, 2 טוחנות עליונות (אחת בכל צד) ושתי שיניים קדמיות תחתונות...
לאחר העקירות עליי להחליף את השיניים בשתלים...
אני כרגע לא יודע מעבר לזה ואני ממתין לפגישה נוספת עם רופא השיניים שלי כדי לקבוע תוכנית טיפול...
השאלה שלי, מכיוון שקצרה סבלנותי ואני גם מעט לחוץ היא: מה משך הטיפול שעליי לעבור וממה הוא הולך להיות מורכב? האם לאחר העקירות אני אצטרך להמתין לשתלים או שזה נעשה במקום... האם מבצעים את כל העקירות וההשתלות יחד או שזה בטיפולים נפרדים? מה משך ההחלמה מהטיפולים האלה? ושאלה אחרונה שאני יודע שלא תענו לי עליה אבל אנסה בכל זאת ואולי אחד הקוראים יעזור, מהו טווח המחירים הצפוי לכל הטיפול הזה...?
אשמח לתגובתכם המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירות והשתלות שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/12/2011בעילום שלום,
קשה לתת לך תשובות מכיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את הצילומים הרלוונטיים.
בעקרון ניתן לבצע עקירות ומיד השתלה ולעיתים אפילו להרכיב כתר זמני מיידי.הדבר תלוי במצב השן והעצם . במקרים בהם קיימת דלקת אקוטית לא ניתן לבצע את ההשתלה באופן מיידי. ישנם מקרים בהם יש צורך בהשתלת עצם דבר שיצריך זמן המתנה גדול יותר .
כפי שאתה מבין לא ניתן לתת לך תשובה מבלי לבצע בדיקה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של סירחון גרוע משל המרפאה עצמהדניאל19/12/2011
על דעת עצמי הלכתי לבדיקה שגרתית חינמית בקופה שלי כי 8 שנים לא הייתי...
שלחו אותי לפנורמים ועשו גם נשך משלהם וקיבלתי הצעת מחיר של 10.000 על טיפול ב9 שיניים שונות כולל 4 סתימות גדולות, עקירת בינה אחת, 2 טיפוליי שורש אחד ושתל אחד. (אם אני רוצה גשר במקום) הלכתי עם אותם הצילומים למרפאה הפרטית הסמוכה שם אמרו שני הרופאים שאין שום בעיה בכול הפה שלי חוץ מהשתל ההוא שצריך כי יש דלקת מתחת לטיפול שורש שעשיתי מזמן ועקירת שן הבינה ההיא- עם הצעת מחיר של 2900.0 כולל הכל...
מה לעזאזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח של סירחון גרוע משל המרפאה עצמה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/12/2011דניאל שלום,
קשה לתת לך חוות דעת או להבין מה היא תוכנית ה טיפול הנכונה מבלי לבצע צילום ובדיקה קלינית.
מאחל לך הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל דוקטור אני עשיתי צילום! מרפאה
דניאל25/12/2011מס1' אומרת לי 9 שיניים דפוקות תביא 10200ש"ח ומרפאה
מס2' אומרת שן אחת דפוקה ואחת עקירה כל השאר בסדר תביא 3400ש"ח-----
על אותם הצילומים!!!!
למה לא אומרים לי תאמת, אין לי כסף!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה בלסת עליונה,,שיר18/12/2011
שלום ד"ר,
בלסת עליונה יש צורך בהשתלה אך חסרה עצם,
השאלה שלי ,
מה ההבדל בין אבקת עצם ספונגיוזית ,
לבין השתלת ממברנה ?
ומה ההבדל בין כתר כרום קובלט, ל-כתר אקריל ?
אשמח לתשובותיך.
בברכה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלה בלסת עליונה,, - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/12/2011שרון שלום,
בעיבוי עצם - ניתן להשתמש בעצם גרגירית . לעיתים יש צורך לשים מסביב לעצם הזו ממברנה אשר תשמור על העצם במקומה ותמנע מרקמת חניכיים לחדור אל מקום עיבוי העצם.
שימוש בממברנה הינו חלק מן עיבוי העצם.
כתר אקריל הינו כתר זמני ואילוי כתר כרוםקובלט הינו כתר קבוע אשר הבסיס שלו הינו מתכת מסוג כרום קובאלט והציפוי שלו הוא חרסינה. ישנם כתרים קבועים על בסיס מתכת מסוג חצי אצילה ואף מתכת אצילה.
הכתרים הקבועים האסטטים ביותר היום הינם על בסיס זירקוניה- ללא מתכת.
מקווה שהייתי לעזר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר הברור והמועיל.
שיר28/12/2011ישר כוח ד"ר על הפורום המועיל והמעניין. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור השןשרית18/12/2011
שהיה בה טיפול שורש לפני מס' חודשים. האם לחזור לאותו רופא לברור או בטוח שהוא לא טיפל נכון וללכת לאחר.? האם יכול להיות שהוא ממש היה בסדר ובכל זאת יש כאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באזור השן - תגובה
ד''ר רונן דביר21/12/2011שלום גיל
תמיד כדאי לחזור לברור לאותו רופא
תוכל לבקש ממנו גם הפנייה למומחה לקבל דעה שנייה אם זה רצונך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שיניים אפורשירה14/12/2011
שלום,
לאחר תאונה בה נשברו לי שתי שיניים, צבע אחת מהן הפך לאפור.
התאונה אירעה לפני שבועיים.
האם זה אומר שאני חייבת בדחיפות להתחיל טיפולי שורש או שאפשר לחכות קצת עד שאזור הפה יירגע מהתאונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שיניים אפור - תגובה
ד''ר רונן דביר16/12/2011שלום שירה
שינוי לאפור הוא לא סימן טוב. לפעמים מדובר רק בשטף דם פנימי זמני ולפעמים זה מצביע על נמק. במצב השני יש צורך בטיפול שורש מיידי.
יש צורך לבצע בדיקה קלינית ורנטגנית. מקרים של טראומה דנטלית הם מסובכים בדר"כ ולא תמיד יש צורך בטיפול שורש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מטיפול שורששרית10/12/2011
אני כבר כמה חודשים אחרי והאזור או השן עדיין כואבת. זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מטיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר11/12/2011שלום גיל
כאב לאחר טיפול שורש נמשך עד 10 ימים בדר"כ
במידה ויש כאב לאחר מכן יש לבדוק מוקדים אחרים לכאב או בעייה בטיפול השורש עצמו
בהצלחה
ד"ר דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד מהשתלות שינייםמאור09/12/2011
היום הלכתי לרופא השיניים שלי ועשיתי בדיקה , נודע לי שאני צריך לבצע טיפולי השתלות שיניים ואני נורא מפחד , האם זה כואב ? , יש ממה לפחד ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפחד מהשתלות שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/12/2011מאור שלום,
טיפולי השתלות הינן ככל הטיפולים האחרים.
במידה וההרדמה המקומית טובה הרי שניתן לבצע סתימה , טיפול שורש , עקירה והשתלה. אין סיבה שטיפול שיניים כלשהו יהיה כואב
אין מה לפחד כל עוד הרופא שמבצע את הטיפול מיומן ומנסה.
לפני הטיפול הרופא מבצע בדיקה ביחד עם הדמית CT של אזור ההשתלה. לאחר מכן מחליט על תוכנית הטיפול ועליו להסביר למטופל את אופציות הטיפוליות והמשתמע מהן. הרופא צריך לקבל את הסכמת המטופל לטיפול.
על פי הCT הרופא יכול לדעת האם ניתן לבצע השתלה באזור מסויים או שאולי צריך לבצע בנית עצם או הרמת סינוס כטיפול תומך.
במידה והכל מבוצע בצורה הנכונה , הרי שאין מה לחשוש.
אשמח לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)