מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלות עצםענת22/04/2012
שלום, קראתי על השתלות עצם
למדתי שיש הבדל בין שימוש בעצם עצמית לבין שימוש בעצם סינטטית בהליך השתלות עצם.
רציתי לשאול מה ממולץ יותר?
בתודה ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלות עצם - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/04/2012שלום ענת,
עצם עצמית - הינה עצם ממקור אותו אדם שמקבל את הטיפול. העצם מצויינת שכן היא כמובן מתאימה לאדם ומעוררת פחות תגובה של הגוף אליה. מצד שני יש כמות מוגבלת שניתן "לקצור" מן האתר הטיפולי. ניתן כמובן להכנס לאזור אחר בגוף ולקצור ממנו עצם ולבצע את ההשתלה. אבל אז יש מקום נוסף שצריך לעבור ריפוי
.
סוג נוסף הינו עצם ממקור אדם - עצםשל אדם אשר נלקחה מבנק העצמות ועוברת עיוד כך שניתן להשתיל אותה.
סוג נוסף של עצם הינו מקור של בעלי חיים כגון פרה - אשר בה העצם עוברת תהליכי עיבוד ובסוף נותר רק החומר האנאורגני (המינרל של העצם).
עצם סינטטית - הינה עצם שאינה ממקור של בעל חיים כזה או אחר למשל חומר שנקרא קלציום סולפאט- העצם הזו נספגת ובמקומה נוצרת עצם חדשה .
לכל סוג של עצם יש את היתרונות והחסרונות שלה ולעיתים קרובות משלבים בין מספר סוגים. לעיתים יש צורך להשתמש בממברנה על מנת לבצע את הבניה של העצם .
ענת- קובעים את סוג העצם ובנית העצם על פי צורת הפגם וגודל הפגם.
מקווה הייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לאחר השתלותמושיקו11/04/2012
לפני כ 7 חודשים השתילו לי 8 שתלים בלסת העליונה , שאחד מהם לא נקלט . לפני כ 3 שבועות עשה לי הרופא חשיפה של השתלים . אחד מהם עדיין כואב ולכן לא ניתן עדיין לקחת מידות עבור הגשר . אני משתמש במי מלח , כפי שהומלץ לי . האם זה הגיוני שעדיין כואב ? עם כן מה הסיבה ? היתכן שהשתל לא נקלט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפה לאחר השתלות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/04/2012מושיקו שלום,
קשה לתת חוות דעת רק על פי התיאור שלך ומבלי לראות צילומים ולבצע בדיקה קלינית.
בכל מקרה במידה והכאב נובע מן החניכיים מסביב לראשה שתל הרי שאז הדבר נובע מעצם החשיפה של השתל הדנטלי. הד"כ האכב הזה עובר תך כשבוע כתלות כמה היה צריך להזיז את החניכיים לצורך החשיפה.
במידה והכאב נובע מן המגע בכיפת הריפוי ללא מגע בחניכיים - יש לבדוק אפשרות של כישלון של השתל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה מראש לטיפולפדניק11/04/2012
לאחרונה עברתי עקירה של שן טוחנת קרובה לניבים 26 פלוס הרמת סינוס ותהליך השיקום הוא ארוך.
ליד השן שנעקרה יש שן שעברה טיפול שורש עם כתר לפני שש שנים.
הרופא אומר שהיא במצב טוב לפי צהילומים.
מהתשובות שלך אני קורא ששן עם טיפול שורש תעשה בעיות באיזה שלב.
חשבתי בכלל לעקור אותה, אבל הבנתי שלא עוקרים שיניים טובות סתם.
במידה וכן, השן במקום אסתטתי ולא אוכל להיות בלי שן. האם יש טעם מהיום להתכונן לבעיה. הכוונה לקחת מידות לאיזור ואולי להכין פתרון זמני? מרגע העקירה כמה זמן אפשר לספק פתרון זמני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכנה מראש לטיפול - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/04/2012פדניק שלום,
על פי הרופא שלך מצב השן עם טיפול השורש טוב (כלומר הפרוגנוזה טובה)- לכן אין כל צורך לעקור ולבצע שיקום ע"ג שתלים.
שן שעברה טיפול שורש ומשוקמת בצורה נכטנה יכולה לשרוד שנים רבות ואין צורך "להקדים תרופה למכה".
כאשר יהיה צורך לטיפול בשן (אם בכלל) הרי שאז יהיה צורך לבצע את כל הערכות לקראת הטיפול - "דיה לצרה בשעתה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להרמת סינוס סגורהפדניק08/04/2012
עברתי עקירה של שן טוחנת (26) סוררת בלסת עליונה וביצעו בי הרמת סינוס סגורה.
הרופא תפר לי חלק מהחנייכים באיזור ההרמה לחלק פנימי של השפה מול. מורגשת אי נוחות קלה מאוד. הוא אמר שעשה זאת על מנת לתת תמיכה ושבזמן השתל הוא חותך את זה. האם שיטה זאת מוכרת או ידועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קשורה
פדניק08/04/2012הייתכנו כאבי גדילה... האם העצם שבונה את עצמה אחרי כמה שבועות יכולה לעורר מעט כאבים? אם לא, מה יכולה להיות סיבה לכאבים מידי פעם לא חזקים באיזור ההרמה? זה כמו כאבי פאנטום :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
פדניק11/04/2012התפיה היא לחיך הפנימי לא לשפה הפנימית :)
כשאני מחייך רואים שיש חיבור כמו כנף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/04/2012שלום פדניק,
האם בוצעה הרמת סינוס עם שתל דנטלי או בלי שתל???
בכל מקרה כאשר עוקרים שן נוצר מעין "חור" בעצם ובחניכיים- . על מנת לסגור את אותו ה"חור" לעיתים משאילים רקמה של החניכיים ומותחים אותה כך שהפתח של ה"חור" יסגר על מנת לקבל ריפוי מהיר וטוב יותר של העצם .
בד"כ לאחר הקלטות השתל מבצעים חשיפה אשר במהלכה מחזירים את הרקמה שהושאלה למקום. ןהכל בא על מקומו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא שתל
פדניק14/04/2012עשו לי רק עקירה והרמת סינוס.
הרופא אמר שהיה חייב לתת תמיכה (לא הבנתי למה)
וכאילו משך וחיבר לחיך הפנימי או משהו כזה (ההרגשה כאילו יש שם משהו)
אמר שביום שהוא שם שתל הוא חותך את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ללא שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/04/2012פדניק שלום,
במהלך החדרת השתל הרופא יחזיר את הרקמה למקומה.
כך שאין מה לדאוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש והבדלי גבהים בשינייםענת03/04/2012
ביצעתי טיפול שורש בשן טוחנת למטה לפני כשבועיים ויש לי עדיין כאבים ורגישות באיזור. השן הסמוכה גם רגישה. אני שמה לב שהשן נהיתה יותר נמוכה אחרי ביצוע המבנה והשן ליד גבוה ממנה. בשן "הגבוהה" יש רגישות כשאני נוגעת בה. האם זה יכול להיות בגלל הבדלי גבהים בשיניים כתוצאה מטיפול שורש ומבנה לקוי? האם זה יכול לגרום לכאבים באיזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש והבדלי גבהים בשיניים - תגובה
ד''ר רונן דביר09/04/2012שלום
בהחלט, במידה והסתימה בשן לאחר טיפול שורש גבוהה, זה יגרום לכאבים בשן
יש צורך לחזור להורדת האזור הגבוה
במידה ואין בעייה בגובה יתכן ויש בעייה בטיפול שנעשה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות
ענת09/04/2012תודה על ההתיחחסות
תאמת מה שהתכוונתי הוא זה הזן בה נעשה טיפול שורש נהיתה נמוכה והשן ליד 47 גבוהה יחסית. הרגישות בשן ליד. האם זה יתכן?
כמו כן האם צינון יכול להגביר רגישות באיזור (צד ימין למטה)? עבר שבועיים וחצי מאז הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות - תגובה
ד''ר רונן דביר09/04/2012לעיתים יש רגישות בשן סמוכה לשן מטופלת עד ל"הרגעות" השן שטופלה.
צינון לא משפיע בדר"כ על לסת תחתונה
כדאי ללכת ולהבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםדנה29/03/2012
האם השתלות שיניים יכולות ליפות אחרי מספר שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר31/03/2012דנה שלום,
לא הצלחתי להבין את השאלה.
אם התכוונת לתוחלת החיים של השתלים - הרי שעל פי הספרות הרפואית שתל שורד 10שנים . אבל עלי לסייג את המספר הזה. בתנאים נכונים ובתחזוקה טובה השתל ישרוד שנים רבות . במידה ולא בוצעו מספיק שתלים או שהתכנון ההנדסי והביולוגי לא מספק הרי שקיימת סבירות כי השתל יחזיק פחות.
מקווה שעניתי לשאלתך
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשרוני22/03/2012
שלום.
היום עברתי "חצי" טיפול שורש בשן טוחנת- שכמעט ולא נשאר ממנה כלום- ועתידים להרכיב עליה כתר בהמשך.
בשבוע הבא טיפול השורש יושלם.
האם בינתיים אפשר לאכול על השן כרגיל? לא נשאר ממנה הרבה ואני פוחדשת שהיא תישבר או תינזק.
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר25/03/2012שלום
כדאי להמנע מלאכול דברים קשים על השן אלא אם כן אמר לך הרופא אחרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםהגר21/03/2012
יש לי בעיה של דלקות חניכיים שחוזרות על עצמן, האם בכל זאת ניתן לעשות השתלת שיניים במקרה הזה?
השתלות שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר31/03/2012הגר שלום,
אנשים שנזקקים לשתלים דנטלים הם כאלו שאבדו שיניים ( מטבע הדברים)- הרקע לאיבוד השינים עקב טראומה , עששת ועקב מחלת חניכיים.
אנשים אשר מאבדים את כל שיניהם בד"כ סובלים מחלת חניכים מתקדמת . במקרים אלו השתלים הינו פתרון מצוין (במידה ונותרה עצם עבור השתלים)..
יש לזכור כי מחלת החניכיים הינה מחלה חיידקית אש בה החיידקים "מתיישבים" בחיבור בין השן לעצם ויוצרים במקום דלקת אשר גורמת לאיבוד עצם ותמיכה של השן.
השתל מתחבר לעצם בצורה שונה ובד"כ החיידקים הללו פחות משפעים.
במקרה בו משתלים שתל דנטלי ליד שן הנגועה במחלת חניכיים קיימם סיכון של פגיעה בשתל. ולכן במקרה כזה יש לבצע תחזוקה טובה ושמירה מצויינת של ההגיינה של הפה.
רצוי לציין כי בפה נטול שיניים אין כבר מחלת חניכיים ודוקא אז קיים פחות סיכון לשתלים.
מקווה שהיתי לעזר
בברכת חג פסח שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשורש בשן עם כתר ונפיחותקרן01/03/2012
לפני 3 ימים היתי במוקד בערב אחרי צילום אמרה הרופא שיש לי דלקת שורש בשן עם הכתר. שן 36
לקחתי בערב אנטיביוטיקה ראשונה 500 גר 3 פעמים ביום.. למחרת היו כאבים נוראים ואתמול על הבוקר התחיל להתנפח. אחרי שיחה עם רופא עברתי ל4 פעמים ביום אנטיביוטיקה.
היום זה עדיין מתנפח וכואב כל האזור, כבר הגיע לשפה תחתונה חצי ממנה אני לא מרגישה כמו בהרדמה ויש לי כאבים כשאני נוגעת מתחת ללסת באזור הגרון.
השאלה האם אני צריכה לעשות עם זה משהו? מתי הנפיחות יורדת ואיך היא בעצם יורדת?
מתי זה כבר השלב שלא הגיוני או מסוכן שזה עדיין מתנפח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשורש בשן עם כתר ונפיחות - תגובה
ד''ר רונן דביר07/03/2012אני מציע להגיע לבדיקה אצל אופר מומחה, יתכן ויש צורך לחזק את האנטיביוטיקה עוד יותר או להחליפה ויתכן וניתן לבצע ניקוז חיצוני של המוגלה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם- אנא תשובה דחופה לחוות דעאתי27/02/2012
אשמח לקבל תשובה מיידית בבקשה אם אפשר.
ביצעתי השתלת עצם לפני שבוע ואני עדיין עם כאבים עזים . ההשתלת עצם היתה בלסת תחתונה בשני הצדדים ל-6 שיניים בערך.
כואב לי מאוד. אני לוקחת אוגמנטין שבוע. פניתי לרופא וירדתי אליו לבדיקה. לאחר הבדיקה אמר שזה נראה טוב ואין הפרשות של דלקת וכו' וכי יש לקחת משכחי כאבים. אני לוקחת ולא עוזר לי.
שאלתי היא האם זה הגיוני לסבול שבוע+ מכאבים עזים האם זה בסדר שהכאבים מלווים אותי כל היום. מה לעשות. ?? עד מתי הסבירות היא לעבור כאבים כאלה? אנא עיזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת עצם- אנא תשובה דחופה לחוות דע - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/03/2012אתי שלום,
השתלת עצם הינה שם כולל לפרוצידורה בה מוסיפים עצם לעצם הקיימת על מנת לעבות או להגביה את העצם.
שינן טכניקות רבות ליצירת בנית העצם הזו . ישנם מצבים בהם על מנת לקבל כיסוי טוב של הרקמה הרכה , יש לבצע חתכי שיחרור של הרקמה הרכה - דבר זה יכול לגרום לכאבים, נפיחות ושיטפי דם , כמה זמן יש להמתין עד להפסקת הכאב ? הדבר מאוד אינבידואלי ותלוי בגורמים רבים.
במידה ונבדק והרופא המטפל אמר לךשהכל תקין - כל שעלייך לעשות הוא להמתין בסבלנות ולהמשיך למלא את ההוראות.
מאחל לך בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובה טיפול שורש בשן שבורה שלא כואבתא.20/02/2012
יש לי שן שנשברה לי כשהייתי ילדה.
עברו הרבה שנים מאז, השן צהובה קצת אבל זה לא מפריע לי.
עשו לי בדיקת "חיוּת" עם קור, גילו שהעצבים מתים בשן הזאת.
אין לי בכלל כאבים בשן הזאת.
אמרו שאפשר לעשות טיפול שורש.
האם חובה במקרה שלי לעשות טיפול שורש? יכול לקרות משהו רע אם אני לא אעשה טיפול שורש?
שוב: אין לי כאבים בשן והמצב האסטטי כפי שהוא היום לא מפריע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובה טיפול שורש בשן שבורה שלא כואבת - תגובה
ד''ר רונן דביר22/02/2012שלום
לעיתים בדיקת קור אינה אמינה בשן "צהובה" שעברה חבלה בעבר
לכן, לא תמיד יש צורך בטיפול שורש בשן שעברה שינוי צבע ל"צהוב"
יש צורך לראות את מצבה הרנטגני בנוסף לבדיקה הקלינית שכפי שציינתי לא תמיד אמינה במצבים של חבלות
בהצלחה
ד"ר דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת למי לפנות
א.24/02/2012אני רוצה לקבל ממישהו תשובה ברורה אם אני צריכה טיפול שורש או לא.
מי מומחה באבחון באם צריך טיפול שורש או לא?
איזה סוג של רופא שיניים? אנדודונט ? רופא משמר ? או שיש דבר כזה "מומחה לטיפולי שורש"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת למי לפנות - תגובה
ד''ר רונן דביר24/02/2012הכתובת היא אנדודונט שהוא בעצם מומחה לטיפולי שורש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםדיאנה17/02/2012
שלום רב,
עליי לעשות מס' שתלים עם השתלת עצם, לטענת רופאת השיניים שלי קיימים רק
השתלות של עצם מן החי, אולם בקריאה באינטרנט ראיתי כי קיימים גם עצמות מלאכותיות, האם אכן קיימת אפשרות לעצם מלאכותית, מהן היתרונות והחסרונות של סוגי העצם?
בתודה
דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת עצם - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/02/2012דיאנה שלום,קיימים מספר סוגי עצם :
עצם אוטגנית - עצם אשר מקורה באותו אדם - כלומר קוצרים אותה מאתר אחר בגוף ומשתילים אותה לאחר מכן באתר ההשתלה.
עצם ממקור אדם - כלומר עצם ממקור אדם (מבנק בעצמות)- העצם עוברת עיבוד ומגיעה בצורת גרגירים
.
עצם ממקור בעלי חיים כגון - פרה- העצם עוברת עיבוד ומתקבל המינרל של העצם ( הידרוכסיהפטיט).
עצם סינטטית - מקורה בחומרים כגון : קלציום סולפאט אשר מהווה תשתית לבניה של עצם חדשה.
ישנם חומרים רבים נוספים .
לכל חומר יש את היתרונות והחסרונות שלו ויש להתאים את השימוש לפי פגם העצם.
דיאנה קשה לומר מה יתאים אצלך - מבלי לבדוק את הפגם בעצם
מקוה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם בלסת עליונהלוי ש16/02/2012
בדיקת סי טי התברר כי יש חוסר בעצם להשתלת שיניים
מה הדרכים להשתלה במצב זה??
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת עצם בלסת עליונה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/02/2012שלום לוי ש .
על מנת לבצע השתלה יש צורך בנפח מספק של עצם. כאשר יש חוסר בעצם יש לבצע בנית עצם.
איזו סוג של בנית עצם יש לבצע - הדבר תלוי במיקום וצורת הפגם.
בלסת העליונה בחלק האחורי ניתן לבצע הרמת סינוס (סגורה או פתוחה).
באזורים קדמיים ניתן לשקול בנית עצם על העצם הקיימת.
ניתן לשקול הרחבה של העצם הקיימת ע"י פיצול העצם.
חשוב לציין כי בהשתלת עצם יש להמתין זמן רב יותר לקליטה וריפוי האזור.
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמית עליונה שכואבת ללא הסברירון11/02/2012
שלום רב
לפני שבועיים החלה לכאוב לי אחת מבין שתי השיניים הקדמיות העליונות.
מדובר על כאב שלא קיים בשוטף, אלא רק כאשר אני נוגס במשהו קשיח.
לאחר מס' ימים נגשתי עם הנושא לרופא השיניים המטפל שלי.
בוצע צילום לשיניים ועל פיו חוות הדעת היתה שאין לי כלום בשן והרופא סבר שמדובר אולי על טראומה שהשן עברה / נגיסת שיניים וכו' והמליץ לי להמתין שבוע.
הרופא השחיז קלות את השן בפנים על מנת להוריד ממנה לחץ כדבריו
במקביל בישר לי הרופא כי יש לי נסיגת חניכיים שלא שמים לב אלייה לאור מבנה החיוך שלי ונתן לי הסבר על משחת שינים מתאימה ומברשת וצחצוח
אציין כי אני מבצע ניקוי אבן כל חצי שנה
שאלתי האם ייתכן והכאב קשור לנסיגת חניכיים ואמר לי שיתכן ושנמתין.
לאחר שבועיים שהכאב לא עבר חזרתי למרפאה
שוב טען הרופא שאין לי בצילום כלום
יחד עם זאת לאור תגובת כאב / רגישות חד שלי למכשיר לחץ אויר באזור השן הרופא העלה חשש שיש אולי צורך בטיפול שורש.
עדיין המליץ לי לא לעשות כלום בשלב זה ולהמתין אף חודש שכן ייתכן וזה יעבור.
בהקשר זה אודה למס' התייחסויות
1. ממה יתכן ונובע הכאב ?
2. האם ייתכן ויש קשר לנסיגת חנייכים ?
3. מאז שהשחיז לי הרופא את השן קלות אני מרגיש תחושה לא טבעית כשאני משחק עם השיניים - האם זה יעבור ?
4. האם יתכן ואדרש לבצע טיפול שורש למרות שלפי צילום אין לי כלום ?
5. מה המשמעות של טיפול שורש בשן קדמית ? אם אני לא טועה, כל טיפול שורש מלווה לאחר מכן בכתר, האם גם מקדימה ? איך עושים זאת מבחינה אסטטית ?
6. לבסוף שאלתי מה לעשות כעת ? האם ללכת ליעוץ נוסף ? אם כן מתי ואצל איזה מומחה ?
תודה רבה מראש על הסיוע והסבלנות
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן קדמית עליונה שכואבת ללא הסבר - תגובה
ד''ר רונן דביר13/02/2012שלום
קשה לבצע אבחנה מרחוק. חסר לי למשל תוצאות בדיקת קור לשן. לא אוכל לענות לכן לשאלות ללא ממצאי בדיקה מלאים רנטגנים וקלינים.
הרופא שבדק אותך נשמע מאד שמרני. אולי כדאי להמתין ולראות האם יהיה שיפור.
תמיד ניתן לפנות לאנדודוט מומחה (מומחה לטיפולי שורש) לדעה שנייה לפני החלטה בלתי-הפיכה של טיפול שורש. בדר"כ בשן קדמית אין צורך בכתר לאחר טיפול שורש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה - בקשר לבדיקת הקור
ירון15/02/2012ד"ר תודה רבה
ככל שזכור לי אכן ביצע הרופא בדיקת קור באמצעות נייר כחול כלשהו
ותגובתי היתה שהרגשתי את הקור לרבות כמה שניות לאחר מכן
אינדיקציה למה זה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תודה - בקשר לבדיקת הקור - תגובה
ד''ר רונן דביר15/02/2012בדיקת קור בודקת תגובת השן לגירוי טרמלי כדי לברר האם השן במצב דלקתי או לא.
שוב, קשה לאבחן מרחוק. בקש מהרופא להפנות אותך למומחה עם תאור המקרה והבדיקות שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםישראל09/02/2012
שלום,
עלי לעקור את שיניים 16-17 ושיניים 26-27 ואח"כ לבצע הרמת סינוס/בניית עצם + שתלים + מיבנה וכתר. רופא אחד מציע לי להתקין שתל אחד בכל שן שנעקרת. רופא אחר מציע לי להתקין שלושה שתלים במקום כל זוג שיניים שנעקרות. הוא טוען שמאחר ואלה שיניים טוחנות (גדולות) שתל אחד לכל שן לא יחזיק מספיק טוב את השן. שאלתי: האם מקובל להתקין 3 שתלים לכל זוג שיניים צמודות? אם כן - באילו מיקרים ייעשה כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/02/2012ישראל שלום,
לשיניים הטוחנות העליונות יש בד"כ 3 שורשים בעוד שלטוחנות התחתונות יש בד"כ 2 שורשים (הסיבה לך היא שהעצם בלסת העליונה יותר ספוגת ופחות חזקה ולכן יש צורך בביסוס של 3 שורשים ולא שניים כמו בלסת התחתונה הבנויה מעצם קומפקטית וחזקה יותר). )
בעיקרון שתל אמור להחליף שורש אחד - ברור לך שעבור שן קדמית יותר בעלת שורש אחד יש צורך בשתל אחד על מנת לשקם אותה. לכן עם אותו ההגיון יש צורך בשני שתלים לשקם שן טוחנת בעלת שני שורשים או יותר ובעלת נפח כפול.
לצערינו לא תמיד ניתן להתקין שני שתלים עבור כל שן טוחנת ולכן מסתפקים בשתל בעל קוטר גדול. במקרים בהם ניתן לבצע ני שתלים הרי שהמצב עדיף.
במקרה שלך מאחר ומדובר בשתי שיניים טוחנות עליונות בכל צד במידה וניתן עדיף לבצע 3 שתלים ולא 2 שתלים - אז תקבל תמיכה טובה יותר ונכונה יותר .(תאורטית יש צורךב 4שתלים).
נוסף על כך 3 שתלים ניתן למקם בצורך משולש (לא על קו ישר אחד) ואז מתקבלת תמיכה חזקה יותר כמו של חצובה דבר שישרוד זמן רב יותר .
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)