פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש.
    שלומית
    10/02/2013

שלום רונן, עברתי טיפול שורש ביום חמישי האחרון, לפני 3 ימים, ועדיין סובלת מכאבים.
    התקשרתי למרפאה שבה טיפלתי והרופא אמר לי שזה נורמלי ויכול לכאוב גם עוד יומיים, כל עוד הכאב נסבל. האם נכונה התשובה שקיבלתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש. - תגובה

ד''ר רונן דביר
    10/02/2013

התשובה נשמעת לי סבירה
    כאב לאחר טיפול שורש יכול להמשך גם כשבוע לאחר הטיפול
    במידה ולאחר שבוע אין שיפור, יש לבדוק את טיפול השורש
    בהצלחה
    ד"ר דביר רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שלומית
    11/02/2013

מודה לך על התשובה המהירה והמרגיעה!...לבינתיים :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המחירים הממוצעים או מינימום
    אביתר
    29/01/2013

מקסימום , להשתלת שיניים בכל הפה.

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• מה המחירים הממוצעים או מינימום - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/02/2013

אביתר,
    לא נהוג לפרסם בפורום מחירים.
    ובל מקרה עליך לקבל הצעה רלוונטית לפה שלך ולא הצעה כללית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים תחתונות לא יפות.
    שני
    27/01/2013

שלום,אני בת 26 ואני ממש לא אוהבת את ארבעת השיניים התחתונות שלי. לא מדובר בשיניים עקומות אלא במראה שלהן. הן מאוד ארוכות ובנוסף יש לי גם נסיגת חניכיים,מה שעוד יותר מדגיש את העובדה שהן ארוכות מהרגיל.
    אגב לפני כמה שנים עברתי השתלת חניכיים שלא הצליחה.

אני יודעת שיש הליך של קיצור או שיוף שיניים אבל לפי מה שהבנתי מדובר בקיצור מאוד מינימליסטי ולא משמעותי ואני צריכה לקצר אותן לפחות בחצי כדי לקבל שיניים יפות.
    לכן חשבתי לעשות השתלה אך אינני יודעת אם המקרה מצריך את זה ואם עושים את זה בגילי.
    האם יש דרכים אחרות לקיצור שיניים מבלי לעבור הליך מסובך כמו השתלה?ובאופן כללי אלו מקרים מצריכים השתלה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים תחתונות לא יפות.

הוספת תגובה

• שיניים תחתונות לא יפות. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/01/2013

שנישלום,
    קשה לתת חוות דעת מתאימה מבלי לבצע בדיקה ולבחון את צילומי הרנטגן הרלוונטיים.
    בכל מקרה על פי התיאור שלך- קיימת נסיגת חניכיים בשיניים התחתונות הקדמיות שלך - דבר שיוצר מראה של שיניים ארוכות.
    הפתרון שאת מציעה - לקצר את השיניים עלמנת שהאורך הכולל שלהם לא יראה ארוך- לא מתאים, כיוון שקיצור הלהבים של השיניים יגרום חוסר מגע עם המשנן העליון ובנוסף השיניים הללו לא יראו במהלך התפקוד הרגיל ויראה כיאלו חסרות לך השיניים הללו.
    במידה ו השיניים הללו יציבות ואין נסיגה גדולה מדי הרי שלא כדאי לעקור אותן.
    ניתן להתייעץ עם רופא השיניים יתכן וניתן יהיה להשתיל חניכיים על מנת לכסות ת השורשים החשופים ובכך לשפר את המראה כללי שלהן . יעש לזכור כי ביצוע של כיסוי שכזה יכול לגרום להיווצרות כיסים עמוקים. לכן יש לבחון האם פעולה זו של כיסוי השיניין בחניכיים רצויה.
    בהצלחה. :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין הוא שגם ככה הן

שני
    29/01/2013

ארוכות וגם אם אעשה השתלת חניכיים אני לא אהיה מרוצה כי הן עדיין יהיו ארוכות. הייתי ממש רוצה לעקור אותן ולהשתיל במקומן שיניים יפות וקצרות.
    האם השתלת שיניים מונעת נסיגת חניכיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין הוא שגם ככה הן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/02/2013

שני שלום,
    יש לבצע בדיקה ולראות את הצילומים ואז להחליט על תוכנית הטיפול.
    גם במקרה של השתלה השיניים יראו ארוכות אלא אם נבצע בגשר גם "חניכיים" מחרסינה .

שתלים דנטליים שומרים על העצם - העצם פחות נספגת לעומת מצב בו העצם ללא שתלים.

בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן
    gf
    15/01/2013

כשעושים עקירה לאחת מהשיניים הקדמיות -
    1) צריך לחכות 3-4 חודשים כדי שהמקום יחלים?
    2)מכיוון שזה שן קדמית מה בדרך כלל שמים במקום השן שנעקרה בחודשים האלה עד שהמקום מחלים - שן תותבת? והיא מספיק חזקה בשביל כמה חודשים?
    3) שתל מתפקדת כשן לכל דבר? או שצריך לשים עליה כתר?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן

הוספת תגובה

• עקירת שן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    22/01/2013

MNAL שלום,
    בעקירת שן בכלל ושן קדמית בפרט - ניתן לשקול ביצוע של השתלה מיידית כלומר - ניתן לעקור את השן ולהשתיל שתל באופן מיידי- ואף להתקין על השתל כתר זמני לצורך מתן מענה אסטטי לחוסר השן.
    במקרים בהם קיימת דלקת חריפה או שהשורש סדוק רצוי לעקור ולהמתין כחודש וחצי - חודשיים. לתת למקום לעבור החלמה ואז לבצע את ההשתלה.
    בתקופת ההמתנה יש לתת פתרון זמני שישלים את השן החסרה- ניתן להתקין "פליפר" - מעין תותבת המשלימה את השן החסרה ונתמכת על השיניים הסמוכות ( מעין פלטה קטנה).
    במיקרים בהם ניתן רצוי לבצע גשר מרילנד זמני - מעים כתר עם כנפיים אשר נדבקות אל השיניים הסמוכות - השיחזור הזה לא נשלף ולכן טוב ונוח יותר ובנוסף לא יוצר לחץ על חניכיים ועל השתל.
    ישנן מקרים בהם השיניים הסמוכות עם כתרים או מיועדות לקבל כתרים ואז ניתן לשקול ביצוע של גשר שישלים את השן החסרה.
    שתל - הינו מעין "דיבל" שמותקן בתוך העצם ומחקה את השורש של השן- יש בכל מקרה להתקין עליו מבנה וכתר. שתל לבד לא משקם את השן. התחושה של כתר על שתל היא כמו שן טבעית.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים מזירקוניה
    יוסי
    11/01/2013

שלום רב, יש לי 2 שאלות ואם אפשר להתייס לשניהם בפירוט, תודה רבה:

1) אני בן 28 ואני צריך לבצי 2 שתלים בשיניים הטוחנות, 1 בצד ימין ו 1 בשמאל..לאחרונה קראתי באינטרנט שקיימים שתלים שנקראים "שתלים לבנים" שעשויים מזירקוניה ולא שתל מתכת מטיטניום..האם כבר רופאי שיניים מבצעים השתלות עם שתלים מסוג שכזה?מה היתרון בשתל זירקוניה מאשר שתל טיטניום?אם אפשר מידע לגבי זה והאם עדיף לבצע שתלים מזירקוניה ולא מטיטניום?עדיף לשים זירקוניה ולא מתכת לא?

2)בנוסף לגבי הכתר על השתל טיטניום- קראתי שעושים גם מבנה וכתר מזירקוניה על השתל מטיטניום, הריי היתרון בזירקוניה הוא שאין את ההשחרה בחניכיים אבל בכול מקרה הכתר יעמוד על השתל שעשוי ממתכת אז איך בא לידי ביטוי היתרון של זירקוניה?והאם זירקוניה עמידה בשיניים טוחנות..?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים מזירקוניה

הוספת תגובה

• שתלים מזירקוניה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    14/01/2013

משה שלום,

1. שתלי זירוקוניה - נמצאים בתחילת הדרך ועדיין לא הכל ידוע לגביהם מאחר ורק בשנים האחרונות עובדים איתם.

בכל מקרה גם זירקוניה היא סוג של מתכת- זירקונייה הינה תחמוצת של מתכת אשר צבעה לבן.

לא נראה שיש עדיפות לשתל שכזה באזור אחורי של שיניים טוחנות מאחר ולא מדובר באזור אסטטי.

2. בד"כ השתל מצוי בתוך העצם ומעליו יש חניכיים עם עובי שונה ( תלוי במקום ו בסוג החניכיים של כל אחד). מאחר וכך בד"כ אין כמעט השתקפות של צבע המתכת של השתל ( אלא אם העצם והחניכיים דקים מאוד ),

המבנים מותקנים על השתל ועליהם מתחבר הכתר. במקרים בהם החניכיים עבים ( יש הרבה גובה מראש השתל עד לחלל הפה ) , משתמשים במבנים עם מדרגה - כך שהכתר אל מגיע אל השתל אלא " מתיישב" על המדרגה - במקרים כאלו יש חשיבות לצבע המבנה במידה והמבנה לבן הרי שלא תהיה השתקפות כהה. - כאמור הדבר חשוב בעיקר בשיניים קדמיות.

כתרי ובמני זירקוניה הינם עמדים גם בטוחנות , אבל אין יתרון בשימוש בהם באזורים הללו.

3.כתרים רגילים בנויים - כך : יש כיפת מתכת אשר עליה בונים את החרסינה.

מחלקים את סוגי המתכות ל3 קבוצות:

מתכת לא אצילה - זוהי מתכת אשר אין בה מתכות אצילות, בעבר המתכתות הללו גרמו לחלק מן האנשים אלרגיות והחניכיים לא ממש "אהבו" אותן. המתכות הללו חזקות יחסית וקלות . היום מתכות הללו כבר טובות יותר.

מתכות חצי אצילות- מתכת אשר יש בה שיעור של מתכות אצילות - המתכת הזו חזקה מספיק וכן החניכיים "אוהבים " אותה יותר.

מתכות אצילות - מתכות עם שיעור גבוה מאוד של מתכות אצילות כגון זהב - אשר בד"כ מעניקות לה צבע צהוב ולא אפרורי כמו המתכתות הקודמות . המתכות הללו בד"כ רכות יותר וכבדות יותר.

הכי טוב להשתמש במתכת הנכונה במקום הנכון- לאזור קדמי במתכת אצילה זהובה ואילו לאזור אחורי במתכת חצי אצילה .

במקום בו נדרשת מתכת רבה , רצוי להשתמש במתכת לא אצילה בשל משקלה הנמוך.

מקווה שהייתי לעזר :-)

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות
    רונית
    08/01/2013

האם ניתן לעשות השתלות בבית חולים רמבם?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלות

הוספת תגובה

• השתלות - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    14/01/2013

שלום רונית,
    רצוי לברר אצלם - איני יודע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדק לאחר טיפול שורש - כיצד להמשיך
    רון
    08/01/2013

שלום רב
    עברתי טיפול שורש בשן טוחנת (36 נדמה לי), לאחר הוצאת הסתימה הזמנית גילה הרופא כי קיים סדק לאורך השן, (במהלך טיפול השורש לא היה)
    לטענתו צריך לעקור את השן ולשים כתר גשר על 3 שיניים, על השיניים מימין ומשמאל לשן הנ"ל, בנוסף הוא אומר שצריך לעשות טיפול שורש על 2 השיניים הנוספות בנוסף מכיון שגם עליהם יש סתימות גדולות יחסית וזאת כטיפול מונע.
    שאלתי האם כאשר יש סדק בשן, העקירה הכרחית והאם במקום עקירה נשים כתר רק עליה במקום על השיניים הנוספות , האם זה מספיק שהרי הכתר אמור להגן על השן לאחר טיפול השורש.
    בנוסף נניח שנשים את כתר הגשר הנ"ל לכמה זמן זה אמור להחזיק?
    והאם לשקול שתל במקום
    בברכה
    רון

הוספת תגובה

• סדק לאחר טיפול שורש - כיצד להמשיך - תגובה

ד''ר רונן דביר
    11/01/2013

אבחון של סדק בשן הוא קשה .
    כאשר מאובחן סדק אז אין דרך לשמר את השן ויש צורך לעקור אותה.
    לאחר מכן ניתן לשקם את חסר השן עם שתל (ללא פגיעה בשיניים הסמוכות) בודד או גשר. בדר"כ אין צורך לבצע טיפולי שורש מניעתיים לפני ביצוע הגשר אך זה תלוי בגורמים רבים. יש להעריך את גורמי הסיכון לפני החלטה בלתי הפיכה של ביצוע טיפולי השורש.
    אני מעריך כי הרופא שלך עשה זאת לפני ההמלצה שלו על ביצוע טיפולי השורש
    בהצלחה
    רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשן לאחר טיפול שורש
    יוסי
    06/01/2013

לפני זמן רב (כ 10 שנים) עברתי טיפול שורש באחת השיניים הטוחנות התחתונות.
    מאז לא היו כאבים בשן הזו.
    לפני מספר ימים החלו כאבים בשן הזו בעת נגיסה / לעיסה.
    חוץ מבזמן אוכל, אין כאבים בשן.
    השן לא נשברה, נסדקה, או קיבלה טראומה כזו או אחרת.
    מה יכול להיות המקור של הבעיה, ולמה הבעיה צצה פתאום עכשיו?
    האם צריך לחדש את טיפול השורש?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשן לאחר טיפול שורש

הוספת תגובה

• כאבים בשן לאחר טיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    16/01/2013

כאבים בשן יכולים להיות מסיבות שונות
    יש צורך לבדוק האם יש סדק או דלקת עקב זיהום בשן או סיבה אחרת
    לצורך זה אני ממליץ שתגיע לרופא שלך לבדיקה או אנדודונט מומחה
    בהצלחה
    ד"ר דביר רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות שאחרי עקירה של השן
    רביד
    03/01/2013

נשארו ממנה עוד שרידים בפה ??
    מדובר בשן 24 אם זה משנה .

הוספת תגובה

• מתוכנן כתר קבוע בהמשך

רביד
    03/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חריפה עד כדי נמק בשן שליד השתל

רביד
    12/03/2014

שוב שלום
    בדצמבר 2012 התחילו טיפול בשן לצורך כתר , עם עקירה מאוד לא מוצלחת שלא עקרה את השורש .
    בהמשך השורש כבר נעקר בהליך מאוד ארוך ומסובך .באוגוסט 2013 הושתל השתל והיום בשעה טובה הגעתי לחשיפה ואז התברר בצילום שבשן שליד השתל נוצרה דלקת חריפה עד כדי נמק שמצריך טיפול שורש וכנראה עוד משהו .שאלתי היא האם יכול להיות שדלקת כל כך חריפה (לא הרגשתי מאום )לא נתגלתה בצילומים שעשו לי במהלך התקופה .
    כמו כן הייתי רוצה לדעת האם ייתכן שהדלקת קשורה לשתל (הרופאה ביצעה בדיקת קור ונקבע שלא )
    הייתי רוצה לדעת כמה זמן עלול לקחת תהליך החלמת הדלקת ולמה עוד עליי לצפות -וכמה זמן -עד לקבל הכתר "הנכסף".
    האם זה הגיוני שתהליך ההשתלה כל כך הרבה זמן?אני עובדת עם המרפאה של קופת החולים ונדמה לי ששם זה ארוך כאורך הגלות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות שאחרי עקירה של השן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/01/2013

רביד שלום,
    במידה והשן הנעקרת נשברת ( או שהיא מלכתחילה סדוקה ) הרי שקיים סיכוי שתשאר שארית של השורש בעצם.
    במקרים אשר לא בטוח כי כל השן נעקרה , הרופא בד"כ מבצע צילום רנטגן . בצילום הרנטגן ניתן לראות האם יש שארית של שורש.
    הדבר נכון לגבי כל שן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה

רביד
    05/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה

רביד
    09/02/2013

ובכן כך :
    השבוע ניגשתי למרפאה לצורך מידות לכתר בשן אחרת , תוך כדי ביקשתי שתיבדק השן השנייה .נעשה באמת צילום והסתבר שצדקתי .השורש היה מאוד עמוק ולקח המון זמן לעקור .בסופו של דבר הוא קבע שלא כדאי לי כתר כי אם גשר .הוא הסביר שלצורך כתר יצטרכו לעבוד על השן כשנתיים וגשר יהיה יעיל יותר .אנא חוות דעתכם על העניין .חברה הסבירה לי שעדיף כתר כי גשר שמים על שיניים שעברו טיפול שורש או על שיניים הרוסות בצדדים .לא זכור לי טיפול שורש והן לא הרוסות .
    אני גם כמובן רוצה לדעת האם יגבו ממני יותר כסף והאם מגיע לי איזה שהוא פיצוי על עוגמת הנפש בגין שן שלא נעקרה כהלכה מלכתחילה ,הזמן שבזבזתי על להגיע שוב וכו' .
    כל הכסף כבר שולם (על כתר ) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/02/2013

רביד שלום,
    לא הצלחתי להבין - האם היתה שארית של שורש שנערה מאוחר יותר?
    בכל מקרה לגבי השאלה של גשר לעומת ביצוע של שתל עם כתר - הרי שיש יתרונות וחסרונות לכל פתרון :
    גשר - הינו פתרון בו משחיזים את השיניים הסמוכות לשן החסרה ונותנים להן צורה שלקונוס - ואז מתקינים עליהן גשר המורכב משני כתרים בכל צד המתלבשים על השיניים המושחזות ובאמצע כתר תלוי המשלים את השן החסרה :
    יתרונות :
    מיידי, אין צורך בהליך כירורגי נוסף

חסרונות:
    פגיעה בשיניים הסמוכות עד כדי צורך בטיפולי שורש!!!
    מבחינה הנדסית- שתי שיניים נושאות בעומס של 3 שיניים.
    קיים קושי בניוקי שכן אין אפשרות לנקות עם חוט דנטלי
    והעצם מתחת לשן התלויה ( כלומר באזור העקירה ) תמשיך להספג.

שתל - הינו גוף קוני המחקה את שורש השן (דומה לדיבל שמתקינים בקיר)- עליו מתקינים מבנה + כתר.
    חסרונות:
    דורש נפח של עצם - במידה ואיןם מספיק עצם הרי שיש לבצע הליך של בנית עצם.
    הליך כירורגי נוסף.
    המתנה של זמן עד לקליטה של השתל

יתרונות:
    אנו פוגע בשיניים הסמוכות.
    מאפשר ניקוי קל
    השתל נושא את השן. כך שמבחינה הנדסית כל שן נושאת את עצמה.
    שומר על העצם בו הוא נמצא.

רביד , באופן עקרוני במידה והשיניים הסמוכות הינן עם טיפול שורש , עדיף לבצע שתל ולא גשר.

לגבי השאלה של פיצוי - איני יודע מה קרה הדבר אינו ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה

רביד
    10/02/2013

"דורש נפח של עצם - במידה ואין מספיק עצם הרי שיש לבצע הליך של בנית עצם.
    הליך כירורגי נוסף.
    המתנה של זמן עד לקליטה של השתל "

זה גם מה שהסביר לי הרופא ,אמר שזה עלול לקחת כשנתיים .הוא צודק ?
    והאם כל ההליך הזה יקר בהרבה מגשר ? בשיקול הכללי כולל הנזקים שעלולים להיגרם מגשר -מה יותר משתלם לדעתך כספית ?
    וכן , השן לא נעקרה כמו שצריך (כפי שחששתי ושיתפתי בשירשור ) .

לדעתי מגיע לי פיצוי כספי על עוגמת הנפש ,הזמן שבזבזתי וכו' .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלא נעקרה כהלכה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/02/2013

רביד שלום,
    עלות של שתל + מבנה וכתר או גשר 3 יחידות - דומים מאוד.
    כפי שכבר הסברתי לך בתשובה קודמת יש עדיפות גדולה לשתל במידה והשינים הסמוכות ללא טיפולי שורש.
    לגבי פיצוי - קשה לי לחוות דעה - יש לבדוק מה הנזק האמיתי שנגרם לך אם בכלל.
    אנ י חושב שצריך לתמקד בטיפול והצלחתו .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשירשור

רביד
    11/08/2013

הייתי אמורה לעבור השבוע את ההשתלה (אולי גם עם העצם ) אולם אני מרגישה לא במיטבי בזמן האחרון (בת 47 ) ,סובלת מדלקת כרונית בקיבה ומטופלת באומפרדקס ובנוסף הרגשתי שמפתחת דלקת נוספת .נכנס לי חשש לראש לגבי ההשתלה ,שמא לא אעמוד בזה כי גם כך אני חלשה ,ואולי האנטיביוטיקה "תמוטט" אותי , הגם שזכורה לי העקירה הלא פשוטה שעברתי בשן זו ,עד כי הנפיחות ירדה רק כעבור כמה ימים .
    האם היה יסוד לחששי ? למרות שקיבלתי את המלצתך לשתל ולא לגשר ,פתאום נכנס חשש שמא לא אעמוד בזה .
    נא תשובתך המהירה שכן נקבע תור מחודש לעוד שבוע וחצי .
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה על מה שכתבתי לעיל .

רביד
    15/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשירשור - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/08/2013

רביד שלום,
    בעיקרון השתלה יותר פשוטה מעקירה של שן דלוקה שכן אתר השתלת השתל הדנטלי אינו מזוהם ואילו שן דלוקה מזוהמת ולכן הריפוי קשה יותר.
    בכל מקרה רצוי להגיע להשתלה של השתל הדנטלי כשאת בימטב ולא חולה כי בכל זאת הטיפול מהווה סטרס לגוף ואם מראש הגוף במצב ירוד סביר שהריפוי יהיה איטי יותר.
    לגבי אנטיביוטיקה- אכן האנטיביוטיקה יכולה להחליש ולכן אני ממליץ לך לקחת פרוביוטיקה לפני הטיפול ובהמל נטילת האנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי לקחת את הפרוביוטיקה

רביד
    19/08/2013

בהמלצת הרוקחת במקום עבודתי -ממש לפני מס' ימים ,מקווה שזה מספיק זמן .אני אדבר שוב עם הרופא .
    תודה לך .

רביד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרוביוטיקה שרכשתי

רביד
    20/08/2013

הינה לשמירת החיידקים הטבעיים במערכת העיכול ,אם זה משנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרוביוטיקה שרכשתי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/08/2013

רביד שלום,
    הפרוביוטיקה - הינם חיידקים "טובים" אשר מחזירים את הפלורה הטבעית של מערכת העיכול לאחר שהאנטיביוטיקה פגעה בהם.
    החיידיקים הללו חשובים לפעילות המעיים ולספיגת המזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה + מילוי לצורך השתלה
    אני
    03/01/2013

שלום אני הולכת לבצע עקירה לשן שנפלה אך חלקה נשאר "תקוע" בפנים עדיין .

הרופא שלי אמר שכדאי לבצע את העקירה ואז לבצע צילום כדי לראות אם יש עצם להשתלה שאני רוצה לעבור בהמשך .

קראתי שכדאי בזמן העקירה לבצע מילוי או אפילו השתלה של עצם..

אציין שלא ביצעתי צילום ולכן עוד לא יודעת אם יש עצם שתאפשר השתלה .

האם כדאי בזמן העקירה לבצע מילוי או לעשות עקירה ,צילום ואז לראות אם יש עצם ?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה + מילוי לצורך השתלה

הוספת תגובה

• עקירה + מילוי לצורך השתלה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/01/2013

אני שלום,
    בתשובתי הקודמת נתתי את הקטריונים לגבי הצורך בהשתלת עצם.
    בכל מקרה רצוי לבצע צילום ולהתייעץ עם הרופא המטפל- יתכן ואין צורך בבנית עצם . ישנם מקרים בהם ניתן לבצע השתלה מיידית של שתל ( במידה ואין דלקת מסביב לשורש הנעקר).
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הולך לעקירה של שן בינה יש כאבים
    אריה
    02/01/2013

מה לעשות אחרי עקירה יש מצב לכאבים עזים יש המלצות שכדי לבצע אני מאוד חושש למרות שהרופא מעולה

הוספת תגובה

• אני הולך לעקירה של שן בינה יש כאבים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/01/2013

אריה שלום,
    ישנם מקרים שלאחר עקירה של שן יש כאבים, הדבר תלוי במספר גורמים:
    האם השן דלוקה ? - במידה וקיימת דלקת , רצוי לקחת אנטיביוטיקה לפני ההעקירה .
    האם השן כלואה - כלומר האם הכותרת של השן נמצאת בתוך העצם- במידה וכן הרי שיש לבצע חשיפה של הכותרת ולסלק חלק מן העצם - ולכן הריפוי יהיה מורכב יותר.
    באיזו מידה מבצעים את העקירה בצורה עדינה - ככל שהעקירה תהיה עדינה יותר עם פחות טראומה לרקמה - בד"כ הריפוי יהיה קל יותר.
    ישנם מקרים שבכל זאת ישנם כאבים לאחר העקירה , גם אם התנאים הם מיטביים.
    מאחל לך טיפול קל והחלמה מהירה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה+השתלה
    יוסי
    31/12/2012

שלום אני צריך לעקור שן טוחנת ולשים במקומה שתל, הייתי בייעוצים אצל כמה רופאים וחלקם אמרו שהתהליך הוא לעקור ורק לאחר 3 חודשים לבצע את החדרת הבורג של השתל ויש רופאים שאמרו שנעשה הכול יחד כלומר שיעקרו וישר יעמיסו את השתל באותו רגע..מה יותר כדאי לבצע?מה יותר נכון לעשות?לחכות או לבצע מיידית את ההשתלה?אני קצת מבולבל בכול הנוגע לזה בגלל שכול רופא אומר משהו אחר...אני בטוח שאין משהו חד משמעי , אבל מה יותר עדיף?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה+השתלה

הוספת תגובה

• עקירה+השתלה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/01/2013

אריה שלום,
    קשה לתת חוות דעת על פי התיאור שלך בלבד.- יש לבצע בדיקה ובחון את הצילום הרלוונטי.

ישנן מקרים בהם ניתן לבצע עקירה ומיידית ולהשתיל שתל ואפילו מיידית להתקין עליו כתר .
    ובמקרים אחרים יש להמתין לאחר ההעקירה ורק אז לבצע את ההשתלה .
    הדבר תלוי במצב העצם - האם קיימת דלקת ? והאם יש מספיק נפח של העצם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת טוחנת
    דניאלה
    21/12/2012

שלום רב,

אתמול עברתי עקירת שן טוחנת בקלות. למזלי הרב לא כאב לי לא במהלך העקירה ולא לאחריה. היום שמתי לב שיצאה לי שם מעין בועה לבנה ותהיתי מה זה יכול להיות והאם זה משהו שדורש התייחסות מיידית?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת טוחנת

הוספת תגובה

• עקירת טוחנת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/12/2012

דניאלה שלום,
    לא ברור למה הכוונה בועה לבנה? האם זה מן הצד או מן הרכס עצמו?
    בכל מקרה תמיד כדאי לפנות לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול רגנטיבי
    אבי
    17/12/2012

שלום אני אמור לעשות עקירת שן טוחנת ובמקומה שתל..הרופא המליץ על חומר שהוא שם אחרי העקירה שזה טיפול רגנטיבי..שמעודד את הריפוי של המקום ואחרי 3 חודשים עושים את ההשתלה..מחיר הטיפול דיי יקר ולא מחייב ..האם זה כדאי?מזה בדיוק הטיפול הזה?האם זה הכרחי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול רגנטיבי

הוספת תגובה

• טיפול רגנטיבי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/12/2012

אבי שלום,
    לאחר עקירת שן בד"כ מתרחשת ספיגה מהירה יחסית של העצם.
    במקרים בהם יש את כל הקירות של העצם המקירפים את השן ( כלומר יש את כל ההיקף של העצם ללא חוסר או ספיגה של אחד הקירות של העצם ) הרי שהספיגה תהיה יחסית קטנה ( תלוי במצב הדלקת!).
    במקרים בהם יש ספיגה של אחד הקירות של העצם הרי שאז תהיה ספיגה גדולהיחסית ולעיתים נזדקק בעתיד לבניה של העצם במקום על מנת לבצע שתל.
    בד"כ רצוי לבצע שימור של המכתשית ( מכתשית הוא אותו "חור" שנשאר בעצם לאחר הוצאת השן ) ובעיקר במצבים של ספיגת אחד הקירות.
    במקרה שלך יש לבדוק מה מצב העצם ובמידה ויש חוסר של אחד הקירות של המכתשית הרי שכנראה כדאי יהיה לשמר את המכתשית ולבצע תוספת של עצם.
    מקווה שהייתי לעזר. :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת טוחנת

דניאלה
    21/12/2012

שלום רב,

אתמול עברתי עקירת שן טוחנת בקלות. למזלי הרב לא כאב לי לא במהלך העקירה ולא לאחריה. היום שמתי לב שיצאה לי שם מעין בועה לבנה ותהיתי מה זה יכול להיות והאם זה משהו שדורש התייחסות מיידית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת טוחנת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/12/2012

דניאלה שלום,
    לא ברור למה הכוונה בועה לבנה? האם זה מן הצד או מן הרכס עצמו?
    בכל מקרה תמיד כדאי לפנות לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה!
    מלי
    12/12/2012

השתילו לי שתלים חסופים עם המבנים וללא גשר בגלל השיבושים. מתי אפשר להוצי את המבנים, להחליף אותם לאחרים במטרה להרכיב גשר זמני רק לשיניים קדמיות, האם לעשות את זה יום אחרי ההשתלה, זה בסדר?
    בכבוד רב ובברכה,מלי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה! - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/12/2012

מלי שלום,
    קשה לתת לך תשובה - עלייך לבדוק זאת עם הרופא המטפל.
    למה הכוונה בשיבושים???- מעבדה? השתלים לא יכולים לקבל עומס??
    במידה והשתלים מספיק יציבים על מנת לקבל גשר מיידי הרי שאני מניח כי בהקדם תקבלי את השגר הזמני.
    כאמור יש לבדוק זאת עם הרופא המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה