מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חמורהלימור31/07/2012
שלום רב, שמי לימור ואני בת 19. עברתי יישור שיניים בגיל 11 ולאו דווקא בגלל אסטתיות אלא בגלל שיש לי מחסור בשיניים- או איך שאפשר לקורא לזה. ב- 3 מקומות מתחת לשן החלבית לא הייתה שן חדשה שתגדל- וכיום אני נמצאת עם מערכת שיניים שהיא מעין גשר אחורי ומקדימה רואים את שני השיניים ה"מלאכותיות", כיוון שעוד לא יכולתי להרשות לעצמי השתלה- בגלל הגיל אתם יודעים.
בעיקרון הבעיה הרצינית היא שלפני מספר חודשים הלכתי לרופא כירורג שגם מבצבע השתלות- ועשיתי צילום ?t והתברר שלא רק שאין לי עצם שעליה יוכלו להשתיל את השתל- אלא גם אין די מקום כדי להשתיל עצם מלאתותית.
רציתי לדעת האם שמעתם על מקרה כזה, האם נתקלתם? מה ניתן לעשות? האם יש דרך שבה בכל זאת אוכל לעשות השתלה? היות והרופא לא ממש ידע לתת לי מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה חמורה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר04/08/2012לימור שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה ולראות את הצילומים הרלוונטיים.
במקרים של מחסור בשן קבועה - לא מתפתחת עצם - הסיבה לכך נעוצה בעובדה שכאשר השן בוקעת היא "מגדלת" איתה את העצם ואז בוקעת החוצה ( מאותו הטעם כאשר שן נעקרת העצם שהיתה מסביבה עוברת ספיגה - כאשר משתילים שתל , השתל נותן לעצם תחושה כאילו יש במקום שן ולכן העצם נשמרת).
קיימות היום טכנולוגיות של בנית עצם גם באזורים בהם חסרה עצם בצורה חריפה . אבל כאמור על מנת לתת לך חוות דעת רלוונטית יש לבצע בדיקה של הפה והצילומים.
אשמח לעזור :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשן שעברה טיפול שורשעמית24/07/2012
בשני ניבים עליונים ימני ושמאלי,בוצע לי לפני כשנה טיפול שורש,האחד הרופא המבצע מילמל משהוא על סדק, בשני הימני כבר בצעתי עם מומחה לטיפולי שורש,
בגלל כאב קל בימני,הורדתי את הכתר הזמני ,במחשבה שיוקל הניקוי והטיפול,בביקורת רופא מכבידנט, אמרה לי שיש דלקת בשני השיניים הנ"ל ורק המליצה מעקב?
היות ואני כמה שנים לאחר צינטור,כל נושא דלקת בפה מאוד מדאיג אותי,מה ניתן לעשות להפסקת הדלקת בשני הניבים שעברו טיפול שורש(השמאלי כנראה עם סדק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן שעברה טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר25/07/2012שלום
לפי תאור המצב יש צורך בבדיקה ע"י מומחה - אנדודונט מומחה, כדי להעריך מה הסיבה לדלקת והאם יש סדק .
ניב סדוק = עקירה. לא ברור לי למה לא עקרו, אולי לא בטוחים האם יש סדק.
אם ביצעת טיפול שורש אצל מומחה לא סביר שיש לך כרגע דלקת בשן הזו.
כדי לעשות סדר דכאי לקול לפנות לאנדודונט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדקrona22/07/2012
שלום ..
לצערי התגלה סדק בניב והרופא המליץ על עקירה ושתל .הייתי אצל פריודונט והוא דיבר על פעולה שנקראת ניתוח שימור מתאר רכס MUCOGINGIVAL GRAFT אחרי העקירה ע"י לקיחת ריקמה רכה מהחך .לאחר מספר חודשים שתל פלוס עצם בהתאם לצורך .
שאלתי :האם ההליך הזה של לקיחת רקמה רכה מהחך לצורך שימור מתאר הרכס באמת אפקטיבית ונחוצה ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדק - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר29/07/2012רונה שלום,
החניכיים הטבעיים בנוייים מרקמת חניכיים צמודים מסיבי לשן ובהמשך חניכיים חופשיים .
מטרת החניכיים המצודים ה ינה להגן על החיבור שלהשן לחנחיכיים כך שגם כאשר יש מתחיה של החניכיים אין פתיחה של המרווח בין השן לחכניים.
במקרים בהם החניכיים הצמודים חסרים ויש רק חניכיים חופשיים , הרי שכל מתיחה של החניכיים באזור גורמת לפתיחת המרווח בין השן לחנחכיים ולחדירת מזון או חידקים אל המקום וקיימת סבירות גדולה לדלקת והמשך נסיגה של החניכיים.
הפעולה מוצעת לך היה שיחזור של החניכיים הצמודים ע"י לקיחת רקמה מן החיך ( אשר כולו בנוי מרקמה של חניכיים צמודים) על מנת לקבל מתאר נכון ובריא של חניכיים מסביב לשתל העתידי.
החיך התורם עובר ריפוי לאחר זמן מה.
מקווה שהייתי לעזר
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת כתרשלומי21/07/2012
ביצעתי השתלת כתר בשן טוחנת. בתום השתלת הכתר, הרופא שאל אותי אם משהו מפריע במגע, טענתי שכן והרופא בדק ואך השחיז את ההפרעה. בסיום הטיפול הרגשתי נוח, אך לאחר יומיים הרגשתי צמרמורות באכילה. הסתכלתי במראה בעומק הפה, וראיתי שהמתכת חשופה. ברצוני לשאול האם זה בסדר והאם ניתן לתקן זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר29/07/2012שלומי שלום,
כשאר מתקינים כתר יש לוודא כי הכתר אינו מפריע בסגירת הפה ובלעיסה.
לכן יש לבצע איזון של הכתר - לעיתים כתוצאה מן האיזון נחשפת המתכת- במידה והמתכת נשארת שלמה , אין כל פגיעה בריאותית בתפקוד הכתר ( למעט הפגיעה האסטטית של מראה המתכת- במידה ומדובר בשן אחורים גם היא פחות משמעותית).
לעיתים מול המתכת החשופה יש סתימת אמלגם ( הסתימה האפורה המתכתית ) ומאחר ויש מגע של מתכת אחת במתכת אחרת נוצר מעים תא גלווני - כלומר יש תחושה של זרם. במידה וכך הדבר אמור לחלוף לאחר תקופה מסויימת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםניר12/07/2012
שלום,
עשיתי שתלים לפני כשבוע וחצי ,השתלים בלסת העליונה והתחלתי להרגיש קצה של הבורג,האם זה מעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2012ניר שלום,
האם השתלים הושארו מתחת לחניכיים או שהם קיבלו כיפת ריפוי?
במידה והכוונה היתה שהשתל ישאר מתחת לחניכיים הרי שמדובר בחשיפה ספונטנית של ראש השתל - עליך להגיע את הרופא והוא יחליט האם לכסות ולתפור מחדש או להתקין כיפת ריפוי על השתל.
במידה ומראש הותקנה כיפת ריפוי הרי שזה תקין להרגיש את השתל.
בכל מקרה רצוי למרוח כ 6-7 פעמים ביום ג'ל קורסודיל על המקום החשוף.
מקווה שהיייתי לעזר
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמשה03/07/2012
בפעם האחרונה שעברתי טיפול שורש סבלתי מכאבים עזים במשך הטיפול למרות הזריקות. מה עשויה להיות הסיבה שהזריקות לא עזרו? בקרוב אני צריך לעבור טיפול שורש בשן 37 ואני קצת חושש בשל נסיון העבר. שמעתי שלשיניים מסוימות (בעיקר אחוריות) יש סיכוי גבוה יותר לכאוב בזמן טיפול השורש. האם זה נכון?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר04/07/2012שלום
בעקרון יש שיניים שקשה יותר להרדים מאשר אחרות.
לצורך כך יש שיטות הרדמה שמאפשרות בסופו של דבר להרדמה מלאה וטיפול ללא כאב.
אין סיבה שיכאב לך במהלך טפול שורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים עזרה.כ02/07/2012
שלום רב,
עברתי השתלת שיניים לפני כשלושה חודשים. מאז הפה שלי השתנה לחלוטין, כאילו שהשפה התחתונה שלי ירדה למתה והשיניים התחתונות ממש בולטות כל הזמן נראה ממש מפחיד. אני נושך הרבה את השפתיים והדיבור שלי השתנה ה ש"ין ממש חזקה ולא נשלטת.
הרופא אומר שזה בסדר ושככה זה צריך להיות. אך זה גרוע מהמצב שהיה זה ממש מכוער ומביש לדבר עם אנשים, פעם הייתי נבוך לצחוק עכשיו אני נבוך לדבר.
אנה אמרו לי האם זה מצב תקין?
נ.ב אני מכיר אנשים שעברו השתלות שיניים ויודע שהדיבור משתנה וכך גם מראה השיניים אבל לא ככה.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים עזרה. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר05/07/2012כ שלום,
שיקום של לסת אמור להחזיר את הפונקציה , אסטטיקה ופונטיקה לאדם.
על פי התיאור שלך בשלושת הפאקטורים הללו יש ליקויים.
ממליץ לחזור אל רופא השיניים המטפל ולהסביר שוב את הקשיים ולבקש את הפתרון.
במידה ועדיין אין מענה אתה יכול לפנות לקבלת חוות דעת נוספת.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שיניים- על ידי מי?הבת של שושנה01/07/2012
שלום לכם,
אימי עוברת תהליך של השתלות עצם, שתלים ובעתיד כתרים.
בין היתר צריכה לבצע דבר הקרוי הקצעת שיניים.
התבקשתי לברר האים כירורג אשר אינו מומחה מורשה לבצע הקצעת שיניים?
האים התהליך כואב? התאוששות? והאים נדרש רופא שיניים כירורג מומחה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקצעת שיניים- על ידי מי? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/07/2012שלום לבת של שושנה,
הקצעת שורשים הינה פרוצדורה של נקוי עמוק של השיניים - כניסה עמוקה של מכשירי ניקוי אל הכיסים העמוקים על מנת לסלק משם את האבן , החיידיקים והרעלנים המצויים שם. מטרת הפעולה היא בסופו של תהליך להביא לקבלת חיבור מחדש של השטח פני השורש אל החניכיים, על מנת שהכיסים יקטנו והתחזוקה תהיה קלה יותר ועל מנת לשמר עד כמה שניתן את החניכיים במתב בריא.
את הפעולה הזו יכול לבצע כל רופא שיניים - הפעולה כרוכה בד"כ בהרדמה מקומית של האזור המטופל ולכן בזמן ההקצעה אין כאבים.
לעיתים לאחר שההרדמה המקומית חולפת יש כאבים ורגישות מן השיניים - ניתן לקחת כדור נגד כאבים ולהשתמש במשחות שיניים המפחיתות רגישות של השיניים.
לאחר פעולה שכזו רצוי לבצע תחזוקה תקופתית של ניקוי אבן כל -3-6 חודשים ולהקפיד על התחזוקה היומיומית הכוללת צחצוח עם מברשת ושימוש במברשות המיועדות להכנס בין השיניים או חוט דנטלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםעמית24/06/2012
שלום
האם לאחר השתלת שיניים היא נשארת לנצח? או שמצריכה מעקב, רענון או טיפולים כל כמה שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלות שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר30/06/2012עמית שלום,
שתלים דנטליים הינם מעין "דיבלים" מטיטניום אשר מוחדרים לעצם, העצם מתחברת אל השתל ולאחר הקליטה של השתל ניתן לחבר אליו מבנה ועליו ןהתקין כתר ובכך לשחזר את חוסר השן.
בספרות המקצועית בדקו מהו משך הזמן הממוצע של השתל והתקבלה תוצאה של כ 10 שנים.
המספר הוא ממוצע , הזמן בו השתל ישרוד תלוי בגורמים שונים כגון:
באיזה סוג עצם השתל הושתל?
כמה נפח של עצם זמינה יש לשתל?
איזה אורך וקוטר של שתל?
איזה שתל הושתל?
האם יש עומס יתר על השתל?
טיב השיקום.
האם המטופל מבצע תחזוקה נאותה?
האם בסמוך לשתל יש אזור אם מחלת חניכיים?
האם קיימת מחלה סיסטמית כגון סוכרת לא מאוזנת?
ועוד ועוד....
כפי שהבנת ישנם גורמים רבים המשפיעים על השרידות של השתל - חלקם בשליטתנו וחלקם לא.
במידה ושתל נכשל יש לבדוק את הסיבה ולפני ביצוע של שתל חדש לפתור את הגורם לכישלון.
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוסגילה16/06/2012
הרמת סינוס והשתלת עצם ושתי שיניים . התבקשתי לשלם 15,000 ש"ח למרות שיש לי ביטוח הראל שיניים. איך אוכל לדעת שהמחיר סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרמת סינוס - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/06/2012גילה שלום,
קשה לתת לדד למחיר סביר - רופאים שונים גובים תשלום שונה בהתאם ליכולות , לאיכות ולידע שלהם .
במידה ואת סומכת על הרופא המטפל ויודעת שהוא נותן שירות מצויין וטיפול איכותי, הרי שהמחיר נשמע סביר(ביחד עם השתתפות הביטוח).
מאחל לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאייס השתלות שיניים. המרפאה הטובה
רויטל02/07/2012מאייס השתלות שיניים הינה המרפאה הטובה ביותר לביצוע השתלות שיניים. מרפאה עם הנסיון הכי גדול ומחיר הכי שווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לטיפול שורשחנה10/06/2012
עשיתי טיפול שורש לפני כ-10 שנים, לפני כשבוע התפוררה לי חתיכה קטנה מהשן וסידרו לי את זה עם סטימה לבנה. האם זה יחזיק מעמד או שהשן תמשיך להתפורר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לטיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר11/06/2012רופא השיניים שלך צריך לשקול האם לבצע כתר ששומר על השן משברים עתידיים או שמספיק לבצע סתימה.
בדר"כ מומלץ בשיניים עם עומס לעיסי להכין כתרים שמונעים שברים עתידיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך טיפול שורש - שאלהDAF21/05/2012
שלום,
נקבע לי תהליך של טיפול שורש במכבי דנט תחלה אצל רופא מומחה לטיפול שורש ואז כמה מפגשי שיקום אצל הרופא הרגיל שלי .
רציתי להבין קצת יותר על התהליך וגם לשאול מתי בתהליך אפשרי / הכי נכון לעשות הפסקה מכיוון שמתוכננת לי נסיעה לחול של כשבועיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך טיפול שורש - שאלה - תגובה
ד''ר רונן דביר22/05/2012שלום
טיפול שורש כולל בדר"כ פגישה אחת ואח"כ מספר מפגשים לבציע המבנה והכתר
לאחר טיפול שורש כדאי לבצע מבנה קבוע וכתר זמני ואז ניתן להמתין עד חזרתך מחו"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לגבי הטיפול
DAF22/05/2012את המבנה / כתר עושים בפגישה הראשונה אחרי הטיפול עצמו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לגבי הטיפול - תגובה
ד''ר רונן דביר11/06/2012לאחר סיום טיפול שורש מבוצע מבנה ולאחריו הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש צורך בטיפולי שורש?דנה17/05/2012
אני מעוניינת בהרכבת כתרי זירקוניה על כל הלסת עליונה.האם אני חייבת לעבור טיפולי שורש בכל השיניים לפני הרכבת הזירקוניה ?חשוב להזכיר שכעת השיניים בריאות ולא זקוקות לטיפול שורש אבל רופא השיניים טוען שכדאי בכל זאת לעשות גם לבריאות טיפולי שורש כדי שבעוד כמה שנים לא תתעורר דלקת שתצריך טיפול ואז יהיה קשה לקדוח בזירקוניה.מה כדאי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צורך בטיפולי שורש? - תגובה
ד''ר רונן דביר22/05/2012שלום
בעקרון הרכבת כתרים מכל סוג לא מחייבת לבצע טיפולי שורש
רק במקרים בהם הסיכון שהשן תפתח דלקת גבוה , מבצעים טיפולי שורש מניעתיים (פרבנטיבים)
יש לשקול כל מקרה לגופו, אין תשובה אחת לכל מקרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשיניים קדמיותרחלה15/05/2012
סובלת לאחרונה מכאב בשתי השיניים הקדמיות
אמרו לי שאולי אני צריכה טיפול שורש
אפשר בגלל לעשות טיפול שורש בשיניים קדמיות? איך מבצעים את הסתימה?
תודה מראש
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש בשיניים קדמיות - תגובה
ד''ר רונן דביר16/05/2012שלום
טיפול שורש מבוצע דרך הצד הפנימי של השן ואין לו עדות חיצונית
לפני החלטה על צורך בטיפול יש צורך בבדיקה , לא תמיד הפתרון הוא טיפול שורש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות כתר על שתל דנטאלימ30/04/2012
שלום רב,
בחודשים האחרונים עברתי תהליך השתלת שתל דנטאלי ברכס שן 36, החל מהחדרת שתל, דרך חשיפת השתל והתקנת כיפת ריפוי וכלה היום בסופו של דבר הכאשר הרכיבו לי את המבנה וההכתר לאחר שלקחו לי מידות בהתאם לפני כן.
מאוחר יותר הבחנתי, כי בעוד שהחלק החיצוני של הכתר (הקרוב ללחיים הפנימיות) "מגיע" עד לחניכיים ונושק להן, החלק הפנימי של הכתר (הקרוב ללשון) לא מגיע ממש עד לחניכיים אלא שיש רווח קטן דרכו רואים מעין טבעת מתכתית וחומר נוסף.
תצלום "פנים הכתר" מצ"ב
שאלתי הינה האם מצב זה שנוגע לחלק הפנימי של הכתר הינו תקין ורצוי? כלומר, האם גם בחלק הפנימי של הכתר לא אמור להיות כיסוי מלא עד לחניכיים כפי שיש בחלק החיצוני? האם דרך הפתח הזה לא יכול להיווצר זיהום?
אודה להתייחסותכם הטובה והאדיבה שכן הדבר מדאיג אותי,
מ
תקינות כתר על שתל דנטאלי - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/05/2012מ שלום,
נראה כי הכתר בוצע כך שבחלק הפיני הפונה ללשון אין גימור חרסינה אלא רק של המתכת.
בנוסף סיום הכתר הוא מעל החניכיים ולכן אתה רואה את החיבור של הכתר אל המבנה.
קשה על פי הצילום לראות מה מידת הרווח. בכל מקרה לא אמור להתפתח במקום זיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)