מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול תרופתי לאחר עקירת שןרביד07/12/2012
אתמול עקרו לי שן ,קיבלתי מוקסיפן למשך 5 ימים ו etopan למשך 10 ימים ,שתיהן במינון של 3 פעמים ביום .האם זה חיוני שאקח את שתיהן ? אני לא זוכרת שבפעם הקודמת שעקרו לי שן טופלתי בתרופה כלשהי למשך 10 ימים .כמו כן לא זוכרת שטופלתי ב etopan
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול תרופתי לאחר עקירת שן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/12/2012ריקה שלום,
איני יודע מה היה מצב השן שנעקרה ומה היתה רמת הדלקת.
בכל מקרה יש להתייעץ שוב עם הרופא המטפל.
במצב של זיהום אני נותן בד"כ אנטיביוטיקה למשך 7 ימים בסך הכל ( לעיתים נוטלים את האנטיביוטיקה יומיים לפני הטיפול).
אטופאן הינו כדור מצויין נגד כאבים אולם איני נוהג לתת אותו למשך שבוע שלם אלא רק ליומיים ואח"כ במידת הצורך. חשוב לאכול לפני נטילת הכדור הזה.
בכל מקרה אני מדגיש יש להתייעץ ברופא המטפל.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםאבי07/12/2012
שלום אני בן 28 וצריך לעשות 2 שתלים בשיניים תחתונות הטוחנות..רציתי לדעת מה החידוש העיקרי בעניין שתלים..היות ואני דיי צעיר רציתי לבצע את השתלים הכי חדישים שקיימים בשיטה הכי חדשנית..נאמר לי מהרופא..שלאחר הכנסת הבורג צריך להמתין 3 חודשים עד ששמים את השן עצמה..האאם יש סוגי שתלים?סוגי ברגים ששמים?מה הכי טוב וחדש..פרמטר העלות לא נחשב כאן..ועוד שאלה..אני צריך לשים כתר בטוחנת למעלה..האם עדיף זירקוניה או כתר רגיל?האם זירקוניה תיהיה פחות חלשה בשן טוחנת מאשר כתר חרסינה רגיל?אם אפשר לענות בפירוט לגבי השתלים..או אפילו אם יש מקום שאפשר להסתכל לתת לי קישורים לאתרים..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/12/2012אבי שלום,
שתלים טובים הינם שתלים שיש להם אישור של FDA ו CE- ויש לגביהם סטטיסטיקה של הצלחה.ישנם שתלים עם צורה , תבריגים וציפוי שונה המתאימים למקומות שונים .
יש מספר שתלים כאלה מתוצרת ישראלית ומחו"ל.
גם כאשר לוקחים שתל טוב- קיימת חשיבות רבה לאופן ההתקנה של השתל ( דבר התלוי ביכולות והידע של הרופא המשתיל). חשיבות נוספת היא לביצוע הכתרים עצמם, שיהיו נכונים מבחינת הסגר , החניכיים והשיניים הסמוכות.
יש לתחזק ולקות היטב את הכתרים על גבי השתל ( כמו משנן רגיל).
עדיין יש להמתין 3 חודשים עד לקליטה הסופית של השתל ( מדובר בתהליך ביולגי של התחברות העצם אל השתל- בשלב זה לא ניתן לזרז את התהליך הזה).
לגבי זירקונייה - אין יתרון בביצוע של כתרי זירקונייה באזורים של שיניים טוחנות - ניתן לבצע זאת אבל יתרונם הגדול של כתרי הזירקוניה הוא באסטטיקה שהם מעניקים . בשיניים טוחנות בד"כ המשמעות האסטטית באה פחות לידי ביטוי.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שרידי שןרביד06/12/2012
במרפאה של קופת החולים שבה אני מטופלת נמסר לי שרק רופא כירורג יכול לבצע את עקירת השן שהיתה מתחת לכתר שנפל (מה שאומר תורים ארוכים ) .האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואולי גם מחייבים אותי בהתאם ?
רביד06/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואולי גם מחייבים אותי בהתאם ? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/12/2012ריקה שלום,
כל רופא בעל הכשרה מתאימה ונסיון מתאים יכול לבצע את העקירה גם אם היא כירורגית.
במקרה הנתון כנראה שהרופא היחיד שיכול לבצע זאת במרפאה הזו , הוא מומחה לכירורגיה.
לגבי העלות יכול להיות שיש קשר כלשהו - איני יודע.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .
רביד12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפררביד06/12/2012
שלום רב
אני מועמדת לעקירת שן ,ככל הנראה מחר ,לאחר שהכתר נפל לפני כחודש .
בינתיים הוכן לי פליפר אותו שמו לי היום (בטרם ידעו כי התפנה מחר תור) .מהצהריים עד עכשיו עוד לא התרגלתי לפליפר הזה ,הוא נפוח מדי בחניכיים ,זז כל הזמן ואני כל הזמן משחקת איתו בלשון .האם כך זה אמור להיות ? בלי ווים ,בלי שום דבר שיתפוס אותו ?? עדיף כבר להדביק את הכתר הקודם שנפל .הפליפר הוכן לי כיוון שהשן היא די קדמית .מניסיון עם שן אחרת שנפלה ובמקומה יושתל כתר -אז נמסר לי שרק חצי שנה אחרי העקירה אוכל להניח את הכתר הקבוע .האם זה אומר -לגבי השן הנוכחית -שבמשך חצי שנה אצטרך ללכת עם הפליפר המעצבן הזה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בשן 24
רביד06/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ?
רביד12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פליפר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/12/2012ריקה שלום,
קשה לתת לך תשובה מדוייקת - כי איני יודע מה מצב העצם - האם יש דלקת אקוטית במקום ?? האם יש צורך בבנית עצם?
ישנם מקרים בהם ניתן לעקור את השן ולבצע השתלה מיידית ומיד להתקין כתר על השתל - את הכתר בונים כך שאינו נמצא במגע עם השן הנגדית. ובמשך כ 3 חודשים נמנעים מלעיסה על הכתר. במקרה כזה אין צורך לבצע פליפר.
במידה וקיימת דלקת חריפה בעם או שיש צורך בבנית עצם , לא ניתן לבצע השתלה מיידית ואז יש לשקול ביצוע של שיחזור מיידי של השן - ניתן לשקול ביצוע של פליפר או שגר מרילנד זמני.
גשר מרילנד הינו גשר אשר נצמד לשיניים הסמוכות עם "כנפיים" ומשלים את השן החסרה -הגשר הזה קבוע ואין צורך לשלוף אותו. במצבים שלא ניתן לבצע השתלה מיידית , והסגר מאפשר זאת - זהו השיחזור הזמני שאני מעדיף ואני נותן למטופלים שלי - כי הוא קבוע ואינו יצור לחץ על החניכיים.
פליפר- הינו תותבת זמנית אשר זזה . ניתןצ לבצע עם ווים או בלי ווים - הדבר תלוי בעמדת השיניים הקיימות וכן באסטטיקה הנדרשת - שכן הווים הללו אינם אסטטיים, בנוסך הפליפר יוצר לחץ על מקום העקירה ופוגע בד"כ בריפוי העצם.
חגבי כמה זמן תצטרכי להיות עם הפליפר- הדבר כאמור תלוי במצב העצם.
מאחל לך החלמה מהירה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש עקב דלקת בהריוןאילה05/12/2012
לפני כ-10 ימים היו לי כאבי שיניים לאחר צילום התברר שיש דלקת בשורש שן 36 שעליה יושב כתר . לקחתי שבוע מוקסיפן והכאבים עברו . אני באמצע טיפול פוריות ומחכה לתוצאות קליטה להריון (אני אדע עוד 12 יום אם אני בהריון ) השאלה שלי , האם דחיית הטיפול בשבועיים וחצי יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לשן או הדבקה של שיניים אחרות או התפרצות של הדלקת בעוצמה יותר גדולה ? רופא הפוריות המליץ לדחות את הטיפול ככל שניתן ! כרגע אני לא סובלת מכאבים , אבל רציתי לדעת מה משמעות מבחינת דחיית טיפול שורש ועד כמה ניתן לדחות אותו והאם זה עושה נזקים ?והאם בעקבות חזרת הכאבים אצטרך לקחת שוב אנטיביוטיקה לריפוי הדלקת או שניתן יהיה לעשות ישר את הטיפול שורש .
תודה שתשובה שכן מדובר בהריון יקר ביותר !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש עקב דלקת בהריון - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/12/2012אילה שלום,
בהסתמך על התיאור שלך- מדובר בשן עם דלקת מתחת לשורש השן משוקמת ע"י כתר( אני משער כי יש שם גם טיפול שורש ומבנה ).
הטיפול שעזר הוא נטילה של אנטיביוטיקה - כלומר מדובר בזיהום על רקע חיידקי- האנטיביוטיקה עזרה לעת עתה - כי היא הפחיתה בצורה משמעותית את מספר החיידיקים ועזרה לגוף להתמודד עם הזיהום.
הגורם לזיהום הינה השן וכל עוד השן לא תטופל עדיין קיימת סבירות גבוהה להישנות הדלקת.
מאחר ונטלת כבר אנטיביוטיקה מסוג מסויים הרי שיתכן ובהתפרצות הבאה האנטיביוטיקה הזו כבר לא תעזור כי החיידקים פיתחו עמידות לסוג הזה.
הכי רצוי בשלב הזה - זה להוריד את הכתר בהקדם האפשרי ולבצע את טיפול השורש ( או חידוש טיפול השורש ) ולשים במקום תרופה.
איני רואה כל מניעה לבצע את הטיפול שכן לעניות דעתי מצב של זיהום בגוף וכאבים עזים מסכנים יותר את הפריון מאשר הטיפול בשן הדורש הרדמה מקומית.
מאחל לך הצלחה בשני התחומים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בשן בינהסיוון05/12/2012
האם ניתן לבצע טיפול שורש בשן בינה תחתונה שיש בה חור גדול, המליצו לי לעקור אך אני חוששת בגלל הסיכון של פגיעה בעצב. האם טיפול שורש כזה אפשרי או שאין ברירה וצריך לעקור.
טיפול שורש בשן בינה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/12/2012טלי שלום,
ניתן בהחלט לבצע טיפול שורש גם בשן בינה . אולם יש לשקול האם עדיף לבצע טיפול שורש + מבנה וכתר או לעקור את השן. הדבר תלוי בעמדת השן והאם היא תורמת ללעיסה
שיקול נוסף יכול להיות מידת הקירבה לעצב המנדיבולרי- במידה וקיים סיכון לפגיעה בעצב עקב העקירה הרי שניתן לשקול בחיוב יצוע של טיפול שורש..
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש בזמן לקיחת הורמוניםדנה04/12/2012
שלום, אני צריכה לעבור טיפול שורש בדחיפות עקב כאבים עזים בשן.כמו כן, אני נוטלת כדורי פרוברה ( הורמונים) והייתי מעוניינת לדעת אם מותר לי לעבור את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש בזמן לקיחת הורמונים - תגובה
ד''ר רונן דביר05/12/2012שלום
בעקרון אין מניעה לבצע טיפול שורש דחוף כאשר נוטלים הורמונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן לאחר טיפול שורשענת04/12/2012
לפני כמעט חודש עשיתי טיפול שורש בשן קדמית עליונה ולאחריו גם מבנה. עד עכשיו יש רגישות בשן כאשר נוגעים בה או נוקשים עליה (כעבור חודש). מעבר לכך היא לא כואבת. ממה נובעת הרגישות לנקישה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן לאחר טיפול שורש - תגובה
ד''ר רונן דביר05/12/2012שלום
רגישות לניקוש יכולה להצביע על מגוון בעיות
זה יכול לנבוע מסתימה גבוהה או מבעייה בטיפול השורש או מסיבות נוספות בסבירות נמוכה יותר
יש צורך להבדק ולקבוע זאת. בעקרון לאחר חודש השן צריכה להיות שקטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לא ברור בשןרוני03/12/2012
שלום רב,
יש לי שן שלישית מהסוף כולל שן בינה שבוצעה בה סתימה ללא טיפול שורש לפני 13 שנה
לפניכמה שבועות התחיל להופיע כאב במקום מאוד קטן וספציפי על גבי הסתימה בעת לעיסה
לקח לי זמן רב להבין מהיכן מגיע הכאב
הרופא ביצע צילום פנורמי שלא גילה דבר
הכאב כאמור מופיע במקום ספציפי בשן ממש ליד המפגש עם השן שלידה ומופיע רק בזמן לעיסת מזון קשה על אותה נקודה
ניסיתי משחות שיניים לשיניים רגישות, עשיתי ניקוי אצל שיננית, כלום לא עוזר
האם כדאי לי לבקש מהרופא שיפתח את הסתימה ויבצע טיפול שורש בשן הזאת?
ממה עוד יכול להגרם הכאב לדעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לא ברור בשן - תגובה
ד''ר רונן דביר05/12/2012שלום, מתנצל על התגובה המאוחרת
המקרה שלך דורש בדיקה מדוקדקת כדי לקבוע את המקור לכאה בזמן לעיסה. לעיתים מדובר רק בדחיסת מזון עקב נקודת מגע חלשה בין השיניים. אין צורך לקפוץ למסקנות ולבצע טיפול שורש ללא צורך. צילום פנורמי אינו צילום אבחנתי ויש צורך בצילום רגיל אייכותי.
במידה והרופא אינו מאתר את המקור בקש ממנו הפנייה למומחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ?
רביד12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכתב כאן בטעות במקום בשרשור אחר
רביד12/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אחורית למטהאבי24/11/2012
שלום רב,
רציתי לברר אם יש לי כאב שהוא לא רציני בכלל בשן אחורית אבל בכול זאת צריך לבדוק
יש לי על השן שתל וכתר האם ניתן לעשות סתימה כלשהי על שתל+כתר
אם לא מה אופן הטיפול?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן אחורית למטה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/11/2012אבי שלום,
על מנת להחליט על אופן הטיפול , יש לזהות את מקור הכאב ורק אז להחליט על אופן הטיפול . יתכן ונקודת המגע בין הכתר לשו הסמוכה אינה הדוקה מספיק ויש דחיסת מזון , או שבשן הסמוכה יש נגע עששתי עמוק מאוד המצריך סתימה או טיפול שורש .
בכל מקרה ממליץ לפנות לרופא השיניים המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק?רותי23/11/2012
שלום
עברתי חידוש טיפול שורש בשן . הרופא שם לי מבנה מיידי/ישיר +בורג. ללא כתר.
לעסקתי משהו קשה והרגשתי כאב עז. מאז כואב לי כשאני לועסת על השן.
בצילום לא נראה סדק. אין נפיחות... הרופא שיניים בדק את הכיסים אין דלקת או משהו חריג.. אך לאור העובדה שיש בורג ושלעסתי משהו קשה כנראה שיש סדק...
הרופא שינים שלי המליץ לי לעשות כתר כדי לנסות לשמור על השן ולראות אולי זה יוכל לא להעמיס על השורש וכך להמנע מעקירה ושתל... או ללכת למומחה טיפולי שורש.. השאלה מה מומחה טיפולי שורש יוכל לראות שהרופא שלילא ראה
ואם ימליץ לפסוח ולטפל האם אין סכנה שמשהו יפגע בעצם כל הפתיחה?
מה עדיף לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק? - תגובה
ד''ר רונן דביר23/11/2012שלום, לעיתים סדק הוא מצב בלתי הפיך ומוביל לעקירה בטווח קצר בינוני
בשלב ראשון מומלץ להכין כתר זמני כדי לשמור על מה שיש ולא להחמיר את המצב.
לעיתים בעזרת המקרוסקופ הדנטלי ניתן לראות את הסדק ומיקומו. לעיתים כדאי להוציא את המבנה ולבדוק את מיקום הסדק בחלק הפנימי של השן. תלוי במצב.
אני לא ממליץ להכין כתר קבוע כשהשן כואבת.
בהחלט כדאי לשמוע חוות דעת של מומחה לפני החלטות בלתי הפיכות כמו עקירת השן
בהצלחה ד"ר דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כתרMIKY18/11/2012
לפני 10 חודשים עשיתי כתר, לאחרונה התחילו לי כאבים באותה שן, פניתי לאותו רופא שיניים והוא אבחן כי יש לי דלקת וכי הטיפול שהוא מציע הוא לפרק את הכתר, לבצע ניקוי, להניח אנטיבייוטיקה ולאחר מכן לעשות כתר חדש,
מה נהוג במקרים כאלו? האם אני אמור לשלם על הכתר החדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלפת כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר20/11/2012מיקי שלום,
10 שנים היא תקופה ארוכה מאוד. הכתר עדיין תקין אבל אני מבין שיש צורך בביצוע של חידוש טיפול שורש + במבנה וכתר חדש. על מנת לבצע זאת יש צורך בהסרת הכתר.
אתה אכן אמור לשלם על כל הטיפולים הנדרשים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ליד כתר זמניטל17/11/2012
שלום דוקטור
הייתי אמורה מחר ללכת לטיפול שיניים אחרון בסדרת טיפולי שיקום שן אחרי טיפול שורש, אומנם עקב המצב בדרום אני לא יכולה לצאת מהבית וכך גם הדוקטור שלי שביטלה הגעה. מדובר בשן עליונה קדמית מצד שמאל שמחר בעצם הייתי אמורה לעבור את הטיפול האחרון בו שמים לי מבנה וכתר קבוע. אני כעת עם הכתר הזמני שלי והבחנתי היום בעת צחצוח השיניים שלי בבליטה בחניכיים שליד הכתר הזמני. עברתי עם הלשון על המקום והשוותי עם הצד השני, ואכן יש בליטה. ניסיתי לצלם אך הצילום אינו ברור לי, מקווה שהוא ברור יותר לך, סימנתי את האיזור עליו אני מדברת.
אודה לעזרתך בעניין - האם המצב חמור? האם זו דלקת? האם השן לוחצת מדיי על החניכיים?
נפיחות ליד כתר זמני - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר20/11/2012טל שלום,
קשה לזהות על פי הצילום הזה.
רצוי שתפני לרופא המטפל שיבדוק את הדבר -.
לא תמיד שני צידי הפה סימטריים ויתכן ו"הנפיחות" הזו היא המבנה התקין של הלסת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכולה לראות רופא
טל20/11/2012המצב בדרום לא מאפשר לי, וגם הרופאה שלי גרה בדרום וביטלה הגעה בגלל הלוחמה שיש עכשיו..
הם לא סימטריים אצלי אבל לא היתה מעולם בליטה, רק לפני כמה ימים הבחנתי בה.
אודה לעזרה בדבר - איך לשמור על הגיינת המקום מלבד צחצוח שיניים,
אם הדבר קריטי,
האם עליי לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יכולה לראות רופא - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר20/11/2012טל שוב שלום,
אין צורך להיות בלחץ כזה או אחר .
מעצם העובדה שאין כאב מן המקום כנראה שהכל בסדר.
את יכולה לבצע מריחה מקומית של קורסודיל ג'ל פעמיים ביום ( בלי לשטוף את המקום ) ולראות האם הנפיחות יורדת.
בכל מקרה חזקי ואמצי- לבי איתכם בדרום.
ומי יתן ויבואו ימים של שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות אחת לפני אחרונה של תותבתדבי15/11/2012
בוקר טוב
אני בת 55 עקרתי את כל השיניים עשו לי 4 שתלים למעלה מקדימה 4 שתלים מלמטה גם קדימה, השלמת עצם, הכל עבר בסדר, חשיפה וכוכו אני במדידה לפני האחרונה , אחרי שראיתי ומדדתי את הפלטה וכוו, ואז הרופא אומר לישהשתל בצד ימין למעלה הזווית ,לא טובה וצריך להגביה משהו כזה 5 סמ או ממ לא ממש הבנתי והוא עם הטכנאי מחפשים משהו , שלא תהייה לי בליטה , ואים לא ימצאו אז זה ישב על 3 למעלה ו4 למטה, מה זה אומר, שלא קדחו לי נכון , או האים אפשר להסביר לי , והאים זה בסדר שיהיו 3 למעלה ו4 למטה בשיטת התיקתקים, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדידות אחת לפני אחרונה של תותבת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר15/11/2012דבי שלום,
קשה לתת חוות דעת רק על סמך התיאור שלך בלבד - שכן קיימת חשיבות למיקום השתלים מעבר למספרם . במידה ובסה"כ המיקום שומר על סימטריה הרי שהשיקון יהיה סביר . במידה ואין סימטריה הדבר פחות טוב. במקרה כזה רצוי לבצע שתל נוסף ולהמתין עד לקליטתו.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר על שתלרון11/11/2012
לפני מספר שנים עשיתי 2 שתלים. נאמר לי שההדבקה של הכתרים נעשית בדבק זמני.
הכתר נפל לי כבר מספר פעמים.
היום הרופא החליט לנקות את הבורג משאריות הסתימה הזמנית שחדרו אליו ולחזק את ההברגה שכנראה נחלשה.
אך בגלל שהיה לו קשה הוא החליט לאחר הניקוי וחיזוק ההברגה לשים צמר גפן בצינור החלול של הבורג ורק לאחר מכן לשים את הדבק ולסגור את הכתר.
האם השיטה הזו טובה ??? שצמר גפן יהיה סגור בתוך השן מספר שנים ???.
אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר על שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר15/11/2012רון שלום,
למבנה שמוברג על השתל יש פתח דרכו מבריגים ומחזקים את הבורג אל השתל. במידה ומדביקים הכתרים ללא חסימה של הפתח הזה - יכנס למקום דבק ויהיה קשה בעתיד להגיע את הברגים הללו- לכן יש למלא את הפתחים הללו בחומר שניתן להוצאה בקלות.
יש מספר חומרים שנוהגים לשים : טפלון , גוטה פרקה ( חומר של סתימות שורש ) וצמר גפן - כל החומרים הללו טובים ולא יוצרים בעיה עתידית.
בהצלחה : -)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)