פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש ואוזניים אחרי ביצוע כתר
    נטלי
    08/11/2012

שלום,
    מזה כחודש וחצי אני סובלת מכאבי ראש שמקורם בצד שמאל, סוג של כאב אוזניים עם תחושה של לחץ פנימי בתוך האוזן, עם נימול באזור הלחי+לסת עליונה משמאל. נבדקתי על ידי א.א.ג ונוירולוג ולא נמצא מקור לסימפטומים.
    הכאב התחיל לאחר כתר קבוע בלסת התחתונה משמאל. יש לציין שלא היו כאבים אחרי טיפול שורש וכתר זמני.
    ניגשתי לרופא שיניים על מנת לנסות לאבחן בעיה, רופא ביצע תיקון גובה הכתר (כתר קצת הפריע), מלבד זה לא אובחנה איזשהו בעיה. הופנתי ע"י נוירולוג למרפאה פה והלסת. ע"י בדיקה ויזואלית של תנועת הלסת ומישוש השריר SCM, הרופא קבע שאין הגבלה בתנועות הלסת, יש מעט רגישות בשריר הטמפורלי והמסטר משמאל, והממצאים מתאימים יותר ל-Myofacial pain. הופנתי להמשך אבחון במרפאה לכאבי פנים ולסתות. הבעיה שתור הקרוב למרפאה ניתן לקבוע רק לסוף ינואר 2013 וגם זה לא 100% שיפתור את בעיית הכאב. עד אז אני צריכה לסבול מכאבי ראש/אוזניים מאוד חזקים. יש לציין שלאחרונה גם יש מעט רגישות ברגע שאני נוגעת בכתר, לא מדובר בכאב, אך סוג של גירוד ואי נוחות שחולפת מיד.
    מה אליי לעשות על מנת לטפל בבעיה בהקדם האפשרי? איך אפשר לדעת שמדובר בבעיה שקשורה לכתר/ או לא קשורה לכתר? האם יתכן שכתר לוחץ על איזה עצב שגורם לנימול/כאבי ראש וכאבי אוזניים? האם כדאי להתעקש על הסרת הכתר? ועד כמה זה מסובך ומורכב להסיר כתר קבוע מבלי לפגוע בשן עם טיפול שורש?
    אשמח לתשובה,
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש ואוזניים אחרי ביצוע כתר - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    15/11/2012

נטלי שלום,
    קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה, מה גם שנבדק ע"י מספר רופאים.
    יתכן ויש לך בעיה עם המפרק או כיווץ של השרירים - אבל על פי הממצאים של הבדיקה הדבר נשלל.
    בד"כ כאב של שיניים תחתונות מוקרן אל כיוון האוזן והמפרק ופחות ללסל העליונה.
    בכל מקרה במידה ויש לך תחושה מן הכתר - יש לבדוק מדוע ? - שכן את לא אמורה לחוש את הכתר ובטח לא תחושה של רגישות - - אי נוחות או גירוד.
    הכתר הינו סוג של הלבשה על השן ואינו יכול ללחוץ על עצב כזה או אחר - (מאידך שורש השן כן יכול ליצר לחץ במידה וקיימת במקום דלקת)
    במידה והכתר לא מודבק באופן קבוע הרי שניתן להסירו יחסית בקלות. במידה והוא מודבק קבוע כמעט ולא ניתן להורידו ללא פגיעה בכתר עצמו וויהיה צורך בכתר חדש.
    במידה והכל נראה תקין ברנטגן יש לחשוד בסדק.
    מאחל לך החלמה מהירה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר על תשובה כ"כ מפורטת!

נטלי
    16/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כתרים ממוחשב
    י
    08/11/2012

בן 45 (מלא סתימות משנות ה90) כמו כן בשנתיים האחרונות עקרתי כבר 2 שיניים אחוריות תחתונות ועוד אחת אחורית תחתונה.הרופא אמרה שאני חייב כתר אחרת הכל יזוז וזה יה לפני שנתיים.לאחרונה התחלתי לדמם (כנראה דלקת חניכים) וגם לחץ עד הראש יתכן דלקת מתחת לסתימה בשן העליונה. שמעתי שיש שיטה חדשה טיפול כתר ממוחשב הכל יחדיו (לא הטיפול שעוקרים שינים ביום אחד ומחליפים)
    האם ידוע לכם איפה עושים זאת

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כתרים ממוחשב

הוספת תגובה

• טיפול כתרים ממוחשב - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    15/11/2012

י שלום,
    לא ברור למה הכוונה שלך ב"טיפול כתר ממוחשב הכל יחדיו" - נראה לי כי הכוונה להשתלות ממוחשבות .
    בכל מקרה עליך לבצע בדיקה מקיפה ואז יוחלט על תוכנית הטיפול שלך ( בד"ע מתאימים את הטכניקה לתוכנית הטיפול ולא להיפך)
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר חידוש טיפול שורש
    טל
    25/10/2012

שלום דוקטור שמי טל עברתי חידוש טיפול שורש שנסגר עם סתימה זמנית לפני שבוע בטוחנת קדמית עליונה מצד שמאל, עליה אני אמורה לעשות גם כתר ומבנה חרסינה. הטיפולים נפרסו לכמה מפגשים והראשון בהם היה היום (שבוע לאחר ביצוע חידוש טיפול שורש) הרופאה הסירה את הסתימה הזמנית וביצעה טיפול. היא אמרה שבטיפול הבא יהיה השחזה וכתר זמני. שעה אחרי הטיפול שמתי לב שכאשר אני פותחת את הפה כואב לי באוזן שמאל. האם שמעת על דבר כזה אי פעם? האם הדבר נורמאלי? האם יש דרך טיפול בנושא?

הוספת תגובה

• כאבים לאחר חידוש טיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    28/10/2012

שלום
    יתכן והשחזור שבוצע גבוהה ומפריע לסגירה נכונה.
    אני ממליץ לחזור לרופאה לצורך בדיקה ובמידת הצורך התאמת הסתימה שבוצעה בשן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתרים זמניים
    עדינה אטלי
    21/10/2012

עברתי השתלת חמש שיניים בלסת העליונה. אחרי חשיפת השתלים והברגת הברגים הסתבר לי כי עלי להוסיף על התכנית המקורית כתרים זמניים. האם תוספת זו הכרחית? מדובר על כתרים שיישמשו אותי כשבועיים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה
    כתרים זמניים

הוספת תגובה

• כתרים זמניים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/10/2012

עדינה שלום,
    לכתרים הזמניים יש מספר מטרות :
    1. לתת לחניכיים את הכיוון של ההתארגנות על מנת לקבל תוצאה אסטטיתת נכונה.
    2. לתת מענה אסטטי לחוסר השיניים.
    3 . לאפשר הדמיה של סיום השיקום כלומר ניתן ללמוד מהם על מיקום, צורה , צבע שאנו נרצה בשיקום הסופי.
    4. מאפשרים להבריג את המבנים של השתלים מבלי להוציאם ולהבריגם כל פעם מחדש.
    5. מאפשרים לשתלים לקבל עומס הדרגתי - שכן הת=כתרים עשויים מחומר פלסטי - אקריל - אשר סופג חלק מן העומס של הלעיסה ומעביר את העומס מרוכך יותר.

יתכן ויש צורך באחת מן המטרות הללו או יותר.
    בררי עם הרופא המטפל את הסוגיה.
    מקווה שהייתי לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    מר
    15/10/2012

אני בת 30, השיניים שלי בינתיים בסדר גמור אבל לפי הגנטיקה המשפחתית זה לא הולך להשאר כך זמן רב
    חשבתי אולי להשקיע עכשיו סכום כסף לעקור את שיני ולעשות שתלים במקומם כדי להקדים את הבאות. האם כדאי לי?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/10/2012

מר שלום,
    שתלים הינו פתרון מדהים לחוסר של שיניים , אבל השתל הטוב ביותר לא יהיה טוב כמו שן טבעית.
    לכן במידה והשיניים במצב טוב - עלייך להשקיע בתחזוקה שלהן על מנת לשמר אותן כמה שניתן.
    במידה ויגיע הזמן שהתמיכה של השן או שיניים תפגע - אז ניתן יהיה לשקול ביצוע של עקירה ושתלים.
    בשלב זה לא רצוי להקדים את המאוחר.

בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל ישראלי או אמריקאי
    חנה
    07/10/2012

בעלי זקוק לשבעה שתלים והרופא הציע לנו שני סוגים של שתלים ישראלים ואמריקאים, כשההבדל הוא בעיקר המחיר ולטענתו שנות הניסיון שלו עם השתלים...
    מה ההמלצה? האם יש חברות שעדיף לא להשתמש בשתלים שלהן?

לקביעת תור
    סגירה
    שתל ישראלי או אמריקאי

הוספת תגובה

• שתל ישראלי או אמריקאי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/10/2012

חנה שלום,
    קיימים שתלים שמיוצרים במדינות רבות , ארה"ב ישראל, גרמניה שוויץ ועוד...
    חשוב שהשתל ייוצר בחברה אמינה ובעלת נסיון עם אישור של ה FDI ( רשות התרופות הפדרלית האמריקאית) ו CE - המקבילה האירופאית שלו.
    שתלים שעומדים בתקנים הללו יהיו טובים בד"כ. דבר נוסף שחשוב הוא שהחברה תהיה חברה רצינית אחראית עם שירות מצויין ומגוון גדול של שתלים וחלקי על ( כלומר חלקי השיקום)
    לכל חברה יש מספר דגמים של שתלים בעלי צורות שונות ומספר ציפויים אשר משפיעים על מהירות הקליטה של השתל וההתאמה לנפח וסוגי עצם שונים.
    חברה טובה היא חברה שבה יש בקרת איכות טובה עם דיוק גבוה של המוצרים.
    חברהטובה היא חברה שיש לה מעקב מחקרי על השתלים שלה ויש לה אחוזי הצלחה טובים 94-96 %
    קיימות חברות כאלו בחו"ל וכמובן בארץ.
    חשוב שהשתל יהיה כזה שיש לרופא נסיון איתו.
    בקיצור חנה- ללא קשר למקום היצור , יש לבחור את החברות הטובות.
    בהצלחה לבעלך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים, לאחר מספר שנים רב
    שמוליק
    26/09/2012

מה לגבי השתלת שיניים בלסת הצחתית, במקום שיניים שעבדו לפני 8 שנים ומעלה?
    אפשרי? מצריך טיפול מיוחד? מקטין את הסכוי להצלחה?

תודה.

הוספת תגובה

• השתלת שיניים, לאחר מספר שנים רב - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/09/2012

שמוליק שלום,
    נכון שככל שעובר הזמן לאחר איבוד השיניים העצם הולכת ונספגת . אבל את ההחלטה האם יש מספיק עצם יש לקבל רק לאחר ביצוע CT אשר נותן את המבנה התלת מיימדי של העצם ומדגים את מיקום העצב.
    בהרבה מקרים ניתן לבצע השתלות גם לאחר שנים רבות ללא שיניים ובמידת הצורך ניתן לקבל שיקום קבוע של הלסת גם במקרים בהם חסרה עצם אחורית ע"י שימוש בשתלים מוטים כמן ב ALL ON-4 .
    אשמח לעזור
    חג שמח :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות בבתי חולים
    שירית
    20/09/2012

כיצד ניתן לדעת אילו בתי חולים מבצעים טיפולי שיניים בהרדמה?
    האם צריך לפנות אליהם?
    האם אסתטיקה של הפה היא בעיה "מוכרת" על ידי בתי חולים?
    האם צריך הפנייה מרופא משפחה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלות בבתי חולים

הוספת תגובה

• השתלות בבתי חולים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/09/2012

שירית שלום,
    ישנם מספר בתי חולים המבצעים טיפולים תחת הרדמה ושינן גם קליניקות פרטיות שמורשות לבצע זאת.
    שיקום הפה וקבלת אסטטיקה נאותה , מצריך ידע ונסיון רב- עלייך לברר באותו המקום ולקבל חוות דעת ממטולים שעברו את התהליך שאת עומדת לעבור.
    אין צורך בהפניה של רופא משפחה.
    בברכת חג שמח :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על הסמכה של רופא שמשתיל שיניים
    אלמוני
    19/09/2012

לרופא עצמו יש:
    DIPLOMATE מטעם הארגון הבינלאומי להשתלות דנטליות(ICOI) .
    CERTIFIED EXPERT IN ORAL IMPLANTOLOGY - מטעם הארגון הגרמני להשתלות דנטליות (DGOI).
    חבר פעיל בעמותה הישראלית להשתלות דנטליות (IAOI).

עכשיו מה זה אומר כל התעודות האלה? זה נראה מגניב אבל אין לי ממש מושג מה זה. אפשר להסתמך על תעודות אלה בנוסף לניסיון שיש לו?

הוספת תגובה

• שאלה על הסמכה של רופא שמשתיל שיניים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/09/2012

אלמוני שלום,
    התעודות הללו מעידות על הסמכות שהרופא עבר באתם גופים:
    ICOI הינו האירגון משתילי השיניים הגדול ביותר בארצות הברית - על מנת לקבל את הדיפלומט ( הדרגה הבכירה ביותר של ההסמכה ) יש לעבור מבחנים ולהציג עבודות מול בוחנים ( מאחר וגם לי יש את ההסמכה הזו עלי לומר לך כי הדבר כרוך בהרבה עבודה ולימוד). יתרון גדול של הרופא שעבר את ההסמכה הזן הוא שהוא בעל ניסיון הן בשלב הכירורגי והן בשלב ההשיקומי - .
    DGOI- הינו ארגון של משתילי השינים הגרמניים עם אותה הסמכה כנ"ל. ההשתייכות ל ארגון הישראלי IAOI מעיד על כך שהרופא משתלם ומעודכן .

רופא השיניים שאליו פנית יש את ההסמכות המעידות על יכולותו, ובנוסף אתה מציין כי יש לרופא נסיון ומטבע הדברים קיבלת עליו המלצות .
    צא לדרך
    חג שמח :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה עלטיפול שורש
    מאי
    12/09/2012

שלום רב,
    האם ניתן לעשות טיפולי שורש גם בשיניים קדמיות?
    כיצד זה מתבצע והאם שמים סתימה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עלטיפול שורש

הוספת תגובה

• שאלה עלטיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    13/09/2012

שלום מאי
    בהחלט ניתן לבצע טיפול שורש בקדמיות
    חלל הגישה הוא פנימי ויש לבצע סתימה סיום הטיפול
    יש מידע רב באינטרנט במידה ויש צורך באינפורמציה נוספת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר לעשות צילום CBCT לשיניים
    אלה אור
    04/09/2012

שלום רב,
    עלי לעשות צילום הן של הלסת והן של הסינוסים עקב דלקות.
    הבנתי כי ניתן לעשות טומוגרפיה ממוחשבת ופחות מקרינה באמצעות צילום CBCT
    היכן ניתן לעשות זאת?
    מהי העלות?

הוספת תגובה

• איפה אפשר לעשות צילום CBCT לשיניים - תגובה

ד''ר רונן דביר
    05/09/2012

שלום
    צילום זה נעשה במכוני רנטגן דנטלים (יתכן ובמקומות נוספים)
    חשוב לוודא כי סוג צילום זה מתאים עבורך וזאת לאחר התייעצות עם הרופא המפנה
    העלות תלוייה באזור המפוענח. זאת תוכלי לבדוק במכון הרנטגן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותבת זמנית
    נטלי
    27/08/2012

עקרתי שיניים 24 עד 28. מתוכנן לעשות לי תותבת זמנית להוצאה מאקריל עבור השיניים הללו כדי לשמש אותי למשך כחצי שנה עד 9 חודשים עד שאעשה שתלים. תיתכן הרמת עצם ולכן זמן ההמתנה הארוך.
    הרופא טען בפניי שעדיף לי בלי התותבת כי היא מאד לא נוחה, שלא אוכל לאכול איתה, שהיא תפריע לי בדיבור ותציק לי בחיך.
    אני מבחינתי לא יכולה לוותר על זה גם אם רק בשל האסתטיקה ובמקרה הכי גרוע, אלביש את התותבת רק כשאני בחוץ ובבית אוריד אותה.

אני תוהה אם באמת רוב האנשים לא מצליחים להסתדר עם תותבת כזו, והאם יש חלופה טובה יותר עד שאבצע שתלים.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תותבת זמנית

הוספת תגובה

• תותבת זמנית - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/09/2012

רותי שלום,
    תותבת זמנית להשלמת השיניים מהווה פתרון אסטטי על מנת שלא יראה חוסר השיניים .
    התותבת הנשלפת פחות נוחה משיקום קבוע כמובן. היא חוסמת חלק מן החיך ולכן מפריעה בדיבור, היא זזה ולכן אינה נוחה בלעיסה.
    מאחר ומשתמשים בה לאחר העקירות הרי שהעצם מתחת ממשיכה להספג ונוצרת חוסר התאמה שלה אשר אותה משלימים ע"י ריפוד רך.
    התותבת עצמה יוצרת לחץ על העצם מתחתיה ומזרזת את ספיגת העצם - ( כך גם לאחר ההשתלה של העצם או השתליםולכן רצוי להמנע מן השימוש בה לאחר ההשתלה ).
    לגבי ההסתגלות לתותבת - הדבר תלוי בצורת התותבת וכן באדם עצמו - ישנם יסתגלו בקלות ויש שיהיה להם קשה עם התותבת.יש לזכור כי לפני השתלים זה היה הפתרון האפשרי היחידי ומה עשו אז???
    בכל מקרה הכי רצוי לבצע השתלה מהר ככל האפשר ובמידת האפשר לשקול ביצוע של שיקום מיידי של השניים הקדמיות יותר 24 -25 ( במקרה כזה יש להמנע מעיסה על השיניים הללו במשך 3 חודשים ) על מנת לקבל מענה אסטטי ולהפטר מן התותבת.
    מקווה שהייתי לעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט היית לעזר, ד"ר שלזינגר

נטלי
    03/09/2012

ולמעשה אודה באם תוכל להתייחס לשאלות המשך הנוגעות להשתלות שאני עתידה לעבור.

בעוד כחודש וחצי אני אמורה לעשות CT ע"מ לראות אם צריך השתלת עצם/הרמת סינוס. זה מעורר בי חשש רב הן בשל הפרוצדורה עצמה (אני דנטופובית) והן בשל העלות הגבוה.
    אשמח לקבל התייחסותך לכמה שאלות בנושא:

1) האם יש דרך להעריך אם יש צורך בהשתלת עצם ללא ה CT? במקרה שלי, השיניים שנעקרו עברו ט"ש שלא נעשה כראוי לפני כ 11 שנה. האם זה לבד אינדיקציה שכנראה כן יהיה צורך בהשתלת עצם או האם גם במצב כזה ייתכן שיש מספיק עצם?

2) הרמת סינוס סגורה. נאמר לי ע"י רופא שיניים משקם שזוהי המצאה של קופ"ח כדי לגבות כספים מאנשים. לא נעים לכתוב זאת, אני רק מצטטת. האם יש דבר כזה הרמת סינוס/השתלת עצם סגורה ומה ההבדל בינה לבין הפתוחה?

3)בתגובה הקודמת שלך אליי הזכרת ספיגה של עצם בנוכחות תותבת. האם ספיגת העצם הזו יכולה לבד לגרום לצורך בהשתלת עצם? ואם כך, בהתחשב בעובדה שתותבת מזרזת ספיגת עצם, האם עדיף שאשים את התותבת רק כשאני בחוץ (כרגע בשנת חל"ת) ע"מ לעכב את ספיגת העצם שמקורה בתותבת ואולי אף להימנע כך מהשתלת עצם?

4) אם אצטרך השתלת עצם אזי ההמתנה לשים שתלים היא כחצי שנה. האם גם בתקופת ההמתנה הזו עדיף להימנע מהתותבת בגלל ספיגת עצם?

5) במידה ואני מחליטה לשים את התותבת רק כשאני מחוץ לבית, האם תיווצר איזו בעיה מבחינת תזוזת שיניים בצד בו נעקרו השיניים, או עומס יתר על הצד הלועס ואם כן איך אפשר להימנע?

6)האם אפשר לוותר מבחינת בריאות הפה ושימור מצב אופטימלי שלו, על שתל בשן 26 (יש לי את השן "התואמת" בלסת התחתונה, אמנם עם סתימה/טיפול שורש) ולעשות שתלים רק עבור 24 ו 25?

מקווה ששאלותיי לא "מצחיקות".

המון תודה מראש!

רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצורך במיקרוסקופ דנטלי
    נטלי
    26/08/2012

שלום רב,

שיניים 11, 12, 21, 22 צריכות חידוש טיפול שורש. נאמר לי ע"י 2 רופאים שטיפולי השורש שנעשה בהן לפני 11 שנה לא היו לפי הסטנדרטים המקובלים ושאם לא אעשה חידוש ט"ש אני בסוף אאבד את השיניים.
    אלא שבמרפאה (של קופ"ח) בה אני עתידה לעשות את החידושים (וטיפולים נוספים)אמורים לקבל מיקרוסקופ דנטלי רק בינואר 2013.
    החידושים עצמם ייעשו שם ע"י אנדודונטית שמסיימת התמחות בעוד כשמונה חודשים.

נאמר לי שם כי השיניים הללו אינן נחשבות למורכבות ושלכן אין חובה לעשות את חידושי הט"ש עם המיקרוסקופ.
    אני, כמובן, מעוניינת לתת את הסיכוי המירבי להצלת השיניים הללו כך שאני הייתי מעדיפה שהחידוש ייעשה עם המיקרוסקופ. אלא שאז אני נאלצת לדחות את החידוש ואינני יודעת אם יש בדחיה עצמה סיכון מסויים לשיניים.

אם אין בעיה לעשות חידוש בשיניים הללו גם ללא המיקרוסקופ, אעשה זאת. אבל חשוב לי לשמוע ממומחה/ית נטול אינטרסים ואובייקטיבי לחלוטין אם אכן אוכל לעשות את החידושים ללא מיקרוסקופ בשקט או שעדיף שאחכה עד תחילת השנה הבאה.

המון תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הצורך במיקרוסקופ דנטלי

הוספת תגובה

• הצורך במיקרוסקופ דנטלי - תגובה

ד''ר רונן דביר
    27/08/2012

שלום
    בעקרון השיניים שציינת אינן מהמסובכות שבפה. יש לקחת בחשבון שמדובר בחידושים של טיפולי שורש שהם קשים יותר מאשר טיפולי שורש ראשוניים.
    הטיפול ע"י מומחה יהיה תמיד בסטנדרטים הגבוהים ביותר לא רק בגלל המיקרוסקופ אלא עקב ידע, חומרים, שיטות ומכשירים מתקדמים ביותר שלא קיימים במרפאה של רופא כללי. העלות בהתאם.
    לא ברור לי למה יש צורך לדחות טיפול אם הוא יבוצע ע"י מומחה. אני בטוח שתוכלי לקבוע לשבוע זה או הבא תור לביצוע הטיפולים גם במרפאה ייעודית לטיפולי שורש אצל מומחה לטיפולי שורש (אנדודונט מומחה)
    בכל מקרה
    רק בריאות ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך

נטלי
    27/08/2012

אני אישית חשבתי לדחות את חידושי הט"ש למס' חודשים עד שיתקבל המיקרוסקופ במרפאה כי לא ידעתי אם עדיף לחכות עד שיגיע המיקרו'.
    לכן התייעצתי כאן, כי קיוויתי לשמוע שגם ללא המיקרוסקופ, האנדודנט שאמור לעשות לי את הטיפולים ידע לעשות אותם היטב גם ללא הציוד הנ"ל.

אם אפשר שאלה נוספת - האם אפשר בשקט לעשות את הטיפול הנ"ל אצל אנדודונט מתמחה שעושה את ההתמחות במחלקה בבי"ח גדול כבר שנתיים פלוס, ויש לו עוד כ8 חודשים עד לקבלת תעודת מומחה אנדודונטיה? אני שואלת בעיקר בגלל הפרשי העלויות בין מתמחה לבין מרפאה פרטית של אנודונט ותיק.

ושוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך - תגובה

ד''ר רונן דביר
    27/08/2012

התשובה היא "כן", את בידיים טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאל על טיפול שורש
    רענן
    20/08/2012

אהלן,
    רציתי לשאול
    ברגע שנוצר חור בשן ועושים סתימה, האם לאחר שעשו את הסתימה לאחר כמה שנים או חודשים יהיה צורך לבצע טיפול שורש באותה השן?
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאל על טיפול שורש

הוספת תגובה

• שאל על טיפול שורש - תגובה

ד''ר רונן דביר
    22/08/2012

שלום
    בעקרון התשובה היא - לא
    אם אין התפתחות חור מסביב לסתימה אז המצב נשאר תקין לאורך הרבה שנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר של רופא שיניים
    עמית
    09/08/2012

בספר של רופא שיניים אמריקאי ,הוא כותב שבטיפול שורש מנקים 1-3 תעלות אך יש בשן מאות תעלות מיקרוסקופיות שלאחר טיפול השיניים מזדהמות ???

לקביעת תור
    סגירה
    ספר של רופא שיניים

הוספת תגובה

• ספר של רופא שיניים - תגובה

ד''ר רונן דביר
    13/08/2012

שלום
    יש 1 -4 תעלות ראשיות, במידה ומטפלים בהם בצורה טובה יש סיכוי מעולה להגיע לבריאות בקצה השורש.
    יש מצבים בהם החיבורים הקטנים בין התעלות מזדהמים ואז ניתן לעקוף את המורכבות בתוך התעלות ע"י ביצוע איטום בקצה השורש ע"י אפיסקטומי - טיפול שורש כירורגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה