מידע רפואי
פורומים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- פדיקור
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- יופי
- יוגה, מדיטציה
- פרידות, גירושין, בגידות
- הרניה, שבר, בקע, קילה
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- צליאק
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- הנקה, הנקה נכונה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- אחרי לידה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- משחת אלחוש אמלה לפני בריתרחל27/03/2017
ראיתי הרבה (גם רופאים) שממליצים למרוח כחצי שעה לפני הברית משחת אמלה. רציתי לשאול, מעיון בעלון התכשיר מצוין שאין להשתמש ברקמות הריריות ולא באברי מין של ילדים. אז מה ההמלצה בפועל, לשים או לא? המוהל טען שבנוסף לאזהרות שבעלון לא כדאי כי זה יכול לעשות בצקת ונפיחות, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמלה
ד``ר אלון פרידמנס27/03/2017הי רחל, אני ממליץ על מריחת האמלה לצורך אילחוש לפני זריקת האילחוש המקומי. המשחה הינה בטוחה לשימוש כאשר מורחים בכמות מתאימה לגיל יילוד , על פני שטח מצומצם, ולא חולה וללא רירית . ( עור הפין ). לא נפגשתי עד כה בסיבוכים או תגובות לוואי
( לפי בריתות ) מוזמנת לקרוא בעיון בעלון https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/ALON_EMLA_pt_HEB_1430216065915.pdf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פרידמנס
רחל28/03/2017תודה על תשובתך, מה לגבי בדיקת מטהמוגלובין? כתוב בעלון שבתנוקות פחות מ3 חודשים יש לבצע בדיקה לפני ואחרי. איך מבצעים אותה? זה רלוונטי בברית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטהמוגלוביI
ד``ר אלון פרידמנס30/03/2017הי רחל , מניסיוי כ- 20 שנה עם שימוש באמלה בתינוקות לא פגשתי סיבוך שקשור למטהמוגלובין בעיקבות שימוש באמלה.
חשוב להקפיד על כמות מדודה ומרחת המשחה על פני שטח עור תקין ומצומצם.
ניתן למדוד רמות במעבדות בית החולים ולכן לא רלוונטי בביצוע ברית מילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמלה לברית מילה
ד``ר זאב שנקמן27/03/2017שלום רחל
אני ממליץ להורי הנימולים שלי להשתמש באמלה, אלא אם כן יש בעיות כמו רגישות. נתקלתי עד היום ב- 3 מקרים בהם התפתחה נפיחות רבה, ובשלושתם היה מדובר באיבר עם עורלה חלקית כך שהעור הפנימי ("עור הפריעה") נחשף לחומר
בשאר המקרים לא היו בעיות. אין טיפול רפואי חסר תופעות לוואי.
בברכה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמר גפן נדבק לפצעג03/03/2017
שלום, לפני יומיים עשינו ברית לבן שלי, ביום הראשון היה עם תחבושת וסיבים שלא נתנו לצחבושת להידבק לפצע, ביום השני המהול בא והוריד את התחבושת בהצלחה , לאחר מכן היה טיפה דם המוהל עטף את הפצע בצמר גפן, מאז הצמר גפן נדבק לפצע, המוהל טוען שהצמר גפן יפול בעצמו, אבל אני חוששת כי הצמר גפן כבר יממה שלמה דבוק מאד לפצע ורוב הזמן איזור הפצע רטוב(אני שוטפת הרבה)
האם הצמר גפן אכן יכול ליפול לבד ולא לדאוג?
מה דעתכם, מה ניתן לעשות עם הצמר גפן?
האם זה לא מזיק שאיזור הפצע כל הזמן רטוב בגלל
צמר גפן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמר גפן נדבק
ד``ר אלון פרידמנס04/03/2017היי , השיטה של להדביק צמר גפן לצורך עצירת דימום אינה מוכרת לי , רצוי לא להשאיר חבישה לזמן רב , כי זהו מקור לזיהום ולא מאפשר ביצוע שטיפת הפצע בצורה יעילה. ממליץ להתייעץ עם המוהל לגבי הטיפול ההמשכי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמר גפן
ד``ר זאב שנקמן04/03/2017שבוע טוב
מדובר בצמר גפן או בחבישה הדומה לצמר גפן (קלטוסטאט). קלטוסטאט בד"כ נופל בעצמו. הייתי מציע להתייעץ במוהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות עטרה לבסיס בגיל 4 חודשיםאבא מודאג26/02/2017
שלום, רציתי לדעת אם אני צריך לדאוג. לבן שלי בן הארבעה חודשים יש הידבקות מסוימת של העטרה לבסיס הפין. אני צריך להפריד את זה בעדינות? באיזו משחה כדאי להשתמש? ראיתי שנהיה שם קצת אדום ברווח ביניהם. תודה, זה מאוד מדאיג אותי ואשמח לתשובה בהקדם :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות העטרה
ד``ר זאב שנקמן26/02/2017שלום רב.
ראשית אין מה להיות מאד מודאג. צריך להפריד את זה אחרי אילחוש עם קרם אמלה. חשוב לא פחות למנוע חזרה של זה בעתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות העטרה - המשך
ד``ר זאב שנקמן27/02/2017לאחר שקראתי את תגובתו של שותפי לניהול הפורום: כדי שלא ישתמע כאילו המלצתי שההורים יעשו את הפעולה: ברור שאין לעשות את הפעולה בעצמך, אלא ע"י מי שמוסמך לעשות זאת - איש מקצוע מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות עטרה לשולי העורלה .
ד``ר אלון פרידמנס26/02/2017היי , ממליץ לפנות לרופא ילדים , כירורוג ילדים או אורולוג ילדים , ההפרדה בבדרך כלל לא מסובכת אבל דורשת בסיס רפואי , ולפעמים נדרש גם הליך של חיתוך גשרי ער . לא ממליץ לבצע ההפרדה עצמונית . בהמשך אכן חשוב למנוע הדבקויות עתידיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף מוהל או כירורגג19/02/2017
בעזרת ה׳ כנראה השבוע אלד, אני ממש לא יודעת מה עדיף מוהל או רופא כרורג לברית המילה, אלד בתל השומר ורציתי לדעת מה דעתך, מה יותר בטיחותי לתינוק לעשות ברית מילה עם כירורג או מוהל שיבוא לבית? ואם עדיפות לכירורג האם עושים את הברית בבית החולים עצמו? מה הפרוצדורה? ומה העלויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר זאב שנקמן20/02/2017שלום רב.
על אף היותי רופא, לפי מה שהבנתי ממשרד הדתות, הסטטיסטיקה מראה אותו אחוז סיבוכים בין רופאים ומוהלים "רגילים". חשוב לבחור באדם הרשום ברבנות, יהיה זה מוהל רופא או שאינו רופא. צריך לברר שהוא משתמש בטכניקה נכונה, כלים סטריליים, מקפיד שלא להשתמש במכשירים אסורים על פי ההלכה ודואג למנוע כאב באמצעים סבירים ובלתי מסוכנים יחסית (קרם אמלה) או אבסולוטית (מציצת מי סוכר, אקמול וחבישה המכילה חומר הרדמה מקומית-לידוקאין).. על פי ההלכה המוהל צריך להיות אדם דתי. הרי זה אירוע דתי. ברוב בתי החולים אין ניתן לקיים את הברית בבית החולים, בחלקם ניתן בבית הכנסת של בית החולים, אבל לא באישפוז או בשטח המוגדר כשטח רפואי כמו מחלקת אישפוז או מרפאה.
סליחה על השיווק-העצמי... אני רופ וגם מוהל דתי, רשום ברבנות ומומלץ על ידה. אני מחטא את ידי בדומה לחיטוי בחדר יתול, הכלים שלי סטריליים, אני מונע כאב, מבצע ברית הלכתית-כשרה מכל הבחינות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוהל או כירורוג
ד``ר אלון פרידמנס26/02/2017היי , אני מאמין כי עם כל החשיבות ההלכתית והמסורת עתיקת היומין , עדיין המילה הינה פעולה כירורוגית , אשר צריכה להתבצע עם המיומנות , והסטנדרטים המחמירים ביותר בהקשר לטיפול בילוד. הפעולה צריכה להתבצע עם האילחוש המיטבי , המיכשור המתאים ביותר לביצוע הפעולה בצורה מיטבית וללא סיבוכים . ההחלטה כמובן שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר ברית מילהרבקה18/01/2017
בני עבר ברית מילה ביום ה-8. לאחר מכן נותר אזור קטן שדימם יום אחרי אך הדימוםצפסק והאזור הלך והצטמק. היום, שבוע לאחר הברית שטף הדם גדל משמעותית והאזור החל לדמם קלות שוב. האם יש ממה לדאוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר זאב שנקמן18/01/2017שלום. לפי מה שאני רואה, ובהסתייגות, שכן איני בודק את התינוק, היה מעט דימום. האם היו כתמים על הטיטול? יותר סביר שה"דימום" הוא התפרקות קריש דם, זה פחות או יותר מתאים לתיזמון של שבוע אחרי הברית.
יש לעקוב והם יהיה עוד דימום לפנות לחדר מיון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תיקון קורדי עקב פרנולוםנועם19/11/2016
שלום רב.
עברתי ניתוח לתיקון קורדי שנגרם עקב פרנולום. הייתי בטוח שהרופא יסיר את הפרנולום, אך הוא השאיר אותו ועכשיו התוצאה הקוסמטית לא יצאה משהו.
רציתי לשאול:
1. מהי יכולה להיות הסיבה שהרופא ישאיר את הפרנולום? איזה תפקיד יש לה לאחר שברית כבר בוצעה?
2. האם יש מה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר זאב שנקמן19/11/2016שלום נועם. איני מבין את השאלה שלך. פרנולום הוא אזור אנטומי בכל פין. לא ברור לי מה נשאר. בכל מקרה, עדיף שתפנה למנתח שלך, ואם התיקון היה בגיל הילדות (אני מאמין שכך היה) ואינך יכול להגיע למנתח, רצוי שאורולוג יבדוק אותך.
בברכה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה ללילד שאימו לא יהודיהרונה14/11/2016
שלום אני מתעניינת בקשר לברית שיהיה בערך בעוד חודש לאימא שהיא לא יהודיה מוצא תאלנדי ואבא יהודיהאישה אמורה ללדת בערך ב26 לדצמבר בבית חולים ליס ישמח לדעת אם אתה עושה ברית בכמה כרוך ואיך בדיוק זה נעשה אנחנו גרים בתל אביב תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הסרת העורלה לתינוק שאמו אינה יהודיה
ד``ר זאב שנקמן14/11/2016שלום רונה.
על פי ההלכה אסור להסיר את העורלה לתינוק שאימו אינו יהודיה (נא שימי לב, איני מכנה ניתוח זה בשם ברית כי במקרה דנן אין כאן ברית אלא ניתוח. המונח "ברית" מתייחס לברית הנכרתת בין עם ישראל לאלוקיו. מצב זה אינו מתקיים כאן). לאמיתו של דבר איני בדיוק מבין מה הצורך לבצע את הניתוח בתינוק שאינו יהודי.
אני מקווה שנתתי לך אספקט נוסף לעניין שאולי מוכר לך פחות.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי החלמה מבריתמיכאל13/10/2016
שלום רב.
עברתי ניתוח לתיקון ברית. הניתוח היה פשוט יחסית והתמקד באזור הפרנולום וכלל גם הסרה של כמה skin tags.
השאלות שברצוני לשאול הם:
1. לאחר 16 ימים הגעתי לבדיקה אצל הרופא כאשר עדיין התפרים היו בפנים. הרופא אמר שאין צורך לדאוג לגביהם והם יפלו כבר בהמשך. מחר זה יהיה 21 יום לאחר הניתוח והתפרים עדיין בפנים. האם באמת אין מה לדאוג לגביהם? האם הם לא ישאירו אחריהם חורים?
2. לאחר 17 ימים הרגשתי נורא חרמן וקיבלתי זקפה ממושכת שנמשכה זמן רב (עדיין עם התפרים). הזקפה הרגישה נורא נעים ובשום שלב לא הרגשתי חוסר נוחות או כאב (מה שמראה על כך התפרים עשו את שלהם, לא?). אך לאחר שהזקפה ירדה, הרגשתי soreness באזור הפרנולום שירדה למחרת ושום דבר מעבר לזה. האם יש סיבה לדאגה? האם זה פגע בתהליך ריםוי הצלקת באיזשהי צורה?
רק רציתי לחדד שבזמן הזקפה לא ניסיתי לאונן או שום דבר דומה לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר זאב שנקמן13/10/2016שלום רב
עליך להתייעץ עם האורולוג שניתך אותך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית קפה לאחר ברית למבוגריםאלכסיי24/09/2016
שלום דוקטור.
רציתי לשאול האם זה בסדר לשתות קפה לאחר ביצוע ברית?
האם לקפאין ישנה השפעה שלילית כלשהי על החלמת הפצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית קפה לאחר ברית למבוגרים... - תגובה
ד``ר זאב שנקמן24/09/2016שלום אלכסיי.
איני ממוחהלתזונה. סליחה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית קפה לאחר ברית למבוגרים... - תגובה
ד``ר זאב שנקמן24/09/2016שלום אלכסיי.
איני ממוחה לתזונה. סליחה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית קפה לאחר ברית למבוגרים - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס04/10/2016שלום אלכסיי . למיטב ידיעתי אין השפעה שלילית לשתיית קפה לאחר ניתוח מילה או אחר. ישנם עבודות מחקר שבדקו הנושא עם קפאין מקומי על פצעים והראו כי לקפאין (מקומי ) יש השפעה מעכבת ריפוי.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחרי הברית במשחה ויטמרפןנטליה09/08/2016
עשינו ברית אתמול , והמוהל - רופא אמר לשים משחה ויטמרפן כל פעם שמחליפים טיטול. לעשות אמבטיה לאחר 24 שעות . השאלה שלי האם זה בסדר ששאריות של קרם לא ירד במהלך האמבטיה? האם צריך זה ירד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחרי הברית במשחה ויטמרפן - תגובה
ד``ר זאב שנקמן10/08/2016שלום רב
אני מציע שתשאלי את המוהל שמל את התינוק שלך. לפיענ"ד אין בכך בעיה אבל התשובה באחריות המוהל שמל את בנך
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אחרי הברית במשחה ויטמרפן - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס13/08/2016אין בעיה , שאריות המשחה יירדו עם האמבטיות הבאות . ולאחר מספר ימים ניתן יהיה לנגב בעדינות עם מגבון לח ולנקות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת לאחר בריתדורית13/11/2015
שלום בני עבר ברית לפני שלושה שבועות אתמול הלכנו לאורולוג עקב נפיחות שהתברר כבצקת קיבלנו משחה דרמקומבין לאחר שיחה עם המוהל שאמר לא למרוח כלום שהבצקת תעבור לבד נשארתי עם דילמה האם הבצקת יכולה לעבור בלי התערבות תרופתית? והאם יש סיכון ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת לאחר ברית - תגובה
ד``ר זאב שנקמן14/11/2015שבוע טוב דורית
כרופא, קשה יהיה לי להתמודד עם המלצת רופא אחר או לצאת נגדה. מאידך, למוהל ותיק ומנוסה יש נסיון רב בטיפול אחרי ברית.
בצקת היא תופעה שכיחה מאד אחרי ברית וברוב המוחלט של המקרים חולפת מאליה אבל
ודאי עדיף היה לראות את התינוק, אני מוכן לראות אותו ללא תמורה...
בהצלחה
זאב שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת לאחר ברית - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס08/03/2016היי דורית , בצקת של רקמה הינה הצטברות של נוזלים, ברקמה זו , נגרמת עקב טראומה ודלקת מקומית . כנראה שתחלוף ללא כל התערבות. אבל אם אורולוג חשב שכדאי למרוח משחה כנראה שכדאי לשמוע לעצתו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה אחרי 8 ימיםאלכס03/10/2015
ד״ר שלום, אני בן 30 ועברתי ברית מילה לפני 8 ימים. אחרי 3 ימים הפסיק לי הדימום והייתי נעזר רק במשחה להקלה על הכאב. הבעיה היא שאחרי זה ביומיים שוב התחיל לי טיפות של דם שיורדות מדי פעם באזור של התפרים, כל פעם באזור אחר. ארצה לברר. האם המצב תקין? במידה ולא מה צריך לעשות? ולהערכתי אחרי כמה זמן הטיפות דם יעלמו לי, היות וזה מוזר לי שהיתה הפסקה בדימום אחרי 3 ימים ופתאום זה חזר. אודה לתשובתך בהקדם. אלכס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה אחרי 8 ימים - תגובה
ד``ר זאב שנקמן04/10/2015שלום אלכס
אני חושב שכדאי שיראה אותך האורולוג / הכירורג שמל אותך. הנסיון שלי עם תינוקות, לא עם מבוגרים.
חג שמח
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהיעל21/08/2015
שלום רב.
בני בן שנה ושמונה חודשים, מוהל דתי ביצע לו את המילה.
לאחרונה ראיתי איברי מין של תינוקות בני גילו ושמתי לב שבראש העטרה (באזור בין הפין לעטרה) אין לו רקמת עור רבה - מעין "טבעת" כמו אצל שאר התינוקות.
שאלתי האם זה בסדר וצריך להיות כך? או מה דעתך בעניין בכלל.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה - תגובה
ד``ר זאב שנקמן23/08/2015שלום יעל
לא היתי מחווה דעתי בלי לראות את הילדון אם כי מה שאת מתארת נשמע תקין לגמרי. אנא הביאי אותו אלי בתאום טלפוני. איני גובה תשלום עבור יעוץ כזה, אהנה מהמצווה בלבד. אם תתרמי כמה שקלים לקופת הצדקה שבביתי אהיה שמח, גם את זה אינך חייבת לעשות.
בברכה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס24/08/2015היי , יעל .במידה ואת לא שקטה לגבי איבר המין של ילדך. ממליץ לפנות לרופא הילדים שלו , אני בטוח שיש לו מספיק ניסיון עם תינוקות לאחר מילה. ובמידה ויחשוב כי קיימת בעיה יוכל להמליץ על הפנייה לאורולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית עם בילירובין 13מיטל כ.02/08/2015
בני נולד לפני 12 יום. בשחרור מבית חולים היה לו בילירובין 9 ואמרו לנו להיות במעקב. לאחר 3 ימים הבילי' קפץ ל 16 ומאז הוא נמצא בירידה . היום בגיל 12 יום הבילי' 13. האם ניתן לעשות לו ברית ברמה כזו או שצריך לחכות עוד. באיזה רמה מותר לעשות ברית ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית עם בילירובין 13 - תגובה
ד``ר זאב שנקמן02/08/2015שלום מיטל.
אם הבילירובין בירידה ללא טיפול באור אין שום מניעה לקיים את ברית המילה. יותר מכך, חבל לחכות, הייתי מל אותו בהקדם, בתנאי כמובן שהוא בריא, בעל משקל תקין וכד'.
בהצלחה
ד"ר שנקמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית עם בילירובין 13 - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס02/08/2015היי מיטל. מקובל לבצע ברית מילה בערכים מתחת ל-12. ובמגמת ירידה . מאחר וה רמות הירידה אני מניח שיגיע לערכים " מותרים " תוך מספר ימים קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה בבית - ללא טקס דתיחילוני מהמרכז02/08/2015
שלום לרופאים הנכבדים - מנהלי הפורום.
האם אתם עורכים בריתות בבתי לקוחות חילונים שלא מעוניינים כלל בטקס דתי, ברכות וכו' אלא בפרוצדורת המילה נטו, ללא כל פן דתי או מסורתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה בבית - ללא טקס דתי - תגובה
ד``ר אלון פרידמנס02/08/2015ניתן לבצע את המילה עם או בלי טקס . לפי רצון ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?