מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נדודי שינה אצל אביויקי16/05/2012
שלום רב,
אבי בן 73 ולאחרונה התחילו אצלו נדודי שינה, הוא מתקשה להרדם עד מאוחר וישן בעיקר ביום וגם זה לא להרבה, הוא נראה עייף ואני בטוחה שזה לא ממש טוב בשבילו, מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה אצל אבי - תגובה
ד``ר מאיר בראל17/05/2012אינסומניה
תופעת הבעייה בהירדמות והמשך שינה רגועה ומתמשכת במשך כל הלילה היא שכיחה בכלל האוכלוסיה ועולה עם הגיל.
יש לבצע איבחון מלא, גופני, נפשי וקוגניטיבי ולטפל בהתאם לבעייה.
במדה והבעייה אכן "ראשונית" דהיינו לא משנית לבעיות שאוזכרו לעיל נתן לנסות כדורי שינה מהקלים יותר כמו נוקטורנו וכלה בתרופות פסיכיאטריות עם השפעה סדטיבית-מרדימה.
על מנת להבטיח שינה תקינה חשוב להקפיד על סדר יום מלא מסודר ומגוון. כי אם המטופל בילה את רוב זמנו במשך היום בשינה גם אם בנימנומים לפרקים, הצורך בשינה בלילה פוחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדודי שינה אצל אבי
ויקי20/05/2012כן אני מבינה, הוא לא מעביר את היום בשינה, לא באופן קבוע לפחות
אני אגיד לו ללכת לרופא לבקש את הבדיקות שאמרת, זה משהו מסובך? כתבת על כדורי שינה קלים, אני מכירה את טונייט ואני יודעת שזה לא ממכר, הוא יכול לקחת את זה בתקופה הקרובה עד הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדודי שינה אצל אבי - תגובה
ד``ר מאיר בראל20/05/2012טונייט היא תרופת שינה קלה מקבוצת האנטיהיסטמינים(נוגדי אלרגיה). תרופות יותר מקובלות ויותר יחודיות לשינה הן נוקטורנו וסטילנוקס. הוא יכול לנסות אותן תחת השגחה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ויקי22/05/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקיצות
שני11/09/2012שלום רב
אני בת 22 וכבר חודש סובלת מחרדה שבין היתר גורמת לי לקום מוקדם ואז קשה לי שוב להירדם ואני עייפה בהמשך היום.
אני כבר מטופלת בפבוקסיל ובקלונקס אבל מבחינת השינה זה לא עוזר.
האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות בשביל לחזור לישון נורמלי?
והאם יש תחליף טבעי ובריא יותר במקום קלונקס? משהו שעוזר לטווח ארוך?
אשמח לתשובה מהירה,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקיצות - תגובה
ד``ר מאיר בראל15/09/2012להזכירך שהמקרה שלך הוא פסיכיאטרי ולא פסיכוגריאטרי, כך שיותר נכון להתייעץ עם פסיכיאטר בפורום פסיכיאטרי. בכל אופן נראה שהיקיצה קשורה במצב הנפשי ויש לחזור לפסיכיאטר על מנת לטפל בבעייה בכללותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות האזנהשלי09/05/2012
דודתי בת ה79 עם בעיות האכלה חמורות. לפני כחודש עברה ניתוח. הצואה והשתן יוצאים דרך שקית. בעבר עברה כריתת חלק מהמעי... נראה כי לא ביקשו את הסכמתה הצלולה והמצב הזה מדרדר אותה נפשית. כך אנו חושבים. מאז היא מסרבת להכניס לפה אוכל, הכל מגעיל ודוחה אותה. הגיעה ל-39 קילו וגם כך תמיד הייתה רזה מאד.
מה הפתרון? לשים לה זונדה? האם להבטיח לה שאם תתאושש להחזיר את המצב לקדמותו? האם אפשרי כלל?
תודה מראש,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות האזנה - תגובה
ד``ר מאיר בראל17/05/2012הזנה אנטרלית
במקרה ואכן הרופאים נואשו מלטפל בבעיית האכילה העצמונית דרך הפה. קיימת אפשרות הזנה באמצעות צינורית דרך הפה או האף, או דרך דופן הבטן ישירות לקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי בת שבעים ויש לה קשייםדרושה עצהבני04/05/2012
שלום, שאלתי מורכבת. אמי בת 70 אלמנת צה"ל 26 שנה. במשך 26 נמצאת בדיכאון מינורי ממעטת לצאת מהבית בעלת חוג חברתי מצומצם ביותר, אינה מקיימת קשרים חברתיים כמעט וכשמקיימת מנתקת מהר. לא עובדת כבר כ-30 שנה. כיום נראה כי כל הקיום והתפקוד שלה תלוי בי ובטיפול בבנותי התינוקות. היא מכחישה את היותה בדכאון (למרות שאומרת שכבר 26 שנה היא עצובה ולובשת רק שחורים וכד'), טוענת שיש לה "חברות" אלא שמדובר באמירות שאין בהן ממש. במהלך השנים ניסיתי לרשום אותה לקורסים, לעודד אותה להשתמש באינטרנט, היא היתה הרבה שנים בטיפול פסיכולוגי אך דבר לא משתנה. היום היא "מצדיקה" את התנהגותה בעובדה שהיא זקנה ובת 70 ולמרות זאת אין לה כל בעיה קוגניטיבית והיא יחסית בריאה ומתפקדת פיזית היטב. התחושה היא שכדי לקבל תשומת לב (שמאיתנו אין לה חוסר בה) היא עושה "הצגות" של מסכנות. הנטל הופך להיות קשה מאוד. מה עושים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטןפלת בצימבלטה אך לא נראה שזה עוזר
בני04/05/2012וכמו כן סובלת מחרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אובדן שמיעהאפרים03/05/2012
האם אבדן שמיעה זה עניין גנטי? האם בעלי עלול להתחיל את שמיעתו בגיל 75 כמו אביו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אובדן שמיעה - תגובה
ד``ר מאיר בראל05/05/2012ירידה בשמיעה בזקנים
ירידה בשמיעה היא תופעה מאוד שכיחה בכלל האוכלוסיה ועולה עם הגיל עד למעלה מ-40% בבני 80. רב המקרים אינם מאובחנים ואינם מטופלים.בעיית שמיעה לא מטופלת היא גורם סיכון להימנעות ממפגשים חברתיים והתכנסות עד כדי דכאון, מחשבות שווא ויחס וכן החרפת דמנציה.
הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות: עלייה בגיל-הזדקנות ובלות שעריות החישה באוזן הפנימית, גורמים תורשתיים(משפחתיים) ,זיהומיים, תרופות , הצטברות חומר ההפרשה מהאוזן וחשיפה לרעשים שהוא בין הגורמים הנתנים למניעה.
חשוב שיבדק עי רופא א.א.ג לשם איתור סיבות הפיכות, פקק שעווה באוזן, תרופות(גרמיצין, פוסיד, אספירין במינון גבוה).
במדה והבעייה אינה הפיכה יש להתאים מכשיר עזר להגברה.
כן חשוב להתייעץ עם קלינאית תקשורת לשם הדרכה לשיפור התקשורת עם המטופל לפני וגם אחרי נקיטת האמצעים הטיפוליים בשל בעייה בהיענות לאמצעים הטיפוליים, בפרט בהרכבת אמצעי העזר.
ד''ר מאיר בראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סבא שלימלכה23/04/2012
הוא בן 83 וכמעט ואינו שומע
הוא מסרב בכל תוקף לשים מכשיר שמיעה ובמקום זאת אנחנו קורעים לעצמנו את מיטרי הקול
איך לדעתך אפשר לשכנע אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סבא שלי - תגובה
ד``ר מאיר בראל24/04/2012יש קודם לאבחנו ולטפל בהתנגדותו לפי הרקע האבחנתי.
לפני שמנסים שוב לשכנעו להרכיב את המכשיר יש לבדוק את המכשיר שהוא מכוון ואינו מפיק רעשים צורמים שתורמים להתנגדות להרכיב אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבוללילך11/04/2012
שלום,
דודתי בת ה83 נפלה וקיבלה מכה בצד שמאל של הראש שכתוצאה מהמכה נהיה לה חתך וירד דם מעל הגבה השמאלית.
אושפזה למשך 3 ימים כאשר בדיקות סיטי ראש היו תקינות ללא ממצא חריג.
כשחזרה לביתה אתמול טוענים אחותה והמטפלת שלה שהיא מגלה בלבול,
למשל קוראת לאחותה בשם המטפלת כששואלת אותה- מי אני? עונה את שמה של המטפלת,כך גם עם אחותה השניה ומצד שני כן זיהתה את בעלה של אחותי.
בנוסף הם אומרים שהחלה לזמזם שירים ישנים שהיו מלפני שנים רבות לפני שעלתה לארץ .
כך שלפעמים היא יותר כאן ועכשיו ולפעמים מגלה בלבול.
גם קמה אמש לבד לשירותים בלילה למרות שאף פעם לא עשתה זאת ויודעת שהמטפלת צריכה לבוא איתה ובמזל זו הרגישה וקמה מיד אחריה.
שאלותיי הן:
1.הסיבה לבלבול ולהתנהגות הזו ?
2.האם זה נשמע שיכול להשתפר לטובה ושהיא תחזור לעצמה או שמפה זה רק חלילה יורד?
3.מה אפשר לעשות כדי לגרום לה להיות יותר כאן ועכשיו ולשפר את מצבה מבחינת הזיכרון ובכלל?
תודה רבה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול - תגובה
ד``ר מאיר בראל15/04/2012בלבול לאחר חבלת ראש בזקנים במדה ואכן הבלבול התפתח לאחר החבלת הראש. גם אם בבדיקת ההדמייה הראשונה, לא נצפה סימן לדימום, הדימום יכול להתפתח בהמשך לגרום לבלבול ובבדיקת הדמייה חוזרת כעבור ימים אחדים עד שבוע הוא יכול להיות מודגם לכן חשוב לחזור על הבדיקה לאחר הופעת סימני הבלבול.
התשובות לשאלות המשנה נגזרות מהתשובה של ההדמייה החוזרת, אם אכן מודגם דימום תת דורלי המתפתח בנסיבות אלו, היא יכולה לעבור ניקוז וייצוב הדימום ואם אכן ההתערבויות עוברות בהצלחה היא יכולה לחזור לצלילותה אם אכן היא היתה צלולה לפני החבלת ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מצידי הפהשרית10/04/2012
לאבי יש כל הזמן הפרשה בצידי הפה. יש לכך טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל מצידי הפה - תגובה
ד``ר מאיר בראל10/04/2012
ריור בזקנים
תופעת הריור שכיחה בגריאטריה ובפסיכוגריאטריה.
לחולי פרקינסון ולחולי דמנציה עם פרקינסוניזם נטייה להזיל ריר באופן עצמוני אך במיוחד כתופעת לוואי לתרופות ארגעה(אנטיפסיכוטיות). גם תרופות אנטיפסיכוטיות וגם תרופות פרוכולינרגיות הנתנות כטיפול בדמנציה יכולות להחריף את הריור.
הטיפול הוא הורדת מינון עד הפסקת הטיפול בתרופות אלו.
הטיפול המקובל להפחתת הפרשת הריר הוא מתן תרופות אנטיכולינרגיות(דקינט, ארטן). טיפול זה נתן כאשר הפסקת התרופות המחריפות את התופעה אינו עוזר.
טיפול בתרופות אנטי כולינרגיות יכול פוטנציאלית להחריף דמנציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית אבותאביגיל09/04/2012
שלום רב
האם בכל בית אבות בארץ יש רופא צמוד 24 שעות ביממה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית אבות - תגובה
ד``ר מאיר בראל09/04/2012כיסוי רפואי בבית אבות
בבית אבות(בניגוד לבית חולים) אין ואין צורך ברופא צמוד לכל היממה. מאידך כן יש כיסוי והשגחה רפואית במשך כל היממה על ידי כוח אדם סיעודי(אחיות ומטפלות) שיכולות לסעוד את המטופל בעצמן וכן לדווח לרופא הכונן בבית שיכול להיות מופעל ולהיקרא במצבי חירום ואם על ידי הפעלת שרותי חרום של מד"א ושח"ל במשך כל היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אלצהיימרנופר28/03/2012
תוכל לומר לי ד"ר האם גם קשיש חולה באלצהיימר יכול להתקבל לבית אבות? יש מי שמטפל בהם שם? מאבטח אותם שלא יצאו לשוטט?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלקה לתשושי נפש
ד``ר מאיר בראל28/03/2012המקום היחודי והיעודי עבור חולי אלצהיימר הוא בית האבות עם מחלקה יעודית לחולים אלו, מחלקה לתשושי נפש. מחלקות אלו הן מחלקות סגורות או מוגנות ע"מ שהמטופלים לא יצאו וילכו לאיבוד. עם צוותים מיומנים לטיפול בחולים אלו. החולים נשארים במחלקה כזו כל עוד הם ניידים. בשלבים המתקדמים של המחלה חולים אלו מתקשים באכילה ובבליעה. מתקשים בהליכה ולבסוף נשארים רתוקים למקומם ולמטה. בשלב זה הם הופכים לסיעודיים ואז יכולים לשהות במחלקה סיעודית רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני התאכזבתי מהטיפול בבית האבות
אורנה01/04/2012אימי חולת אלצהיימר עד לפני כשנה היתה בבית אבות, נכון היא לא יצאה לבד וחלילה לא אבדה לנו, אבל לא קיבלה יחס או טיפול מועדף כחולת אלצהייימר, הרבה פעמים שכחה לקחת כדורים, שכחה איפה החדר שלה נמצא, ותמיד היתה מתקשרת אלי כי עד שהתפנו לעזור לה עבר הרבה זמן. מפה לשם רציתי להחזיר אותה הביתה ולקחת לה מטפלת צמודה כמובן שגם זה לא הלך בקלות היות והביטוח הסיעודי מתעסק בעיקר באיך לא לעזור, במקום לעזור החליטו כי היא לא צריכה עזרה, אחרי תהליך משפטי שערכה עו"ד סיגל רייך שעזרה לנו מאוד, אימי היום בבית ויש לה מטפלת מהביטוח 4 פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםהגר20/03/2012
שמי דורון, אבא שלי מבוגר מאוד וזקוק לטיפול סיעודי. האם אני יכול לשמש לו כמטפל ולקבל על כך הטבות כלשהם במס הכנסה ובביטוח הלאומי? הוא פשוט לא מוכן למטפלת ככה שאני זאת האופציה היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מאיר בראל20/03/2012נקודות זיכוי במס הכנסה נתנות על סמך מצבו הסיעודי ללא קשר מי מטפל בו. באשר לדרך הקיזוז עם הביטוח לאומי יש לבדוק זאת מול משרדי השמה וביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא במצב סיעודיליטל10/03/2012
שלום רב.
שאלתי מתייחסת לסבתא שלי (בת 88). לפני כשבוע וחצי עברה שבץ קשה (קריש דם במוח). מאז לא התעוררה. סימנים כלליים תקינים (לחץ דם, סוכר וכיוצ"ב). בעיקרון, אישה בריאה מאוד (רזה, לא מעשנת, אוכלת מעט ובריא, הולכת לטיול כל יום).
האם יש סיכוי לצאת מהתרדמת במצב שכזה?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אתה קובע שמצבה של סבתה אינו
אביבה12/03/2012אינו נקרא סיעודי? אחרי שבץ מוחי החזרה לתפקוד השגרתי אורכת זמן, ובזמן הזה לרוב המנותח נזקק לעזרה סיעודית. כשדודתי עברה אירוע שכזה לקח לה המון זמן להשתקם היא היתה בבית מרותקת למיטה ובזכות עזרתה הנהדרת של עו"ד סיגל רייך הצלחנו להשיג עבורה עזרה סיעודית צמודה. אז אפשר לצאת משבץ, אבל תהליך השיקום אינו פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר מאירהגר06/03/2012
אנחנו שוקלים להכניס את סבתינו לבית אבות סיעודי. על פי מה עליינו להחליט אם היא צריכה בית אבות סיעודי או בית אבות רגיל? התפקוד שלה חלקי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרגות תפקודבבתי אבות
ד``ר מאיר בראל06/03/2012בתי האבות מטפלים בזקנים הזקוקים לעזרה בתפקוד היומיומי הבסיסי לשם שמירה על היגיינה אישית, רחצה הלבשה וניידות. זקנים הזקוקים לעזרה מירבית, לרב הם גם רתוקים וגם אינם שולטים על הסוגרים הם נקראים סיעודיים ומאושפזים במחלקה סיעודית.
זקנים הזקוקים לעזרה חלקית בחלק מתפקודי היומיום הבסיים ולרב הם גם ניידים ושולטים על הסוגרים נקראים תשושים ומאושפזים במחלקת תשושים.
תשושים שהם גם דמנטים-שיטיוניים מאושפזים במחלקה לתשושי נפש.
כך שהחלוקה היא לפי מחלקות בהתאם לרמת וסוג העזרה הנדרשת ולא לפי בתי אבות.
מבצעים לזקן הערכה תפקודית וקוגניטיבית ע"י פסיכוגריאטר וממליצים על אישפוז במחלקה המתאימה לרמה וסוג העזרה לה הוא זקוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מביכהגילי23/02/2012
בדיור מוגן, בדרך כלל, האם מקבלים את העובדה שיש סקס מזדמן בין האנשים או שזה לא עניין גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מביכה - תגובה
ד``ר מאיר בראל25/02/2012סקס מזדמן בזקנים
בדיור מוגן, כל דייר גר בדירתו והשאלה של סקס מזדמן אינה שונה בתכלית מזו של כל אדם בדירתו מחוץ לדיור המוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זכרון?מירה08/02/2012
שלום רב
אמא שלי בת 80. מקבלת קומדין כבר הרבה שנים בגלל בעיות קרישה ומקבלת עוד תרופות של לחץ דם , סימוביל , לקיבה, ללב ועוד.
בעבר היה לה סרטן רירית הרחם וקיבלה טיפולי כימותרפיה והקרנות. כיום הכל בסדר ברוך השם.
מאז שאבי נפטר לפני שנתיים היא סובלת מדכאון . ניסינו לתת לה ציפרלקס אבל לא הגיבה טוב ואפילו הגיעה לאשפוז. כרגע ללא טיפול תרופתי כל שהוא.
היא סובלת מכאבים כרוניים בבטן ובגב שנובעים מבעיות עמוד שדרה ופריצות דיסק שכרגע לא מנתחים ומקבלת פעמים ביום 6 צ"ל של אוקסיקוד ולשינה מקבלת בונדורמין.
היא לא ישנה טוב במהלך הלילות בגלל הכאבים.
היר רגישה להרבה מאוד תרופות הכוללות אקמול, אופטלגין, אספירין ועוד (גם G6PD)
בזמן האחרון לאחר שינה עמוקה במהלך היום בלבד ובמיוחד כשמעירים אותה משינה כזו היא מרגישה מבולבלת, לא מאופסת ולא זוכרת שמדברים איתה.
לפעמים היא יכולה לשאול את אותה השאלה 2-4 פעמים ולאחר מכן כבר זוכרת את התשובה.
מעבר לכך הזכרון שלה מצויין והיא זוכרת דברים מהעבר שאפילו אני לא זוכרת. מדברת לעניין.
במסגרת תאונת דרכים שעברה ביולי היא גם עברה CT ראש ללא ממצא חריג.
מאחר ואבא שלי היה דימנטי עד יום מותו אני פוחדת שמא גם היא מתחילה תהליך כזה.
איך מאבחנים? והאם ניתן למנוע מחלה כגון זו .
איך אפשר לשפר את הזכרון ולחדד אותו?
האם לשכנע אותה ללמוד שפות? לשחק במשחקים? אם כן איזה משחקים?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זכרון? - תגובה
ד``ר מאיר בראל08/02/2012לאימך שתי סיבות עיקריות לירידה בזכרון, דכאון לא מטופל ותרופות שינה ונרקוטיות שהיא מקבלת. טיפול בדכאון וגיוון הטיפול נוגד הכאבים עם תרופות אחרות לא נרקוטיות וכן שילוב אמצעים פיסיקלים נגד כאבים כגלים על קוליים יכולים לשפר את זיכרונה.
אמצעים נוספים בהמשך לשיפור ושימור הזכרון לאחר שמצבה הרפואי הכללי ישתפר הם תזונה נכונה, פעילות גופנית ואינטלקטואלית אתגרית כלימוד שפות ופעילויות חדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ושאלת המשך
מירה09/02/2012תודה רבה
אני יותר רגועה (בגלל הפחד שלי מדימנציה).
למי כדאי לפנות?
היא מטופל במחלקת כאבים בבית חולים ושם רק נותנים לה זריקות תחת שיקוף ואת האוקסיקוד.
האם יש בקופת חולים כללית מישהו שיכול לעזור?
אפילו פרטי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ושאלת המשך - תגובה
ד``ר מאיר בראל09/02/2012יש להתחיל במחלקה בה היא נמצאת, להסב את תשומת ליבם של הרופאים המטפלים בה לבעיית הזכרון ולבקש מהם לשלב תרופות עם השפעה מקומית ואמצעים פיסיקלים. לחלופין במדה ולא תהיה היענות נתן לקבל חוות דעת שניה ממרכז אחר.
כן יש לפנות לפסיכוגריאטר לשם טיול בדכאון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מקללת את המטפלתבת08/02/2012
אמא שלי היא אישה טריפוליטאית נוקשה, שלא ממש מסתדרת עם המטפלות שלה..
כל הזמן היא רבה איתן ומקללת אותן, והן עוזבות.
מה עושים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מקללת את המטפלת - תגובה
ד``ר מאיר בראל08/02/2012התנהגות תוקפנית בזקנים
בזקנים קיימת נטייה להתחדדות קוי אופי והתנהגות בסיסיים. תופעה זו יכולה לבוא לידי ביטוי באופן עצמוני אך לרב היא מלווה מצבים חולניים אחרים השכיחים בזקנה כדכאון ודמנציה.
טרם מתן טיפול ארגעתי יש לבדוק שאין בכל זאת סיבות מסייעות להתנהגות זו כמו בעיות גופניות, צרכים אחרים לא מסופקים, חוסר סבלנות או לעתים גם התעמרות מצד המטפלים.
במקרה שלך, אם אכן בעיה זו מתעוררת עם מטפלות רבות, נראה שמדובר בבעיה של המטופלת. במקרה זה יש לבצע ברור פסיכוגריאטרי על מנת להגיע לאבחנת הרקע של ההתנהגות ולטפל בה בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)