מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכון למבוגריםנעמה09/10/2010
איפה בתל אביב אפשר לרכוש הליכון מתקפל למבוגרים? בנוסף רציתי לדעת האם מישהו מכיר מכשיר ביתי למדידת לחץ דם שהוא פשוט לתפעול ואמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון למבוגרים - תגובה
ד``ר מאיר בראל11/10/2010הליכון מבוגרים
הליכון מבוגרים הוא מתקן המאפשר תמיכה ביציבה והליכה באופן זמני במסגרת שיקום לאחר ארוע חריף(ארוע מוחי, שבר צוואר הירך) וכן בתקופת החלמה לאחר שכיבה ממושכת או קבוע, בעיות יציבה והליכה עקב מחלת מפרקים כרונית או מחלה עצבית(פרקינסון, פרקינסוניזם, ארוע מוחי) או לאחר שיקום לא מלא של בעייה חריפה.
ישנו בשוק מגוון רחב של הליכונים החל מהפשוט ביותר-הליכון מסגרת- מסגרת מתכתית לרב סגסוגת אלומיניום הנשענת על ארבעה צינורות מתכתיים מחופים בראש מחומר פלסטי, דרך טלסקופיים המאפשרים כיוונון גובה ורוחב, מתקפלים, עם גלגלים וכלה בהליכונים עם שלוב כיסא מתקפל למנוחה באמצע ה"מסע".
גם אם לאחר הקלדת המלה הליכון ב"גוגל" נתן לקבל מגוון רחב של ספקים של הליכונים, עדיף לשאול תחילה על אפשרות רכישה דרך קופות החולים הואיל וקיימת אפשרות של השתתפות הקופה והביטוחים המשלימים בעלות המתקן והקופות לרב קשורות לספקים בדרך כלל יותר מוכרים ויותר משתלמים.
קיימת גם אפשרות לשאול את המתקן דרך גופים וולונטריים כ"יד שרה", "עזר מציון" ו"עזרה למרפא" בפרט לאלו שידם אינה משגת.
אותו דין נכון גם לגבי רכישת מד לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכון למבוגרים
נעמה13/10/2010תודה רבה לך על המידע המפורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות עקב שימוש בקלופיקסולדני04/10/2010
שלום רב
אימי בת 83 חולת אלצהיימיר מטופלת מזה מספר חודשים בקלופיקסול 2 טיפות ביום,מאז תחילת הטיפול יש רעידות בגוף שהולכות ומתגברות,האם יש לזה גם השלכות רפואיות או שהבעיה היחידה היא ויזואלית למסתכל בלבד,האם מומלץ במקרה זה לקחת תרופות נוגדות רעידות.האם לדעתכם הרעידות בלתי הפיכות גם אם נרד במינון התרופה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוש בתרופות אנטי פסיכוטיות
ד''ר אליהו מזרחי04/10/2010קלופיקסול הינה תרופה, שעל פי רוב ניתנת לחולי אלצהיימר הסובלים מאי שקט נפשי, ייתכן עקב מחשבות שווא ואו חזיונות שווא המלווים בהפרעות התנהגותיות.
הרעד הקשה, שהינך מתאר, עשוי בהחלט להיות כפועל יוצא של שימוש בקלופיקסול.
במקרה זה הייתי ממליץ לשקול להפסיק את מתן הקלופיקסול באופן הדרגתי.
במידה והרעד חולף מצד אחד ומצד שני מופיעה בשנית אי שקט נפשי קשה, יש להתחיל במתן תרופה אנטי פסיכוטית אחרת, למשל ריספונד,המצוי בסל התרופות.
לא הייתי ממליץ להשתמש בתרופות נוגדות רעד, ולו מן הטעם, שגם להן יש תופעות לוואי קשות בכלל, ובפרט פגיעה נוספת ביכולת השיכלית של המשתמש בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייה מגנטיתרוחה02/10/2010
מה זה גרייה מגנטית האם יכול לעשות נזק כלשהו ומה תופעות הלווי שלו? האם יכול לעזור לשינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה אלטרנטיבית
ד''ר אליהו מזרחי02/10/2010רפואה גריאטרית הינה רפאה קונבנציונאלית.
גרייה מגנטית, הינו תחום, למיטב הבנתי, השייך לרפואה אלטרנטיבית.
שאלה זו יש להפנות לפורום המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןפוצי14/09/2010
שלום
בקשר לאבי בן 83 לא מצליח להתאפק עד שמגיע לשירותים .
מטופל ב- טריטייס קומפ - פוסיד (חצי כדור) -קסטרל בוקר ערב - קרטייה - נורווסק - סימבסטטין - גאסטרו -
סובל משיחקת סחוס לכן מתקשה ללכת .
אני יודע ש "אנפרניל" כתופעת לוואי שלו הוא יכול לעזור לאבי ע"י עצירת השתן ,הרופאה אולי בצדק לא מעוניינת להוסיף עוד כדורים לאבי .
מאוד קשה לו להחליף בגדים לאחר בריחת השתן !!!
מה דעתכם לגבי "אנפרניל" ?
תודה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן
ד``ר מאיר בראל15/09/2010בריחת שתן
בריחת שתן בזקנים קשורה בדרך כלל בהגדלה של הערמונית, לרב שפירה. תרופות משתנות כפוסיד וזיהומים בדרכי השתן מחריפות את הבעייה.
אכן מקובל להשתמש בתרופות עם השפעה אנטיכולינרגית כאנפרניל(שבמקור היא תרופה אנטידכאונית) על מנת לחסום את הפעילות הכולינרגית האחראית על כיווץ וריקון השלפוחית או בתרופות אנטיכולינרגיות כנוויטרופן, אלא שיש להן לא מעט תופעות לוואי בנוסף לפעילות הרצויה של עצירת שתן, הן יכולות לגרום ליובש בפה, ירידת לחץ דם בעמידה, טשטוש ראיה, עצירות, אי שקט, ירידה בביצועים שכליים והחרפת דמנציה.
הגישה הנכונה לטיפול בבעייה, היא להפנות את המטופל לאורולוג על מנת לנסות לטפל בבעייה מן השורש, קרי לשקול טיפול כירורגי, פיסיקלי או הורמונלי לשם סילוק החסימה המכנית ורק לאחר מכן לשקול טיפול משלים בתרופות מהסוג הנ"ל או/ו בשילוב תרופות חוסמות קולטני אלפא המשחררות את סוגר שלפוחית השתן(כמו קסטרל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ויום טוב לך
פוצי15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"לשמרית13/09/2010
אבא שלי בן 80 עם בעיות לב. אחותי גרה בקנדה ורוצה שהוא יבוא אליה לפסח השנה. אני לא רוצה. היא לא ראתה אותו מזמן ומתגעגעת אבל אני יודעת כמה הוא הזדקן וכמה זה מסוכן עבורו. לאחרונה אנחנו כל הזמן רבות על זה. הוא רוצה לנסוע לראות את המשפחה ואני חוששת. אולי כדאי להצטרף אליו לטיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל
ד``ר מאיר בראל13/09/2010גיל ומחלה כרונית כמחלת לב אינם מהווים בהכרח מניעה לטיסה טרנסאטלנטית. המטופל צריך להבדק ע"י רופאו-רופא המשפחה ובמדת הצורך ע"י קרדיולוג על מנת לקבל את אישורם לטיסה.
בעקרון, במדה ואין בעיות בתפקוד היומיומי כמו בצוע קנייה שבועית בסופרמקט עם סחיבת שקיות, כולל בעלייה מתונה או במדרגות ולא היו אישפוזים או התערבויות רפואיות בחודשים האחרונים, אזי אין מניעה לטיסה כזו, לאחר בדיקה רפואית עדכנית ועם בטוח רפואי מתאים-פוליסה מורחבת המכסה מחלות קיימות.
ליווי טוב בכל גיל ובגיל זה בפרט אם קיימת מגבלה מוטורית או/ו שכלית, אזי הוא הופך לחיוני ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים לבדתמר05/09/2010
הייתי רוצה לקבל חוות דעת מקצועית בנושא המגורים לבד. סבי בן תשעים חי עם חברתו מזה כשלושים שנה בת 86. לאחרונה היא מראה בעיות בריאות. הוא בבריאות מצוינת הלוואי על כולם. אנחנו חוששים מה יקרה אם יקרה לה משהו. הוא מסרב לגור בבית אבות. ואני יודעת שזה יגמור אותו לגמרי ויכול להכניס אותו לדיכאון. הוא אדם מאד צעיר ברוחו, לאחרונה רכשנו לו מחשב הוא גולש כל היום לומד נהנה ומרגיש צעיר לדבריו. מבחינה שכלית הוא מדהים. הלוואי וקיבלתי את הגנים שלו. ההורים שלי חשבו שבמקרה כזה אולי ישכנו אותו איתם. הורי גם הם לא צעירים בשנות השישים לחייהם ואני פוחדת שזה יקשה עליהם מאד. מה דעתכם? מה עושים במקרה זה? אני רוצה שסבא שלי יזכה בעזרת השם לראות את ילדיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתרון-דיור מוגן
ד``ר מאיר בראל05/09/2010הפתרון האידאלי במקרה זה הוא דיור מוגן. דיור מוגן הוא בדרך כלל דיור עם תשתית פיסית, חזותית ותפקודית ברמה גבוהה. מאפשר להיות לבד(בדירתך) וביחד במסגרת חברתית של אנשים מבוגרים עצמאים מבחינה תפקודית עם זמינות גבוהה לשרותי מסעדה, תרבות וכמובן בריאות לרב 24 שעות ביממה. דיור מוגן לרב נתמך על ידי מחלקה סיעודית על כל צרה שלא תבוא. בהיותו מופנה לאוכלוסיה בעלת אמצעים, רב מרכזי הדיור המוגן ממוקמים במרכז, מעוטם בירושלים וחיפה. ה"פלס" במתחם ב"ח איכילוב נחשב ליוקרתי ביותר. שבעה כוכבים בהרצליה פתוח ועד 120 בהוד השרון וברמת החייל באמצע. משען ודיור מוגן ל"יוצאי מרכז אירופה" ברמת חן ובתל אביב נחשבים ליותר סולידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת- נוחות שימוש בלנטוסרן29/08/2010
סבי בן 78 סוכרתי והוא מתחיל להזריק אינסולין לנטוס -למיטב הבנתי העט של לנטוס נחשב למאוד נוח ונגיש
האם כך הדבר, הוא מתפקד וערני, והוא לא מאוד מסתדר עם טכנולוגיה אבל חושב שעם העט יצליח להסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול בסוכרת
ד''ר אליהו מזרחי29/08/2010לאוכלוסית הגיל השלישי , ישנה בעיה בלמוד ובשמוש במכשור חדש.
שקודם למתן העט, יש לוודא שלחולה יכולות שכליות, שדי בהן על מנת ללמוד כיצד להשתמש בעט.
לאחר מכן יש לוודא שאין לחולה בעיות רפואיות כגון:
1.ירידה קשה בחדות הראייה מסיבות מיני סיבות שונות, שלא יאפשרו לחולה לקרוא את המספרים שעל גבי העט
2.רעד בלתי נשלט בידיים, ששכיח בגיל השלישי, ושמחמיר בתנועה מכוונת
3. שינויים ניווניים קשים במפרקי כפות הידיים
כל אחד מהגורמים המצויינים לעיל עשוי להפריע לחולה בשלב מילוי המזרק באינסולין וכן בשלב ההזרקה עצמה.
בהנחה שהחולה לא סובל ולו גם מאחת הבעיות המצויינות לעיל, אזי קודם לשימוש במזרק, עליו לעבור הדרכה כיצד להשתמש במזרק.
על איש המקצוע שמדריך את החולה מוטלת החובה לוודא, באם החולה הבין את ההסברים.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בעט אינסולין
ד``ר מאיר בראל30/08/2010שימוש בעט אינסולין בזקנים
אם אכן המטופל שמור קוגניטיבית וללא בעיות ראיה ובעיות מוטוריות, לאחר הדרכה מתאימה הוא יכול להשתמש בעט באותה מדה כמו הצעירים. חשוב לציין שקיימים עטים מיוחדים לזקנים עם סימון היחידות בצורה יותר ברורה ויש גם שמשמיעים קליק לאחר הזרקת כל יחידה. על כל פנים בשל הבעייתיות באיזון הסוכרת והאינטראקציה עם תרופות נוספות חשוב שהמטופל יהיה תחת השגחה של צוות מהיחידה לטיפול בית הואיל והשגחה של מרפאה לסוכרת היא פחות זמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רן12/09/2010תודה על שתי התשובות
הוא קיבל הסבר מעולה לשימוש ונראה שתפס את הרעיון, נראה שהעט של לנטוס נוח לו ואין בעיות מיוחדות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתיעצות דחופה.אורנה מוסינגר26/08/2010
רציתי לברר כמה דברים שאין לי עליהם מענה משום מקום אחר.
אני נשואה בת 38 כמעט בריאה בדרך כלל יש לי שני ילדים מקסימים ואני בהריון כרגע בחודש החמישי. אני סובלת כבר זמן רב משיוטים כמו ריחוף ואי שיווי מישקל ,לעולם לא נפלתי אבל זה הפחד שיקרה לי דבר כזה בחוץ. אני עברתי את כל הבדיקות הקיימות כולל נורולוג ולא מצאו כלום הכל תקין ברוך השם,אבל הרופא משפחה עלה על זה שאולי זה נובע מחרדות אני סובלת מחרדות ולעולם לא טופלתי כי תמיד הכחשתי שאני בסדר. אבל עכשיו שאני בהריון אני סובלת יותר מחרדות ועצבות למרות שהחיים שלי בסדר אבל אני מאוד רוצה טיפול הרגעה אני גם מאוד עצבנית בדרך כלל מעשנת אבל בהריונות אני לא מעיזה לעשן כולל הריון זה אני לא מעשנת . בכל אופן שפניתי לנורולוג לקבלת טיפול מרגיע בהתחננות הוא נתן לי, וובן ואמר לי לא לקחת על בסיס קבוע רק פעם ב.. אבל אני יום יום במילחמה אם עצמי על המחשבות ושיעבור בסדר והגעתי למסקנה שאני חייבת טיפול. אז מה עושים ? את הוובן עדין לא לקחתי כי חלק אומרים שזה טוב וחלק אומרים לי שלא טוב בהריון.אני חסרת אונים ומודעת שחייבת טיפול אז האים מותר לי לקחת וובן על בסיס קבוע או לקחת משהו אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות הנוגעות לאנשים בני 65 ומעלה
ד''ר אליהו מזרחי26/08/2010לשואלת היקרה שלום רב!
פורום גריאטריה מיועד לענות לשאלות לאנשים בני 65 ומעלה.
מפאת גילך ומצבך הפיסיולוגי, הייתי ממליץ לך לפנות לפורום רפואת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות בהריון
ד``ר מאיר בראל30/08/2010שימוש בתרופות נוגדות דכאון וחרדה בהריון
גם אם פורום גריאטריה הוא לא בדיוק המקום לליבון שאלות הקשורות בהריון האופייני לגיל הפוריות, לא נשיב את פנייך ריקם.
הריון מלווה בשינויים גופניים ונפשיים עם מאפיינים שונים בשלשת השלישים של ההריון. בנוסף שינויים אלו מושפעים ממצבה הגופני והנפשי הקודם של האישה ההרה, כך שבמצבים מסויימים היא יכולה לחוש כל מיני תחושות מוזרות.
גם אם השימוש בתרופות נוגדות דכאון וחרדה הקלסיות-ישנות-מקבוצת הטריציקלים והחדשות יותר מקבוצת ה-SSRI'S נחשבות לבטוחות בהריון יחסית לבזודיאזפינים(ובן) וברביטורטים. צריך תמיד לשקול את התועלת שבנטילת התרופה לעומת סכנת תופעת הלוואי הפוטנציאלית. לשם כך עדיף להתייעץ עם הרופא שמלווה את ההריון ומבחינת פורום, נכון יותר לפנות לפורום הריון ולידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון לסבא, בן 86 בלי אישפוזדני23/08/2010
סבי סובל מכאבים בבטן, רופא משפחה אומר שאין פיתרון פרט למשכך כאבים חזק. מוכנים לבדיקות או איבחונים כלשהם, רק לא לאשפז אותו - הוא לא יחזיק מעמד נפשית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר אליהו מזרחי23/08/2010כאב בטן הינה תלונה שכיחה בקרב אנשים בגיל השלישי וגורמים רבים לה.
החל, "לא עלינו" בסרטן במערכת העיכול , וגמור בדיכאון.
כמובן שיש לקבל פרטים מדוייקים אודות זמן הופעת הכאבים, , מיקומם, כמה זמן הם נימשכים, מה מקל עליהם.
האם הכאבים בבטן מלווים בירידה התיאבון ובמשקל, שינוי בהרגלי יציאות וכו'
לאחר מכן יש לערוך בירור רפואי מתאים, שעשוי לכלול, למשל בדיקות דם, בדיקת צואה לדם סמוי, הפנייה למכון גסטרואנטרולוגי לצורך ביצוע גסטרוסקופיה ואו וגם קולוסקופיה.
לדעתי ניתן לבצע את כל הבירור הנ"ל באופן אמבולטורי,בקהילה, ללא צורך באישפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור כאבי בטן בזקנים
ד``ר מאיר בראל23/08/2010אבחון כאבי בטן בזקנים
כמו בכל מצב רפואי אחר חשוב לאבחן באם מדובר במצב חריף, תת חריף או כרוני.
גם אם הסימנים של בטן חריפה בזקנים-שזהו מצב חרום רפואי המחייב אישפוז, יכולים להיות עמומים ולא ספציפיים בנגוד לסימנים הקלסיים האופייניים בצעירים, עדיין יש אפשרות קלינית-ליד מטת החולה עם מספר בדיקות מעבדה והדמיה בסיסיות "לשלול" מספר מצבים שכיחים כסיבה לבטן חריפה כדלקת כיס מרה, התנקבות, חסימת מעיים ומפרצת הותין(אאורטה). על מנת להגיע לדיוק אבחנתי יותר גדול צריך להשתמש באמצעים יותר מדוייקים כטומוגרפיה והדמיה מגנטית שהם לרב לא זמינים בחדר המיון. במקרים לא מעטים חייבים לאשפז את המטופל להשגחה ולעתים אף לשם פתיחת בטן אבחנתית על סמך שיקול דעתו של הצוות הרפואי. באם מדובר במצב כרוני הסיבה השכיחה לרב היא כאב פפטי הקשור בהפרשת עודף חומצה מכיב קיבה או תריסריון ובזקנים בשכיחות יותר גבוהה, בשבר סרעפתי עם דלקת בושט. סיבות נוספות אבנים בכיס מרה ללא דלקת, עצירות, עצירת שתן, הפרעות תנועתיות של המעי-מעי רגיז ודלקות בדרכי השתן ואברי המין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון וחרדה בגיל 82שרה22/08/2010
אמי, בת 82 סובלת מאוד מזה חודשיים מדכאון וחרדה. זה בא לידי ביטוי בחוסר תיאבון, אי שקט, קושי להירדם בלילה, אפטיות, היא כל היום שוכבת במיטה, חלשה מאוד, דפיקות לב מואצות, בעיות בנשימה ואפילו רעידות.
אני רוצה לציין כי היא נוטלת תרופות פסיכיאטריות כבר למעלה מעשר שנים. התחילה עם סרוקסט ולוריוון לשינה, אחכ רסיטל ולוריוון ולאחר תקופה החליפו לה לציפרלקס ולוריוון. (ותרופות קבועות של אלטרוקסין ופרולול להורדת לחץ דם).
כאמור לפני כחודשיים שוב חלה נסיגה במצבה והרופא שינה לסרוקסט + מינון נמוך של רספרידל + סטילנוקס לשינה. אבל לא חלה הטבה. לפני כחודש לקחנו אותה לפסיכיאטר אחר. להלן התרופות שהוא נתן לה: בבוקר: סרוקסט 1 כדור. בערב - חצי כדור מירו, קסנקס XR כדור אחד. ואם היא עדיין לא מרגישה טוב לתת לה רבע כדור של קסנגיס. אבל עדיין לא חלה הטבה והיא ממשיכה לסבול במיוחד בשעות הבוקר. לקראת אחר הצהריים יש הטבה קלה, אבל בבוקר שוב כל התופעות שהזכרתי למעלה חוזרות.
אודה לכם על קבלת ייעוץ מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה גריאטרית כוללת
ד''ר אליהו מזרחי22/08/2010תופעת הדיכאון בגיל השלישי מוכרת גם מוכרת.
באופן כללי, בניגוד לדיכאון מתחת לגיל 65, אזי לא פעם דיכאון באנשים מעל גיל 65 יבוא לידי ביטוי בתלונות גופניות כמו למשל כאבי בטן, ולווא דווקא בתלונות על מצב רוח ירוד.
בהתיחסות ספציפית למקרה שתואר על ידייך להלן, יש מקום קודם ליבדוק באם ההחמרה במצבה הנפשי של אימך, הינה פועל יוצא וביטוי של הופעת מחלה אורגנית חדשה ואו החמרה במחלה שכבר קיימת.
בנוסף הייתי מבצע הערכה מעבדתית מקיפה (ספירת דם כימיה) ואולי אף CT ראש.
לאחר איסוף הנתונים כמתואר להלן, הייתי ממליץ לך ליפנות למרפאה להערכה כוללת של אנשים בני 65 ומעלה, לצורך בדיקה וקביעת אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדכאון מלווה חרדה
מאיר23/08/2010ככלל, בהעדר תגובה לטיפול בדכאון, יש לערוך ברור מקיף חוזר לאתור גורמי סיכון גופניים-מחלות נלוות גלויות וסמויות, נפשיים, אישיים ומשפחתיים ולטפל בהתאם. תרופות מומלצות לטיפול בדכאון מלווה חרדה ובעיות שינה הן: ונלפקסין(ויאפקס, ונלה) ומירטזפין(מירו, רמרון). הואיל והתגובה לתרופות נוגדות דכאון היא מאוחרת(עד חודש) אם בכלל, נתן להוסיף תרופות לשינה ולהרגעה מקבוצת הבנזודיאזפינים(ובן, קלונקס) שהשפעתן מיידית אך הן מסוכנות לזקנים בשל חולשת השרירים-סכנת נפילות, והפגיעה השכלית-ירידה בבצועים והחרפת דמנציה שהן גורמות, לכן עדיף להשתמש בתרופות קצרות טווח מקבוצת הבנזודיאזפין-אגוניסטיות, נוקטורנו וסטילנוקס, או אף בלוריוון במינון נמוך-חצי מ"ג ולתקופה קצרה, שהוא בעל טווח פעולה בינוני אך מתפנה מבלי להותיר מטבוליטים-חומרי פרוק פעילים שבדרך כלל מאריכים את זמן הפעולה של התרופה מעבר לזמן המיוחס לחומר הראשוני הפעיל.
חשוב לזכור שהטיפול התרופתי הוא אחד האמצעים הטיפוליים העומדים לרשותנו ויש לשקול אמצעים טיפוליים נוספים כפסיכותרפיה, טיפול משפחתי וכן במצבים של עמידות לטיפול תרופתי לשקול אמצעים נוספים בנזעי חשמל וגריה מגנטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדכאון מלווה חרדה
ד``ר מאיר בראל23/08/2010ככלל, בהעדר תגובה לטיפול בדכאון, יש לערוך ברור מקיף חוזר לאתור גורמי סיכון גופניים-מחלות נלוות גלויות וסמויות, נפשיים, אישיים ומשפחתיים ולטפל בהתאם. תרופות מומלצות לטיפול בדכאון מלווה חרדה ובעיות שינה הן: ונלפקסין(ויאפקס, ונלה) ומירטזפין(מירו, רמרון). הואיל והתגובה לתרופות נוגדות דכאון היא מאוחרת(עד חודש) אם בכלל, נתן להוסיף תרופות לשינה ולהרגעה מקבוצת הבנזודיאזפינים(ובן, קלונקס) שהשפעתן מיידית אך הן מסוכנות לזקנים בשל חולשת השרירים-סכנת נפילות, והפגיעה השכלית-ירידה בבצועים והחרפת דמנציה שהן גורמות, לכן עדיף להשתמש בתרופות קצרות טווח מקבוצת הבנזודיאזפין-אגוניסטיות, נוקטורנו וסטילנוקס, או אף בלוריוון במינון נמוך-חצי מ"ג ולתקופה קצרה, שהוא אמנם בעל טווח פעולה בינוני אך מתפנה מבלי להותיר מטבוליטים-חומרי פרוק פעילים שבדרך כלל מאריכים את זמן הפעולה של התרופה מעבר לזמן המיוחס לחומר הראשוני הפעיל.
חשוב לזכור שהטיפול התרופתי הוא אחד האמצעים הטיפוליים העומדים לרשותנו ויש לשקול אמצעיים טיפוליים נוספים כפסיכותרפיה, טיפול משפחתי וכן במצבים של עמידות לטיפול תרופתי לשקול אמצעים נוספים כנזעי חשמל וגריה מגנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזיכרוןמיטל16/08/2010
האם יכול להיות שעקב עליה בגיל (מדובר בבן אדם בן 80) תהיינה בעיות זיכרון בלי קשר להתפתחות שום מחלה? אלא רק עקב הגיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל כגורם סכון לבעיות זיכרון
ד''ר אליהו מזרחי16/08/2010אכן כן!
גיל הינו גורם סכון להתפתחות מגוון של בעיות זיכרון.
בעיית הזיכרון הראשונה המוכרת הינה "הפרעת זיכרון הקשורה לגיל" או בלעז:
AAMI- Age Asscoiated Memory Impairment
לדוגמא: אנו הולכים ברחוב ופוגשים מכר וותיק, שפגשנו לאחרונה לפני מספר שנים רב. הוא פונה אלינו בשמנו ואילו אנו, למרבית המבוכה, לא מצליחים להזכר בשמו באופן מידי. לוקח לנו מספר שניות ואולי אף מספר דקות, עד שאנו נזכרים בשמו.
הפרעה זו, יתכן ונגרמת עקב ירידה במהירות ההולכה העצבית ככל שאנו מתבגרים.
בעיית הזיכרון השנייה הינה דמנציה ע"ש אלצהיימר, Dementia due to Alzheimer disease
שכ-20% מהאנשים בני 80, סובלים מימנה.
להפרעת הזיכרון מתלווה גם גם ירידה בעשייה היום יומית כפועל יוצא ועקב הפרעת הזיכרון.
הייתי ממליץ לך, להגיע עם אותו אדם, לאחת מהמרפאות להערכה לגיל המבוגר, לצורך איבחון מדוייק של הבעיה ומתן טפול רפואי בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית חולים גריאטריאורטל11/08/2010
האם בית חולים גריאטרי הוא כמו בית לבני גיל הזהב או שזה משהו קצת יותר ממקוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי"ח גריאטרי - בי"ח לכל דבר
ד''ר אליהו מזרחי11/08/2010האם בית חולים לילדים הוא כמו בית לילדים חוסים מוגבלים, המתגוררים בו ורואים בו את ביתם לכל דבר?
מתוך השאלה למעלה יכול שואל השאלה להבין, שבית חולים גריאטרי הינו בית חוילם לכל דבר, שבדומה לבית חולים לילדים, שמאושפזים בו רק ילדים, אזי בבית החולים הגריאטרי מתאשפזים רק אנשים בני 65 ומעלה.
מעבר למגבלת הגיל אין כל הבדל ביכולותיו המקצועיות של בית החולים הגריאטרי, מבית חולים כללי.
יתירה מזו, בבית החולים הגריאטרי יש צוות רפואי הכולל רופאים ואחיות שעברו הכשרה מתאימה לטפל בחולים מבוגרים וזאת בניגוד לבתי החולים הכלליים בהם מרבית הצוותים לא עברו כל הכשרה שכזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגותגילי04/08/2010
שמתי לב שבשנים האחרונות סבי בן ה-80 הפך למאוד קשה וחסר סבלנות. האם זה יכול לקרות עקב הזדקנות ? הוא גם סובל מדמנציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בדפוסי התנהגות עקב דמנציה
ד''ר אליהו מזרחי04/08/2010לגילי שלום רב!
התופעות המתוארות על ידך הינן קרוב לוודאי פועל יוצא של הדמנציה מימנה סבך סובל.
כשאתה כותב: הפך למאד קשה" אני מניח שאתה מתכוון לכך שסבך ממעט לשתף פעולה עם הסובבים אותו , למשל, מסרב להתקלח ואו להתלבש.
חוסר סבלנות, אף הוא אחד מהמאפיינים של הדמנציה, והוא עשוי להיות ביטוי של חשדנות ייתר מצד החולה כלפי הסובבים אותם ואו עקב אי שקט פסיכומוטורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי מחשבדנה04/08/2010
מה דעתך בנוגע למשחקי מחשב בגיל הפנסיה? אימי בת 62 עשתה מנוי לאיזה אתר אנגלי שטוען שהוא מפתח את הזיכרון ומונע התדרדרות. היא מאד חוששת בשל מקרים במשפחתה. האם זה יכול לעזור? מה שנקרא התעמלות למוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירו-ארוביקה
ד''ר אליהו מזרחי04/08/2010אכן כן,
ישנם מחקרים שפורסמו לא מכבר, שבמסגרתם נחשפו המשתתפים, למשך תקופה קצרה, לסדרה של "תרגולים - מוחיים".
נימצא, שגם לאחר מספר שנים, בקרב קבוצת המשתפים, היתה ירידה קטנה יותר ביכולותיהם השכליות, וזאת בהשוואה לקבוצת ביקורת, שלא ביצעה תרגולים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית אבות סיעודידוריס28/07/2010
אני שוקלת להכניס את אימי לבית אבות סיעודי. על פי מה עלי להחליט אם היא צריכה בית אבות סיעודי או בית אבות רגיל? התפקוד שלה חלקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה תיפקודית-בית הורים
ד''ר אליהו מזרחי28/07/2010קודם להכנסתה של אימך לבית האבות, עליה לעבור הערכה על ידי רופא גריאטר.
במסגרת בדיקה זו, ייקבע גם מצבה התיפקודי (עצמאית, תשושה, סיעודית ואו סיעודית מורכבת), ומתוך כך, ולאיזה בית אבות עליה לעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)