מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החלמה מניתוח כף יד - נוקשות וכאביםרחל09/10/2020
עברתי ניתוח שבר בפרק כף יד לאחר נפילה
עבר חודש וחצי.והיד נוקשה ולא מתפקדת למרות כל הטיפולים שאני עושה יום יום ובאינטיסביות.האם זה תקין.יש הרבה כאבים במיוחד בלילה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב לאחר ניתוח
עדי מור09/10/2020שלום, בהחלט יתכנו כאבים לאחר ניתוח גם בשלב זה. אם כי אני מצפה למגמת שיפור הדרגתית עם הזמן. כדאי לברר שאלות אלו עם המנתח לתאום ציפיות או חס וחלילה אם יש משהו לצריך לשנות בשלב זה של ההחלמה.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור הדיסטאלי באולנהמרדכי06/10/2020
שלום ד"ר מור,
ראשית, תודה על המענה המהיר והמקצועי. הפורום שלך מצוין.
מזה כשבועיים אני חש כאב באזור הדיסטאלי באולנה - כאב שמורגש בעת ביצוע סופינציה ופרונציה.
אני חושש שמדובר ב-tfcc.
האזור כלל לא נפוח ועיקר הכאב הוא כשנדרש פיתול - כמו תנועת סיבוב מברג. מעט כאב יש גם בכפיפה ופשיטה של שורש כף היד. הכאב מורגש מאוד ביד ימין ומעט מאוד ביד שמאל. ביד ימין נשמעים גם מעט רעשים בתוך המפרק - בתווך של הרדיוס והאולנה.
אני בן 32, פעיל וללא מחלות רקע. כמי שמתאמן ומאמן בחדר כושר 15 שנה - אני נוטה להניח שאולי זו פציעת שימוש יתר.
לא ביצעתי לאחרונה תרגיל חדש או תנועה ספציפית שגרמה לכאב, לכן אני מניח שלא מדובר בפציעת טראומה.
אודה לעצתך -
במה מדובר?
כיצד לאבחן?
ומה לעשות - בעיקר בהקשר של אימון ומנוחה (ואולי גם תזונה)?
בברכה,
מדרכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור07/10/2020שלום, יש כמה אפשרויות לכאב באזור זה, הסביר יותר הוא דלקת בגיד המיישר את שרש כף היד, בגילך ללא חבלה פחות סביר פתולוגיה ב-TFCC. בכל אופן יתכנו דברים נוספים וכדאי להבדק ולאחר מכן לבצע בדיקות עזר בהתאם לממצאים.
בינתיים הייתי משתמש בסד, הפחתת פעילות לכ-50%, נוגדי דלקת כמו אתופן\ברקסין\ארקוקסיה וכו'.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקירור וחימום האזור הפגוע
מרדכי07/10/2020שלום ד"ר מור,
תודה על המענה המהיר.
האם אתה ממליץ על חימום וקירור האזור לסירוגין?
דקה חום, דקה קור X מספר פעמים ביום.
כמו-כן, האם תוסף כונדרויטין-גלוקוזמין-MSM עשוי לסייע?
תודה,
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור07/10/2020שלום, לגבי חמום קרור כדאי לשאול פיזיו', לגבי הגלוקוזאמין, 1. נלקח בהתויה של שחיקת סחוס 2. למיטב ידיעתי הספרות לא הוכיחה שיעיל 3. במקרה שלך עדיין אין אבחנה...שהיא המפתח לטיפול נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרק כף היד - איך ניתן לדעת אם הבעיה בגידים או במפרק?נועה30/09/2020
שאלה כללית - איך ניתן לדעת אם כאבים בפרק כף היד הם עקב בעיה בגידים או במפרק עצמו?
פרטים - כתוצאה מהתעמלות מסוג פלאנקים ושכיבות סמיכה התחלתי לחוש בשתי הידיים כאבים באזור מפרק כף היד ובאופן משתנה גם בכף היד\אצבעות ובאמה (בין כף היד למרפק)
אני נותנת לידיים מנוחה, מתעמלת רגוע עם סד בכל יד ובלי להפעיל לחץ על היד ועל כף היד, ועברתי שני סבבים של טיפול בארקוקסיה (10 ימים כ"א) אבל הבעיה לא נפתרה.
איך ניתן לדעת אם הבעיה בגידים או במפרק? לאיזה סוג רופא צריך לפנות בכל מקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בעצמות או בגידים
עדי מור01/10/2020שלום, כדאי לפנות לכירורג יד, לאחר בדיקה הרופא יוכל להחליט אם צריך גם לבצע בדיקות הדמיה כמו צילום\US.רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף היד בעקבות חבלהרות בר-שדה22/09/2020
לפני חודש נחבלתי ואובחן שבר בשורש כף היד. אני עדיין עם גבס. האם זה מהלך תקין שעדיין יש כאבים כאשר אני מסובבת את היד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור22/09/2020כן, יתכן עדיין כאב. חשוב להיות במעקב סדיר עם האורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בקצה מפרק האגודל מדי בוקראביב07/09/2020
בשבועות האחרונים, כל בוקר כשאני מתעורר אני חש כאבים חזקים בקצה מפרק האגודל.
לאחר כמספר רגעים בהם אני מזיז את האגודל למעלה ולמטה, הכאב נעלם ולא חוזר עד לבוקר המחרת.
העניין נמשך כבר מספר שבועות. מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור08/09/2020שלום, יתכן ומדובר בכאב על רקע דלקתי, לא זיהומי, הייתי ממליץ לנסות למרוח משחת וולטרן או פלדן ג'ל לכשבוע ובמידה שלא תסתדר ממליץ לתאם תור לבדיקה אצל מומחה יד להשלמת הברור למקור הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף היד רדיוס דיסטלי לאחר נפילהרות בר-שדה06/09/2020
ב-19/8 לאחר נפילה אובחן שבר ברדיוס דיסטלי ללא תזוזה. בוצע תחילה סד גבס ולאחר יומיים עקב כאבים, הושם גבס מלא. צילום ביקורת היה ללא שינוי. עד היום יש לי כאבים. האם זה תהליך תקין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור06/09/2020כאבים לאחר שבר כזה יכולים להמשך שבועות רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI שורש כף יד - האם דלקת פרקים?זפירה06/09/2020
בוצעה בדיקת MRI בכף היד ולהלן התוצאות:
גנגליון ציסט בחלק האולנרי פיטוסריקווטרום כמו בחלק הרדיאלי. טנוסינוביטיס של הגיד פלקסור קרפוס רדיאליס.
סימנים דלקתיים יחסית קלים של העצב המדיאנוס.
לאחר הזרקת גדולניום הודגמה האדרה משמעותית מסביב לגיד אקסטנסור קרפוס אולנריס על רקע דלקתי סינוביאלי. סימנים דלקתיים במפרק פיסוטריקווטרום. הבדיקה בוצעה לאחר תלונות על כאבים בשורש כף היד. האם תוכל להסביר לי בעברית פשוטה את כל הממצאים? האם זו דלקת פרקים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום MRI שורש כף יד בשאלה של
זפירה09/09/2020ד"ר עדי מור
טרם ענית לשאלתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור09/09/2020שלום, הרבה מילים בפענוח לתאר פשוט סימנים לדלקת במקומות האנטומיים השונים בשרש כף היד (ויש הרבה כאלה, אלו השמות השונים). מי ששלח אותך לבדיקה זו צריך לשלוח אותך להמשך ברור מתאים, ככל הנראה אצל ראומטולוג בהתאם לבדיקה הגופנית שבצע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת אצבע בכף יד - האם ניתן לטפל בהרדמה?מעיין06/09/2020
לפני שבועיים קיבלתי מכה חזקה באצבע. כתוצאה מכך איני מסוגלת לכופף או ליישר אותה, בתחילה חשבתי שזו מכה ויעבור אך הבנתי שכנראה פרקתי אותה, בזמן האחרון התחלתי להרגיש גם תחושות נימלול מידי פעם באצבע הפריקה, קבעתי תור לאורטופד כף יד. רציתי לשאול איך מחזירים את הפריקה, האם ניתן לעשות זאת בהרדמה אם כן איזו הרדמה? ובאופן כללי אשמח לשמוע על ההליך כולו עקב חרדה מאוד גדולה ופחד מהכאב.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריקה של אצבע
עדי מור06/09/2020שלום, בדרך כלל מבוצעת בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטישטוש וזמן הפריקה
מעיין06/09/2020תודה על תשובתך המהירה, אשמח לדעת האם ניתן לקבל בנוסף טישטוש או גז צחוק במידה ויש חשש מההרדמה המקומית?
והאם העובדה שעברו שלושה שבועות מהפריקה ועד התור לרופא עלול להיות כואב או מסובך יותר בהחזרת המפרק למקומו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור06/09/2020בוודאי, הזמן שחלף מהפריקה גם משחק תפקיד חשוב, לעיתים צריך להחזיר בחדר ניתוח ולבצע חתך בעור ולהסיט רקמות שמפריעות לחזרה, בפורום בלי בדיקה צריך לקחת בחשבון שהתשובות הינן קצרות ולעיתים חסרות... רופא היד שיבדוק אותך ידע לדון איתך בכל העניינים הללו בפרוט רב לאחר בדיקה כאמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה באגודל שמאל כף היד - מה הטיפול הנדרש?הילה03/09/2020
עקב כאבים באגודל לאחר חבלה שנגרמה כמתיחת האגודל לפני כחודש וחצי.
מאז בעיית תפקוד והחלק הפנימי של בליטת האגודל נעשה מדולדל וכאוב, קיימת מגבלת תנועה. היד בסד שורש כף יד ואגודל כחודש.
ביצעתי mri מכוון לאגודל התשובה:
היחס המפרקי הודגם תקין.
בגובה mcpj1 הודגמו מוקדי בצקת לשדית תת קורטיקלים משני צידי המפרק.
הודגם אות גבוה בspair t2 בעצמות ססמואידיות - כביטוי לבצקת לשדית.
אין עדות לקרע של ucl או rcl.
הגידים fpl וepl הודגמו תקינים.
רושם לבצקת קלה בשרירי טנאר כולל fbp וapb- יתכן שארית של strain.
אין לראות נוזל יתר תוך מפרקי או סימני פגיעה בקופסית המפרק.
אין לראות ממצא חריג בגובה cmcp1 או ipj1.
כף יד שמאל נכללת חלקית בלבד לשדה בסריקה אין לראות ממצא פוקאלי חריג.
לסיכום: אין לראות קרע של הרצועות.
בצקת לשדית בעצמות ססמואידיות של האגודל ושארית בצקת בשרירי הטנאר שינויים לאחר חבלה.
שאלתי 1. מה הטיפול הנדרש 2. מה הכוונה לכל הבצקות בבדיקה האם שבר או קרע בשריר. 3.יתכן פגיעה עצבית? ואם כן צריך את ההזרקה בmri כי בדיקה זו נעשתה ללא חומר ניגוד כי סירבתי תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקע באגודל
עדי מור03/09/2020נראה לפי הפענוח כנקע בלבד, בצקת בתוך העצם היא חלק מסימני החבלה בבדיקה. טיפול במקרה כזה הוא קיבוע בסד למשך מספר שבועות, כדאי לבקש מהאורתופד או מרופא המשפחה הפניה לריפוי בעיסוק להמשך טיפול כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת הרדמה בכף יד עבור ניתוח טריגרדורון02/09/2020
בס"ד שלום וברכה ד"ר נכבד.
אתמול עשיתי ניתוח טריגר באצבע אמצעית יד ימין בבית חולים השרון, עד עכשיו אני עדיין בטראומה מהכאבים העזים והבלתי נסבלים מזריקות ההרדמה שעשו לי.
הוא עשה לי מספר זריקות אולי כחמש ועוצמת הצעקות שלי נשמעו אולי בכל בית החולים (כך אמרו לי אחיות ששמעו) קשרו אותי עם חגורה לשולחן הניתוחים (האם זה מקובל).
התרעתי למרדים קודם הזריקה שאני רגיש באופן קיצוני והוא אמר שהכל יהיה בסדר. סדרת הזרקת ההרדמה נמשכה מספר דקות שלטענתו לאחר מכן הסביר לי שהיה חייב לפזר את החומר לכן גם בהזרקה בתוך כף היד הוא סיבב את הזריקה בעוד המחט בפנים.
צרחתי וכאב לי דבר שמעולם לא הרגשתי ועשיתי כך עברתי בגוף 15 ניתוחים ודבר כזה עוד לא היה לי! בחזרה לביתי מרוב הטראומה בכיתי כל הדרך! ביקשתי הרדמה כללית ולא נתנו לי! אשמח מאוד אם תסביר לי על כך מדעתך המלומדת והאם אפשרי במקרה כזה בהרדמה כללית? תודה רבה ותזכה למצוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרדמה מקומית
עדי מור02/09/2020שלום רב, ותודה על התאור הארוך.
אנשים חווים הרדמה מקומית באופן מאוד שונה זה מזה. ניתוחים מסוג זה מבוצעים בהרדמה מקומית, הרדמה זו כוללת מספר זריקות. נוהל הוא שהמטופל מאובטח למיטה (שהיא צרה כאמור) בחדר ניתוח למניעת נפילה ופציעה.
אני מאחל לך החלמה קלה לאחר ניתוח זה ומדגיש חשיבות של סגירה מלאה של האצבעות במשך 10 שניות, פתיחה מלאה של האצבעות 10 שניות, תרגיל זה לביצוע 10 פעמים בכל שעה בשבוע הראשון. זה הפרוטוקול שאני ממליץ בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל
דורון03/09/2020חבל מאוד שאנשים רגישים כמוני באופן קיצוני יסבלו מזריקות הרדמה כאלה שזה כאב תופת עד כדי עילפון!!! אין התחשבות אפילו לכדי הרדמה כללית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור03/09/2020שלום, בוודאי שאפשר לבקש הרדמה כללית אם ת׳היה פעם הבאה...שלא תהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת mri כף יד כאבים באגודל לאחר חבלהיעל25/08/2020
בהודעה הקודמת ראיתי שנמחקו שורות מתשובת הבדיקה mri כף יד שמאל מכוונת לאגודל ללא חומר ניגוד מבחירתי ולהלן התשובות:
סיגנל לשד העצם במבנים הגרמים שמור.
מפרקי cmc תקינים.
במפרק הmcp באגודל מודגמת חוסר סדירות קורטיקלית קלה במשטח הארטיקולרי של הגליל הפרוקסימלי עם נגעים אוסטאוכונדרלים קטנים בבסיס הגליל ובראש המטקרפוס 1.
המרווח המפרקי שמור ללא עדות לפתולוגיה אחרת במפרק.
הליגמנטים הקולטלרים תקינים ללא עדות לקרע.
מודגמת חוסר סדירות וסיגנל גבוה בליגמנט הפלמרי וסיגנל מעט גבוה ברקמה הרכה הקדמית לו (601:25).
הגיד הפלקסורי תקין ללא עדות לפתולוגיה בעצמות.
הססמואידיות יש לציין הסריקה מוגבלת הנבדקת סירבה לחומר ניגוד.
לסיכום: רושם לנזק לליגמנט הפלמרי במפרק ה mcp של האגודל עם שינויים אוסטאוקונדרלים מ-2 עברי המפרק.
האם כעת תוכל לענות אם יש קרע ברצועה האולנרית? אם לא מה הנזק? ביצעתי הבדיקה באופן פרטי ואני בלחץ בבקשה תשובתך אם יש צורך בניתוח במקרה הנ"ל כעת 3 שבועות עם סד ועוד לפני הבדיקה הרופאה הפנתה לריפוי בעיסוק האם יש צורך בבדיקת mri חוזרת יש לי הפניה עם חומר ניגוד? אנא תשובתך לכל שאלותיי תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור25/08/2020חשוב להדגיש כי ממצאי הבדיקה לרבות השורות הנוספות אינן מהוות מידע מספק באשר להמשך הטיפול, יש להבדק אצל מומחה יד. אין צורך בMRI עם חומר ניגוד. לא נראה שיש נזק לרצועה האולנרית אך מדגיש שוב יש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובת mri כף יד כאבים באגודליעל24/08/2020
שלום, אודה לתשובתך, מה הטיפול ומה הנזק בתשובת mri להלן התשובה בתודה מראש,
במפרק mcp באגודל מודגמת חוסר סדירות קורטיקלית קלה במשטח הארטיקולרי של הגליל הפרוקסימלי עם נגעים אוסטאוכונדלרים קטנים בבסיס הגליל ובראש המטקרפוס 1.
מודגמת חוסר סדירות וסיגנל גבוה בליגמנט הפלמרי וסיגנל מעט גבוה ברקמה הרכה קדמית לו (601:25).
לסיכום: רושם לנזק לליגמנט הפלמרי במפרק mcp של האגודל עם שינויים אוסטאוכונדלרים מ2 עברי הפרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
MRI
עדי מור24/08/2020נשמע כשנויים לאחר חבלה במנגנון של יישור יתר של האגודל. בהנתן המידע המאוד חלקי (מפענוח MRI) טיפול מקובל הוא סד מנוחה למספר שבועות (משך זה תלוי באופי החבלה ובבדיקה הגופנית) ובהמשך פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מתאגרף לא ישר לגמרי לאחר הורדת גבסיורם19/08/2020
שברתי את עצם המטקרפל של הזרת כולל סיבוב שלה , החזירו לי אותה במיון למקום וגיבסו , הייתי חודש עם הגבס ובצילום שעשיתי לאחר שהורדתי את הגבס נראה שעדיין המקום לא ישר לגמרי אלא עדיין יש זווית קטנה (כלומר לא החזירו את זה למקום במאה אחוז) אני ספורטאי ומרים משקולות האם אוכל לחזור לתפקוד מלא למרות הזווית הקטנה ? האם הייתי צריך/אצטרך לבצע ניתוח ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האבחנה המלאה
יורם19/08/2020האבחנה המלאה מהמיון זה שבר צוואר מסרק 5 עם אנגולציה פלמארית
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
boxer's fracture
עדי מור19/08/2020שלום, זוית סטיה מתקבלת היא אפילו עד 70 (!) מעלות. המדד החשוב הוא שאצבע 5 לא עולה על 4. אם זה המצב, שבר זה לא צפוי להפריע לך בכל פעילות עתידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה על עצם באגודל היד וצילום תקיןרונית12/08/2020
שלום
מזה תקופה יש לי בליטה על העצם גליל האגודל ביד ימין. כאילו העצם גבוהה יותר... כך זה נראה ומרגיש...
בנובמבר עשיתי צילום רנטגן שהיה תקין.
מה ניתן לעשות, האם צריך אולטראסאונד? מה זה יכול להיות? יש כאבים מדי פעם...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בליטה בעצם
עדי מור13/08/2020שלום, לצערי מהתאור איני יכול לומר יותר מדי, לאחר בדיקה ניתן לומר אם מדובר בשינויים שחיקתיים לדוגמה באזור המפרק, חגבי פענוח צילום שנכתב כתקין יכול להדגים שינויים אלו, שגם הם למעשה נחשבים לא בעייתיים. חגבי האולטרסאונד, שוב לאחר בדיקה קצרה ניתן לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגר באמה האם יש טיפול מלבד ניתוח?נינה10/08/2020
שלום, ברקע-סיוגרן-ראומטולוגיה.
יש לי כאבים לאורך של היד בחלק הפנימי שלה בעיקר קרוב לפנים המרפק כבר כמה חודשים. בחודשיים האחרונים טריגר פינגר באמה באותה יד. האם יש קשר? אחרי פיזיותרפיה וטיפול באטופן ללא הצלחה.
טריגר פינגר גם ביד השנייה בקמיצה פחות כואב. יש טיפול חוץ מניתוח? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טריגר פינגר
עדי מור10/08/2020בוודאי, שילוב של ריפוי בעיסוק וזריקת סארואידים יכול להיטיב רבות במצב זה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)