מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קליקים באצבעות והנזק הבריאותי כן או לא אחת ולתמיד.שלומי כהן30/05/2021
צהריים טובים ד"ר עדי מור.
צהריים טובים לך ד"ר עדי מור.מה שלומך?????.
אני רציתי לשאול אחת ולתמיד את כל האמת מאחורי הקליקים באצבעות..
מה עוד מאחורי זה.....
האם באמת קליקים שעושים אותם לאורך שנים יכולים לפגוע באצבעות ובכף היד בסופו של דבר???
יכול להיגרם מזה נזק בריאותי לאצבעות ולכף היד????
הרי באצבעות אין כלום,סתם אוויר ובגלל זה הקליקים האלו כי אין בהם כלום.......
מה יכול להיגרם נזק לבאצבעות שלי ולכף היד בעוד כמה זמן???
מחכה לתשובה ויום טוב....
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור30/05/2021שלום, לא מזיק, לפעמים מפריע לסובבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים באצבעות כן או לא תשובה חזרה.
שלומי כהן30/05/2021אז היי ד"ר עדי מור..
אז זה בסדר להמשיך ולעשות אותם???לא קשור לסובבים...
נכון הרבה אנשים מעירים לי כי זה מפריע להם הצליל של הקליקים באצבעות...
אבל לא ייגרם לי נזק בריאותי לאצבעות ולכף היד שלי???
מחכה לתשובה בחזרה
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש האגודלים לאחר צילוםאביב זלוטניק27/05/2021
שלום דר',
יש לי מזה כשנה כאבים בשורש האגודלים משני הצדדים.
בשלב הראשון הרופא נתן לי זריקת קורטיזון. זה עזר מאוד, אבל אחרי 3 חודשים הכאבים חזרו.
ראיתי אצל פרופ' קרסו אורתופד שהסביר שיש ניתוח [להחלפת סחוסים או משהו כזה].
עשיתי צילום. בפענוח רשום להתפעתי "לא הודגם ממצא גרמי פתולוגי, שטחים ומרוחים המפרקים שמורים, מבנה גרמי תקין".
אני לא יודע איך יכול להיות שלא ראו את הבעיה בצילום?
ומה מומלץ לעשות מעכשיו כדי לסלק את הכאב אחת ולתמיד?
אני מציין שזה כנראה לא התעלה הקרפאלית כי לפני 20 שנה עברתי ניתוח להסרת תסמונת התעלה הקרפאלית.
תודה, אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור27/05/2021שלום, מפענח הצילום לא בדק אותך ולכן יתכן שלא העריך נכונה את דרגת השחיקה (ככל הנראה שבזה מדובר) ממליץ היראה את הצילום מומחה יד תוך כדי בדיקה, האבחנה תהיה מדויקת יותר ולפיכך גם הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בכף היד וכאבים לאחר צילוםעטרה26/05/2021
יש לי איזו גולה בולטת בכף היד החיצונית שכל הזמן חוזרת וכואבת, לאחר צילום אולטרסאונד לפני כחודש לא ראו כלום, וחזר שוב כעת
מה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בשרש כף היד
עדי מור26/05/2021שלום, הייתי חוזר על US, זה נשמע כמו גנגליון, וגוש שרואים בעיין צפוי שיראו ויאפיינו גם ב-US.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק כף היד לאחר בדיקת דםאור23/05/2021
שלום, ביום רביעי עברתי בדיקת דם פשוטה במרפאה, ברגע שהאח הכניס את המחט הרגשתי כמו דקירה איומה במפרק כף היד(למרות שהמחט לא נכנסה שם בכלל) בנוסף היו לי כאבים גם במקום הדקירה.
מאז כבר כבר 5 ימים שיש לי כאבים איומים בכף היד(ממש במפרק כף היד)ברגע שמיישרת את היד כלפי מטה.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב לאחר דקירה
עדי מור23/05/2021לעיתים מתרחש גירוי של עצבים עוריים בעת לקיחת דם, לרוב מדובר בהפרעה חולפת תוך מספר ימים\שבועות. באם הדבר עדיין מטריד ניתן כבר בשלב זה לגשת למומחה יד לצורך בדיקה. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים וכאב ההיפוך אצבע בוהןמירי02/05/2021
לאחרונה כואב מאוד במגע או ההיפוך אצבע בוהן ימין. והכל הופיעו גם קליקים בעת ההיפוך של הבוהן. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור02/05/2021נשמע כמו אגודל הדק, כדאי לגשת למומחה יד להמשך הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולים וtriger fingerזאב28/04/2021
סובל מנימולים ואצבע המתקשה להיסגר.
א. מה ניתן לעשות עם האצבע.
ב. חש נימולים בעיר בזמן נהיגה.. יש הסבר לכך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נימולים ואצבע נתקעת
עדי מור28/04/2021שלום, יתכן שהנימול נובע מתסמונת תעלה קרפלית, ממליץ על השלמת ביצוע EMG, ולאצבע הדק מפנה אותך למאמר שכתבתי באתר בעמוד הבית שלי. בהצלחה בשני המסלולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בזרת מכדורסל בת 10דותן21/04/2021
לבת שלי (בת 10) פגע כדורסל בזרת, רק אחרי שבועיים הלכנו לעשטת צילום ומסתבר זה שבר. הרופא חבש את הזרת לקמיצה וזהו.
1. האם מספיקה חבישה כזו ולא צריך קיבוע רציני יותר?
2. כמה נזק נגרם בשבועיים שהזרת לא הייתה חבןשה או מקובעת. האם בלי הפיך?
תודה רבה
תשובה
עדי מור21/04/2021אם אני מזהה נכון בהנתן איכות הצילום- נראה כמו שבר ללא תזוזה בבסיס המסרק החמישי, עמדה כזו אחרי שבועיים- די מחובר בגיל זה, לא ישאיר כל נזק עתידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום עקב כאבים לא מוסברים באגודלדליה20/04/2021
כאבים לא מוסברים באגודל,עשיתי צילום והנה התוצאות מה זה אומר ?תודה.
ממצאים:סקלרוזציה מוגברת בגליל דיסטלי אצבע 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור20/04/2021שלום, צריך לראות את הצילום עצמו, הפענוח לא מספיק ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאה הסתכלה אמרה
תודה מה שקורה ש20/04/2021יש הסתדיות לא נתנה טיפול רוצה שהמטופל יעשה מיפוי עצמות.המטופל סובל מפחד ממקומות סגורים.האם יש טיפול למיקרה הזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט, תופעות לוואי של דלקת בתעלה הקארפליתדידי18/04/2021
האם יתכן שסרוקסט יכול לגרום לדלקת בתעלה הקארפלית בכפות הידיים?
תשובה
עדי מור20/04/2021שלום, לא שמוכר לי, אך תרופות יכולות לעשות גם דברים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום באמצע הציפורן- האם מסוכן?טופז18/04/2021
היי, מצב תמונה לציפורן שלי שיש מן פס כזה באמצע הציפורן אשמח לדעת אם זה משהו מדאיג שמצריך ביקור דחוף אצל הרופא? חשוב לציין שאני בלחץ מטורף
פס בציפורן
עדי מור18/04/2021שלום, ממליץ לפנות למומחה כף רגל ובזמן הקרוב להמשך ברור, לשקול ביופסיה מהאזור שצובע את הציפורן בשחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קצת מעל האגודל.בכיוון שורש פיסת הידחיים טמיר17/04/2021
אי יכולת לתפקד באופן חופשי עם יד שמאל
תשובה
עדי מור18/04/2021שלום, הבעיות השכיחות היא אגודל הדק או שחיקה בבסיס האגודל. צריך להבדק כדי לאבחן אם מדובר במצבים אלו או אחרים ולטפל בהתאם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה חזקה באצבע ימין- נסיעה על רולר בליידהודיה14/04/2021
היום קיבלתי מכה כשנסעתי על הרולר בלייד שלי נסעתי ממש לאט אבל היה רוח שהעיפה אותי מהר לכיוון הכביש כשעצרתי נתקעתי בעמוד וקיבלתי באגודל ימין זה קרה לי בערך בשעה 17:30 כואב לי ממש להזיז אותה מה אתה ממליץ לי לעשות?
חבלה באגודל
עדי מור15/04/2021איני יכול לומר מתמונה כזו משהו מועיל יותר מאשר לגשת לבדיקה במוקד/מיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בידיים בת 32דד14/04/2021
שלום רב
אני בת 32 כמעט 5-6 שנים עם כאבי ידיים עזים
מוגבלות וחולשה
ביצעתי cts לפני שנה ושחרור גידים שלא עזר
לקחתי כל הזמן תרופות אנטי דלקתיות שלא הועיל
לאחרונה ביצעתי ct ו mri
Ct:ארוזיות בעצמות הסקפואיד דו"צ
Mri ; ציסטות סובכנדלריות הסקפואיד דו"צ
מה הטיפול לזה?
ניתוחי??
ממה זה נובע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור15/04/2021נקראה כמחלה דלקתית, ממליץ לגשת שוב לראומטולוג, ציסטות כאלו לא מופיעות בד"כ בגיל 32.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידיים כמעט 5 שניםדד11/04/2021
שלום רב
אני בת 32 יש לי כאבים בידיים כמעט 5 שנים
עברתי ניתוח cts ושחרור גידים וכלום לא עזר
אני לוקחת תרופות אנטי דלקתיות כל הזמן ולא עוזר
ביצעתי mri ותוצאה שיש ציסטות סובכנדולריות בעצמות הסקפואיד בשתי הידיים
מה זאת אומרת ומה הטיפול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור11/04/2021שלום, המשמעות של ציסטות היא שינויים שחקיתיים בעצמות של שרש כף היד. לגבי הכאב שאת מתארת, צריך לבדוק אותך אם זו אכן הסיבה. סיבות אחרות לכאב הינן ע"ר דלקתי\ עצבי וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה מגובה שבר רדיוס דיסטליאלון10/04/2021
שלום.
נפלתי מגובה 4 מטר על צד שמאל שזה אומר צלעות ישבן ויד שמאל שנשברה ברדיוס...מה עושים מה החלמה..? בנוסף יש שטפי דם (כחולים) בירך ביחד עם הישבן עבר שבוע מהנפילה ויש כאבים חזקים בגב תחתון מרגיש כמו שריר תפוס העם צריך לבדוק שוב למרות שעברתי סיטי אחרי הנפילה בכל הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור11/04/2021שלום, אם סיטי גב לא הדגים שבר, ככל הנראה שאין. לגבי הרדיוס, כדאי לבצע צילום ביקורת אחרי שבוע ושבועיים, אם העמדה טובה, אז הטיפול בגבס 4-6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)