מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה זמן לחכות אחרי הפסקת גלולות?דנה22/07/2016
שלום רב
הפסקתי גלולות אתמול אחרי רצף של שנים.
האם עליי לחכות שהגוף יתנקה לפני הניסיונות להתעבר?
שמעתי שמועה שיש לחכות חוץ מהמחזור שמגיע מיד אחרי ההפסקה לעוד מחזור אחד . האם כך?
כמה זמן צריך לחכות? מה הסיבות? וכמה זמן לוקח לגוף "להתנקות" מההורמונים?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/07/2016שלום.
בעיקרון אין חובה גדולה להמתין לעוד מחזור. עצם הופעת המחזור הבא, מראה על עדכון הציר ההורמונלי בגוף,כלומר לאחר הופעת הביוץ.יש לזכור שהמחזור הראשון יכול מעט להתעקב עקב הזמן הנדרש לו לאיזון ההורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת מול מורחבת - מה ההבדליםשרית21/07/2016
שלום
אני בת 35, הריון ראשון. בשל טעות של הביטוח עשיתי סקירה מאוחרת ולא סקירה מורחבת. מה הפער בין הסקירות, האם מומלץ לבצע את המורחבת, והאם ישנו מקום שניתן לבצע בו את ההשלמה בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת מול מורחבת - מה ההבדלים - תגובה
ד``ר איילון לחמן22/07/2016שלום.
הסקירה המורחבת מבוצעת בדרך כלל ,כאשר יש שאלה לגבי אחד הממצאים בסקירה הרגילה.אגב האם בצעת בדיקת מי השפיר עקב גילך?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ביצעתי מי שפיר בגלל הגיל
שרית22/07/2016שלום אם בצעת בדיקת מי השפיר, ניתן בהחלט להיות יותר רגועים לגבי שלום ובריאות העובר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת דם של בלוטת התריסאור21/07/2016
שלום, אני שבוע 9 ועשיתי בדיקת ל tsh קיבלתי תשובה נמוכה מהנורמה- 0.32.
T3- 4.9 (תקין) T4-12.9 (תקין)
האם יש סיבה לדאגה או שעליי לראות רופא בהקדם??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של בדיקת דם של בלוטת התריס - תגובה
האם בצעת הבדיקה כשגרה או בעקבות בעיה מיוחדת.?.בכל מקרה אין דחיפות מיוחדת על פי התוצאות. כמובן להתיעץ עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 15 להריון התגלתה מחיצה רוחבית ברחםnnzz20/07/2016
שלום, אני בשבוע 15 להריון והתגלתה ברחמי מחיצה רוחבית.
הבנתי שרגלי העובר עלולות להסתבך בה, ואולי חס וחלילה אפילו צווארו?
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשבוע 15 להריון התגלתה מחיצה רוחבית ברחם - תגובה
מיקום המחיצה לא ממש ברור לי. האם המחיצה נובעת משק ההריון או ממבנה הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבוע 15 להריון התגלתה מחיצה רוחבית
nnzz24/07/2016נאמר לי שהמחיצה בחלק התחתון של הרחם, ושבהמשך אצטרך לעקוב אחרי זה כי רגלי העובר עלולות להסתבך בה.
לא יודעת אם זה קשור אבל ההריון הקודם הסתיים בניתוח קיסרי בשל מצג עכוז ומיעוט מי שפיר, ובבירור לאחר הלידה נמצאה מחיצה אורכית שהוסרה בהיסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאימות הריון, שוני בערכיםמאי20/07/2016
בהריון הראשון שלי לאחר שהבדיקה הביתית הראתה כי אני בהריון, בבדיקת הדם התוצאה הייתה 30175.
כעת, בתקווה שאני בהריון שני, שוב הלכתי לאחר הבדיקה הביתית לבדיקת דם, ותוצאות בדיקת הדם הנן- 5691...הבדל משמעותי....
אני בהריון לפי הבדיקה? יצאתי מבולבלת. אם כן- מדוע יש כזה פער? ערכתי את בדיקת הדם בהריון הראשון 9 ימים לאחר האיחור בווסת וכעת בדיקת הדם נערכה 7 ימים. זו הסיבה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לאימות הריון, שוני בערכים - תגובה
קודם כל התשובה חיובית.לא להתבלבל.להשיך מעקב ולגשת ליבדק לצורך בדיקת אולטרהסאונד שבודאי תרגיע אותך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת US .....היקף בטן של עוברלירון19/07/2016
שלום רב,
שבוע 31. עשיתי בדיקת US.
מידות העובר יצאו בהתאם לשבוע בו אני נמצאת
חוץ מהבטן של העובר שיצאה קטנה בשבועיים, היינו מתאימה לשבוע 29. עד עכשיו הבדיקות יצאו תקינות ומתאימות לשבוע בו אני נמצאת. בדיוק לפני שבועיים עשיתי US והמדידות היו תואמות. העובר היה כקילו 250 וכיום כקילו 550.
האם יש מקום לדאגה בגלל היקף הבטן שפתאום נתקע מאחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US .....היקף בטן של עובר - תגובה
היקף הבטן יכול להצביע לעיתים על מצב תפקוד השיליה. דרוש המשך מעקב.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם 3 עבורים , כמה סקירות מערכות מצבעים ?ע פ18/07/2016
שלום
אני בהריון עם 3 עוברים אחרי טיפולי ivf , בשבוע 9.
רציתי היום לתאם טור לסקירת מערכות ראשונה, הרופא שאילו ניגשתי הסביר לי שבגלל שמדובר בהיריון עם 3 עוברים, עושים סקירת מערכות אחת ולא שתיים, ובדרך כלל עושים אותה בין המועד של הסקירה הראשונה ובין המועד לסקריה השנייה,, הוא קבע לי טור לשבוע ה 19 !
סגרתי את הטלפון והייתי קצת לא רגועה, לא אמורים לעשות יותר בדיקות ומעקבים בגלל שמדובר בשלישיה? למה רק סקירת מערכות אחת, האם זה מה שנהוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם 3 עבורים , כמה סקירות מערכות מצבעים ? - תגובה
אכן מעט מוזר. יתכן וכוונת הרופא עימו דיברת היתה,שהסקירה המוקדמת מתבצעת מאוחר יותר.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אי נוחות ברום הבטןחן18/07/2016
שלום,
אני בשבוע 29 ובימים האחרונים אני מרגישים כאילו יש לי גוש ברום הבטן, כאילו משהו מפריע. זה התחיל לפני כמה ימים הייתה לי תחושה נוראית והבטן מאוד התקשתה ולאחר כמה זמן הרגשתי בעיטה חזקה מהעובר ואז התחושה כאילו השתחררה. מאז יש תחושת אי נוחות קלה שם. האם זה קשור לתנוחת העובר? האם זה מצריך בדיקה? רק לפני שבוע הייתי אצל הרופא והכל היה בסדר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת אי נוחות ברום הבטן - תגובה
כדאי להיבדק שוב ואולי לבצע בדיקת אולטרהסאונד של בטן עליונה שכולם יהיו רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי מה שהבנתי מהבדיקות, זה מראה על בעיה קלה של תת פעילות בבלוטת התריסאנונימית17/07/2016
שלום, תוצאות של בדיקת דם - TSH - 4.84 T4- תקין שליש ראשון להריון (שבוע 4). לפי מה שהבנתי מהבדיקות, זה מראה על בעיה קלה של תת פעילות בבלוטת התריס. האם יש צורך לטפל בכדורים לאיזון בלוטת התריס? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי מה שהבנתי מהבדיקות, זה מראה על בעיה קלה של תת פעילות בבלוטת התריס - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/07/2016שלום.
אכן הבעיה קלה,אם בכלל. שווה להתיעץ גם עם רופא אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא במהלך הריון - שאלה - שני ערכיםאנונימית17/07/2016
שלום ד"ר,
בדיקת בטא ב-7.7 - ערך 72.34.
בדיקת בטא ב-13.7 - ערך 1314.
האם תקין? האם יכול להראות אולי על הריון מרובה עוברים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא במהלך הריון - שאלה - שני ערכים - תגובה
אכן יכול להיות. אבל בצעי בדיקת עלקול ונדע מה המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לרוץ במהלך השליש הראשון להריון, ובכלל במהלך ההריון?אנונימית17/07/2016
שלום,
האם מותר לרוץ במהלך השליש הראשון להריון, ובכלל במהלך ההריון? כ-4-5 קילומטר ביום. (במידה והתחלתי לרוץ כחודש וחצי לפניי תחילת ההריון.. בכושר)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לרוץ במהלך השליש הראשון להריון, ובכלל במהלך ההריון? - תגובה
ההמלצה בהריון שהאנרגיות שלך תלכנה לטובת התפתחות ההריון ולא שריריך.ההמלצה היא הליכה בקצב מתון ושחיה.בהצלחה ולשיקול דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים אסורים בהריון במוצרי קוסמטיקהיסמין16/07/2016
שלום
רציתי לדעת האם חומרים שנמצאים במוצרי הקוסמטיקה היומיומייים שלי כמו:
1. Sodium LAURYL sulfate
2. פרבנים למיניהם
3.Aluminum Hydroxide
4. קרם הגנה מפני השמש
האם הם מסוכנים לעובר בתקופת ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים אסורים בהריון במוצרי קוסמטיקה - תגובה
הכתובת הרשמית לתשובות בנושא תרופות וחומרים בהריון היא במשרד הבריאות,.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעבור טיפול בגב לאחר ניתוח קיסרירותם16/07/2016
שלום רב,
ילדתי תאומים בניתוח קיסרי בחודש פברואר השנה (לידה ראשונה).
אשמח לדעת כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לעבור עיסוי בגב + גב תחתון (תוך שכיבה על הבטן)?
בנוסף, האם יש מגבלות מסוימות שעלי ליידע את המטפלת?
תודה רבה מראש ושבת שלום,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לעבור טיפול בגב לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
לאור העובדה שעברו מס חודשים מהניתוח, לא צריכה להיות בעיה במידה והמטופלת לא כאובה ולא סובלת מבעיות אחר ניתוחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבישת מחטב במהלך הריון - הבחנה בין שלישיםאנונימית14/07/2016
שלום ד"ר,
האם יש אפשרות ללבוש מחטב במהלך ההריון? האם יש בעיה רק בשליש מסוים?
אני חוששת בגלל הלחץ שזה יוצר על הבטן.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבישת מחטב במהלך הריון - הבחנה בין שלישים - תגובה
אכן לא מומלץ בהריון. בעיקר משום שגורם להחלשות שרירי הבטן,משום שתפקידם לשמור על קיר הטן כמעט יורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 5+0 אולטרסאונד לא ברור לי הממצאיםשי14/07/2016
הריון שבוע 5+0 בטא 6000 שעלתה יפה והכפילה את עצמה.באולטרסאונד נצפה ממצא הנראה כשק הריון בגודל 6 מ"מ. בשחלה שמאל ממצא המתאים לגופיף צהוב בגודל 4 ס"מ. בשחלה ימין ממצא לא ברור בגודל 1.5 ס"מ בעבר היו לי 2 הריונות מחוץ לרחם ובגלל זה הרופא חושש מהריון חוץ רחמי כי השק ריק ולא מתאים לבטא(קטן מדי לטענתו). ייתכן ולמרות שיש שק בתוך הרחם מתפתח לי הריון מחוץ לרחם?? לציין כי אין לי כאבים ולא דימומים. בבקשה את עזרתך אני ממש בלחץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 5+0 אולטרסאונד לא ברור לי הממצאים - תגובה
אכן בערך כזה של רמת הבטא כבר הינו מקוים לראות עובר .יש צורך בהמשך מעקב צמוד כדי לדעת המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)