מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריסוס בהריוןחן10/07/2016
רוצים בבניין שלי לעשות ריסוס, האם זה מסוכן? כיצד עליי לנהוג? האם עדיף לחכות לשבוע מסוים כדי לעשות את הריסוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסוס בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2016שלום לך
המנעי מלשהות בבניין לפחות 24 שעות לאחר הריסוס
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם ידייםחן10/07/2016
האם מותר להשתמש בקרם ידיים בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם ידיים - תגובה
כן
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בחזהחן10/07/2016
שלום, לאחר שהיה לי דימום מהפטמה הפנו אותי לאולטרסאונד ומצאו אצלי 3 גושים. הרופא הפנה אותי לביופסיה, אני בשבוע 27, האם ההליך יכול לסכן את העובר? האם כדאי להמתין לשבוע יותר מתקדם או לאחר ההריון? בנוסף, אני לוקחת אוטרוגסטן עקב התקצרות צוואר הרחם, יכול להיות שהגושים הופיעו בגלל ההורמון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים בחזה - תגובה
במקרה של צורך באבחנה יש לבצע את הברור בכל שלב של ההריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שנפצעה ופריחה בעורחן10/07/2016
שלום, יש לי סוג של פריחה/כתמים בעור בקיפול של הידיים כבר כחודש וגם מתחת לבית שחי. בנוסף, נפצה לי נקודת חן בבית השחי וירד ממנה מעט דם. האם אלו דברים שיכולים להשפיע על העובר ומצריכים בדיקה אצל רופא עור? כי מעבר למראה זה לא באמת מפריע לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שנפצעה ופריחה בעור - תגובה
רצויה בדיקת רופא עור והמלצות טיפוליות בהתאם
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון תופעה של כאבי בטן בנוכחותגאיה08/07/2016
שלום לכל הרופאים הנכבדים
האם תופעה של כאבי בטן למטה מימין זה דבר שכיח בנוכחות אנדומטריוזיס (ללא דימום) בתחילת הריון-שבוע 6?
ואם כן- ממה זה נובע ? הרי ידוע כי הריון מהווה דווקא הטבה /דיכוי במחלה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון תופעה של כאבי בטן בנוכחות - תגובה
אמנם נכון כי האנדומטריוזיס מדוכאת בהריון אך יחד עם זאת רצוי שתפני לבדיקת רופא ואלטרהסאונד
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נצפה CSPשגית07/07/2016
שלום אני מודאגת בטירוף..
אני בת 31 בהריון בשבוע 22 והיום ביצעתי סקירת מערכות מורחבת
הכול היה תקין חוץ מאשר שהרופא לא מצא את ה CSP וגם ציין ש "קיים קושי בהדגמת CORPUS CALOSUM חדר ליטרלי במוח 8 מ"מ וגם CAVUM S.P נצפה- תקין."
מה זה אומר?? הוא המליץ על סקירה מכוונת למח בבית חולים. והכי הדאיג אותי שהוא ביקש את הטלפון שלי כדי להתעכן עוד כמה ימים מה אומר הרופא נשים שלי ( שאגב הוא מכיר אותו ,הוא מנהל את המרפאה שבה אני מטופלת וגם מבצע בעצמו סקירות מאוחרות - לא היה תור פנוי אליו בזמן שאני הייתי צריכה ולכן לא הרופא שלי עשה לי את הסקירה)
אני ממש מודאגת קראתי באינטרנט שחוסר של הקורפס קאלסום הזה גורם לפיגור שכלי קשה.. בבשקה תשובה במהירות
רוצה לציין שעד עכשיו כול הבדיקות שעשיתי היו תקינות שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת ויש לי ילדה בת 4 בריאה ברוך השם ומקסימה ממש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נצפה CSP - תגובה
אכן דרושה סקירה מכוונת של חדרי המח בכלל וCS בפרט
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שניה ברצף. מודאגת שהרופא לא מתכוון להביא לי תמיכה בהריון הבארוני06/07/2016
2 הפלות לאחר 5 הריונות תקינים. הרופא הביא לי את הבדיקות האלו( לאחר שביקשתי): Anti-Dna AnticlearAb, Cardiolipin profile, B2 glycoprotein I (p ובנוסף בלוטת התריס. אמר למנוע מחזור אחד ושבהריון הבא אם הבדיקות האלו תקינות אז לא צריך תמיכות. במיוחד כי היו לי 5 הריונות תקינים ברצף. נשמע לי מוזר לא להביא תמיכת פרוגסטרון אוטומאטי לאחר 2 הפלות. אשמח לדעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שניה ברצף. מודאגת שהרופא לא מתכוון להביא לי תמיכה בהריון הבא - תגובה
אפשרי בהחלט להשתמש בתמיכת הריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בשבוע הראשון להריוןאיליין06/07/2016
אני מנסה להכנס להריון, אבל דווקא בשבוע הקריטי, בשבוע של הביוץ חליתי. כבר 3 ימים יש לי חום שנע בין 37.5 ל 38.5 וכאב גרון. אני מורידה את החום רק כאשר הוא עולה מעל 38. במקרה שאכן נכנסתי להריון השבוע האם חום גוף גבוה מסכן את העובר? מה עליי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בשבוע הראשון להריון - תגובה
להמשיך בנסיונותייך להרות ללא חשש
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה להיכנס למים או לשים טמפונים אחרי הפלה טבעית ללא התערבות?רוני06/07/2016
כי בעבר ככה הנחו אותי לאחר גרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בעיה להיכנס למים או לשים טמפונים אחרי הפלה טבעית ללא התערבות? - תגובה
אין בכך כל בעיה אך רצוי לפחות שבוע לאחר זסיום ההריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עובר קטנה בארבע שבועות שבוע 35שיר06/07/2016
מה ההשלכות? והאם צריך לעשות משהו מעבר למעקב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן עובר קטנה בארבע שבועות שבוע 35 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/07/2016לרופא נשים מטפל
מקובל לשלול הדבקה בוירוסים מסוימים כמו TORCH קריוטיפ של העובר,בדיקת דופלר לזרימות דם בעובר ומעקב צמוד אחר הגדילה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לאילת לסופ"ש בשבוע 34 - האם אפשרי ?שירה06/07/2016
שלום
רציתי לדעת האם זה בעייתי לנסוע בשבוע 34 לאילת ?
נסיעה ברכב ל 3 ימים בחודש אוקטובר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לאילת לסופ"ש בשבוע 34 - האם אפשרי ? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/07/2016הפסקה וחילוץ עצמות כל שעה,
שתיה מרובה
ותעשו חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפל קרום האמניון בדופן קדמי של הרחםליאת06/07/2016
שלום רב ... אני בשבוע 25 ... ובסקירת מערכות מורחבת זיהה הרופא קפל של קרום האמניון בדופן קדמי של הרחם 7/3 מ"מ ..... להערכתו ללא משמעות קלינית ..... הוא ביקש שאראה את זה לרופא נשים שלי ....
הרופא נשים שלי ישר שלח אותי לבדיקת גנטית .... ושוב לעשות סקירה בקופה ...... לדעתי ולדעת ההמומחה שביצע לי את הבדיקה .... הוא שולח אותי לבדיקות מיותרות .... מה דעתכם ??? או על מה זה יכול להעיד ....
דרך אגב הסקירה יצאה תקינה חוץ מהממצא הזה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפל קרום האמניון בדופן קדמי של הרחם - תגובה
יש להמשיך בבדיקות אולטרהסאונד ולוודא צמיחת עובר ואבריו התקינה. כמו כן רצוי לבדוק אם קיימת זרימת דם בסירכה אמניוטית זו
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17 והידיים נרדמות כל לילה ועכשיו גם ביוםשוש05/07/2016
שלום רב, אני יודעת כי הרדמות ידיים זה חלק מתופעות ההריון, אך מה אפשר לעשות?
יש לציין, כי הן לא כואבות לי אבל לוקח להן זמן " להתעורר" בבוקר.
כמו כן זה לא רק בכף היד אלה לאורך כל היד עד הכתף.
עד כמה להיות מודאגת? ומתי כן יש צורך לגשת לרופא ואיזה רופא? אורטופד?
תודה רבה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 17 והידיים נרדמות כל לילה ועכשיו גם ביום - תגובה
אכן תופעה מוכרת בהריון יחד עם זאת רצויה בדיקת נאורולוג ./ אורטופד
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח - עזרה בבקשה שבוע 23+3יאנה05/07/2016
שלום רב.
בבדיקות שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת היתה לי שילייה קדמית , שלשום עשיתי סקירת מערכות מאוחרת והרופא אמר לי שיש לי שיליית פתח מלאה. אני מבינה שאני אצטרך לעשות קיסרי השאלה היא האם אני עכשיו בהריון בסיכון? מה מותר ומה אסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח - עזרה בבקשה שבוע 23+3 - תגובה
ד``ר אריה לידור11/07/2016שלוםלך
אכן תצטרכי ניתוח. עד אז יש להמנע מיחסי מין בדיקות וגינליות ואולטרהסאונד וגינלי. בכל מקרה דמם יש לפנות מיידית למיון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתחילת הריון.שלומית05/07/2016
שלום,
אני בשבוע 6, התחילו לי דימומים (הייתה לי הפלה בשבוע 5 לפני חצי שנה), מה עושים?
יש דרך למנוע הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בתחילת הריון. - תגובה
בשלב זה יש צורך בהמשך מעקב אולטרהסאונד תכוף לוידוי תקינות ההריון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)