מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטונים בבבדיקת שתן , שבוע שישי להריוןלילך 4328/07/2016
שלום רב,
בת 43, בשבוע השישי להריון , היום ביצעתי בדיקת שתן ונמצא שיש לי ערך 5 של קטון .
מה המשמעות? האם ישנה סיבה לדאגה?
תודה , לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטונים בבבדיקת שתן , שבוע שישי להריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/07/2016שלום.
משמעות הקטונים היא שהגוף שלך נמצא במערכת תזונתית שלילית. כלומר חסר לגופך סוכר ונוזלים.הסיבה אולי שאת עם בחילות והקאות. הטיפול הוא בדרך כלל מתן עירוי נוזלים של תמיסות סוכר.הטיפול בבה"ח או במרפאות.התקשרי לרופאך כמובן.אגב היכן בוצעה הבדיקה?.מדגיש שוב שאת זקוקה לטיפול רפואי בתוצאת בדיקה זו!!.את יכולה לנסות בינתיים שתיה מתוקה מרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבדיקת שתן בה נמצאו קטונים - תגובה
לא ,הקטונים אינם סימן לדלקת או חידקים. הם מראים כאמור על בעיה בחילוף החומרים בגוף,עקב חוסר בסוכר ונוזלים,כמו שהסברתי.אם הבדיקה לא מהיום,אנא חזרי עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבדיקת שתן בה נמצאו קטונים - תגובה - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבדיקת שתן בה נמצאו קטונים - תגובה - תגובה - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה תוצאות הבדיקה אומרות?מה תוצאות הבדיקה אומרותליאור28/07/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי את הבדיקה שבוע אחרי איחור
ליאור28/07/2016עשיתי את הבדיקה שבוע אחרי איחור במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה תוצאות הבדיקה אומרות?מה תוצאות הבדיקה אומרות - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/07/2016שלום. התוצאה נראית שלילית להריון.אם טרם קיבלת מחזור, חזרי עליה ביום א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וחלבון עוברי תוצאותאיילת27/07/2016
היי
אשמח להתייחסות לתוצאות בדיקות
תקין?מצריך בדיקות נוספות?
היריון מפונדקאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית וחלבון עוברי תוצאות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2016איילת שלום
אני ממצליץ לבצע יעוץ מסודר ולא אינטרנטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר שבוע וחצי ללא אמצעי מניעהטל27/07/2016
אני כבר ללא אמצעי מניעה כשבוע וחצי אינני יודעת אם ניקלטתי או לא אבל במהלך השבוע ביצעתי ניתוח קטן באצבע הרגל בהרדמה מקומית וטישטוש האם ואדע בהמשך שכבר ניקלטתי יכול להוות בעיה לגבי ההרדמה והטישטוש שקיבלתי ממש ניתוחון קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כבר שבוע וחצי ללא אמצעי מניעה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2016לא צריך להיות בעיה גם אם נקלטת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להידבקות במיקופלזמה הומיניסג26/07/2016
שלום, לפני כשבוע עברתי אני ובעלי לחיות זמנית אצל אמא שלי, אני בשבוע 10, היום התברר לי של אמא שלי יש מיקופלזמה הומיניס והיא התחילה טיפול לפני יומיים, אני נורא חוששת מהידבקות
יש סיכוי להידבק למשל מהאסלה?
יש בכלל סיכוי להידבק כשמדובר לא ביחסי מין אלא פשוט לחיות עם בן אדם עם מיקופלזמה?
אני ממש חוששת אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להידבקות במיקופלזמה הומיניס - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/07/2016שלום.ממליץ שתתיעצי עם הרופא של אמך.הוא בודאי מתצא יותר בתופעות המיקופלזמה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סקר שליש ראשון-מה לעשותאינה26/07/2016
שלום
ביצעתי בדיקת סקר שליש ראשון ויצאו לי תוצאות לא הכי טובות.
אני אחרי טיפולי PGD ורציתי לדעת אם אני צריכה להתחיל לדאוג או לעשות עוד בדיקות מעבר.
התוצאות שלי :
בדיקת PAPP-A- ריכוז 1783.7 mU/L -
1.14-mom
בדיקת FREE BHCG-ריכוז 220.9 ng/ml
3.6-mom
בדיקת NT-ריכוז 0.7 MM-
0.76 mom* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת סקר שליש ראשון-מה לעשות - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/07/2016שלום.
הבדיקה המשלימה את בדיקת הסקר של שליש ראשון היא בדיקת התבחין המשולש המתבצעת בסביבות השבוע ה-16.אגב לא ציינת את גילך ובעיקר מה הסיכון9 הממוחשב שיצא לך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת תוצאות - תגובה
התוצאות שלך ממש מעולות. מאיפה הדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבדיקת דם לשלילת הריוןמאיה26/07/2016
שלום רב,
אני נוטלת גלולות (מסוג זואלי) והמחזור לא הגיע( מדובר ב4 ימים איחור). ביצעתי 2 בדיקות ביתיות ויצא שלילי.
היום ניגשתי לרופא הנשים, אמר שהסיכויים קלושים ובדק את השחלות והרחם באולטרסאונד ובמקביל הפנה אותי לבדיקת דם לשלילה.
שאלתי היא מהו המועד בו אוכל לגשת לבדיקת דם על מנת להבטיח תוצאה מהימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לבדיקת דם לשלילת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/07/2016שלום. לאחר איחור במחזור בדיקת הדם הופכת חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקאקלומין, ביוץ, ומעקב זקיקים.נטלי25/07/2016
סליחה מראש על האורך,נטלתי איקאקלומין כמו שצריך, ביום חמישי האחרון (6 ימים מהכדור האחרון של האיקאקלומין) נצפו זקיקים שהגדול ביותר 5 מ״מ e2 321
Prog קטן מ 0.8 והפרשות לא נמתחות, מאתמול נהיה פורה יותר ועד היום בצהרים התגבר ואכן נמתח, כמו כן היו כאבי ביוץ (נראה לי), אך עכשיו שוב קצת פחות פורה.
האם יתכן שהזקיקים גדלו מ5 עד לגודל של ביוץ ב4 ימים. (ידוע שהימים הפורים לאחר איקאקלומין הם בין 5-12 ימים לאחר הכדור האחרון) והאם יתכן שיהיו הפרשות רק ביום הביוץ?
יש עדין תקווה לכניסה להריון. (יש לציין: יחסים ביום שישי והיום)
תודה על זמנכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקאקלומין, ביוץ, ומעקב זקיקים. - תגובה
ממליץ שתבצעי גם בדיקת עלקול חוזרת לזקיקים.נחכה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה - האם הריון או מחזורמורן25/07/2016
היי, ראיתי שעניתם לכל ההודעות למעט להודעה שלי. אשמח אם בכל זאת תוכלו להשיב לי...
ב27.6-קיבלתי מיפיג'ין, 29.6-קיבלתי ציטוטק. 14.7-אולטרסאונד תקין, עובי רירית 8 מ"מ. קיימתי יחסי מין כ2.5 שבועות אחרי המיפיג'ין, הקונדום נקרע (החלפנו וגמר בקונדום). כבר כמה ימים חווה מעט כאבים בחזה והחזה מעט גדל (לפני ההפלה, כשגיליתי את ההריון החזה היה עצום ולא יכלתי לגעת בו), וקמה לשתן בלילה (לפני ההריון החזה היה מעט כואב לי והיה גדל לפני מחזור). אין תסמינים נוספים (לפני ההריון היו לי כאבים חזקים בבטן בביוץ, החודש לא היה כל תסמין של ביוץ). 2 שאלות: 1. איך אדע אם זה תסמיני מחזור או הריון שוב? 2. וממתי לספור ימים למחזור ממתן ציטוטק או ממתן מיפיג'ין?
אני ממש ממש בפאניקה ששוב נכנסתי להריון ואאלץ לעבור שוב את תהליך ההפלה.. אודה לכם ממש אם תוכלו לענות ולסייע לי.. תודה רבה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה - האם הריון או מחזור - תגובה
התשובה פשוטה.בצעי בדיקת דם חוזרת להריון ונדע המצב.אגב מה עם שימוש באמצעי מניעה בטוחים יותר מקונדום?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לאיתור מומים תסמונת דאוןליטל דרעי25/07/2016
היי לאחר שקיפות ביצעתי בדיקת דם לאיתור מומי
התוצאה
תסמונת דאון:
הסיכון לפי גיל 1:742
לפי גיל ושילוב תוצאות בדיקה 1:100000
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם לאיתור מומים תסמונת דאון - תגובה
ד``ר אריה לידור25/07/2016שלום לך
סיכון נמוך ( תקין) לתסמונת דאון
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני שבוע 10+5, ירידה במשקלאני25/07/2016
סוחבת עודף משקל של כ 15 קילו.
מתחילת ההריון ירדתי כ 4 קילו. לא סבלתי לא מבחילות ולא מהקאות, יש לי תאבון ואוכלת מספיק.
האם זה סביר לרדת במשקל בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני שבוע 10+5, ירידה במשקל - תגובה
אפשרי. יחד עם זאת פני לדיאטנית ובדיקת סוכר וTSH
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות לפני כשבוע
אני26/07/2016TSH- 2.3
גלוקוז יצא 93
הכל בגבול התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה - האם זה תסמיני הריון או מחזור?מורן25/07/2016
היי, ב27.6-קיבלתי מיפיג'ין, 29.6-קיבלתי ציטוטק. 14.7-אולטרסאונד תקין, עובי רירית 8 מ"מ. קיימתי יחסי מין כ2.5 שבועות אחרי המיפיג'ין, הקונדום נקרע (החלפנו וגמר בקונדום). כבר כמה ימים חווה מעט כאבים בחזה והחזה מעט גדל (לפני ההפלה, כשגיליתי את ההריון החזה היה עצום ולא יכלתי לגעת בו), וקמה לשתן בלילה (לפני ההריון החזה היה מעט כואב לי והיה גדל לפני מחזור). אין תסמינים נוספים (לפני ההריון היו לי כאבים חזקים בבטן בביוץ, החודש לא היה כל תסמין של ביוץ). 2 שאלות: 1. איך אדע אם זה תסמיני מחזור או הריון שוב? 2. וממתי לספור ימים למחזור ממתן ציטוטק או ממתן מיפיג'ין?
אני ממש ממש בפאניקה ששוב נכנסתי להריון ואאלץ לעבור שוב את תהליך ההפלה.. אודה לכם ממש אם תוכלו לענות ולסייע לי.. תודה רבה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה - האם זה תסמיני הריון או מחזור? - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/07/2016שלום. מחזור רגיל צפוי 6 שב לאחר ההפלה.אם את חוששת מהריון כעת בצעי גם בדיקת דם.אגב מה עם גלולות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להסיר נקודת חן בהריון?רומי24/07/2016
שלום,
אני שבוע 8 ויש לי 2 נקודות חן שמכאיבות לי ורציתי לבדוק אצל רופא עור.
השאלה אם מותר להסיר בהרדמה מקומית בהריון?
או לקחת ביופסיה טרם הסרה?
גם סיכוי נמוך ביותר לא ארצה לקחת.
עם זאת שאני ממש דואגת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להסיר נקודת חן בהריון? - תגובה
אין כל סיכון בהסרתה
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה השמאלית, שבוע 6 להריוןאנונימית24/07/2016
שלום ד"ר,
בבדיקת אולטראסונד (לאחר שחשתי כאבים חזקים בשחלה השמאלית) נמצא כי יש ציסטה בגודל 35 מילימטר.
האם יש צורך להסירה? האם יש הנחיות מסוימות? האם זה יכול לגרום לבעיה של אקנה ונשירת שיער בתחילת הריון (אני סובלת מתופעות אלה ורציתי לדעת האם זה קשור לציסטה)? האם הציסטה תעלם לבד, במידה וכן, תוך כמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה השמאלית, שבוע 6 להריון - תגובה
בשלב זה מעקב בלבד על גודלה ומיקומה
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך סופרים את שבועות ההיריון - היריון בשבוע 6 + 2מיכל23/07/2016
קיבלתי וסת אחרונה ב 31/5/16. ביקרתי אצל רופאת נשים ב- 18/7/16 . היא הניחה שמדובר בהיריון שבוע 6 + 2.
היא בדקה אותי ואכן אימתה היריון בשבוע 6 + 2.
כיצד חישבה הרופאה שבוע 6 + 2 עוד בטרם הבדיקה?
האם הספירה לא אמורה להתבצע מתאריך 31/5/16 ואז הייתי אמורה להיות בשבוע 6 + 6?
אודה לקבלת הסבר על אופן הספירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך סופרים את שבועות ההיריון - היריון בשבוע 6 + 2 - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/07/2016שלום.
הספירה אכן מתבצעת מהיום הראשון למחזור האחרון.התיעצי שוב עם הרופאה. כמובן הבדל של 4 ימים אינו מאד משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)