מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיה של נקודת חן - שאלת המשךלימור23/05/2016
שלום,
ביצעתי ביופסיה לשתי נקודות חן (כלל הרדמה מקומית)
ועכשיו הבחנתי בנקודה נוספת שאולי השתנתה, קבעתי תור לרופאת עור לבדיקה.
אם הרופאה תחליט שגם אותה כדאי להסדיר לבדיקה, האם ניתן לבצע במהלך ההריון (כעת שבוע 29) נוכח העבודה שכבר הסרתי במהלך ההריון שתי נקודות?
מבחינת כמויות הרדמה מקומית...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה של נקודת חן - שאלת המשך - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/05/2016לום.
כאמור לא צפויה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק הריון וספק הפלה -מה לעשות ?שרית21/05/2016
ערב טוב .
לא קבלתי מחזור מחודש ינואר בערך -משום מה לא רשום לי 2 התאריכים האחרונים . לא בדקתי את העניין במרוצת הימים וכל הזמן ניקרה לי בראש הידיעה שלא קבלתי מחזור . ביום רביעי לפני כשבוע וחצי התחיל דימום חלש מאד .ולאחר כשבוע התחזק המחזור למחזור רגיל .
ביום שישי לקראת שבת המחזור הפך לשטף מטורף של דם . החלפות של טמפונים ופדים כל חצי שעה . גם כשהלכתי וגם כשישבתי הרגשתי נזילות מטורפות . בסביבות השעה 9 נגשתי לשרותים והרגשתי שמשהו עומד לצאת לי מהגוף אז שמתי את הידים ופשוט יצא גוש גדול מאד (לא כמו קרישי דם רגילים קטנים שלפעמים יוצאים . אי אפשר גם היה ללחוץ עליו . היה מין גוש מוצק כזה ) וההרגשה היתה של התרוקנות מסוימת . חלל ריק כזה בבטן . ואז נהיתה לי חולשה איומה . הרגשתי כמו עלה . מאז יש לי כאבי בטן מדי פעם .התכווציות חדות כאלה כמו אחרי לידה . ומדי פעם ישלי דקירות חזקות מאד בכתף . במוצש גם היתה הפרשה מוזרה של מעין רקמה בהירה כזאת .
האם הייתי בהריון , האם עברתי הפלה , מה עליי לעשות .
אודה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק הריון וספק הפלה -מה לעשות ? - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/05/2016שלום. עליך לגשת בדחיפות להיבדק. לא ברור מדוע ,עם דימום חזק פליטת גושים והרגשה כללית לא טובה ,לא ניגשת לרופא עד עתה.בקיצור גשי מידית להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא אבחון רעלת הריון שבוע 36הילה21/05/2016
שלום,
רציתי לשאול האם אבחון רעלת הריון מחייב בדיקת חלבון בשתן או שלחץ דם מספיק. שאלתי נובעת מכך שאני חיה בארהב ופה לא בודקים חלבון בשתן אלא אם לחץ הדם גבוה. אני מניחה שאין לי באמת ממה לחשוש שכן מדידות לחץ הדם שלי היו תקינות לאורך ההריון כולו אבל רציתי בכל זאת לדעת מה מקובל בארץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אבחון רעלת הריון שבוע 36 - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/05/2016שלום.
מטרת בדיקת השתן שאנו מבצעים היא בעיקר כדי לשלול אפשרות לדלקת וכו. אבחנה של רעלת הריון,אינה מתבססת רק על החלבון בשתן, אלא קודם כל על לחץ הדם. בהצלחה ולידה קלה ומוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחול בשבוע 28 האם כדאי??מיטל19/05/2016
היי רציתי לדעת האם מסוכן לנסוע לחול בשבוע 28 ליעד קרוב ( יוון) לבטן גב.
האם מסוכן לקחת סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחול בשבוע 28 האם כדאי?? - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/05/2016שלום.
בעיקרון אין סיכון מיוחד. התיעצי עם רופאך המכירך כולל הרקע הרפואי וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור בשבועיים ובדיקות ביתיות שליליותאסתי כ19/05/2016
שלום לכולם,
המחזור מאחר לי כבר בשבועיים כאבים של קילקול קיבה אך בדיקות ביתיות מראות שלילי ביומיים האחרונים יש לי כתמים חומים ורדרדים יש למשהו מושג מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור בשבועיים ובדיקות ביתיות שליליות - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/05/2016שלום. המשמעות שאת צריכה לפנות לרופאך לבדיקה ,כולל בדיקת אולטרה סאונד ובדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של VARICELLA ZOSTER והריון פוטנציאליהילה16/05/2016
הי,
לפני 3 חודשים ביצעתי בדיקת פרופיל הורמולי ובשבוע שעבר עברתי הזרעה. פתאום שמתי לב שבפרופיל ההורמונלים יש ערכים חריגים ל-VARICELLA ZOSTER ורופא הפריון שלי לא ציין דבר על כך.יש לציין שלפני כלמעלה משנה חליתי בשלבקת חוגרת.
במידה ואני בהריון האם יש ממה לחשוש?
VARICELLA ZOSTER IGG 1673.00 MIU/ML ( 0.00- 135.00) (.........)*
Positive
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים של VARICELLA ZOSTER והריון פוטנציאלי - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/05/2016שלום. התוצאה שהעלית,מראה על הדבקה בעבר. IGG פירושו נודנים מהעבר. IGM מראה על המצב בהווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה חודשים לאחר לידה ומניקה הנקה מלאה. אני נוטלת גלולות סרזטנעמה14/05/2016
שלום, אני שלושה חודשים לאחר לידה ומניקה הנקה מלאה. אני נוטלת גלולות סרזט. אך השבוע שכחתי לקחת גלולה אחת ונזכרתי כעבור 23 שעות ואז נטלתי אותה והמשכתי כרגיל. כעבור ארבעה ימים קיימתי יחסי מין, האם קיים סיכוי שאכנס להריון בעקבות זה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה חודשים לאחר לידה ומניקה הנקה מלאה. אני נוטלת גלולות סרזט - תגובה
ד``ר אריה לידור15/05/2016שלום לך
סבירות נמוכה עד אפסית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טעם לקחת פוסטינור?
נעמה15/05/2016יש צורך לקחת פוסטינור או שלא רלוונטי?תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום וצינון בתחילת הריון האם מסוכן?אופיר14/05/2016
שלום רב,
מזה 4 ימים סובלת מחום שעולה ויורד, צינון ודלקת גרון.
אני בתחילת ההריון, האם זה מהווה סכנה לעובר או להתפתחותו?
בטא מאוד מאוד נמוכה 49.9. מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום וצינון בתחילת הריון האם מסוכן? - תגובה
יש להמשיך במעקב ביטא ולצפות בעליית ערכיו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום וצינון בתחילת הריון האם מסוכן? - תגובה
יש להמשיך במעקב ביטא ולצפות בעליית ערכיו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בצד ימין בבטן בשבוע 6+2מישהי13/05/2016
שלום.
אני בת 34 בריאה בדכ
אני בהריון רביעי שבוע 6 ויומיים.
הריון קודם הסתיים בהפלה לאחר שבשבוע 10 הפסיק הדופק.
היום שעבתי במיטה,באתי להסתובב מהגב אל צד שמאל ותקף אותי כאב חד וחזק בצד ימין ברבע התחתון של הבטן.
יש לציין כי זה קרה לי גם בהריון הקודם שהסתיים בהפלה..
האם זה כאב רגיל של הרחם או הגיד?מה זה יכול להיות?
דואגת כי זה כאב שהיה גם פעם קודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בצד ימין בבטן בשבוע 6+2 - תגובה
נראה שאין כל קשר בין ההריונות. בצעי בדיקת אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מבצעים בדיקת gbs?נטלי13/05/2016
שלום
אני מנסה להבין האם אמורים להחדיר את מקל הבדיקה לאזור הנרתיק וזהו או עמוק עד צוואר הרחם ?
שמעתי דעות לכאן ולכאן..
אשמח בבקשה לקבל הנחיות איך מבצעים את הבדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן האם אפשר לעשות
נטלי14/05/2016האם אפשר לבצע את הבדיקה גם בשבוע 38? בשבוע 38 יש לי תור לרופאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכלל באיזה שבוע הרי מומלץ לבצע?
נטלי14/05/2016למקרה שאוכל להקדים את התור...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן האם אפשר לעשות - תגובה
אפשרי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת gbs...................... - תגובה
כן ורצוי גם מפי הטבעת ( מטוש נוסף)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן בשבוע 6+ בדיקת בטאמ.13/05/2016
היי, אני בשבוע 6 בערך ויש לי כאבים בבטן תחתונה כמו התכווצויות דמוי כאבי מחזור. האם זה תקין? מה זה אומר?
וביצעתי בדיקת בטא ב5.5 והתוצאה יצאה 172, האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן בשבוע 6+ בדיקת בטא - תגובה
יש להמשיך במעקב ביטא ולצפות בצמיחתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקל ביוץ מראה שני פסים כבר 3 ימיםנועה11/05/2016
שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון (ראשון). עד כה השתמשתי בגלולות (כבר 10 שנים), ולפני זה המחזור שלי היה לא סדיר-לכן החלטנו להיעזר במקלוני ביוץ. לפני כ-4 שבועות הייתה בדיקה שלא הייתי בטוחה אם היא חיובית או לא, כי היו שני פסים, אבל אחד מהם היה יחסית חלש. המשכתי לבצע מדי יום בדיקת ביוץ - שלשום הופיעו 2 פסים מאוד ברורים. אבל גם אתמול הופיעו 2 פסים ברורים, וגם היום. הגיוני שהמקל יראה ביוץ במשך 3 ימים...? יש מצב שגם מחר זה יהיה ככה? מה זה אומר...? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקל ביוץ מראה שני פסים כבר 3 ימים - תגובה
יתכן והיה ביוץ על פי מקלוני בדיקה אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום 3 שבועות אחרי הפלה עם גרידהרוני11/05/2016
שלום אני שלושה שבועות אחרי גרידה ואתמול התחילו לי הכתמות. האם זה מדאיג או תקין? אם זה יתפתח לדימום זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום 3 שבועות אחרי הפלה עם גרידה - תגובה
יש לבצע בדיקת רופא כולל אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטן בהריון מילדה בשבוע 28ויקי09/05/2016
שלום.
אני בשבוע 28 והאחיינית שלי בת שנה ו3 חודשים נתנה לי 2 מכות בבטן עם היד כמו שתי כאפות.
האם זה יכול לגרום לנזק כלשהו? יש צורך להיבדק? יש לי תור לרופא נשים רק בעוד שבועיים. אני מרגישה תנועות כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן בהריון מילדה בשבוע 28 - תגובה
אין כל סיבה לדאגה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה חדה בצמיחת העובר- עד לשבוע 30 הכל היה תקיןאני09/05/2016
שלום,
הריון IVF עובר יחיד, עד לשבוע 30 הכל היה תקין, בדיקות האולטרסאונד התאימו בדיוק לשבוע.
הכל החל בשבוע 34 שגיל ההריון התאים לשבוע 33.
בשבוע 37 ביצעתי שוב אולטרסאונד וגיל ההריון התאים לשבוע 36 אך קוטר הראש אף קטן ומתאים לשבוע 33.5
כלומר, אחרי שבועיים וחצי הקוטר לא עלה ואף קטן....
על מה הדבר יכול להעיד?
נמצאת במעקב אולטרסאונד כל שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון חשוב נוסף
אני09/05/2016כאשר גיל ההריון 36.6 היקף הראש 34.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטה חדה בצמיחת העובר- עד לשבוע 30 הכל היה תקין - תגובה
חשוב הוא היקף הגולגולת ולא קוטרו. המשיכי במעקב אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)