מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות ורודותחני15/01/2016
שלום, אני בשבוע 8 להריון, לפני התחילן הפרשות ורודות בניגוב.. האם זה אומר שההריון נופל? עוד לא הייתי אצל הרופא יש לי תור בשבוע הבא..
אני בלחץ מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ורודות - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/01/2016שלום.
הפרשות בלבד לא תמיד משמעותיות.אבל בהחלט יש צורך דחוף להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים ומתח בהריוןסנדרה15/01/2016
שלום, אני בת 38. לפני חצי שנה עברתי הפלה בהריון 1 בשבוע 11 מתאים ל 9 (דופק הפסיק). היום אני שוב בהריון שבוע 9. רבתי אתמול עם אדם קרוב וגם לפני שבוע. התעצבנתי מאד וממש צרחתי. הגוף שלי רעד מעצבים. אני מפחדת שפגעתי בעובר ושגרמתי לעצמי הפלה. האם זה יכול להיות? האם ללכת להיבדק? יש לי כאבי בטן קלים אבל לא יותר מזה..יש לציין כי אני כל ההריון בחרסות מהפלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים ומתח בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/01/2016שלום.
מצבך הנפשי בהחלט מובן. אבל למצבים נפשיים אין השפעה על שלמות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בספירט סליציל בזמן הריוןשרון14/01/2016
שלום, אני בהריון שבוע 13. אני משתמשת בספירט סליציל כדי לייבש פצעים בפנים. האם השימוש בספירט סליציל אסור בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בספירט סליציל בזמן הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן18/01/2016שלום.
בנושא תרופות בהריון הכתובת לשאלות היא במשרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר איחור של 10 ימים ובדיקת דם של 16.0 כמותיתדולי11/01/2016
שלום, הווסת האחרונה שלי הסתיימה ב 4 לדצמבר והביוץ היה ב 20 לדצמבר, הביוץ אצלי כל 21 ימים והווסת כל 33 ימים.
מאז חום השחר נשאר גבוה 36.5-36.7.
אחרי שהווסת התחילה לאחר, בדקתי עם ערכה ביתית והיו 2 קווים אך הקו היה חלש ובהיר מאוד, לאחר שלושה ימים בדקתי שוב והקו היה עדיין בהיר אך יותר ברור, לאחר עשרה ימי איחור במחזור הלכתי לעשות בדיקת דם והתוצאה הייתה 16.0 ובאותו היום לקראת הערב היו גושים שחורים ואחרי זה התחיל דימום.
כל אותם הימים כאבה לי הבטן פעם בצד שמאל ופעם בצד ימין.
האם מישהו יכול להסביר לי מה קרה?, האם יש סיכוי עדיין להיריון? האם התחיל המחזור ולא היה בכלל היריון? מה פשר העיכוב?
תודה למגיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר איחור של 10 ימים ובדיקת דם של 16.0 כמותית - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/01/2016שלום.
התשובה הברורה תתקבל עי ביצוע בדיקת דם להריון. יתכן שהתחיל הריון אך לא התקדם.הבדקי גם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות רבה של מי שפיראמא111/01/2016
הי
הייתי היום באולטרסאונד, שבוע 31+1,
כמות מי השפיר היתה 23.5.
לטענת הטכנאית זה בגבול העליון המותר. והיא המליצה על מעקב.
התור שלי לרופאה הוא רק עוד חודש.
האם אני צריכה תור דחוף יותר?
מה זה אומר בעצם?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות רבה של מי שפיר - תגובה
כן, כדאי אולי להקדים התור להתיעץ ולברר באם יש צורך בבדיקות נוספות ,כגון העמסת סוכר של 100 גר וכו.פשוט כדי שניהיה יותר רגועים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא113/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להרות ובדיקת סיטילולי11/01/2016
שלום יש לי שאלה חשובה ודחופה. אנחנו מנסים להרות ובדיקת ביוץ הראתה שהיום זה היום. אבל בעלי עשה היום סיטי בלי חומר ניגודי. האם יש חשש אם ננסה ואכן אקלט שיהיה הריון פגום בגלל הקרינה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להרות ובדיקת סיטי - תגובה
בענין כזה כדאי להתיעץ עם המחלקה המיוחדת במשרד הבריאות בירושלים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות כהות בהירות כבר שבועייםvika11/01/2016
שלום
אני בהריון שבוע 7 פלוס 4 ימים אחרי טיפולי IVF
מזה כמעט שבועיים יש לי הפרשות שהתחילו כהפרשות ורודות וחומות. אחר כך פעמיים גם היה דימום לא חזק של דם טרי.
ואז המשיך שוב כהפרשות חומות לפעמים בהירות ולפעמים כהות.
עשיתי אולטרסאונד כבר 3 פעמים. ראו דופק כבר לפני שבוע 6 תודה לאל.
אתמול גם עשינו אולטרסאונד שמתאים לשבוע בו אנו נמצאת.
עשיתי 2 זריקות פרוגסטרון כתמיכה ואני גם שמה 3 פעמים ביום אנדומיטרין.
אבל הפרשות לא נעלמות. חוץ מהפסקה של כיומיים מהם.
ממה ההפרשה יכוןה לנבוע? אני מאוד חוששת להריון בגלל זה. לא מצליחה לשמוח ורק בחששות כל הזמן.
רוב הפעמים ההפרשה הרצינית מתחילה בלילה דווקא שאני שוכבת וישנה ואז נמשך במהלך רוב היום בניגוב.
אובדת עצות ממה זה יכול לנבוע... וכמה סה מסכן את תקינות ההריון ובכלל איך אני אמורה לנהוג במהלך היום... יש לי גם עבודה וגם ילד בן 4 לטפל בו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב האם ההפרשות החומות יכולות להגרם
vika11/01/2016מלדקת בדרכי השתן?
עדיין לא עשיתי תרבית, אבל אני מתכוונת לעשות כדי לסגור את הפינה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות חומות כהות בהירות כבר שבועיים - תגובה
המלצתי שתגשי לרופאך להיבדק ולקבל הדרכה להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7 פלוס 3 ימים נחשב לשבוע 8?vika10/01/2016
או עדיין לשבוע 7?
יש באתר התפתחות התינוק לפי שבועות ואני לא יודעת על איזה שבוע להסתכל
גם ששואלים לא יודעת להגיד איזה שבוע אני 7 או 8 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7 פלוס 3 ימים נחשב לשבוע 8? - תגובה
ד``ר אריה לידור10/01/2016שלוםלך
שבוע 8 ייחשב רק כשמלאו 8 שבועות
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןקרן10/01/2016
שלום, אני בת 40 והתחתנתי בגיל זה. השאלה היא: כמה חודשים צריך לנסות להיכנס להיריון לפני התערבות של טיפולים למיניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור10/01/2016שלום לך
3 חודשים
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי קיסרילירון09/01/2016
שלום,
נכנסתי להריון 10 חודשים אחרי ניתוח קיסרי קודם (עברתי בעבר 2 ניתוחים קיסריים בהפרש של 4 שנים). לעתים כשאני נוגעת בבטן יש לי קצת כאב פנימי באזור של הניתוח. האם ישנה סכנה חלילה של קרע פנימי או חיצוני בזמן הריון הנוכחי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי קיסרי - תגובה
הסכון קטן . רצוי לבדוק בעל קול את עובי הצלקת הניתוחית
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון פג תוקףמיכל09/01/2016
שלום
אני בשבוע 23.
היום אכלתי בצהריים רוטב צ'ילי מתוק מבקבוק (מתועש), בערך כף.
לדאבוני לאחר סיום הארוחה שמתי לב שהרוטב פג תוקפו בדצמבר 2014, כלומר לפני שנה.
עד הפתיחה הרוטב היה מוחזק בארון ולאחר הפתיחה במקרר.
אני די מודאגת. האם יכול לגרום לנזק לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון פג תוקף - תגובה
אם לא השפיע עלייך גם לא ישפיע על העובר
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקהאור08/01/2016
שלום
האם ניתן להיכנס להיריון ע,י הזרקה של זרע באמצעות מזרק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה - תגובה
כן
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אור11/01/2016האם צריך כמות מסויימת של זרע בשביל שזה יקרה?
האם יש תנוחה מסויימת שצריך להכניס את המזרק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןדידי08/01/2016
שלום רב. אני בשבוע 12+3 להריוני (הריון שהושג בקושי רב, עם תרומת ביצית). כבר בתרבית השתן הראשונה בהריון (בשבוע 9 בערך) התגלתה נוכחות של חיידק סטרפטוקוקוס b בשתן. כך גם בבדיקה חוזרת לאחר 3 ימים. אז קיבלתי מהרופא המטפל אנטיביוטיקה בכדורים למשך 5 ימים. אולם היום, בתרבית חוזרת שנעשתה 8 ימים לאחר סיום הטיפול, יצא שהחיידק לא עבר ועדיין קיים!! הדבר מדאיג אותי ביותר. האם זה עלול להזיק לעובר? האם יש טיפול אפשרי אחר? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - תגובה
יש להמשיך בטיפול אנטיביוטי אך מסוג שונה בהתאם לרגישות החיידק עד להעלמות זהום זה
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתמיכל07/01/2016
שלום.
בסקירת מערכות מאוחרת שנעשתה לי, (תקינה לחלוטין), הרופא אמר שהידיים נמצאות בין הרגליים. הוא ניסה להעיר את העובר כמה פעמים אבל הידיים נשארו שם וזזו רק מעט. הוא אמר שבדק ושהכל תקין. שרצה שהידיים יצאו כי יותר טוב לראות על רקע המים אבל שראה גם ככה.
האם מבחינה טכנית אם הידיים מכונסות שתיהן בין הרגליים ניתן עדיין לראות את העצמות של הזרועות והאמות ואת כפות הידיים והאצבעות?
קצת מודאגת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת - תגובה
לא נראה לי שמנח זה של הידיים אמור להגביל את תקינות הבדיקה. במקרה ספק חזרי על הבדיקה בעוד מספר ימים
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקבוע תור לרופא נשים רגיל או להריון בסיכוןגליה07/01/2016
שלום .
יש לי ארבעה ילדים ואני כעת בהריון (בת 38.5)
בהריון שהיה לפני הילד האחרון העובר לא התפתח ואחרי התייעצויות רבות עם אנשי מקצוע החלטנו על הפסקת הריון. בניתוח שלאחר המוות לתינוק הכל היה תקין חוץ מחבל הטבור שהיה מסובב סביב עצמו 36 פעמים באולטרסאונד לעומת זאת ראו גם חסימה במעי, רגליים קצרות וכו'
לאחר החוויה המזעזעת שעברתי נכנסתי להריון 4 חודשים לאחר מכן. בגלל ההיסטוריה הייתי במעכב אצל רופא להריון בסיכון גבוה והכל היה תקין לגמרי. הילד שלי היום בן שנתיים. ילד חכם שמתפתח יפה.
כעת, אני רוצה לדעת האם עליי לעשות מעקב רגיל אצל רופא מן השורה שהרי ההריון האחרון היה תקין או שאני צריכה ללכת לרופא להריון בסיכון?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקבוע תור לרופא נשים רגיל או להריון בסיכון - תגובה
כדאי שתפני ליועץ גנטי וכמו כן להתחיל מעקב הריון רגיל שיכלול דיקור מי השפיר מפאת גילך ונטילת אספירין שבשגרה .
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)