מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיר והמטומהשלי16/12/2015
שלום רב,
אני בת 38 בשבוע ה 15. אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר בעוד שבועיים. השבוע לאחר דימומים שהיו לי נתגלתה המטומה. האם ישנו סיכון גדול יותר בבדיקת מי שפיר עם המטומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר והמטומה - תגובה
ד``ר אריה לידור17/12/2015שלום לך
לא . רצוי לבצע אדיקת דיקור מי השפיר כמתוכנן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןנועה15/12/2015
יש לי כמה שאלות שאני מחפשת עליהן הבהרה ואשמח לתשובות... האם שעושים אולטרסאונד בתחילת הריון למשל בשבוע 7 במהלכו, ומודדים את העובר וקובעים שזהו אכן גיל ההריון 7 שבועות זה אומר שאני בהריון 7 שבועות? ולא יותר? אם מגיעה מישהי בשבוע 7 אין מצב שיפספס הרופא במידה והיא בכלל בחודש חמישי לדוגמא נכון? הוא ידע לוודאי שהיא בתחילת הריון? ובשקיפות עורפית, מדידת ההריון וקביעת גיל ההריון הוא מדוייק? אני פשוט בשבוע 13+5 וכל הזמן חוששת שזהו לא הריון ותיק מחודש ינואר האחרון למרות שכבר מדדו את העובר בכמה וכמה אולטרסאונדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
מדידות האולטרהסאונד ובמיוחד בשליש הראשון הן אמינות ובהחלט משקפות את גיל ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייהיי15/12/2015
שלום..
ברוני לשאול שאלה כזאת..
האם תינוק שנולד אפשר להבחין מלכתחילה לא עלינו ה' ישמור על זה שבמידה ויש לו בעיה כמו ראייה?או בעיה סיכלית או אוטיסטיות וכו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
בטיפת החלב יסבירו אם התפתחות התינוק תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת דוסטינקס מיד לאחר לידהעדי15/12/2015
שלום,
ילדתי לפני 3 וחצי שבועות. נטלתי 7 שעות בערך אחרי הלידה 2 כדורי דוסטינקס. נכון להיום, עדיין מטפטפות ממני טיפות חלב.
איך זה ייתכן? ומתי זה אמור להיפסק?
לא מדובר על נזילה ממש אלא על מס' טיפות מכל שד כמה פעמים ביום, אך ברמה המצריכה רפידה בתוך החזיה .
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת דוסטינקס מיד לאחר לידה - תגובה
השתמשי בחזיה הדוקה על מנת להצמיד כמה שניתן את השד לבית החזה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות? הריון?יערה14/12/2015
שלום
עברתי הזרעה לפני 12 יום (יום 14), הטיפול בהזרעה בגלל חסימה חלקית בחצוצרות.
החודש הטיפול הניב 3 זקיקים.
ההזרעה הייתה לפני 12 יום, מאז ההזרעה אני לוקחת דופסטון.
מהבוקר כבר כמה שעות שמופיעה לי הפרשה דמית,
האם יתכן שזה השתרשות?
או אלי הקדמה למחזור (אני רק ביום 26)? האם מחזור אפשרי בכלל כל עוד אני עם דופסטון?
אציין שהמחזור וביוץ מאד עקביים אצלי ואנחנו במעקב כבר הרבה זמן (עוד לפני הטיפולים), המחזור שלי תמיד מגיע 14-16 ימים מהביוץ ותמיד בימים 29-31.
אשמח מאד להתייחסותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות? הריון? - תגובה
בצע י בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידהshira14/12/2015
היי,
אני בהריון ראשון-שבוע 39 פלוס יום.
הלידה לא נראת באופק...יש לי ממש מידי פעם צירונים לא סדירים שפשוט נעלמים כלא היו אחרי מקסימום חצי שעה,לחצים למטה וכאבים מהאגן ומטה שמזכירים מאוד כאבי מחזור.
נורא קשה לי כבר ואני בקושי ישנה בלילות.
האם יש דרך טבעית לזרז את הלידה? והאם בשבוע כזה יש מקום לזירוז לא טבעי במידה וכבר ממש קשה לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז לידה - תגובה
פני לתחלית מעקב טרום לידתי ביחידת הניטור בבית החולים בו את רוצה ללדת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרוני14/12/2015
שלום. אני רוצה להיכנס להיריון אך כנראה בעלת ביוץ מוקדם. האם לפי תוצאת בדיקת הדם הבאה ניתן לדעת מתי היה הביוץ שלי? (או שהתוצאה רק מעידה שהיה ביוץ כבר). תודה.
התוצאה:
4.1 nmol/L
Progesterone* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ביו בצוע הבדיקה - הביוץ כבר התרחש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין בהריוןמיכל13/12/2015
שלום. אני בשבוע 19+, בת 42, הריון ראשון. תקין לחלוטין.
היום הרופא רשם לי מיקרופירין 75, האינדיקציה שלו היא בגלל הגיל כדי למנוע בסוף ההריון יתר לחץ דם או סתימות קטנות בשיליה.
חוץ מהגיל אין אינדיקציה נוספת למתן התרופה.
אינני אוהבת לקחת תרופות ומתלבטת מאוד.
האם כדאי לקחת או שאפשר גם בלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין בהריון - תגובה
תומך בהחלט בהמלצתו של הרופא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות שיליהאוסנת13/12/2015
רציתי לדעת אם היפרדות שליה פוגעת איכשהו בתינוק? אני שבוע 27 והיה לי היפרדות בשבוע 10 ושוב בשבוע 16. עם דימומים חזקים. הדימום פסק לגמרי בשבוע20 בערך.. התינוק מתפתח טוב מאוד וכל הבדיקות יצאו תקינות. מרגישה תנועות. יש לי פחד שיהיה נזק גופי או חלילה מוחי בגלל היפרדות שלייה. יש לציין ששקיפות עורפית וסקירה מוקדמת עשיתי לפני ההיפרדות השנייה. הסקירה המאוחרת יצאה תקינה לחלוטין. אודה לתשובתך המהירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אוסנת13/12/2015שכחתי לציין שהיה לי המטומה עד שבוע 25. בהתחלה היה גדול מאוד ועם הזמן קטן.. באולטרסאונד האחרון שעשיתי לא הראה המטומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרדות שיליה - תגובה
ד``ר אריה לידור17/12/2015שלוםלך
אם התפתחות העובר וההריון תקינים אין להפרדות שליה זו משמעות. י ש להמשיך ולעקוב גם אחרי השליה וגם אחרי פרמטרים של תקינות העובר . יש לשקול מתן מבשילי ראה עובריים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסנתאוסנת13/12/2015
שלום רב. אני שבוע 27. אני כרגע בשמירת הריון עקב היפרדות שלייה פעמיים ודימום מאסיבי משבוע 16. אני סובלת מפטריה בנרתיק כבר מתחילת ההריון. זה בא והולך.... התרופות שאני מקבלת הם הידרואגיסטן קרם וגינו פבאריל 150. זה 3 נרות ומשחה למשך שבוע פעמיים ביום. זאת כבר הפעם השלישית שאני שמה את התרופות הנל. שאלתי היא האם התרופות האילו מתאימות להריון ואינן פוגעות בתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסנת - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר משימוש בתרופות אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום צריכה עזרה בבקשהBar13/12/2015
האם נותנים או אפשר לקבל שמירת הריון בגלל סימפיזיוליזיס?!וגם רגל נפוחה ואי אפשר להשים גרביים על נעלי העבודה שהם בטיחות וזה חובה?!
עוד שאלה..איך רצוי לישון ולהתהפך במיטה בהריון ולקום מהמיטה?!אומרים שצריך ללמוד את הדרל הנכונה שחבל הטבור לא יקשר לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צריכה עזרה בבקשה - תגובה
בהחלט אפשר לקבל חופשת מחלה על תלונותייך. אין חשש מכל תנוחת שינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרירוני13/12/2015
אני אישה מבוגרת שעברה 4ניתוחיים קיסרים כשהאחרון לפני 22 שנה לאחרונה התחיל לגרד לי בקו הניתוח יותר בצד ימין אמצע זב ניראה אדום כשגם בתוך קו הניתוח גם מעליו ומתחתיו יש אדמומיות מגרדת שאלתי 1 האם ניתוח קיסרי יכול להיפתח אחרי כל כך הרבה זמן 2 לפי דעתי זאת פיטריה שפשוט אין לה עביר כי יוצרת הבטן מין בטן שמנמונת שלא נותנת לאויר להיכנס לאיורור למקום 3 אני חולת סכרת נעורים ושאלתי מה זה יכול להיות והאם אתה יכול להמליץ לי על מישחה טיבעית ללא סטראואידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי - תגובה
רצוי שתפני לבדיקתו של רופא עור . הטיפול יהיה בהתאם לאבחונו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםליאת11/12/2015
שלום
אני לאחר הריון מחוץ לרחם. בטא שלילית. לא מקבלת מחזור כבר 4 חודשים.
הייתי אצל רופא נשים שאמר שצריך להמתין.
האם לא נדרש לבצע בדיקות כלשהן?
אני מאוד מודאגת.
מתי צפוי להגיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם - תגובה
ד``ר איילון לחמן12/12/2015שלום.
אם עברו 4 חודשים מאז הטיפול בהריון החוץ רחמי אכן כדאי לבצע בדיקות הורמונליות לברור הסיבה.אולי בן השאר הריון חדש?.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תקין?אורית10/12/2015
הי
בשבוע 13 העובר 6 ס"מ האם זה תקין קראתי שצריך להיות 8
וסת אאחרונה 8.9.2015 איזה שבוע ואיזה חודש אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה תקין? - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/12/2015שלום.
את כעת בשבוע 13+4 ימים.לקראת סוף חודש שלישי.לגבי אורך העובר. מה אמר הבודק?.בהצלחה ושיהיו פחות דאגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות - האמנם רק את ההמלצותSaronM10/12/2015
לפני שבע שנים ביצענו את הבדיקות הגנטיות לפני ההריון של הילד הראשון,
לפני ארבע שנים ביצענו בדיקות גנטיות שהתווספו לפני ההריון של הילד השני,
כעת בודקים את הנושא לקראת הריון של הילד השלישי.
1. האם יש אתר מומלץ שבו מופיעות כל הבדיקות הגנטיות, כך שאפשר לדעת מה התווסף בארבע השנים האחרונות?
2. בפעמים הקודמות לא הסתפקנו רק בהמלצות של האחות בהתאם לפלט המחשב, שהתבסס על העדה של בני הזוג, מהסיבה הפשוטה:
גם אם בדיקה מסויימת לא רלווטית כביכול מכיוון שהמוצא של שנינו לא רלוונטי לבדיקה,
מי יודע בוודאות שהיא לא רלוונטית? אולי סבא רבא של סבא רבא של... וכו',
כן חי באיזור שבו הבדיקה כיום כן נחשבת רלוונטית?
כלומר, ההמלצות על בסיס העדות הם לפי סטטיסטיקה ולפי המוצא הידוע לנו,
אבל אנו לא באמת יודעים אם הולכים מספיק אחורה בדורות, לאן נגיע,
לכן בעקרון ועל בסיס הלוגיקה הזו, כדאי לבצע את כל הבדיקות.
האם יש בכל הגיון או שממש לא? (אשמח להסבר)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - האמנם רק את ההמלצות - תגובה
ד``ר איילון לחמן12/12/2015שלום.
בעקרון אין סוף לבדיקות.כדאי גם להתיעץ עם יועץ גנטי.אם תרצי ניתן גם לבצע בדיקת מי השפיר כולל הציפ הגנטי שנותן כיסוי ממש רחב לבעיות גנטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)