מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שק הריון לא עגולתמר04/12/2007
שלום
בבדיקת אולטרא סאונד עלה כי שק ההריון לא עגול (הרופא מעריך כי מדובר ב90% בשק הריון)
הביתא עומדת על 5,000, שבוע חמישי + יום להריון
מה עשויות להיות הסיבות לשק הריון לא עגול?
האם שק הריון לא עגול בתחילת הריון מעיד על הריון לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח
ד''ר בני שכטר05/12/2007יש צורך לעשות מעקב אחרי התפתחות שק ההיריון והופעת קוטב עוברי וכן מעקב אחרי רמות הורמון ההריון BHCG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקוע בהריוןשרון04/12/2007
שלום לך. אני נמצאת בשבוע ה-10 להריוני ואני רוצה ממש לעשות קעקוע בכתף במקום סטרילי. האם אני יכולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון
ד''ר בני שכטר05/12/2007אם זה במקום מוכר ששומר על סטריליות וניקיון אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4800 בHCG ללא תמונה בבדיקהאבי04/12/2007
שלום
היום בבוקר היינו אצל הגניקולוג לבדיקה לאחר שהבדיקה הביתית הצביעה על הריון
הרופא לא מצא באולטרא סאונד בחדרו עדויות לעובר - בבדיקת הדם עלה כי הHCG הינו 4,800
יש לנו בדיקת אולטרא סאונד נוספת במכון היום בערב
מה עשוי להיות ההסבר לאי מציאת העובר בבדיקה בחדרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לשלול
ד''ר בני שכטר05/12/2007היריון חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות אויומותנטע04/12/2007
אני בשבוע החמישי ואני כבר סובלת מבחילות איומות ותחושת חולשה שמלווה אותי כל היום, בלילה אני מתקשה לישון ונוטה להתעורר פעמים רבות במהלך השינה וכן להסתובב המון.
האם יש פיתרונות לבחילות?
האם יש פיתרון לקשיים בשנת לילה רציפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/12/2007החולשה והבחילות מופיעים בדרך כלל מעט מאוחר יותר בהריון.אין טיפול לחולשה פרט למנוחה ושתיה מרובה ומעקב אחרי הבדיקות השגרתיות המבוצעות בהריון.יש טיפול שעשוי לעתים לעזור לבחילות.קשיי שינה-תנסי ללכת לישון מאוחר כאשר את ממש עיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה בהריוןשרון04/12/2007
שלום,
האם דום נשימה בזמן הריון יכול לפגוע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/12/2007קרוב לוודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירסתו03/12/2007
כמה זמן צריך מנוחה מוחלטת לאחר הבדיקה, ממה יש להזהר (מהן ההמלצות?) ומהו אחוז הסיכון בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/12/2007לאחר הבדיקה מספיקה מנוחה של יום אחד.יש דף הסבר מה לעשות במידה ויש תופעות חריגות לאחר הבדיקה ואחוז הסיכון לאובדן ההריון מוערך ב 0.5% .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות לפני היריוןשי03/12/2007
ד"ר שלום
אישתי ממוצא אשכנזי ואני ממוצא פרסי ומרוקאי
אנא אומר לי בבקשה איזה בדיקות עליי לבצע ואיזה עליה לבצע.
האם שנינו חייבים לבצא בדיקות זהות או שמספיק שרק אחד יבדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/12/2007את רשימת הבדיקות ניתן למצוא בתוכנת הגנומטר בקופות החולים ומספיק שרק אחד יבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםנגה03/12/2007
שלום עשיתי בדיקת סוכה וכמה בדיקות נוספות רציתי לשאול מה אומרות התוצאות שלהם כי יש כמה שהן חורוגות מהנורמה:
GLUCOSE1HR 50G 115.00 MG/DL ( 65.00- 140.00) (.....*...)
WBC 7.50 K/UL ( 4.00- 10.00) (....*....)
NEUTROPHILS 5.10 K/UL ( 1.80- 6.60) (.....*...)
NEUTROPHILS % 68.10 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 2.00 K/UL ( 1.10- 3.50) (..*......)
LYMPHOCYTES % 26.40 % ( 15.00- 45.00) (..*......)
MONOCYTES 0.30 K/UL ( 0.08- 0.90) (.*.......)
MONOCYTES % 4.30 % ( 2.00- 9.00) (..*......)
EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)
EOSINOPHILS % 0.70 % ( 0.00- 6.00) (*........)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
RBC 3.73 M/UL ( 3.90- 5.40)*(.........)
HEMOGLOBIN 11.40 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)
HEMATOCRIT 33.30 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
MCV 89.30 FL ( 80.00- 98.00) (....*....)
MCH 30.70 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...)
MCHC 34.40 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
PLATELETS 315.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.....*...)
MPV 7.60 FL ( 6.50- 11.50) (.*.......)
RDW 13.10 % ( 11.00- 16.00) (...*.....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/12/2007התוצאה החורגת המשמעותית היחידה היא המוגלובין מעט נמוך מן הנורמה.הטיפול בתכשירי ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשילה03/12/2007
אני בשבוע 14 ואני כבר כמה לילות ישנה עם סדין חשמלי. אני מחממת על דרגה גבוהה וכשאני נכנסת למיטה אני מנמיכה לחום נמוך וכך משאירה כמעט כל הלילה.
היום שמעתי שאסור לנשים הרות לישון עם סדין חשמלי? השאלה מאיזה שבוע כן מותר? או שאסור בכלל? בבקשה תענו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007אין איסור כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןסיוון03/12/2007
מה הסיכוי להכנס להריון לאחר לקיחת איקאלומין וקיום יחסים יום כן יום לא?
ד''ר רמי אבירם03/12/2007כ 25% אם אין בעיות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
סיוון03/12/2007לקחתי איקאקלומין כוון שהביוץ אצלי הוא ביום ה 11 ואני שומרת נידה לכן רצינו לאחר את הביוץ. בנוסף אני ובעלי עברנו בדיקות הכל בסדר ברוך ה'. איזה עוד בעיות יכולות להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמת גדרשני03/12/2007
שלום,
אני מנסה להרות ורק בעוד כשבוע אדע האם נקלטתי או לא.
האם זה יכול להזיק להכנס למים החמים של חמת גדר בימים האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתחילת הריוןמרים02/12/2007
שלום ,
אני בהריון לאחר ivf שבוע 5+5 . לפני יומיים היה לי דימום בצבע אדום בהיר ולא חום. עשיתי בידקת אולטרא סאנד , נצפה שק הריון תקין ועל פי גילו . אך היה חשש לגירוי יתר בשחלות כך שנצפו כמה זקיקים , שחלות נפוחות אך עדיין במצב נורמלי .
האם האם מצביע על בעיה כלשהי בתקינות ההריון .
האם יש השפעה רעה לגירוי על ההריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007זה לא מצביע על בעיה בתקינות ההריון ואין לז בדרך כלל השפעה על המשך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון התחלתי ואדמתשרון02/12/2007
שלום,
ברצוני לשאול מס' שאלות לגבי אדמת?
1. ביתי בת שנתיים וחודשיים, בגיל שנה חוסנה לאדמת שאלתי האם עדיין יש סיכוי שהיא תחלה באדמת?
2. אני בהריון שבוע 8 + 3 ולאחר בדיקת דם התברר שאני לא מחוסנת לאדמת הנוגדנים שלי הם 16 וזה אומר שאני עם רמת נוגדנים נמוכה מאוד.
שאלתי ביתי היום בבית היא חולה עם חום גבוה של 39 מעולת והיא משתעלת האם ישנה אפשרות שזו תחילתה של מחלת האדמת?
אודה לתשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007רוב הסיכויים שבתך אינה חולה באדמת ורוב הסיכויים שלא תחלה כי אין מי שידביק אותה.
רמת הנוגדנים אצלך נמוכה ולכן כדאי לקבל זריקה אחרי הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהגלית02/12/2007
שלום,
אני בשבוע 5 +3 וזה הריון ראשון שלי.
גיליתי את ההריון ב 25.11 בשבוע 4+ 3 והבטא שלי הייתה 55
ב28.11 הבטא עלתה ל155
היום בדקתי שוב כעבור 4 ימים והיא עלתה רק ל350 .
לפי החישוב שעשיתי זו בדיוק עלייה של 1.5 ליומיים שלפי מה שאני יודעת זה תקין, אך בקופת חולים אמרו לי שזו עלייה קטנה מדי וכנראה שההריון לא תקין. אמרו לי שכנראה הוא ייספג בגוף או אולי הוא אפילו מחוץ לרחם.
שלא היו לי דימומים בכלל אבל עד אתמול היו לי כאבים ברחם כמו במחזור.
אני אמורה לחכות עכשיו יומיים ולעשות שוב בדיקת דם ואני מאד לחוצה.
האם יכול להיות שההריון בכל זאת יהיה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007יש סיכוי אבל לא ניתן לדעת כמה
צריך להמשיך ולעקוב על ידי מעקב בטא ואולטראסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחות עור בהריון, אודה לעזרתכם,סיגל02/12/2007
שלום, אני בהריון בשבוע ה-6 , אני משתמשת כבר הרבה זמן במשחת עור שנקראת "אלוקום" לסבוריאה דרמטיטיס כמו כן במשחה נוספת שנקראת "תריאולון".
האם מותר לי להשתמש בהן בהריון? אני ממש סובלת מגירודים.
אשמח לתשובתכם,
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007תנסי לקבל פרטים במרכזים ליעוץ טרטולוגי בירושלים,אסף הרופא או שניידר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)