מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר דיקורמיטל22/11/2007
שלום רב,
אז ככה, לפני כחודש פניתי אליכם ושיתפתי אתכם שאני בת 31 , כרגע בשבוע 18+ 5 ימים, הריון שני. (הריון ראשון תקין לחלוטין) בשקיפות עורפית יצא הנוזל 3 מ"מ ויצא 1:24 לתסמונת דאון.
בסקירה המוקדמת שעשיתי נצפה מעי אקוגני וקפל עור בעורף 3.2 מ"מ.
עשיתי חלבון עוברי בשבוע 17 אך עדיין לא הגיעו התוצאות.
אתמול עשיתי מי שפיר + פיש. התקשרו היום מהמעבדה שיצא תקין (בדקו חמישה גלאים) ואין תסמונת דאון אך צריך בכל מקרה להמתין לתשובה של המי שפיר. 1) ממה עוד עליי לחשוש? הרי כל התוצאות (שקיפות+סקירה) הראו חשש לתסמונת דאון ועכשיו אחרי ששללו , מה עוד יכול להיות?
2) זמן ההמתנה לתוצאות הוא כארבעה שבועות , קבעתי לסקירה מורחבת ולאקו לב, מה עוד לעשות?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר23/11/2007שלום מיטל
אני מאד שמח שהפיש תקין, כי זה שולל את הבעיות הכרומוזומליות השכיחות והעיקריות.
עדיין יש צורך בתשובה הסופית שהיא חשובה לא פחות.
את אמורה להמשיך את הבירור ובתומו מן הסתם לחזור ליעוץ הגנטי ולראות מה דעתם בנוגע להמשך.
אני מקווה שהכל יהיה תקין ושהכל יגמור בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזרעינב22/11/2007
שלום,
בחודש האחרון הפסקתי לקחת גלולות [אחרי שימוש של 7 שנים], קיבלתי מחזור לפני יומיים והוא מאוד מוזר - יש יותר גושים אדומים קטנים מדם. האם זה צריך להדאיג מסיבה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/11/2007לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקועאלמונית22/11/2007
רציתי לדעת אם יש סיכון כל שהוא לגבי קעקוע. אני אחרי גרידה בשבוע 16 לאחר שהעובר היה ללא דופק ועכשיו שבוע וחצי עשיתי קעקוע השאלה היא אם זה יכול חס וחלילה לשבש בדיקות שאני צריכה לעשות בעוד חודש ואם זה יכול להזיק להיריון הבא??אני בדקתי המקום נקי וסטרילי ומחטוט חדשות ויש אישור של משרד הבריאות .תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/11/2007זה לא יזיק להריון הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורדניאלה21/11/2007
המחזור האחרון שלי 22.10 לפי בדיקת הביוץ שערכתי הביוץ היה3.11 הייתי אמורה לקבל ב- 17.11 יום למחרת עשיתי בדיקת דם התוצאה הייתה שלילית מתי אוכל לעשות שוב בדיקות המחזור שלי סדיר והאם זה חד משמעי שהתשובה שלילית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/11/2007במידה ולא תקבלי תבדקי הריון בעוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות הללו יכולות להעידלילי21/11/2007
על ביוץ?
E2=1196
PROGESTERONE=2.3
ביוץ? קרוב לביוץ? משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/11/2007לא יותר מאשר קרוב לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התוכל לעזור לי לפרש תוצאותלילי21/11/2007
מעקב זקיקים שבוצע היום:
רירית הרחם: 8.5 מ"מ
שחלה ימנית - נצפו זקיקים 21 ומס' זקיקים קטנים.
שחלה שמאלית: ציסטה במרקם סמיך בגודל 16*26 מ"מ. נצפו זקיקים קטנים.
לא נצפה נוזל בדוגלאס.
מה התוצאות אומרות לגבי ביוץ? בעלי יגיע מחו"ל רק בעוד יומיים...
מה זה ציסטה?
תודה רבה. אני מאוד לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/11/2007לא ניתן על פי הנתונים בשאלה לדעת את מועד הביוץ
הציסטה היא קטנה ולעתים קרובות חולפת לאחר המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופניליה21/11/2007
היי ,אני בחודש 5 להריון והתחלתי להתאמן על אופניים נייחות .
לאחר מחקרים שקראתי על פעילות גופנית הדבר מומלץ וכל עוד ההריון תקין לא אמורה להיות בעיה .
אני מתאמנת כל יום 35 דק ומשתדלת לא להתאמץ יותר מידי .
האם זה תקין ? יש משהו שאני צריכה לשים לב אליו במהלך האימון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/11/2007אין בעיה להמשיך להתאמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהרוני20/11/2007
שלום,
אני בת 27.5 יש לי כבר כמה ימים כאבים מציקים בטן התחתונה ובחילות בערב, עשיתי היום בדיקת דם- היריון התוצאה BETA-HCG <7 . מאחר לי המחזור בערך שבוע ובדרך כלל הוא מדוייק
( מחזור אחרון- 15/10) כל 30 יום
האם אני בהירון?
ד''ר רמי אבירם21/11/2007התשובה היא שלילית אבל חיזרי על הבדיקה עוד שבוע במידה והאיחור ממשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה הריון?דחוףשואלת20/11/2007
שלום אני לא כ"כ יודעת אם פניתי למקום הנכון אבל...המחזור שלי מאחר,לא יותר מדי כמה ימים אבל בד"כ הוא מגיע בזמן,אני לא נשואה ואני וחבר שלי מקיימים יחסים ללא חדירה האם יתכן איכשהו שאני בהריון?
אני סובלת מחוסר ברזל די רציני שהתחלתי לטפל בו רק עכשיו,יתכן שהגוף עצר את המחזור בגלל מחסור בדם?
בבקשה תענו לי בהקדם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/11/2007נא לבצע תבחין הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימידנה20/11/2007
ערב טוב ,
אני ובעלי מנסים להכנס להריון 5 חודשים, בחודש האחרון עשיתי בדיקת ביוץ ביתית והביוץ היה בשישי שבת האחרונים, מאתמול יום שני אני עם חום וכאבים בגוף שזה נראה כמו שפעת אבל יכול להיות שעברתי הריון כימי?האם אלו סימפומים שאולי שמעידים על כך?
ד''ר רמי אבירם21/11/2007אלה לא סימפטומים שמעידים על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעירדני20/11/2007
יש לי שאלה בבקשה, חזרתי מאולטראסנוד ששם נצפה שק הריון בגודל של 11 מ"מ ושק חלמון בגודל של 3 מ"מ. לא נצפה עובר.
ההריון תואם שבוע 5 - כך כתוב.
רציתי לדעת בבקשה האם בגודל שק כזה כבר היה צריך להימצא עובר?
או האם זה תקין לשלב בו אני נמצאת.
אני יודעת שאני צריכה לחזור על אולטראסנוד בעוד כשבועיים אבל רציתי לדעת מה אתם חושבים על גודל השק.....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוב הסיכויים
ד''ר בני שכטר20/11/2007שזה הקטן גדול יהיה.
זה עדיין קטן ומוקדם מידי בשביל לחוות דיעה.
למרות המתח והלחץ שאת נמצאת בו, יש להמתין בסבלנות ולחזור עוד שבועיים על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלליהי20/11/2007
שלום.
אני בשבוע 34+6 ואף אחד מן המדדים לא מתאים לשבוע שאני נמצאת:
(-6 יום) מתאים לשבוע BPD = 34
(+7 יום) מתאים לשבוע HEAD CIR = 35.6
(-2 יום) מתאים לשבוע AB CIR = 34.4
(+16 יום) מתאים לשבוע FEMUR= 37.1
המשקל עפ"י 2 מדדים שונים נע בין 2400-2600 גרם.
מה שהכי מטריד אותי זה ה-FEMUR (שגדול ב-16 יום) והמשקל שגדול יחסית לשבוע שלי.
השאלות שלי :
האם הפמור הגדול בשבועיים + מעיד על אדם גבוה בעתיד ?
מה אחוזון המשקל, וכמה יכול להיות בלידה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/11/2007הערכת משקל יכולה לטעות עד 20% בשבוע שבו את נמצאת.בודקים שונים עם מכשירים שונים יכולים לקבל תוצאות שונות.אין צורך להתרגש מההבדלים בין המדדים השונים כל עוד כולם בתחום הנורמה כמו אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחוזרת שנית
ליהי21/11/2007
אני לא העלתי בשאלה שלי את אפשרות סטיית המדדים בין בודק לבודק.
ציינתי נתוני בדיקה מסויימת, בה הטריד אותי אורך הפמור שגדול כאמור ב-16 יום משבוע ההריון בפועל.
שאלתי - האם הסטייה הזאת היא בטווח הנורמה והאם היא מעידה בהכרח על אדם גבוה במיוחד בעתיד ?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם21/11/2007הסטיה בתחום הנורמה ואינה מעידה על אדם גבוה במיוחד בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטליאת20/11/2007
בוקר טוב
אני בשבוע 27.לפני כשבוע איבחנה רופאת המשפחה שיש לי ברונכיט, ונתנה לי אנלציות לטיפול. אני מאוד חוששת מתרופות בהריון ולכן החלטתי לא לקחת אנלציות ,אלא "תרופות סבתא",ואכן חל שיפר ניכר בשיעול. יחד עם זאת מאתמול יש לי כאבים בצלעות בצד שמאל. בעבר (לפני ההריון), הייתי חולה,השתעלתי המון והסתבר שנהייה לי סדק בצלעות כתוצאה מהשיעול והיו לי כאבים דומים למה שיש לי עכשיו, רק יותא כואבים בהרבה.
רציתי לשאול האם :א. ברונכיט יכולה להזיק לעובר?
ב. במקרה ששוב יש לי סדק בצלעות כתוצאה מהשיעול, האם זה יכול לפגוע בעובר או בהריון באיזשהי צורה?
ג. האם יש לברונכיט קשר ל cmv?
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר20/11/2007שלום לך!
1. ברונכיטיס לכשלעצמה אינה מזיקה לעובר, אבל אם לא תטופלי כראוי את יכולה להסתבך עם דלקת ריאות ולזה כן עשויה להיות השלכה על ההריון.
2. גם לשבר בצלעות אין קשר להיריון
3. במקרים מסויימים של CMV ישנה מעורבות ריאתית שבחלקה יכולה לבוא לידי ביטוי כברונכיטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשלי20/11/2007
הריון צעיר (כנראה) (שבוע 5-6) מקבלת אוטרוגסטן, מחזור אחרון ב-23/10
ביטא: 14/11 26 (4 ימים לאחר האיחור)
ביטא: 16/11 49
ביטא: 18/11 94
בנוסף (18/11):
אסטרודיאל: 346.8 pg/ml
פרוגסטרון: 15.8 ng/mL
ביטא: 20/11 188
אסטרודיאל: 257 pg/ml
פרוגסטרון: 15.2 ng/mL
האם תקין? אם הביטא מכפילה את עצמה, מה החשיבות של שאר הערכים?
מה הם ערכים תקינים?
האם תקין?
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם20/11/2007הבטא מכפיל את עצמו וגם הפרוגסטרון בסדר אבל מדוע לעשות בטא כל כך הרבה פעמים ובתדירות כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו..
שלי20/11/2007בגלל שהערכים היו נמוכים הייתי צריכה לוודא עליה בערכים (ע"י הרופא)
הערכים לא אמורים לעלות (E2 ופרוגסטרון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אבירם21/11/2007האסטרוגן והפרוגסטרון עולים בתחילת הריון.זה שלא ראית עליה בערכים שלהם עדיין לא אומר שמשהו לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהמירי20/11/2007
אני בשבוע 29+6 ימים, בזמו האחרון אני מרגישה לםעמים לחץ חזק מאוד בבטן התחתונה או כאבי בטן ולפעמים כאב באזור שלפוחית השתן, התנועות הן בסדר בד"כ וכל שאר הבדיקות הן עד כמה שידוע לי תקינות.
האם אני צריכה להילחץ? האם ללכת להבדק אצל רופא?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם20/11/2007לא צריך להלחץ אבל רצוי להבדק כדי לשלול שקיימת פעילות רחם ו\או קיצור של צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)