מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי כניסה להריון ע"פ הפרשותמיכל02/12/2007
שלום רב,
האם ניתן לדעת שאין הריון ע"פ ההפרשות המוכרות לאחר הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007לא אי אפשר לדעת שאין הריון לפי ההפרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטמלי02/12/2007
ילדתי לפני חודש וחצי ואני מניקה, בהתאם, הרופא נתן לי מרשם לסרזט. בעלי ואני טרם קיימנו יחסים, האם ביום הראשון לנטילת הגלולה היא משפיעה או שכדאי לחכות כמה ימים לאחר נטילתה כדי למנוע הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם02/12/2007כדאי לחכות 7-10 ימים ליתר בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס וגינלישיר02/12/2007
שלום רב,
אני בשבוע 31 ובחודש האחרון התפרץ אצלי הרפס פעמיים!!
יש לציין שלפני ההריון הייתה לי התפרצות פעם אחת.
א.האם התפרצות ההרפס יכולה לפגוע בעובר עוד לפנ הלידה?
ב. הבנתי שיש טיפול מונע שניתן בחודש תשיעי. האםניתן לקבלו כרב בחודש שמיני להריון?
ג. כמה זמן מרגע העילמות ההרפס ניתן ללדת בלידה רגילה והאם הצוות הרפואי בודק אם יש נגעים בהגיעי לחדר לידה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם02/12/2007א.יכולה להיות הדבקה לעובר גם לפני הלידה.
ב.ניתן לקבל טיפול מונע
ג.הצוות אמור לבדוק לפני הלידה אם יש נגעים ולשנות את צורת הלידה במידה ויש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שיר02/12/2007ד"ר אבירם ,
תודה על תשובתך המהירה.
אילו בדיקות עלי לבצע בכדי לוודא שהעובר לא נדבק כבר עכשיו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם03/12/2007בדיקות אולטראסאונד.
מומלץ להתייעץ עם מומחים להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תקין?טלי02/12/2007
שלום לרופאים!
התור לרופא שלי רק בעוד כמה ימים ועד אז אין לי עם מי להתיעעץ. אנא, עזרו לי.
תחילת וסת - 4.11.2007
לקראת בדיקות עקב בעיות אורטופדיות ב עשיתי28.11בדיקת ביטא (ליתר ביטחון). התוצאה - 17
ב 30.11.2007
פרוגסטרון 110.50
אסטראדיאול 814
ביטא 61
יש לי שתי שאלות - ביטא עלתה לא פי שניים, אלא כמעט פי 3. האם זה בסדר?
שאר ההורמונים - האם זה תקין?
אני מאוד נפחדת מהריון אקטופי....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם02/12/2007כל ההורמונים בסדר אבל עדיין מוקדם לאשר הריון תוך רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?אפרת02/12/2007
קיבלתי מחזור אחרון ב- 4/11 והפסקתי לקחת גלולות אחרי 6 שנים- במהלך בחודש קיימתי יחסי מין ללא כל אמצעי הגנה. מתי אוכל לדעת האם אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם02/12/2007המתיני לאיחור במחזור ואז תבצעי תבחין הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןניר01/12/2007
שלום:
אני בשבוע 11 ויש לי כאבים בבטן +ירידה בתאבון האים לפנות לבדיקה או שזה תופעות הריון.
אגב זה הריון ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר01/12/2007שלום לך!
יכול להיות תופעות רגילות, אבל אם זה נראה לך מוגזם גשי להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותראורי01/12/2007
שבוע טוב...
אני נמצאת בשבוע ה-7 להריון ועובדת בגן ילדים. נודע לי עתה שאחד הילדים חולה במחלת הנשיקה. למותר לציין שאני חליתי במחלה זו לפני 15 שנה. שאלתי היא, מה הסיכויים שאדבק מאותו הילד, וכיצד מחלה זו תגרום נזק לעובר?????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מחלת הנשיקה לא אמורה לגרום לבעיה במיוחד אם היה לך אותה בעבר.
מחלות אחרות חשובות יותר כגון CMV ולכן יש לבדוק את הסטטוס שלך ולראות האם הוא משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןיעל01/12/2007
שלום רב,
אני עומדת מחר לעשות בדיקת דם לאימות כניסתי להריון- 2 בדיקות ביתיות- חיוביות.
הריתי לאחר טיפול בגונל + הזרעה. הריון ראשון- לפני 5 שנים- טבעי.
אני קצת מודאגת משום שצילום רחם שנעשה נמצא תקין, אך במסגרת בירורי הסיבות לאי פוריות, ציינו בפניי כי יש חשש לחצוצרות מוריבות ושהן עלולות לגרום להריון חוץ רחמי בחלק מן המקרים.
כיצד ניתן לדעת הכי מוקדם שניתן שלא בכך דברים אמורים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לבדוק זאת
ד''ר בני שכטר01/12/2007רק כאשר רמת הורמון ההריון תהיה מעל 1500 ניתן יהיה לראות שק היריון, שבשאיפה יהיה בתוך הרחם. עד אז אם חלילה יש כאבים חזקים יש ללכת ולהבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורגון בהריוןחדווה01/12/2007
שלום לכם,
אפתח בזה שאני שמחה שעברתי מפורום פוריות לפורום הריון ולידה... (-:
בשל בטא גבולית (4.7) הרופא סבר שאיני בהריון והמשיך לטיפול שלישי בפיורגון (הזרעה) הוא טעה ואני בהריון. גיליתי זאת במעקב הזקיקים.
1. האם הטיפול בפיורגון 100 יחידות ב- 5 ימים עלול להיות מסוכן? לפגוע בעובר? בהריון?
2. אני סובלת מכאבי בטן תחתונה קבועי כבר שבועיים. האם זה קשור להריון או לטיפול המיותר שעברתי? (אין לי דימומים)
3. להלן הבדיקות שלי מלפני ההריון. רציתי לדעת לגבי מס' תוצאות:
במהאני מחוסנת ובמה לא.. (אגב, יש לי חתולה בבית)
CMV-IGG POSITIVE
CMV-IGM Negative INDEX
HBS ANTIGEN NEGATIVE
HCV ABS NEGATIVE
RUBELLA -IGG 73.00 IU/ML
.15 : לא מחוסנת IU -קטן מ
(30 : מחוסנת (כייל נוגדנים חיובי נמוך IU 15 עד IU
.30 : מחוסנת IU -גדול מ
TOXOPLASMA-IGG <3 IU/ML
POSITIVE = / > 8.0 IU/ML
EQUVOCAL 6 - 8.0 IU/ML
NEGATIVE < 6.0 IU/ML
TPHA NEGATIVE
BL.GR.-RH AB RH POSITIVE
תודה רבה, וסליחה על המכתב הארוך...
חדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ד''ר בני שכטר01/12/2007בנוגע לפיורגון ככל שידוע לי לא אמור להוות בעיה, אבל הכתובת לשאול היא במרפאה שבה טופלת שמבינה בכך יותר טוב.
הכאבים יכולים לנבוע מהרבה סיבות. אם הם משמעוציים גשי להבדק.
בנוגע לבדיקות - את מחוסת כנגד אדמת, היה לך בעבר CMV, אין לך צהבת מסוג B ו-C
ולמרות שיש לך חתולים לא נחשפת בעבר לטוקסופלזמה.
ויש לך סוג דם AB+.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי לידהמישהי30/11/2007
אני בשבוע 39. שני הריונות קודמים, לידה טבעית בשבועות מאוחרים (41.5). כיום מתגוררת במרחק רב מבית חולים (כשעה נסיעה). מתי עלי לצאת לבית החולים? לידות קודמות התרחשו יחסית במהירות - כשלוש שעות מתחילת תחושת הצירים ועד ללידה עצמה.
האם יש אפשרות לזיהוי מתי אכן מתרחשת לידה? ומתי מדובר בסתם צירונים?
וזאת ללא בדיקה של מוניטור , או פתיחה ומחיקה ע"י רופא? האם יש שינוי משמעותי בדופק היולדת? האם יש בדיקה שאני יכולה לבצע בעצמי בבית?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לפנות לבית החולים
אין דרך ברורה בשבילך לדעת מתי להגיע לבית החולים.
אבל ההנחיה היא :
1. בירידת מים
2. במקרה של דימום
3. הפחתה בתנועות עובר
4. כאשר ישנם צירים משמעותיים מבחינת העוצה ו/או תדירות של כל 5 דק' באופן סדיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוןפהסמדר30/11/2007
האם יתכן שאישה תקלט הריון עוד לפני תקופת הביוץ ?
לדוגמא, סיימתי את המחזור שלי ביון ראשון האחרון, וקיימתי יחסים אתמול יום חמישי, הביוץ אמור להתחיל רק ביום שני הקרוב...כשהימים החזקים הם ברביעי וחמישי, האם יש מצב שאקלט אם שכבתי אתמול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/11/2007רוב הסיכויים שלא נקלטת אבל מועד ביוץ יכול לפעמים להשתנות ולהקדים מהמועד שאת רגילה ואז יכול להיות הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה הגיוני אם בדיוק לפני שבוע
סמדר30/11/2007המחזור וסיימתי אותו ביום ראשון בתחילת השבוע הנוכחי ? לא אמור להתחיל תהליך של ביוץ רק אחרי 9 - 10 ימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם02/12/2007ראי תגובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וקפאיןיעל30/11/2007
שלום
לוקחת חומצה פולית 400מ"ג-כבר שנתיים וחצי, בשעה טובה יש הריון, האם יש בעיה עם החומצה הפולית שלקחתי תקופה כ"כ ארוכה?
ושאלה נוספת-בחמישה שבועות הראשונים לפני שידעתי על ההריון שתיתי 6 כוסות נס קפה ביום- האם יכול להיות נזק לעובר? מאז שנודע ההריון הפסקתי לחלוטין עם קפאין(נס קפה, קולה ,תהוכ"ו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/11/2007אין בעיה עם החומצה הפולית והקפאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףדנה30/11/2007
אני בשבוע השישי ואתמול התקשרה אלי רופאת משפחה לאחר שעשיתי בדיקת צואה ואמרה שנמצאו אצלי תולעים ושאתייעץ עם רופאת הנשים מה לעשות, מאחר שלא ניתן לקבל טיפול בזמן ההריון. אינני בטוחה שאוכל ליצור קשר ישיר עם רופאת הנשים, מה אוכל לעשות?
בנוסף, אני רוצה לקחת כדורי מציצה להקלה על כאבי גרון שנקראים "למוסיל" - האם ניתן לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/11/2007ניתן לקחת טבליות מציצה אבל לא ניתן להתחיל טיפול נגד תולעים כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןליהי29/11/2007
שלום רב.
אני נמצאת בשבוע 5 להריון לאחר טיפול הפריה.
לעיתים קרובות אני חשה בדקירות בצידי הבטן למטה.
יתכן שמדובר בגירוי יתר (בעקבות הזריקות )
האם יש טיפול למצב זה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו תגובה טבעית ודרוש מעקב בלבד
ד''ר רמי אבירם30/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן בןאילה29/11/2007
שכחתי לציין שהייתי נורא רוצה בהריון השלישי בן זכר האם יש שיטות למיניהם או אולי דיאטה מיוחדת?(הצעות או רעיונות יתקבלו בברכה)והאם מישקל עודף משבש משהו בדרך לכניסה להריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שיטות ומשקל עודף עלול לשבש
ד''ר רמי אבירם30/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)