מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןדנה29/11/2007
הבטחתי, ולכן אקיים... לפני כמה שבועות כתבתי הודעה לגבי הריון כימי שהרופאה שלי חשדה בקיומו לאור אי המצאות שק וערכי בטא נמוכים. מאז עשיתי בכל יומיים בדיקות דם ומדד הבטא רק עלה, הייתי אצל רופא שני שהפנה אותי למיון בבי"ח לשלילת הריון חוץ רחמי. הרופא במיון שלח אותי לבצע עוד 3 בדיקות דם בהפרש של יומיים, ואתמול, אחרי אינסוף דקירות וחשד לכל מיני סוגי הריונות...נצפה עובר בגודל 8 מ"מ עם דופק ( : אז עכשיו, כשאבן נגלה מליבי, מתחילה אני לדאוג לגבי ההמשך (דאגה נורמלית, כמובן), ובטח אמשיך לרשום הודעות בפורום הזה, שזכיתי בו למענה הכי מעודד ואמיתי שאפשר...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
ד''ר רמי אבירם30/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה קטנה בבקשהדניאל29/11/2007
אם מחר אני שבוע 29+1
האם זה נקרא שאני בשבוע 29 או 30?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 29
ד''ר רמי אבירם29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא- תחילת הריוןעדי29/11/2007
אתמול עשיתי בדיקת דם ורציתי לשאול אם התוצאה תקינה, יחסית לשבוע שאני נמצאת בו-
הוסת האחרונה היתה- 23.10.07
לפי החישוב של הספרים אני בשבוע 5 (+יום).
הערכים הם: HCG-B Quantitative B - 13686
זה לא הרבה?? ומתי אני יכולה לעשות אולטרסאונד ולראות דופק
בנוסף הסוכר שלי - 96 והוא מודגש באדום מה עלי לעשות?
תודה , עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007דופק - עוד שבוע
לחזור על בדיקת הסוכר בצום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בסוף ההריוןלימור29/11/2007
אבל לא סתם גרד אלא רק בשוקיים וממש נראה כמו עקיצות - בעיקר בברכיים
ומגרדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007תפני לרופא שלך לטיפול בגרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועובשמירי29/11/2007
שלום רב
אני בשבוע 28, ואתמות אכלתי בטעות לחם עם עובש. לקח זמן עד שגיליתי זאת.
האם מעבר לזה שזה מגעיל זה יכול לעשות נזק לעובר?
אגב לא הקאתי או שלשלתי אחרי זה, ולא הרגשתי שום תופעות מוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007לא עושה כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק שבוע 29 ובטן למטהדניאל28/11/2007
האם יכול להיות כל כך מוקדם שהבטן כבר ירדה?
האם זה אומר שהלידה קרבה כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3נטע28/11/2007
אני בתחילת ההריון, האם מומלץ ליטול כדורי אומגה 3? קפסולות של שמן דגים שמכילות אומגה 3? אני נוטלת כדורי חומצה פולית, האם יש בהם כבר אומגה 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007אין אומגה בחומצה פולית
אין המלצה גורפת לגבי תוספת אומגה 3 בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותמאיה28/11/2007
שלום רב,
שבוע 33+5 .
1) מזה כמה ימים שמתי לב שבאזור הצלעות מתחת לחזה בצד ימין אין לי תחושה! כאילו האזור מאולחש. מה הסיבה לכך? האם זה כתוצאה מהבטן שגדלה? האם זה יעבור אחרי הלידה?
2) לאחרונה אני מרגישה עייפות מוגברת, אפילו שאני ישנה ממש טוב ומקפידה על 7 שעות בלילה ולוקחת ברזל. האם זה אופייני לשלב זה? האם יש מה לעשות מלבד לישון עוד?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/20071.זה יעבור אחרי הלידה
2.זה אופייני לשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזעקת שווא!!!אילה28/11/2007
ביצעתי בדיקת הריון 2 והתוצאה יצאה שלילית היתי אצל הרופא שלי שאמר לי שאין הריון
מצד אחד שמחתי בגלל המקרהשעליו שוחחנו (עישון) ומצד שני נורא היתאכזבתי
ביקשתי מימנו שיעשה לי אולטרסאונד אך הוא סירב בגלל התוצאה השלילית (למרות שאני הירגשתי שאני בהריון אך לא היו סימפטומים) הוא נתן לי לישתות כדורים במשך 5 ימים בשם:primolut nor
האם זה ישבש לי את המחזור ?
מתי אני ידע מתי הביוץ שלי?
כי אני מתכננת הריון בזמן הקרוב מתי אוכל לחשב את הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007זה לא משבש את המחזור
ניתן לבצע מעקב זקיקים להערכת מועד הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת בטןתמי28/11/2007
שלום לדר'!
אני בשבוע 35+2 באיזה שבוע הבטן אמורה לרדת?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007לא תמיד הבטן יורדת לפני הלידה
אם יש רושם כזה זה קורה סמוך למועד הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,מיטל28/11/2007
בבדיקת אולטרסאונד שביצעתי בשבוע 26 להריון נתגלה אגן כיליה ימני בגודל 6.7 מ"מ.
ברצוני לדעת מה משמעות הדבר ואם זה מצריך מעקב או בדיקות מיוחדות?
תודה, מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007לחזור על הבדיקה בשבוע 34
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיהמירי28/11/2007
שלום רב!
אני בשבוע 31 וסובלת מפיסורה.
שמעתי שאסור לאישה בהריון לשבת באמבטיה של מים חמים ומישהי אמרה לי שגם מים קרים זה לא טוב.
מאחר וזה מאוד מרגיע לי את הפיסורה וגם עוזר להחלמתה, רציתי לשאול:
האם זה נכון שאסור לשבת באמבטיה של מים חמים? ומה עם מים קרים או פושרים?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007את יכולה לשבת באמבטיה של מים לא חמים מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...קארין28/11/2007
בוקר טוב ,
אני נמצאת ביום ה 6 אחרי הביוץ(ביוץ שהיה בוודאות ביום שישי) המחזור שלי סדיר כל 28-29 יום.
מאז יום ראשון יש לי לחץ בבטן התחתונה.
זה איננו כאב של מחזור אלא מעין מתיחה/ לחץ/התכווצות.
אני ממש לא מבינה מה זה אף פעם לא הרגשתי ככה?!?!
(אין לי חוץ מזה תופעות נוספות)
ממה זה יכול להיות?
האם זה יכול להיות הריון (מרגישים כ"כ מוקדם)
אם אפנה לרופא נשים הוא יוכל לומר לי ממה זה והאם זה מהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007לא ניתן לדעת האם מדובר בהריון
הכאבים לעתים בגלל ציסטה\גופיף צהוב לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני?נטע28/11/2007
קיבלתי מחזור פעם אחרונה ביום 17.10.07 (בערך) ובדיקת דם מיום 26.11.07 יצא בטא- 7770.
באיזה שבוע אני בערך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007שבוע 6 בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר רמי אבירםאורלי27/11/2007
ד"ר אבירם שלום,
אני בהריון בשבוע 8 + 3 ימים ולאחר שיחתי עם הרופא הגינקולוג הוא המליץ לבצע שקיפות עורפית + בדיקה משולבת במקום לבצע שקיפות עורפית + בדיקת דם סקר ביוכימי טרימסטר.
אשמח לקבל את חוות דעתך בנידון.
בתודה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם28/11/2007הבדיקה המשולבת אכן יקרה יותר אך מאפשרת חיזוי תסמונת דאון ברמת רגישות של עד 95% .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה משולבת- ד"ר רמי אבירם
אורלי28/11/2007ראשית המון תודה לך על תשובתך.
אשמח לדעתבאלו מקומות ניתן לבצע את הבדיקה? ובאיזה שבועות מומלץ.
בתודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם29/11/2007בדיקה משולבת כוללת בדיקות דם בשליש הראשון (שבועות 11-14 ),שקיפות עורפית באולטראסאונד ובדיקות דם בשליש השני(שבועות 16-20 ).
בדיקות דם ניתן לבצע במעבדות פרטיות או בבתי חולים מסוימים.שקיפות במכונים פרטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)