מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דםשירה19/11/2007
היי,
אני בהריון ראשון, שבוע 7. הלכתי לעשות בדיקות דם (רוטינת הריון)
יש שני דברים שלא בנורמה ורציתי לדעת מה הם אומרים.
MICRO%/HYPO% מעל הנורמה (40.0)
MCV מתחת לנורמה (78.7)
רציתי לדעת מהם הנתונים האילה ועד כמה הם משפיעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם20/11/2007MCV מתחת לנורמה-מומלץ לבצע בדיקת נשאות לתאלאסמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהמיקי19/11/2007
אני נמצאת כחודש אחרי הלידה, לידה ראשונה, הדימום שהיה לאחר הלידה היה דליל למדי כבר אחרי מספר ימים אולם כעת, לאחר שחלפו שלושה שבועות החל דימום טרי ומורגש.
האם עלי לפנות כעת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם19/11/2007אם הדימום חריג כדאי להבדק כדי לוודא שהרחם ריק מתוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת הורמון האוטרוגסטאןרנה19/11/2007
עברתי ביום שלישי שעבר 13.11.07 החזרת עוברים ואני משתמשת באוטרוגסטן, הגוף שלי כמעט טבעי, הגוף חם קצת, אבל בפעם שעברה הגוף שלי התנפח -הבטן והשד- אבל לא היה הריון, האם השינוי בתגובה לתרופה מסמן משהו על הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם19/11/2007אין קשר בין התגובה לבין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רעלת הריון?מיכל19/11/2007
שלום רב.
בעקבות בצקות ברגליים (ומעט בידיים) הופניתי לאיסוף שתן. התוצאה יצאה 364 (לכמות של 3.75 ליטר)- זה בבדיקה השניה. בבדיקה הראשונה, שבוע לפני, תוצאה של 421 (לכמות של 4.25 ליטר).
בנוסף, נשלחתי לבדיקות דם שאלה תוצאותיהן:
8.7- 6 g/dl 6.60 PROTEIN-TOTAL
5.2- 3.5 g/dl 3.2 ALBUMIN
1 126- 37 IU 77 ALK. PHOSPHATASE
37- 3 IU 14 GOT (AST)
40- 3 IU 13 GPT (ALT)
36- 8 IU 7 GGT
2 460- 230 IU 367 LDH
100- 0 IU 95 AMYLASE
3 1.2- 0 mg/dl 0.4 BILIRUBIN-TOTAL
0.4- 0 mg/dl 0.04 BILIRUBIN-DIRECT
150- 135 mEq/L 139 SODIUM
5.5- 3.5 mEq/L 4.1 POTASSIUM
50- 20 mg/dl 11 UREA
4 0.9- 0.5 mg/dl 0.43 CREATININE
7.5- 2 mg/dl 2.7 URIC ACID
5 - 184 GLOM.FILTR.RATE
חשוב לציין כי לחץ דם נמוך- בסביבות 110/65, כאשר מדי פעם יש מדידה של 120/80.
האם יש חשד לרעלת? אני בשבוע 31. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם19/11/2007לא ניתן להגדיר זאת כרעלת בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותפאני18/11/2007
שבוע 20+6 , יש לי התכווצויות בבטן התחתונה מתחת לקו החזה ,האם בסדר או כדי להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם19/11/2007כדאי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאורי18/11/2007
ד"ר אבירמי היקר... לאחר 11 יום מהפריית המבחנה ביצעתי בדיקת דם להריון....הבטא הייתה 43 לאחר יומיים 85 האם יש סיבה לדאגה או שזה הריון לכל דבר????? דרישת שלום מהק"בטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ד"ר אבירם ובכל זאת..
ד''ר בני שכטר18/11/2007זוהי עליה תקינה ויש צורך בהמשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר שכטר אתה מתוק אמיתי
אורי19/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןדניאלה18/11/2007
המחזור האחרון שלי 22.10 לפי בדיקת הביוץ היה 3.11 הייתי אמורה לקבל ב17.11 (יש לציין שהמחזור שלי סידר 26 יום) עשיתי היום בדיקת דם והתצאה היתה שלילית האם יש לחזור על הבדיקה שוב או שהתוצאה חד משמעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמתין בסבלנות
ד''ר בני שכטר18/11/2007שלום מיטל!
אם בעוד שבוע עדיין לא יגיע המחזור תחזרי על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ואפידורלשירה18/11/2007
שלום.
אני בשבוע התשיעי ואני מזריקה קלקסן פעמים ביום כבר שנה.
שמעתי שנשים שמזריקות קלקסן לא יכולות לקבל זריקת אפידורל מכיוון שזה
יכול לגרום לקרישי דם.
האם זה נכון? והאם יש תחליף לאפידורל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון
ד''ר בני שכטר18/11/2007שלום שירה!
נשים שמזריקות אפידורל, צריכות להפסיק לקחת אותו בין 12-24 שעות (תלוי במינון) לפני הלידה ואז ניתן לקבל אפידורל ללא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהן והנקה...אורית18/11/2007
ילדתי לפני 3 חודשים ואני מניקה. התינוק לא מקבל תזונה נוספת. אני סובלת ממחלת קרוהן. אני מטופלת בראפאסל. לאחרונה יש לי התפרצות של המחלה. שאלתי, האם יש חשש כלשהו לפגיעה באיכות החלב או פגיעה בתינוק? הכוונה היא פגיעה מעצם התפרצות המחלה ולא כתוצאה מהתרופות כוון שברור לי שאם אתחיל בטיפול עם קורטיזונים לא אוכל להניק.
ד''ר רמי אבירם19/11/2007אני סבור שכדאי לבדוק זאת עם רופא הילדים שיש לו גישה למידע על תרופות בהנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועותאולגה18/11/2007
שלום
אני בשבוע 20 +1 לא הרגשתי תנועות כל היום האם זה בסדר לאומת אתמול הרגשתי כל היום באיזה שבוע אני צריכה לסים לב ל זה ולעקוב לאחר התנועות של עובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר18/11/2007זה חשוב בכל ההריון, אבל בעיקר בשליש השלישי.
אם לא הרגשת כלל תנועות כדאי לגשת ולבדוק את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר גלולותעינב18/11/2007
שלום,
השתמשתי בגלולות 8 שנים. אני לא יודעת עדיין את סדירות המחזור. כמה ימים לאחר המחזור האחרון [היום הראשון] נחשב לאיחור במחזור ומתי ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית? [תאריך וסת אחרון 21.10]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברגע שיש איחור
ד''ר בני שכטר18/11/2007מעל חודש. נניח שה- 21/11/07 עבר, אז לאחר מספר ימים תעשי בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות בהריוןרויטל18/11/2007
הנני בשבוע 26+1 .התקררתי- אני משתעלת ומצוננת.
האם כדאי ליטול כדור, או עדיף שלא ? האם יש סיכון להחמרה? האם כדאי ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבריאות
ד''ר בני שכטר18/11/2007שלום לך!
בודאי שכדאי לגשת לרופא המשפחה להבדק בכדי למנוע סיבוכים שהם לא רצויים ובמיוחד בהיריון.
בנוגע לתרופות הוא יוכל להמליץ אם יהיה בהם צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת**נתי**18/11/2007
שלום....
אתמול אחרי צהריים התחילו לי כאבים בגב התחתון בצד שמאל והיום בבוקר התחילו גם בבטן התחתונה למטה, קשה לי לקום וקשה לי לשבת ואני גם מרגישה לחצים באיזור איבר מין...
ממה זה יכול לנבוע...?!
חשוב לציין שאני רק בשבוע 28....ובהריון ה-1 שלי אושפזתי עקב צירים מוקדמים בשבוע 33+4.ובזמנו לא היו לי כאבים כאלה רק טיפה בצד ....
יכול להיות שזה מהתקררות???למרות שאני לא מצוננת ולא מנוצלת?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבדוק
ד''ר בני שכטר18/11/2007לא יודע ממה נובע הכאב, אבל לאור העבר שלך כדאי שתגשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה הורמונליתנווה18/11/2007
אני מנסה להיכנס להריון כבר שנה ללא הצלחה , בעבר היו 4 הפלות חוזרות טבעיות .במצב מיואש מאוד . עשיתי בירור , הכל תקין, בצעתי בדיקה הורמונלית החודש ביום השלישי של המחזור , להלן התוצאות
:miu\l TSH-1.83
, פרןלקטין- 268 miu\l(יקיצה 3 שעות לפני)
,LH-6.1 iu\l,
FSH-4.7iu\l
,אסטרדיון- 200 pmol\l,
פרוגסטרון- 3.9 nmol\l,
טסטוסטרון - 2.9 ,
DHEA-S-5.37 .
האם הבעיה היא הורמונלית והאם בעבר הפלות הטבעיות היו עקב בעיות הורמונליות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר18/11/2007שלום נועה!
לפחות לפי מה שציינת לא נראה שישנה בעיה הורמונלית המסבירה את הענין.
אני מציע כי תפני למומחה המטפל בבעיות פיריון ובהקשר של הפלות חוזרות להמשך בירור והתיייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת עוברפאני18/11/2007
שוב שלום.
שבוע 20+5 הריון ראשון, באיזה תדירות צריכה להרגיש תנועות עובר?
האם יש מקום לדאגה שלא מרגישים כל היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ד''ר בני שכטר18/11/2007בשלב הזה לא חייבים להרגיש כל הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)