מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המטומה בהריוןמיכל10/10/2015
שלום
אני בשבוע 10+
באולטראסאונד האחרון נצפתה המטומה בין הקרומים לאורך הדופן הקדמית של שק ההריון. היא לא נמדדה. בפעם הבאה אבקש כמובן שימדדו.
היה לי דימום לפני שבוע וחצי ולפני שבועיים ולא יותר מזה.
לפי הרופא היא היתה קיימת גם אז, ראה אותה בא.ס שעשו בזמן הדימום.
מה הסיכון במיקום שלה ומה הסיכוי שהיא תעלם עם הזמן? כמה עליי להיות מודאגת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור12/10/2015שלום לך
יש צורך במעקב אולטרהסאונד תכוף הן כדי לעקוב אחר התפתחות ההריון והן להעריך את גודל ההמטומה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת טסיות בהריוןעדי09/10/2015
שלום,
התחלתי את ההריון עם 220 טסיות בערך. מאז בכל בדיקת דם שגרתית ראיתי שמספרן יורד מעט. כיום, שבוע 34 מס' הטסיות עומד על 161. האם הירידה נורמלית? האם יש סיבה לדאגה?
אני בלחץ כי הבנתי שאפידורל נותנים החל מ100 ואני פוחדת שמא ירד עוד (חס וחלילה).
אף פעם לא היתה בעיית טסיות. הן תמיד היו בנורמה. ב2 הלידות הקודמות קיבלתי אפידורל.
אנא הרגיעו אותי..
תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת טסיות בהריון - תגובה
למרות הירידה הערכים עדיין בתחום התקין. יש להמשיך במעקב טסיות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות + סקר שליש ראשוןאור09/10/2015
בוצעה בשבוע 12+3
בת 32
שקיפות : 1.8
סינון לפי גיל: 1.637
סינון משוקלל: 1:1990
נצפתה עצם אף
תוצאות עם בדיקת הדם:
PAPP-A : 1.49 MOM
HCGB:1.96 MOM
NT: 1.58 MOM
תסמונת :
חישוב סיכון לפי גיל בלבד: 1:690
חישוב בשילוב תוצאות בדיקה: 1:570
טריזומיה 18:
הסיכון המחושב לפי גיל עם תוצאות בדיקות: 1:100000
* האם זה הגיוני שהסיכון עלה בחישוב עם התוצאות? הרי ערכי הMOM תקינים...
*האם התוצאות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות + סקר שליש ראשון - תגובה
התוצאות המשוקללות תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץדריה09/10/2015
שלום למומחים.
שאלה לי אליכם...אני מנסה להיקלט להריון בריא ותקין במשך שנה ..וללא הצלחה. הבדיקות דם שלי תקינות (הורמונים. בלוטת התריס, קרישיות יתר, גנטיקה). ביקרתי אצל המטולוג ואצל יועצת גנטית.
הבעיה שלי היא שאני בנאדם לחוץ מטבעו...וניראה לי שפה הבעיה.
יכול להיות ? שהלחץ התמידי אצלי הוא זה שמונע ממנה להיקלט להריון .?
מה עליי לעשות? בת 30 וכל כך רוצה הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
לבצע בדיקת זרע ולהתחיל בטיפולים בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום צריכה עזרהיהיה טוב08/10/2015
רציתי לדעת האם באולטרסאנד בהריון אפשר לדעת ולראות שחבל הטבור לא ניקשר על הילד?!
הבנתי שחבל הטבור יכול להיקשר על העובר וזה עלול להזיק לו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צריכה עזרה - תגובה
אכן לעתי ם ניתן לראות כריכת חבל טבור סביב הצוואר או הגוף
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת בשליש הראשוןמיכל08/10/2015
שלום
אני בשבוע 10+2. היום קבלתי חיסון שפעת.
קוראת עכשיו באינטרנט שמומלץ לא לקחת חיסון זה בשליש הראשון בגלל הכספית שיש בו. ושזה עלול להזיק להתפתחות מערכות מסוימות ולכן עדיף בשליש שני.
האם זה נכון? הייתי צריכה לחכות עוד שבועיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת בשליש הראשון - תגובה
ד``ר אריה לידור12/10/2015שלוםלך
פעלת היטב בבצוע חיסון זה נגד שפעת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בסוף ההריוןמיטל08/10/2015
שלום , אני בשבוע 34 , הריון תאומים , אמורה ללדת בעוד שבועיים בניתוח קיסרי .
בימים האחרונים סובלת מגירודים כמעט בכל חלקי הגוף.
במיוחד בבטן , חזה ווכפות הרגליים ...
האם יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בסוף ההריון - תגובה
יש להבדק על ידי רופא עור . יש לבדוק רמת אנזימי כבד ורמת מלחי מרה. יש לפנות עם התוצאות לרופא הנשים המטפל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום במעיים ובדיקת מי שפירשרית08/10/2015
האם יש סיכון מוגבר בזיהום הרחם על ידי בדיקת מי שפיר בזמן שיש חיידקים או דלקת במעיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום במעיים ובדיקת מי שפיר - תגובה
לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתגלית08/10/2015
האם יש הבדל בביצוע שקיפות עורפית בצורה וגינלית או דרך הבטן? האם יכול להיות הבדל בתוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
רצוי לבצעה בדרך הוגינלית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןmichal07/10/2015
שלום אני בשבוע עשירי
בבדיקת שתן יצא חלבון 50 mg
מה אומרת תוצאה כזאת?
מה המשמעות של חלבון בשתן?
לציין שכל הבדיקות האחרות של השתן ותרבית יצאו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
יש לבצע איסוף שתן לחלבון כמותי וכן תפקודי כליה כמו כן לבדוק לחץ דם ובצקות ותקינות התפתחות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרימור07/10/2015
אני מיועדת לקיסרי בשבוע 37 עקב שילית פתח שנעוצה בדרגה 2.
הוחחט על הרדמה מלאה וזה מאד מלחיץ אותי מכמה סיבות: (עברתי כבר קיסרי בהרדמה אפידורלית בעבר)
1. לא אהיה נוכחת בלידה שזה מאכזב בפני עצמו
2. התאוששות קשה יותר (כמה זמן בערך עד שמגיעים למחלקה?)
3. לא לראות את התינוק הרבה זמן (כמה זמן בערך מנסיונכם?)
4. האם פוגע בסיכויים להניק?
5. חומר ההרדמה עובר לתינוק
אשמח לקצת תובנות..... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
DINA12/10/2015אפשר תשובה בבקשה?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיסרי - תגובה
פרט להערתך הראשונה שהינה נכונה כל היתר - לא ולכן בצעי ניתוח זה כפי שנקבע לך ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
DINA12/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחן07/10/2015
רציתי לדעת אם זה עד כדי כך גרוע לשתות קופאין בהריון ולמה אסור לשתות קופאין?!אני בחודש 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אין מניעה משתיית עד 3 מנות קפה ביום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולות שק הריון לא סדיריםלילך07/10/2015
שלום רב,
בבדיקת אולטראסאונד שערכתי היום נמצא עובד עם דופק מתאים לשבוע 6.6 (crl8.6).
הטכנאית ציינה כי גבולות שק ההריון אינם סדירים, ואנ יכמובן מודאגת. האם יש ממה לחשוש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות שק הריון לא סדירים - תגובה
יש להמשיך במעקב אולטרהסאונד להתפתחות הריון תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה..ירין07/10/2015
היי.. עברתי הפלה באמצעות כדורים בשבוע 5 + , בתאריך 3/9..
היום התאריך 7/10 ועדיין לא קיבלתי מחזור לאחר הפלה.. האם זה הגיוני? ועוד שאלה קטנה, האם אפשר להיכנס להריון אחרי הפלה לפני מחזור???
קיימנו יחסי מין ולא נזהרנו.. חישבתי את השעות לא טוב ולקחתי בטעות פוסטינור לאחר 80 שעות
אשמח לתגובה בהקדם.. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה.. - תגובה
בצעי בדיקת הריון ופני עם התוצאה לרופא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשלי07/10/2015
בוקר טוב, ווסת אחרונה ב28.8 לפני שבועיים בדיקת הריון ביתית חיובית, לפני שבוע בדיוק הייתי אצל הרופא נשים לא נצפה שק הריון ברחם והוא נתן לי הנחיה לבצע בדיקת בטא ואם הערכים יהיו מעל 1000 לעלות לבית חולים, בגלל החגים רק אתמול עשיתי בדיקת דם והתוצאה הייתה 3500, הייתי במיון עשו לי בדיקת אולטרסאונד בשני מכשירים בראשון לא ראו כלום והיה חשש להריון חוץ ריחמי ואז בשני ראו שק הריון ממש קטן וריק ברחם, במיון בבדיקת דם הבטא ירד ל3200, שיחררו אותי הבייתה ואמרו שצריך שוב אולטרסאונד בעוד שבוע,אני מודאגת זה הריון אחרי שלוש שנים שאנחנו מנסים , יש סיכוי שזה הריון שלא מתפתח וצריך הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
אם ערך הביטא אינו עולה ולא ניצפה שינוי באולטרהסאונד זהו הריון שאינו מתפתח ולכן יש להפסיקו. בצעי בדיקת ביטא חוזרת ואולטרהסאונד נוסף
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)