מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטאויקי26/09/2015
שלום!
אני אמא לתאומים וכשהעשיתי בהריון איתם בטא ביום ה15 לאחר ביוץ יצא 339
עכשיו אני כנראה בהריון השני. עשיתי בדיקת בטא ביום ה 14 לאחר ביוץ יצא 146
האם יש סיכוי לתאומים?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור27/09/2015שלום לך
יש להמשיך בבדיקת ביטא .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להריוןשירה26/09/2015
אני בת 38 אמא ל 2 בנות הלכתי לבדיקה נשים שיגרתית והרופא בדק באזור דחף ידים ואפילו שאף שמם כמות של מים נוזלים וזה כדי לבדוק עם הכל בסדר שם
אני בדרך כלל מקבלת בדיוק כל חודש באותו תאריך ב 18 ומה שקורה החודש לא קיבלתי חשבתי שאולי בגלל הבדיקה משהו השתבש
כמובן אחרי בדיקה ביתית התברר שאני בהריון
השאלה שלי האם הבדיקה שעברתי תפגע בהריון?
ועוד שאלה אני עדיין מניקה את ביתי בת השנתיים האם זה גם יפגע בעובר?
מצטערת שזה ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להריון - תגובה
אין כל סיכון להריון כתוצאה מהבדיקה שתארת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד במהלך ההריוןמיכל25/09/2015
שלום
אני בתחילת הריון. בגלל גילי 42, אהיה במעקב הריון בסיכון. שייכת לכללית והסתבר לי שלפני כל פגישה עם הרופא אעבור אולטראסאונד אצל טכנאית אולטראסאונד.
האם זה בסדר שטכנאית תעשה כל פעם את הבדיקה ולא הרופא? לא הרופא אמור לעשות את הבדיקה כדי להיות עם עין בוחנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד במהלך ההריון - תגובה
ד``ר אריה לידור27/09/2015שלום ך
יש צורך בבדיקת רופא לשם סקירות מערכות או התפתחות לא תקינה של העובר או ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי הטבורנטלי מעודה25/09/2015
יש לי תינוקת בת 3 שבועות לפני מספר ימים הדף מהטבור שעדיין לא נפל ריח ממש רע לקחנו את הילדה לביקור רופא בליליה והוא נתן לנו ליטא את הטבור במקום האלכוהול 70 אחוז באלקוקסידיל ויותר לעומק. היום הטבור נפל ונשאר בו עדיין חלק לבן ומעט דם מסביב לטבור והריח קצת ירד אבל נשאר מעט .האם להשאיר ויחטא? לכמה זמן עוד? האם זה בסדר שהטבור לא חלול ויש בו עדיין שארית לבנה. האם הכל תקין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי הטבור - תגובה
נשמע הכל תקין . פני לבדיקת רופא ילדים לבקורת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לפני מועד מחזור בכמה ימיםמיה25/09/2015
שלום רב ד"ר
אני בת 23 אם לתינוקת בת שנתיים
נכנסתי להריון לא מתוכנן על סמך הימים הבטוחים , מחזור אחרון שלי 20.6 ומחזור לפניו 16.5 כך שהמחזור האחרון איחר לי 4 ימים , קיימנו יחסים אך ורק ביום 17.7 והמחזור איחר לי ולא ציפיתי שיש מצב שאני אכנס להריון לפני 3 ימים ממועד המחזור שלי זה היה שוק ועוגמת נפש קיבלתי זאת קשה מאוד כיוון שאני סובלת מהקאות נוראיות בהריון וגם סובלת בלידה בקיצור חוויה לא נעימה לי , כיוון שאני בן אדם מאמין לא הלכתי על הפלה ואני סובלת וחיה על תרופת זופרן , יש לי כמה שאלות בבקשה :
האם זופרן יפגע בעובר ?
האם הסיכויים בהריון כזה "ביוץ מאוחר" טובים להולדת בן ?
יש הפרש של שבועיים פחות מגיל העובר באולטרסאונד ושינו לי את תאריך הווסצ מ 20.6 ל 5.7 האם זה מעיד על בעיה כלשהי ??
אשמח לתשובות ותודה על סבלנותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לפני מועד מחזור בכמה ימים - תגובה
אין כל בעיה . המשיכי בזופרן לפי הצורך והמשיכי במעקב הריון מסודר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץעדי24/09/2015
שלום רב,
מתנצלת מראש על האורך, אך אשמח לעזרתכם :
אני בת 30, עם מחזור מדויק ביותר (כל 28 ימים בדיוק).
לפני כ-4 חודשים עברתי גרידה בעקבות היריון שלא התפתח (היה שק היריון אך לא היה עובר / חלמון וכו').
מזה כ-3 חודשים אני ובעלי מנסים להכנס להריון ושוכבים יום כן - יום לא, בשבוע של הביוץ.
לפני כשבוע וחצי (שבוע לאחר מועד הביוץ המשוער) - ולאחר ששכבנו במועדים הרלוונטיים, החלו לי סימני הריון מובהקים, בדיוק כמו שהיו לי בפעם הקודמת - בחילות, מיגרנות, רגישות בשדיים, התכווצויות בבטן התחתונה, תכיפות במתן שתן ועוד. לא היה לי ספק שנקלטתי ושאני בהיריון.
בערב שלפני היום בו אני אמורה לקבל מחזור ביצעתי בדיקת הריון שהראיתה תוצאה שלילית. באותו הערב (שלישי) התחיל לי דימום עדין וביום שלאחר מכן (רביעי) החל הדימום להתגבר, עד לרמה שנהיה ממש בצבע שחור על התחתונית (מתנצלת על התיאור).
אתמול היה דימום יחסית בינוני והיום ישנו דימום, אבל רק בניגוב.
בדרך כלל המחזור שלי אורך כ-5 ימים עד שבוע, כך שזה מוזר לי שפתאום הכמות ירדה משמעותית לאחר יומיים בלבד.
בין היתר אציין, כי עדיין יש לי כאבי ראש נוראיים, חולשה, עייפות ובין לבין כאבי "מחזור" בבטן התחתונה.
האם יכול להיות שזה היה דימום השתרשות? בכמות כזו?
האם עדיין יכול להיות שאני בהיריון? או שמא קבלת הדימום ביום המחזור מבשרת חד משמעית שזה לא היריון?
אשמח להתייחסותכם,
מישל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ - תגובה
בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך עובר חיצוני - מתי?אמא לעתיד24/09/2015
שלום,
אני בשבוע 35+5 עם שליה קדמית ועובר במצג עכוז שהיה ככה מהבדיקה הראשונה. אומנם אני מנסה שיטות "טבעיות" להיפוך אך מבחינת מועדים לביצוע היפוך חיצוני (והבנתי שכדאי לשריין מבעוד מועד), יש תור זמין בשבוע 36+6, ב-38+0 או ב-38+3. מתי עדיף לבצעו? להבנתי יש פערים מבחינת הצלחת הטיפול וסיכויי העובר להתהפך לבדו... אשמח לייעוץ.
תודה רבה וחג שמח!
אמא לעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך עובר חיצוני - מתי? - תגובה
היפוך מבוצע בשבועות 37-38
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת סימני הריוןמירי24/09/2015
שלום לכל הרופאים.
אני בשבוע 15+2 ועד כה מעקב תקין. שקיפות עורפית בשבוע 13+2 תקין וסכירת מערכות בשבוע 14+6 היה מצויין. כרגע הבחילות עברו ויש קצת גודש בחזה וקצת כובד בבטן. האם זה נורמאלי או שיש מה לדאוג? אין הפרשות מוזרות או דימום. התודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת סימני הריון - תגובה
אין סיבה לדאגה. ליתר בטחון בצעי בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים שבוע 7נטלי24/09/2015
שלום
אני בהריון שבוע 7
לפני שבוע היו לי דימומים חלשים (הכתמות על התחתונים ובניגוב) וכאבי מחזור וקיבלתי אנטי די (באותו יום גם נצפה דופק)
הדימומים פסקו וגם הכאבי בטן
היום לאחר אוננות הדימומים חזרו (עדיין חלשים) וגם כאבי המחזור
שאלותיי:
האם יש קשר ומדוע זה קורה?
האם סיכנתי את העובר?
הרופא אמר שלאחר דימומים אסור לקיים יחסים במשך שבוע, האם הבעיה זה החדירה או האורגזמה הנשית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים שבוע 7 - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/09/2015שלום.
ההמלצה היא פשוטה,גשי בבקשה להיבדק,נראה שההריון תקין אז ניהיה רגועים יותר.תבררי גם הצורך במתן אנטי-ד חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ממוקדיםדנה24/09/2015
שלום רופאים יקרים.
יש לי כאבים בבטן תחתונה משמאל. כבר כמה ימים. כאב ממוקד שמקרין לאגן בצד שמאל ולמותן.
לפני יומיים היה לי אצירת שתן ל 12 שעות ומאז יוצא אבל מעט מאד ביחס לכמות השתיה. מעט מאד שתן כל כמה שעות.
רופא נשים תורן בדק בדיקה חפוזה ואמר יש דופק ותנועות אז מבחינת ההריון הכל בסדר. המשך בירור במרפאה.
תרבית שלילי.
שתן כללי - לויקוציטים מעטים וחלבון 10 מ"ג.
החל מאתמול נוסף נפיחות גדולה של כל איזור הפות.
שאלתי,
האם הדבר נורמלי בהריון ויתכן שגודל ומיקום הרחם גורם לזה?
או שיש מקום ללכת להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ממוקדים - תגובה
בהחלט עליך לחזור ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בחלץרותם24/09/2015
אני שכבתי אם מישהוא כמה פעמים בלי קונדום אבל גמרתי בחוף הבנתי שיש קצת זרע שיוצא לפני הגמירה מה הסיכוי שהיא בהריון במצב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בלחץ
רותם24/09/2015שכבתי אם מישהיא כמה פעמים בלי קונדום אבל גמרתי בחוץ מה שהבנתי שיוצא קצת זרע לפני שגומרים מה הסיכוי שהכנסתי אותה להריון במצב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בחלץ - תגובה
קיים בהחלט סיכון אבל קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בסקירהשירי23/09/2015
שלום רב
בסקירת בשבוע 20 נאמר לי שכליה שמאלית של העובר גדולה יחסית לגיל ההריון באורך של 28 מ״מ ורוחב של 14מ״מ, עם שלוש חללים ציסטיים בתוכה, כאשר בחלק העליון שרשרת של חללים ציסטיים קטנים. פרנכימה של הכליה שמורה בעובי 4 מ״מ, במבט ראשון יש רושם כאילו מדובר במערכת מאספת כפולה אך שרשרת של ציסטות קטנות בחלק העליון מעלה סימני שאלה וחשד להתחלה של Mcdk . שלפוחית שתן בגודל תקין נצפה מילוי והתרוקנות שלה במהלך בדיקה. בתוך השלפוחית ניתן לזהות מבנה ציסטי מאורך בגודל עד 7 מ"מ , הממצאים לא ברורים לגמרי ודרוש המשך בירור
רציתי לדעת מה זה אומר והאם זה מדאיג? אין לי כרגע מענה זמין ואני מאוד לחוצה . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בסקירה - תגובה
ברור ומובן הלחץ שלך,אבל עד השלמת הבירור אין מה לעשות.נקוה ונחכה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות בסקירה - תגובה
ברור ומובן הלחץ שלך,אבל עד השלמת הבירור אין מה לעשות.נקוה ונחכה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים והריוןעדי23/09/2015
שלום,
שבוע 32 ב"ה.
1. כבר כמה שבועות טובים שאני סובלת מיציאות רכות עד כדי שלשול ממש, אחת לשבוע בערך. כמעט בכל פעם שיש יציאה. לרוב בלי כאבי בטן ולעיתים עם מעט כאבי בטן.
נוטלת פרוגרד פוליק פעמיים ביום.
מתחילת ההריון סבלתי מעצירויות קשות. עכשיו יכולה להיות עצירות 5 ימים למשל שבסופה סוג של שלשול/צואה רכה.
האם יש קשר בין הריון לשלשולים? ייתכן שמערכת העיכול משתגעת?
סיטואציות של שלשולים זכורות לי גם מההריון הקודם...
2. הערכת משקל 1940 לשבוע 31+6 נחשבת גדולה לשבוע זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והריון - תגובה
בנושא פעולת המעיים ,שוה להתיעץ גם עם רופא המשפחה.הערכת המשקל אכן מעט גבוהה. האם בצעת העמסת סוכר שהיתה תקינה?בכל מקרה התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר ותוצאות סקירה מוקדמתמאי23/09/2015
שלום רב,
ביצעתי סקירה מוקדמת שבוע 15+4 אמר שהכל תקין וגם כתב שיליה נמוכה מגיע לצוואר הרחם ומכסה אותו חלקית " למה הכוונה? האם זה מסוכן?
בנוסף אני בת 37 תוצאות שקיפות ובדיקת דם עם תוצאה 1:960 האם כדי לבצע בדיקת מי שפיר? האם בגלל הגיל בכל מקרה כדאי לעשות ללא הקשר לתוצאת השיקלול עם בדיקת הדם? אני ממש חוששת ואודה לתשובתכם המקצועית בנושא
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר ותוצאות סקירה מוקדמת - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/09/2015שלום.
שיליה נמוכה בגיל ההריון שלך עדין צםויה להעלות כלפי מעלה. במידה ולא שיליה המכסה את פתח הצואר והנקראית לכן שילית פתח,חוסמת את פתח יציאת העובר ומהוה הוראה לניתוח קיסרי.לגבי בדיקת מי השפיר,זוהי בדיקה מדויקת חד משמעית המאבחנת באם העובר בריא או חס וחלילה פגוע. היא בודקת סך הכל כ650 מומים אפשריים.מעבר לתסמונת דאון.בעיות גנטיות קשורות כידוע לגיל האשה.זו הסיבה לכן היא מומלצת בגילך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותניה22/09/2015
היי
אנחנו מנסים להיכנס להריון. חודש ראשון. לאחר שני ילדים. שלשום (בערך 3-4 ימים אחרי ביוץ- אני יעד לא מחשבת בדיוק) הפרשות חומות שקמתי איתן בבוקר ומאז אין כלום. האם ייתכן השרשה? כל כך קרוב לביוץ? אני יודעת שהתשובה ההגיונית היא לחכות שבועיים בערך ולדעת אבל אני נוהגת להשתמש במריחואנה רפואית ורוצה להפסיק במידה וצריך ולא רוצה להפסיק אם לא חייבת ( סוג של תרופה..) אשמח מאד לתשובה . לדימום היד פעמי הסה לוו כאבי מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/09/2015שלום.
כמו שאת יודעת אין לנו אפשרות לאבחן כבר הריון.הדימום אכן יכול להיות של השתרשות.נמתין בינתיים ונקוה לבשורות טובות.שנה טובה ופוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)