מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית לתאומיםשני23/10/2015
שלום, אני שבוע 12 עם תאומים בן ובת לאחר שנה וחצי של טיפולי פוריות. בשקיפות נאמר לי שיש בעיה עם הבת הרופא כתב שהפנים נראים אמורפיים ושלא הודגמה רקמת מח ברורה. הפנה אותי ליחידת אולטרסאונד בבית חולים. האם יש לי למה לקוות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית לתאומים - תגובה
ד``ר אריה לידור26/10/2015שלום לך
לקוות תמיד צריך אך חיוני לבצע בקורת אולטרהסאונד בדחיפות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפית ובדיקת דםאילה23/10/2015
בת 41.4 אחרי ביקור אצל רופא נשים אמר לי כי בדיקת השקיפות העורפית יצאה 1:77 ובדיקת הדם יצאה 1:100 (בדיקת שקיפות ביום חמישי ובדיקת הדם ביום ראשון) בשבוע הבא יש לי פגישה בנוגע למי שפיר..האם הבדיקה נחשבת ללא תקינה או שיש סיכוי שהעובר בסדר וזה בעיקר הגיל שבא כאן לידי ביטוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית ובדיקת דם - תגובה
עלייך לבצע דיקור מי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןזוהר22/10/2015
בת 43 אחרי הפסקת מחזור של שנה וחצי. האם יש סיכוי כלשהו ללנסות להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
כן . עם תרומת ביצית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בשדתותית22/10/2015
אני שבוע אחרי ניתוח להוצאת אבצס מהשד.תוך כמה זמן החתך אמור להסגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס בשד - תגובה
צריך לשאול את המנתח על פי סוג החתך וחוטי התפירה שהשתמש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס. וגינלי ללא כפפות. דואגת מאודמיכל22/10/2015
שלום. אני בהריון בשבוע 12. היום הרופא נשים עשה לי אולטרא סאונד וגינלי ללא כפפות. הוא שם את הקונדום על המכשיר ואז ישר אותו עם ידיו ובדק. ידיו נגעו במקלדת לפני כן ובידית הדלת ומי יודע איפה עוד. מה הסיכון שהעביר לי כך חיידקים מסוכנים לי או לתינוק והאם כדאי לעשות בדיקה כל שהיא עכשיו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס. וגינלי ללא כפפות. דואגת מאוד - תגובה
לא נשקפת סכנה לך להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות לקראת לידה ואפידורליעל22/10/2015
שלום,
התחלתי את ההריון עם 218 טסיות.
מעולם לא היתה לי בעיית טסיות.
אך בהריון הזה, בכל ספירת דם של מעקב ההריון הכמות יורדת.
היום, שבוע 36+2 רמת הטסיות עומדת על 154.
האם תקין??
אני מאד בלחץ כי הבנתי שיש הגבלת אפידורל מכמות טסיות מסויימת. ואני ממש חייבת אפידורל (מתכוונת ללדת בבלינסון בע"ה).
האם הכמות הטסיות שלי תקינה? יש סיבה לדאגה?
אודה מאד להרגעתכם.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות לקראת לידה ואפידורל - תגובה
ספירת טסיות תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמור22/10/2015
שלום וברכה
אני בשבוע 9, רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה?
Creatinine serum 0.46 mg/do
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת gbsטל22/10/2015
שלום, האם ניתן לעשות בדיקת נשאות לgbs בחדר לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת gbs - תגובה
לא
יש לבצעה בסביבות שבוע 37 במעבדה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וורמוקסנתי21/10/2015
הי . אני נמצאת בשבוע 16 להריוני. נדבקתי בתולעי מעיים מביתי וזה מאוד מציק לי.
האם ניתן לקחת וורמוקס בהריון בשלב זה?
בנוטסף אמורה לבצע בעוד שבועיים בדיקת מי שפיר. האם עלול להשפיע על התוצאות?
אשמח לעזרה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וורמוקס - תגובה
יכולה להשתמש וכן לבצע דיקור מי השפיר ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS חיובי, מה קורה לאחר הלידה?קרי21/10/2015
בוקר טוב,
קיבלתי תוצאות שאני נשאית של GBS, הבנתי שצריך לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה.
האם הטיפול האנטיביוטי ממשיך גם לאחר הלידה?
האם התינוק גם מקבל אח"כ טיפול אנטיביוטי?
האם זה מונע ממני להניק מיד אחרי הלידה או שהכל אמור להתנהל כרגיל?
אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS חיובי, מה קורה לאחר הלידה? - תגובה
ד``ר אריה לידור26/10/2015שלוםלך
אכן תקבלי טיפול אנטיביוטי בחדר לידה. התינוק ייבדק לאחר הלידה. אינו מפריע להנקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת קורנטע21/10/2015
שלום
אני בהריון שבוע 17+.
אני סובלת מסיאטיקה מתחילת ההריון.
בשבוע האחרון שמתי לב לתופעה מוזרה שמעניין אותי לדעת מה מקורה - בהתחלה זה החל מספר פעמים בודד, עכשיו זה רוב הזמן - בצד החיצוני של ירך ימין (הרגל עם הסיאטיקה) אני מרגישה תחושה שאני רטובה (אין נימול). בהתחלה הייתי בודקת כל הזמן אם אני באמת רטובה אבל אז קלטתי שזו רק תחושה.
האם זו תופעה מוכרת? ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת קור - תגובה
יש להוועץ בנאורולוג ואורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקת דם שליליתנשואה טריה20/10/2015
ד"ר שלום רב,
אני ובעלי מנסים להרות ושוכבים סביב יום הביוץ, זה 4 ימים שהמחזור מאחר על אף היותו סדיר באופן תמידי. בבדיקת דם שנעשתה יצא hcg<1.0
באם המחזור ימשיך לאחר, יש טעם לעשות בדיקת דם נוספת או שהסיכויים להריון אפסיים?
אשמח לתשובה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובדיקת דם שלילית - תגובה
חזרי על בדיקת ההריון. במידהושלילי פני לתחילת ברור העיכוב על ידי רופא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות כ-3 חודשים לאחר היריון כימינועה 201520/10/2015
שלום,
לאחר שני הריונות תקינים עם ילדים נהדרים, מנסים כעט בפעם השלישית אך בנתיים ללא תוצאות..
לפני כשלושה חודשים היה לי היריון כימי (תופעות של תחילת היריון- רגישות בחזה, כאבי גב תחתון וצרבות, אך עם איחור של מס' ימים בלבד במחזור).
במחזור האחרון נכנסתי להיריון, אך היתה הפלה טבעית בשבוע 6. עברתי אולטראסאונד לוודא שהרחם ריק, ואכן כך.
מאז ההיריון הכימי מלפני שלושה חודשים אני סובלת מצרבות כמעט כל ערב.
האם יש קשר להיריון הכימי ההוא?..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות כ-3 חודשים לאחר היריון כימי - תגובה
אין כל קשר. פני לבדיקת רופא גסטרו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעמיים הפרדות שלייהאוסנת20/10/2015
שלום רב.
אני שבוע 19. מתחילת ההריון היו לי כתמי דם. בשבוע 10 היה לי היפרדות שילייה שלווה בדימום חזק. בשבוע 16 שוב היה היפרדות שילייה שלווה עם דימום שלא פסק, והייתי מאושפזת בבית חולים. יש לציין שעד היום אני עם דימום, אומנם לא חזק כמו מחזור יותר כמו כתמים חומים. נראה כדם חום מלוכלך. (סליחה על הפירוט...).אני לא מאושפזת כבר. אני נמצאת בביקורת אצל רופא נשים אחת לשבועיים. באולטרסאונד האחרון נאמר לי ש"שליה נמוכה. רושם שמגיעה עד לפתח הצוואר. סמוך לצוואר ובקיר האחורי הודגם איזור הטרוגני בגודל 70×33 ממ. מתאים להמטומה."
שאלותי הם:
1. האם יש איזשהי סכנה לתינוק ואם אני צריכה לעשות בדיקות מעבר לשקיפות וסקירה מוקדמת שאגב יצאו תקינות. חלבון עוברי עשיתי ועוד לא קיבלתי תשובה.
2. מתי הדימום יפסיק? אני משבוע 10 עם דימומים... האם הדם שיוצא אמור לצאת על מנת לנקות את הגוף?
3. האם השלייה תעלה או שתשאר במקומה?
יש לציין כי הרופאים לא נתנו לי שום תרופות ל"חיזוק ההריון" בשום שלב של ההריון מלבד ברזל וויטמינים שאני לוקחת באופן קבוע.
אודה לך אם תוכלו לענות לי על 3 השאלות.
אני מאוד לחוצה מכל המצב הזה...
אני נמצאת בשמירת הריון ומקפידה על מנוחה מרובה ושתייה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעמיים הפרדות שלייה - תגובה
יש להמשיך במעקב הריון בסיכון כולל בדיקות אולטרהסאונד תכופות ומיקום השליה. בכל מקרה של התגברות הדמם לפנות מיידית לבית חולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרדות
אוסנת28/10/2015שלום. תודה על תשובתך... רציתי לדעת אם עקב היפרדות שלייה יש אפשרות שהעובר נפגע? השקיפות, הסקירה המוקדמת והחלבון עוברי עד כה יצאו תקינים אבל אני חוששת לבריאות התינוק.. אשמח לתשובה. אם זה רלוונטי זה הריון שישי. יש לי בבית 4 ילדים והריון אחד לפני הריון זה נגמר בהפלה. אני בת 30. היום אני שבוע 20+4. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהריים טוביםנויה20/10/2015
שלום וברכה!
אני בשבוע 10 להריון (הריון ראשון שלי) ועדיין לא הייתי אצל רופא נשים ויש לי תור לעוד שבועיים האם זה מסוכן שעוד לא הלכתי?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהריים טובים - תגובה
הקדימי בקורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)