מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזלאפרת06/06/2013
מאיזה שבוע צריך להתחיל ליטול ברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/06/2013שלום.
משרד הבריאות ממליץ בעקרון מהשליש השני להריון להתחיל עם תוספת הברזל.כמובן שעל פי בדיקות הדם ניתן להתחיל מוקדם יותר או להוסיף יותר מכדור אחד ליום.כמובן התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בנוגע לתרבית שתן
אפרת06/06/2013בבדיקות דם יש לי לויקוציטים 210 ובתרבית רשום צמיחה דלה מעורבת. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עובריעל06/06/2013
שלום רב,
עובר זכר.
הערכת משקל בשבוע 32+6: 2,150.
מהי הערכת המשקל הצפויה בלידה?
האם מצג עכוז יכול להטות את הערכת המשקל?
תודה וסופש מהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נרבןממי06/06/2013
האם אפשר להשתמש מידי פעם בהריון בכדורים טבעיים מצמחים שנקראים נרבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ויטמין D בהריוןשרית06/06/2013
אני סיימתי חודש שלישי. הויטמין D שלי הוא 11 (מאוד נמוך)
המליצו לי לקחת 1000-2000 יח' ליום.
רופא משפחה טען שבהריון מומלץ לא לקחת מינון גבוה מחשש לסיכונים ולכן המליץ על 600 יח'.
איזה מינון אתם ממליצים לקחת?
האם קיים סיכון למינון גבוה בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים חזקים בירךיפית04/06/2013
שלום רב. אני בת 37. הריון שלישי. כעת בשבוע 33+5. מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים עזים בירך ימין.רופא המשפחה ורופאת הנשים אמרו לי שזו תופעה טבעית של ההריון-לחץ עצבי,שיעבור אחרי הלידה.
העניין הוא שהכאב הולך ומתגבר. בהתחלה היה לי כאב באמצע הירך,לאט לאט התרחב ועכשיו כל הירך מקו המפשעה עד הברך. אני סובלת מכאבי תופת ביום ובלילה. הרגל רדומה רוב שעות היום והלילה, כואבת ובעיקר שורפת- כאילו הדם "רותח" בתוכה, קשה לי להסביר עד כמה.
אני חוששת שהמצב רק מתדרדר ובעיקר חוששת שזה כבר מעבר ל"נורמלי" בהריון.
שאלתי- לאיזה רופא עלי לפנות לבירור טוב יותר של הבעיה? כירורג רגיל ?כלי דם? נוירולוג? אשמח לקבל עצה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לשאלות שלפני מס' ימים
יפית06/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים בירך - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/06/2013שלום.
ההמלצה היא לפנות ליועץ אורטופדי,שיבדוק ויראה מה הבעיה וכיצד עוזרים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חודש תשיעידנה04/06/2013
שלום רב,
אודה לכם על מענה לשתי השאלות הבאות:
1. בת 27 שבוע 36 הריון ראשון תקין מרגישה היטב תנועות. כבר כמה ימים יש לי כאבים בעיקר בלילה באזור הבטן והגב (לא כאבי צירים) מעין לחץ וכאב חד שמשתנים עם שינוי תנוחה. האם נורמלי?
והאם זה קשור לכך שהעובר במצג עכוז? האם הלחץ מכאיב יותר? אציין שהגודל הפיזי של הבטן שלי ממש קטן...
2. היות והעובר במצג עכוז קבעו לי ניתוח קיסרי לשבוע 39 אולי כדי לתת לו צ'אנס להתהפך..האם יש סיכוי? והאם כדאי אולי לבקש להקדים את הניתוח לשבוע 38 כדי שלא יהיו צירים ויצטרכו לעשות ניתוח חירום?
תודה רבה על הסבלנות והתשובות!!!
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציה לחלופה לניתוח קיסרי
יעל06/06/2013באחד ההריונות שלי העוברית היתה במצג עכוז.תיאמתי היפוך לשבוע 38 אצל ד"ר קנטי בבי"ח כפר סבא. אז קודם כל יכול להיות שהעובר שלך יתהפך לבד (סיכוי לא גבוה אבל יכול לקרות). לדעתי האישית עדיף היפוך על פני ניתוח קיסרי (הפעולה לקחה 2 דק', הלחץ על הבטן קצת כאב אבל לא משהו שאי אפשר לעמוד בו. בפעולה הוא מפעיל לחץ מלמעלה לכיוון ראש העובר ומלמטה מכיוון הטוסיק כדי לעודד אותו להתהפך. בד"כ לא נחשב מסוכן למרות שמחתימים על טופס המכיל את המודעות לסיכונים אפשריים.
שווה לבדוק.
שתהיה לידה קלה בכל מקרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חודש תשיעי - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/06/2013שלום.
קימת אפשרות שהעובר יתהפך מעצמו או בעזרת הרופאים הגורמים להיפוך.
לגבי מועד הניתוח כדאי להמתין כמה שאפשר כדי שאולי יתהפך לבד במידה ולא תבצעי היפוך.
לגבי הכאבים והלחצים,-גשי להיבדק אצל רופאך. לא להזניח!.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rebella igGאור03/06/2013
שלום רב ,
אני בהריון בשבוע 10 ובצעתי בדיקת דם לנוגדני אדמת ,
התקבלה תוצאה - 25.7 עם הערה כייל נמוך .
מה זה אומר , מה נדרש לעשות ?
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rebella igG - תגובה
ד``ר אריה לידור03/06/2013שלום לך
אין סיבה לדאגה היות ואת מחוסנת. מציע שתבצעי בדיקת נוגדנים נוספת לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור 10 ימים- דימום אדום כההטליה03/06/2013
שלום, המחזור איחר לי ב-10 ימים. ביום שבת היה פתאום דימום אדום כהה ונוזלי אחד חד פעמי מאז יומיים הפרשות חומות מעטות בלבד וכמעט רק בניגוב.
עד עכשיו האמנתי שמדובר במחזור אך הדימום לא מאפיין את המחזור הרגיל שלי.
(בדיקת הריון אחרי שבוע היתה שלילית)
האם מדובר במחזור? האם זאת תופעה נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור 10 ימים- דימום אדום כהה - תגובה
ד``ר אריה לידור03/06/2013שלוםלך
בצעי ליתר בטחון בדיקת הריון נוספת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני מחזורים בחודש+גלולותיוסי03/06/2013
שלום. חברה שלי לוקחת גלולות במשך 10 חודשים מסוג יאז.
פתאום החודש הזה היא קיבלה מחזור קצר של יום וחצי בעוד שבאופן רגיל היא מקבל מחזור שנמשך 3\4 ימים. העניין הוא שלאחר 4 ימים היא קיבלה עוד פעם מחזור שנמשך יום וקצת.
בזמן האחרון היא מרגישה בחילות\סחרחורות וחוסר תיאבון.
היא לא שכחה גלולה ב 4 חודש האחרונים.
היא עשתה בדיקת הריון בעזרת שתן דרך אחות בקופת החולים וגם בדיקת אולטרא סאונד(יום לאחר שנגמר המחזור השני).
האם צריך להילחץ מהריון? האם צריך לבצע גם בדיקת דם?
תודה רבה, יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב שכחתי שאלה נוספת אם אפשר
יוסי03/06/2013האם בדיקת אולטרא סאונד יותר דקדקנית מבדיקת דם של הריון כדי לדעת אם האישה בהריון או לא.
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני מחזורים בחודש+גלולות - תגובה
אם נטלה את הגלולות כסדרן אין סכנת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לאיולי03/06/2013
הצמדתי שתי חפיסות של גלולות, ולאחריהן קיבלתי מחזור/דימומים ב11.5 עוד ביום האחרון של החפיסה, למשך כשבוע ויום. בדרך כלל אני מקבלת מחזור בימי רביעי, שהיה אמור להיות ב16.5. התחלתי חפיסה באיחור של 11.5 שעות, ויומיים אחרי שוב עשיתי טעות ולקחתי באיחור של 11 שעות את הגלולה. עשיתי היום (3.6) בדיקת הריון והיא יצאה שלילית. האם זהו היה מוקדם מדי בכדי לבדוק או שהבדיקה מהימנה?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא - תגובה
אין כל צורך בבדיקות הריון. אם לקחת את הגלולות כסדרן את מוגנת היטב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקטריות ממזגן סכנה להריון?אנה03/06/2013
ממזגן בעבודתי יוצא ריח רע, רוב הסיכויים מדובר בעושב או בקטריות. האם זו סכנה לעובר או לתקינות ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקטריות ממזגן סכנה להריון? - תגובה
ד``ר אריה לידור03/06/2013שלוםלך
לא. בעקרון אם אין סכנה הנשקפת לך אין גם לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם התקןחני02/06/2013
הי
אני בהריון עם התקן מסוג גינפיקס (בפעם השניה)! ת.וסת אחרונה 30/4. בבדיקת דם שביצעתי ב28.5 התקבלה תוצאת ביתא של 157. היום ה2.6. התקבלה ביתא של 1570 אולם באולטרסאונד לא נצפה שק הריון לא ברחם ולא בשחלות. הוזמנתי לאולטרסאונד נוסף בעוד שבוע מהיום.
שאלתי- האם בביתא של 1500+ לא היו אמורים לזהות שק הריון? והאם המתנה של שבוע מהיום אינה ארוכה מידי?
יש לצין כי בשלב זה טרם הוצא ההתקן
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם התקן - תגובה
ד``ר אריה לידור02/06/2013שלום לך
האם את מעונינת בהריון? במידה וכן יהי צורך בהוצאת ההתקן (עם סיכויי הפלה גבוהים). במידה ולא קבעי מועד לועדה להפסקת הריון. בערך של 1500 מתחילים לראות שק הריון. לכם חזרי על האולטרהסאונד בעוד שבוע ופעלי בהתאם להנ"ל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהטל02/06/2013
שלום אני בת 29 בריאה , לאחר 8 טיפולי הזרעות (הבעיה אצל בעלי ) ,טופלתי בגונל F ואוביטרל . כיום אני בשבוע ה5 והתגלה לי ציסטה בגודל 45 מ"מ . היות וזה הריון ראשון שלי רציתי לדעת מה עושים עם זה , האם צריך לטפל וכיצד?, איך פתאום התגלתה ציסטה בגודל כזה אם תמיד לפני התחלת טיפול בהורומונים נבדקתי שאין ציסטות והכול תקין ואפשר להתחיל טיפול ,מה זמן הגדילה שלה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
בשלב זה יש רק לעקוב אחר ציסטה זו כדי שלא תמשיך ותגדל וכן על התפתחותו התקינה של ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופהאילום שם02/06/2013
בחורה צרפתייה שאינה דוברת עברית ואנגלית שהייתי איתה בקשר זמן רב טוענת שהכנסתי אותה להריון , עכשיו היא אמרה שהיא לקחה כדור כזה שכבייכול הורג את התינוק ולאחר מכן צריך לקחת עוד כדור שיהפוך אותו לנוזל שהיא תשתין אותו, לאחר מכן נודע לה שהיא עם תאומים (לטענתה) ושרק אחד מת כי הכדור משפיע רק על תינוק אחד.
היא טענה כי הלכה לבית חולים תל השומר לבצע הפלה ששואבים את התינוק מהרכם שלה.
לאחר מכן שהודעתי שאני עוזב אותה היא אמרה ששאבו רק את התינוק המת והשני חי וצריך לעבור הפלה נוספת ובגלל שעזבתי אותה היא מסרבת לעבור את ההפלה הנוספת.
עכשיו יש חלקים בסיפור שנשמעים לי הגיוניים ויש חלק שלא, האם יכול להיות שהיא עובדת עליי או שמא זה אמיתי?
בבקשה זה ממש דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ממש דחופה - תגובה
פנה לבדיקת רופא עם כל המסמכים הרפואיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג מלוחאור02/06/2013
שלום רב ,
אני בשבוע 9+3 ,
אתמול בטעות אכלתי דג מלוח ,
האם אכילה חד פעמית יכולה לעשות נזק לעובר ?
האם יש משהו שבכלל ניתן לעשות כעת ?
האם נדרש לבדוק משהו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג מלוח - תגובה
אין כל סיבה לדאגה. המגבלה היא באכילת דגים נאים או בכמויות גדולות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)