מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקללילך12/06/2013
רופאים יקרים,
בשבוע 32 עשו לי הערכת משקל.
ומאז הרופא אמר לי שאין צורך שאבוא לבדיקה אלא בעוד חודש פלוס.
עתה אני בשבוע 36, ומאוד רוצה לעשות הערכת משקל לראות שהעובר שלי מתפתח כיאות.
אבל לא רוצים לאפשר זאת בקופח הרופא אומר אין צורך.
האם זה נכון שאין צורך?
באינטרנט בכל אתר כתוב שכל שבועיים צריך לראות רופא בשלב זה ולבצע הערכת משקל..מה נכון ומה כדאי לעשות?
תודה רבה מראש
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר אריה לידור12/06/2013שלוםלך
מומלץ מאד לבצע הערכת משקל בשבוע 37 קביעת כמות מי השפיר והסטטוס העוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לילך12/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך עובריעל12/06/2013
שלום רב!
בשבוע 32 הערכת משקל עובר היתה 2150.
עובר זכר במצג עכוז.(שיליה גבוהה ברום הרחם)
במידה והעובר לא יתהפך לבד, האם יש מניעה לנסות לעבור היפוך חיצוני בתחילת שבוע 37? (מתוך מחשבה בשבוע זה יהיה קטן יותר מאשר שבוע 38 ואז קל יותר להפוך). או שלפי משקל צפוי משוער עובר גדול מידי להיפוך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך עובר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/06/2013שלום יעל. היפוך בשבוע 37 הוא מצוין. אין קשר לגודל העובר במקרה זה. ההמלצה היא להפוך בשבוע 37...בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יעל12/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או הריון?אלין12/06/2013
שלום,
אני בת 33, לא נוטלת גלולותף והמחזור שלי בד"כ מגיע בהפרשים של 25-27 ימים. לפני חודש המחזור הביע 19 יום לאחר שהקודם הסתיים. ב-8.5. החודש הוא הגיע בדיוק ב-8.6 אך נמשך רק יום וחצי. הדימומים פסקו לאחר יוםוחצי למרות שבד"כ הם נמשכים 3-5 ימים, וכבדים. הפעם הם היו כבדים ביום הראשון וממש קלים בחצי היום השני. במהלך היום הראשון למחזור קיימתי יחסי מין לא מוגנים. גם בחודש שלפני כן, עם בן זוג. היום, שלושה ימים לאחר הפסקת הדימום קיימתי יחסי מין לא מוגנים שוב והופיעו דימומים של סוף מחזור, משום מקום.
אני לא מבינה מה זה - מחזור? הריון? חברה אמרה שאולי זה ככה כי אני מתחילה את תהליךם המנפאוזה? בגיל 33 זה אפשרי? אודה מאוד לתשובתכם כי אני מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור או הריון? - תגובה
ד``ר אריה לידור12/06/2013שלום לך
מציע שתפני לבדיקתו של רופא לברור אי סדירות הוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהריוןטליה12/06/2013
שלום, בבדיקת דם שעשיתי יצא :
vzv igG ab חיובי.
מה זה אומר?
אני נמצאת בשבוע שבע להריון...
האם זה מהווה סיכון על ההריון?
תודה רבה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/06/2013שלום טלי. מחוסנת לאבעבועות רוח כמו רוב האוכלוסייה. אין סכנה להמשך ההריון . בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי אמ וי - שתןשקד12/06/2013
שלום רב, בזמן מחלת חום לילד, האם ניתן לעשות לו בדיקת cmv בשתן והיא תצא מהימנה?אני בהריון וחייבת לדעת תשובה דחופה. בדם עשינו יומיים לאחר תחילת החום ותודה לאל יצא שלילי אבל החום עדשיין ממשיע מזה חמישה ימים.
אני חייבת לדעת ולכן רוצה לדעת מה מהימן ומתי באופן וודאי.
האם בשתן כעת לעשות אחרי חמישה ימים או שלחכות עוד?
עוד שאלה להרגעה האם יש הרבה וירוסים שיכולים לגרום לחום לילד למשך שבוע?חוץ מסי אמ וי?
ומתי אני אוכל לבצעת את הבדיקה על מנת שתצא מהימנה?כמה זמן מאז תחילת החום שלו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי אמ וי - שתן - תגובה
סוגי זהומים רבים יכולים לגרום למחלת חום בילדים. עלייך לבדוק נוגדנים בדמך לCMV כ10 ימים מאז החשיפה למחלת החום של ילדך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשירלי12/06/2013
מה דעתך המקצועית על בדיקת דם שאפשר לעשות במקום מי שפיר?
אני יודעת שהיא יקרה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
הבדיקה יעילה בחיזוי 3 תסמונות כרוסומליות בלבד( טריזומיית 21, 18,13). לעומת כל הכרומוסומים הנבדקים בבדיקת מי השפיר הקונבנציונלית. אם הסיכון לתסמונת גנטטית נמוך זו יכולה להוות אלטרנטיבה לבדיקת מי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שרון מסלוביץ- תאומים מונו מונורבקה12/06/2013
שלום רב
בהמשך למעקב אצלך במרפאה להריון בסיכון.
אני כיום בשבוע 14 ועדין יש לי דימומים- ביום חמישי היה דימום חזק , הלכתי למרפאה הם ראו שיש דופק תנועות וצוואר הרחם בסדר ולא גילו את מקור הדימום.
אתמול שוב היה לי הדימום- יום שלישי.
מה לעשות? ממה נובע הדימום?
עוד שבוע יש לי סקירה.
תודה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שרון מסלוביץ- תאומים מונו מונו - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/06/2013שלום הדס. הדימום מאד נפוץ בהרונות תאומים ונובע מהפרדות קטנה של השליה. כל עוד יש דופק - דרוש רק מערב אולטראסאונד. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים בהריוןאנה11/06/2013
שלום רב,
הנני נמצאת בשבוע 9+6 להריון וסובלת משילשולים קשים. השילשולים אינם קשורים למשהו לא טוב שאכלתי וכד׳. האם ישנה דרך לטפל בשילשולים הללו בהריון?
תודה מראש עם תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים בהריון - תגובה
ישנם טיפולים רבים לעיניין ודיאטות מתאימות שיומלצו לך על ידי רופא משפחה. מכל מקום משום השלשולים יש להקפיד על שתיה מרובה למניעת התייבשות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה רעה בערבדקלה11/06/2013
שלום,
שבוע 38, ידוע על 80% מחיקה ופתיחה של קצה אצבע. בערבים האחרונים (רק בערב) סובלת מכאבי ראש , בחילה, פלפיטציות ותחושה כללית מאוד רעה. לחץ דם נמדד ונמצא תקין. האם תופעה ידועה? האם כדאי לברר הלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה רעה בערב - תגובה
למרות שהתלונות אינן ספציפיות אמליץ לך לפנןת לתחילת מעקב טרום לידתי בבית החולים בו את רוצה ללדת לשם תחילת מעקב אחר לחץ דם, חלבון בשתן ,תפקודי כבד, וספירת דם ,מוניטור ואולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חוזרת בשתן שבוע 29דנה11/06/2013
שלום רב, לפני כשבועיים בבדיקת שתן שגרתית יצאה תוצאה של דלקת.
D (g ro up faec al i s Enter oc oc c us 100,000 מ - CF U /m l גדו ל
לקחתי מוקסיפן 5 ימים ובבדיקה חוזרת יצא שוב אותו חיידק.
עכשיו הרופא שלי רוצה שאקח שוב אנטיביוטיקה.
האם זה לא מסוכן לעובר ככ הרבה אנטיביוטיקה? ומה הסיכון בדלקת הזו (אגב, אני לא מרגישה כלום, לא צריבה, לא כאבים....)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חוזרת בשתן שבוע 29 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/06/2013שלום דנה. ליתר דיוק אין לך דלקת כי אם חיידק בדרכי השתן. לא כל חיידק גורם לדלקת. בהריון אנו מטפלים עוד לפני שמתפתחת דלקת מחשש להתקדמות החיידק לעבר הכלייה ומחשש להתפתחות צירים מוקדמים. מותר לקחת מוקסיפן בהריון, גם במינונים גבוהים וחוזרים. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSלילך11/06/2013
שלום לרופאים היקרים,
עשיתי בדיקת GBS יש לציין שהאחות נתנה לי ערכה אחת עם קיסם אחד.ואמרה לי קודם להעביר אותו בנרתיק ואחכ בפי הטבעת ולהכניסו לערכה.
לא הצלחתי להכנסו לערכה ובסוף הסתבר שאני מנסה לשווא כי יש פקק שצריך לפתוח-מעין מכסה. כך שהקיסם נגע מספר פעמים במכסה המתואר.
שאלתי הנה האם מהלך הבדיקה תקין?
שנית,אשמח לפענוח- כבתוצאות שקבלתי כתוב כך- בדיקת צבע גרם- תשובה לא - סופית ועשויה להשתנות.-pmn-לא נראו,lactobacilli+++ תאי CLUE- לא נראו
תאי ציפוי קשקשים +++
אורגניזמים - קוקים גרם חיוביים++
בדיקת תרבית ורגישות-תשובה לא סופית ועשויה להשתנות
צמיחה מעורבת -בעיקר בידוד+
אורגניזמים - Staphlococcus +++
ובתחתית הדף ישנה טבלה ובתוכה רשום- staphloccous aureus
אשמח לדעת מה פשר התשובה..ואם חלילה נשקפת סכנה לעוברי.
מה עלי לעשות האם עלי לקבל אנטיביוטיקה ומה הדחיפות?
תודה רבה ובעזרת השם לידה קלה לכל בנות ישראל!אמן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף..בא של בדיקת
לילך11/06/2013באורגניסמים של בדיקת צבע גרם- קוקים גרם חיוביים +++ ומתגים גרם חיוביים +++
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/06/2013שלום לילך. ביצעת את הבדיקה באופן טוב. אין לך GBS. שאר התוצאות תקינות לחלוטין. ישנם חיידקים רבים בנרתיק שהם חלק מהתושבים הקבועים וכך גם אצלך. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מודלק בהריוןשי10/06/2013
מקווה שזה בסדר לשאול פה.
גירדתי עקיצה גדולה ברגל ונהיה לי במקום ממש פצע דלקתי, אני בהריון שבוע 20 ולא יודעת כיצד מותר לטפל בבעיה בהריון והאם חס וחלילה הפצע מסכן את העוברית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מודלק בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ12/06/2013שלום שי. אין סכנה לעובר אך יש לגשת לבדיקה על מנת לבדוק האם קיים אלמנט זיהומי ולטפל בהתאם. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריענת10/06/2013
שלום,
ברצוני לשאול שתי שאלות:
לאחר כמה זמן רצוי להיכנס להריון אחרי ניתוח קיסרי? ולמה רצויי לעשות ניתוח קיסרי שלישי?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/06/2013ערב טוב
הריון אחרי קיסרי מקובל שנה.
מקובל קיסרי שלשי ניתוח עקב סכנה לקרע רחם בלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאיו10/06/2013
שלום,
בשעה טובה נכנסו להריון ראשון. לפי חישובינו אנחנו בשבוע רביעי + 3.
אשתי ערכה היום בדיקה לערכי בטא והערך שהתקבל הוא 1784.
לפי טבלאות הערכים שבדקנו, לשלב ההריון הזה, הערך קצת חורג מהנורמה.
האם זהו באמת ערך חריג? אם כן, על מה זה יכול להצביע? והאם צריך לבצע בדיקה נוספת בימים הקרובים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד''ר עפר תדמור10/06/2013ערב טוב
ערך בטה מצויין.
רק צריך לעשות על קול וגינאלי לראות שק הריון ברחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוני בין השינויים בשדיים מהריון להרפני10/06/2013
שלום. שמי פני ואני בת 29 ובהריון רביעי. בד"כ מיד בתחילת ההריונות הקודמים הופיעו כאבים בשד. נפיחות ורגישות. זה היה בשבילי אחד הסימנים שיתכן שזה הריון. בהריון הנוכחי ( שבוע 13) רק עכשיו יש רגישות קצת בפטמות. נפיחות קלה מאוד. האם זה נורמטיבי? אני רוצה לציין. משום שאולי זה משנה, שאני מניקה בערך שנה את הילדים. גם כשאני יוצאת לעבודה אני שואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוני בין השינויים בשדיים מהריון להר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ10/06/2013שלום פני. נורמלי בהחלט. תחושת הרגישות בשד אינה מרמזת על תקינות ההריון או אי תקינותו ומשתנה מהריון להריון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)