מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת שקיפות עורפיתשירלי27/05/2013
שלום, הבוקר עשיתי שקיפות עורפית. לא עשינו את בדיקת הדם שמלווה כי התחלנו הריון עם שני שקי הריון, אחד לא המשיך, והשק עוד שם.
אני בת 36.
ראו עצם באף והשקיפות העורפית היא 1.5 מ"מ.
וכתוב שהסיכון לפי הגיל והשקיפות הוא 1:1239.
האם זה סיכון גבוה? נמוך? יש תווך מסויים להשוות אליו שאדע איפה אני יחסית?
שאלה שניה, העובר באורך 7 ס"מ, כתוב שמתאים לשבוע 13.1 אבל אני בשבוע 12.3. זה עדיין תקין? האם זה אומר שהוא עובר ארוך? (גבוה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שקיפות עורפית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/05/2013ערב טוב
הערך שקיבל הינו תקין ויפה.
בגילך מומלץ לבצע בדיקת מי השפיר או לפחות לפנות ליעוץ גנטי.
העובר גדול מגיל וסת אחרון כי היה לך ביוץ מוקדם, לא כי העובר גדול ארוך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שירלי28/05/2013היות וזה הריון מהפריה חוץ גופית אז לא נראה לי שיתכן ביוץ מוקדם..
מחזור אחרון ב 28 לפברואר, שאיבה ב 12 למרץ והחזרה ב 15 למרץ והבנתי שמנתונים אלו, גיל ההריון שלי מחושב מ ה 1 למרץ ככה שביום הבדיקה של השקיפות העורפית הייתי בשבוע 12.3.
העובר בגודל שהתאים ל 13.1.
אני מבינה נכון שההפרש לא בעייתי?
האם מוקדם להסיק מזה שיש לי עובר ארוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר ארוך ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/05/2013ערב טוב
ההפרש בגודל לא משמעותי
יש טבלאות שונות למעבר בין גודל בממ לשבועות.
אין מושג של עובר גדול , ארוך בשבועות האילו.
ההפרש לא משמעותי , בתחום טעות המדידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ראשונהשני27/05/2013
ביום שישי גיליתי שאני בהריון ע"י בדיקת שתן בבית. מתי עלי ללכת לביקור ראשון אצל רופא נשים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ראשונה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/05/2013בוקר טוב
כדאי לקחת מייד חומצה פולית
כדאי לראות רופא שבטע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
שני27/05/2013תודה על המענה אך לא הבנתי מתי עלי לראות רופא.
לגבי החומצה הפולית, אני התחלתי לקחת מתחילת החודש אך לא חשבתי שכבר אכנס להריון ואני יודעת שמומלץ לקחת 3 חודשים לפני הריון. האם עלי לקחת 2 כדורים ביום במקום אחד כיוון שהתחלתי רק מהחודש וכבר הייני בהריון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור רופא ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/05/2013בוקר טוב
לקחת כדור אחד.
ביקור רופא תוך 7 עד 10 ימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בצוואר הרחםסטימפי27/05/2013
שלום
אני בהריון בשבוע 6+2. אתמול בגלל דימום פניתי למיון נשים והעובר בסדר מתאים בדיוק לשבוע 6+2 בגודל ויש דופק ב"ה.
המקור לדימום זה פוליפ קטן שהתגלה בצוואר הרחם.
הרופא במיון אמר שיש אפשרות להוציא אותו אבל הוא משאיר זאת לשיקול הרופא שלי.
מה המשמעות של פוליפ בצוואר הרחם בהריון? האם מסוכן? ומה הכוונה להוציא? האם מדובר בניתוח והאם ניתן לעשות בזמן הריון?
האם יש בעיה בקיום יחסי מין?
המון תודה
סטימפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ בצוואר הרחם - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2013שלום.
פוליפ קטן הוא כמו יבלת קטנה שצומחת בצואר. ההוצאה היא פשוטה ודרך כלל אין צורך בהרדמה.בהחלט ניתן להוציא לאחר הלידה.לכן השיקול בשיתוף עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת ונטולין בהריוןבונבונית27/05/2013
שלום, אני בשבוע 6 להריוני. בתי הקטנה מטופלת במשאף ונטולין עקב שיעול במינון של 0.5cc ונטולין ו-2cc מים. כאשר אני מחזיקה לה את המשאף, אני לא יכולה להמנע מלנשום את האדים שיוצאים החוצה- האם שאיפת החומר מבחינתי יכולה להוות סיכון כלשהו לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 פעמים ביום
בונבונית27/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דחוףףףףהילה26/05/2013
בבדיקות מעבדה ביום ה4 למחזור לאחר שעתים ערנות: (ברקע שחלות פוליצסטיות)
אסטרידול: 98. FSH-5 פרולקטין: 274.9 פרוגסטורון <1.7
LH: 3.80 מה זה אומר? יש לציין תפקודי בלוטת התריס תקינים. מנסה להרות כחצי שנה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דחוףףףף - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/05/2013שלוםםםםםםםםם.
תוצאות הבדיקות בע"ה בתחום הנורמה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהקרןן26/05/2013
היי. קבלת מחזור אחרון ב13.5 ב4.5 היה לי חמישה ימים של כתמים חומים רק בניגוב. עד היום 26.5 לא הופיע המחזור. כאבי ראש סחרחורות ועייפות רבה . חשוב לציין שיש גם כאבים בבטן כמו לפני מחזור. חודש שעבר עשיתי בדיקת דם ובטא יצאה 39 וההריון לאחר מכן נפל. בדיקה ביתית שלילית . האם יש סיכוי להריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
קרןן26/05/2013ב13.4 המחזור האחרון וב4.5 היה לי כתמים חומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
קרןן26/05/2013ב13.4 המחזור האחרון וב4.5 היה לי כתמים חומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
קרןן27/05/20133היי. קבלת מחזור אחרון13.4 ב4.5 היה לי חמישה ימים של כתמים חומים רק בניגוב. עד היום 26.5 לא הופיע המחזור. כאבי ראש סחרחורות ועייפות רבה . חשוב לציין שיש גם כאבים בבטן כמו לפני מחזור. חודש שעבר עשיתי בדיקת דם ובטא יצאה 39 וההריון לאחר מכן נפל. בדיקה ביתית שלילית . האם יש סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 21יעל26/05/2013
שלום, אני בשבוע 21 והיה לי היום פעמיים שלשול ובפעם השניה השלשול היה עם הפרשה שקופה/ לבנה. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 21 - תגובה
ד``ר אריה לידור26/05/2013שלום לך
אין כל חשש אך דאגי להפסקת שלשולים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50gשוש26/05/2013
שלום,
ביצעתי היום העמסת סוכר , שבוע 25 + , והתוצאה הינה 132mg/dl.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50g - תגובה
תקין לחלוטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק שבוע 6V.r26/05/2013
שלום אחרי החזרה של שני מוקפאים - ניצפו השבוע לפי האולטראסאונד שבוע 6 יש שני שקים באחד יש דופק בשני עדיין אין , זה מוקדם מידי יש סיבה לדאגה ??? 2 שקים ניפרדים - אנחנו עוד שבוע חוזרים לבצע אולטראסאונד וממש מפחדת מיזה שבאחד לא ניצפה דופק !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק שבוע 6 - תגובה
שבוע 6 הוא המוקדם ביותר בו ניתן להדגים דופק
אין מנוס יש לבצע בדיקה חוזרת בעוד מספר ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GFR פענוחמיהמר26/05/2013
אני בהריון בשבוע 24
רציתי לדעת אם הGFR שלי תקין
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GFR פענוח - תגובה
ד``ר אריה לידור26/05/2013שלוםלך
GFR הוא מדד לתפקוד הכלייתי. ערך תקין הוא מעל 100 אך לכל מעבדה ערכי הייחוס שלה . בררי את ערכי הנורמה ובדקי אם הערך בתחום זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט אלכוהול בשבוע 5מ26/05/2013
שלום רב,
בבדיקה ביתית גיליתי שאני בהריון והרופא אישר זאת שאני בשבוע 5. לפני מספר ימים שעדיין לא ידעתי ,שתיתי כרבע כוס ליקר המכיל שוקולד המכיל אלכוהול.איני נוהגת לשתות אלא באירועים מיוחדים אחת לכמה חודשים ואין לי כל כוונה לשתות במהלך ההריון.האם יש לי סיבה לחשוש מנזק לעובר?אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט אלכוהול בשבוע 5 - תגובה
אין כל סיבה לדאגה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם במקום מי שפירנטלי26/05/2013
שלום רב,
רציתי לשמוע את דעתכם לגבי בדיקת הדם החדשה (אשר נשלחת לארצות הברית) במקום בדיקת מי השפיר. האם היא אמינה והאם היא בודקת את אותם דברים.
לי היו תוצאות מאוד טובות בשקיפות, סקר וחלבון עוברי, ועל כן לבצע מי שפיר מלחיץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם במקום מי שפיר - תגובה
אינני יודע מה גילך
בדיקת הדם תזהה "רק" 3 הפרעות כרומוסומליות (18,21,16) בעוד בדיקת מי השפיר תבדוק את כל הכרומוסומים. בנוסף גם תבדוק את רמת החלבון העוברי. אם גילך אינך מחייב זאת והשקיפות ,מעבדת השקיפות, הסקירה המוקדמת והתבחין המשולש תקינים בהחלט שיכולה להסתפק בבדיקת דם זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר בשבוע 20+1נועה25/05/2013
שלום רב,
אני בת 38, הריון שני.
נקבעה לי בדיקה למי שפיר בשבוע הבא, ביום בו אהיה בשבוע 20+1. (אציין כי חיכיתי, כי לא הייתי בטוחה שאבצע את הבדיקה, וחיכיתי לתוצאות חלבון עוברי). למרות שתוצאות בדיקות הסקר הן טובות, החלטתי לבצע את הבדיקה. האם המועד המאוחר יחסית של הבידקה יכול להגדיל את הסיכון (מבחינת כמות מי השפיר וגודל העובר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר בשבוע 20+1 - תגובה
המקובל לבצע הבדיקה עד שבוע 20 . ההפרש של יום אחד אינו משמעותי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצות שבוע 25להיות אמא25/05/2013
שבת שלום לכולם,
אני בשבוע 25 כאשר בשבועיים האחרונים קצב דפיקות הלב שלי הולך וגובר ואף מציק מאוד , זה מלווה בכך שאני מרגישה שחום הגוף הפנימי עולה וממש חם לי
בנוסף זה מלווה בקשיים בנשימה
האם זה תקין בשלב זה של הריון? האם יש דרך לטפל בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מואצות שבוע 25 - תגובה
קצב הלב מואץ בהריון תקין. אינני יודע על איזו רמת קצב מדובר . אפשר לבצע אקג ליתר בטחון. גם קשיי הנשימה אופינים להריון ובמיוחד בשבועות אלו בהם את נמצאת עכשיו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והזרעהנטלי25/05/2013
שלום רב,
לאחר נטילת כדור איקקלומין, ביום חמישי יום ה 17 למחזור עשיתי אולטרסאונד מעקב זקיקים הי זקיק מוביל 18 ממ ועובי רירית 7.4
E2:711
1.1Pro
Lh: 13.9
ביום חמישי אחהצ דיברתי עם הרופא והוא אמר לי להזריק אוביטרל בשבת ולהגיע ביום ראשון אחהצ להזרעה.
ביום שישי ערכתי בדיקת ביוץ ביתית שהראה שני פסים קהים.
1. האם פספסתי את עיקרון ההזרעה של יום ראשון?הרי בעצם הזרע אמור לחכות לביצית ולא להיפך.
2. למה הייתי צריכה להזריק אוביטרל אם התחיל ביוץ עצמוני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ והזרעה - תגובה
הרופא שלך כוון אותך נכון כך שההזרעה תתבצע 36 שעות לאחר הזרקת האוביטרל כאשר ההנחה היא שקיימת ביצית הממתינה לזרע המוזרע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)