מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחת הדבקה לשיניים בזמן הריוןמיכל24/05/2013
שלום רב,
אני בשבוע 37. נשברה לי שן קדמית, ומכיוון שלא ניתן לבצע צילומי שיניים וטיפולים, רופא השיניים הכין לי פליפר, שהיא מעין שין תותבת נשלפת זמנית.
לצערי, אני חייבת להדביקה עם משחת הדבקה, כי אחרת היא נופלת.
האם יש בעיה או סיכון בחומרים, הקיימים במשחות הללו?
תודה על תשובתכם,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת הדבקה לשיניים בזמן הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור26/05/2013שלום לך
לא שידוע לי אך בהריון ניתן לבצע את כל סוגי טיפולי השיניים כולל אם צריך צילומים מכוונים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהמיכאל24/05/2013
האם מותר לאשה בהריון בת 19 לקחת תוסף תזונה של אנזימים לעיכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
מותר אך איני רואה את הצורך בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץיעל24/05/2013
שלום,
בת 29, ללא היריונות.
הפסקתי גלולות לפני שבועיים. היום ביקרתי אצל רופאת נשים בעקבות כאבי בטן תחתונה והיא זיהתה באולטרסאונד ביוץ בשחלה שמאלית.
האם ניתן לפי זה לדעת מתי יגיע הביוץ הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
אם וסתותיך סדירים הביוץ הבא צפוי בעוד כ 28 יום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון עם עודף משקל וציפרלקסשירה23/05/2013
גיליתי לפני כיומיים שהנני בהריון (בסביבות שבוע 4). הריון זה לא היה מתוכנן, על אף שאני בת 36, נשואה + ילדה בת 3. העדפנו לחכות בינתיים בעיקר לאור העובדות שבמהלך החצי שנה האחרונה אני נוטלת ציפרלקס ובעקבות עודף משקל חולני שכבר שקלתי לעשות ניתוח. אשמח לקבל המלצות בנוגע להמשך/הפסקת הריון בגין הנסיבות. ובנוסף, במידה שאין צורך להפסיק באופן מיידי את ההריון, האם תוכלו להמליץ לי על רופא נשים שמתמחה בנושאים אלו (בעיקר הריון עםתרופות נגד חרדה) שעמו אוכל לעשות את מעקב ההריון. אודה לכם מאד על התייחסותכם, אני מאד בלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון עם עודף משקל וציפרלקס - תגובה
ציפרלקס אינו סיבה להפסקת ההריון. את יכולה להמשיך בהריון זה למרות נטילת ציפרלקס ולשקול את המשך נטילתו לפי הצורך לאורך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתשני23/05/2013
שלום רב.
אני בשבוע 36.
האחיינית שלי בת שנה וקיבלה לפני 11 יום חיסון שכלל גם אדמת. יש לה חום כבר כמה ימים. האם אני צריכה להיזהר? להתרחק ממנה? אני עצמי לא מחוסנת (בבדיקת דם תוצאה של 13.30 NEGATIVE)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שני25/05/2013מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ25/05/2013שלום שיר. וירוס האדמת המצוי בחיסון הינו מוחלש וזה אומר: 1. כמעט ואינו מדבק. 2. לא דווחו מומים עובריים לאחר חיסון. לכן אין סכנה מוחשית בחשיפה לילדה שחוסנה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאוקוציטים בשתןשירה23/05/2013
שלום,
אני בשבוע 27. בבדיקת שתן יצא לאוקוציטים 500. תרבית שלילית.
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוקוציטים בשתן - תגובה
אין לכך כל חשיבות בנוכחות תרבית שתן שלילילת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוךחן23/05/2013
שלום רב,
אני בשבוע 30 ביצעתי בדיקת דם והתגלה כי ההמוגלובין שלי ירד ל- 8.5 . מחסני הברזל מלאים ו- B12 נמוך (לא יודעת בדיוק כמה). רופא הנשים הציע לנטול כדור של ויטמין B12.
וצעד הבא זה לקחת מנות דם.
ללא כול קשר להריון, אני תלסמית עם המוגלובין קבוע של 10 .
שאלתי היא, האם B12 יעזור ביצור של כדוריות דם? והאם קיימת אופציה נוספת להגביר את ההמוגלובין ללא כל עירוי של מנות דם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ23/05/2013ממליץ להתיעץ בהמטולוג בשל הטלסמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןטלי23/05/2013
שלום דר יש לי כמה שאלות
1. עד איזה שבוע מותר לקחת חומצה פולית ?
2. מה הם השבועות הכי מסוכנות בהתחלת ההריון להפלה ,?
3 . מה הוא השבוע שעוברת אותו האישה את סיכון ההפלה ?
4. שבוע 13 נחשב חודש 4 או איזה שבוע?
תודה וסליחה על השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/05/2013שלום נטלי.
1. חומצה פולית נוטלים לאורך כל ההריון וגם בין הריונות..
2. עד שבוע 12
3. הפלה עלולה להתרחש לאורך כל ההריון אך בשיעורים הולכים ופוחתים לאחר שבוע 12
4. נגיד שחודש רביעי...
בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה הריון??פיץ23/05/2013
שלום, בתוצאות בדיקת הדם שלי כתוב ככה:
Hcg quant.(s) 2226.
Hcg 3 iu/l=negative
Hcg 25 iu/l=Possitive
זה הריון...??
אשמח לתשובה בהקדם!!! תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הריון?? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/05/2013כן. בשעה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואווו!!!
פיץ23/05/2013אמא׳לה! תודה רבה!!! :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרימסטר שלישי..דנה23/05/2013
שלום רב,
בת 27 שבוע 34+3 הריון תקין.
מזה כמה ימים יש לי מעט בחילות ויציאות רכות ללא חום או הקאות.
אציין כי בתחילת ההריון לא היו לי בחילות ככל .
ההרגשה מתבטאת בעיקר בהרגשה של חוסר תאבון ובחילה ולעיתים מעט כאבי בטן.
אשמח לדעת האם זה שכיח ומה צריך לעשות
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרימסטר שלישי.. - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/05/2013שלום דנה. מאד שכיח. לא צריך עשות דבר. אם מתפתחות הקאות מרובות יש לגשת למיון לבדיקת אנזימי כבד ולחצי דם. אם מדובר בבחילות או הקאה בודדת - חלק מהנורמה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהריוןדניאל23/05/2013
שלום
עשיתי בדיקת העמסת סוכר ובדיקות דם נלוות (בשבוע 25) אחת התוצאות הם שהברזל הוא 10 אצלי האם זה נמוך מדי (האמת שאני לא לוקחת את הברזל כי יש לי תחושה של רצון להקיא לאחר הכדור ובלי קשר יש לי צאליק) האם זה נמוך מדי או שסביר לשבוע הרלוונטי?
שאלה נוספת מאיזה שבועות בערך התינוק אמור להתהפך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/05/2013שלום דניאל. כשאת אומרת ברזל של 10 למה את מכתוונת? לרמת ההמוגלובין? לרמת ה IRON בדם או לרמת פריטין? העובר יכול להתהפך גם שעתיים לפני הלידה....
בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן הריון?לימור23/05/2013
שלום רב,
ביום שישי שעבר טבלתי במקווה (שישה ימי מחזור ועוד שבעה נידה) וקיימנו יחסים ביום זה וביום למחרת (ומאז לא בשל קונדילומה לבעלי). בימים האחרונים יש לי כאבי בטן חלשים כמו לפני מחזור והרגשה שעומדת לקבל ווסת. כשנותנת צואה זה מרגיש מעט כמו קלקול כיבה. האם ייתכן שנקלטתי?
אציין, כי אני עשרה חודשים לאחר לידה קיסרית ואשמח מאוד לילד!
תודה מראש וסופ"ש נפלא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן הריון
לימור23/05/2013דילגו עליי אנא תשובתכם:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ייתכן הריון? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ23/05/2013תעשי בדיקת דם ל BHCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובת ד"ר פומרנץ
לימור23/05/2013כפי שצויין בהודעתי המקורית אני רק שבוע לאחר הטבילה\הביוץ בדיקת בטא תראה כבר משהו ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה לבצע המסת סוכר בהריון?בלה23/05/2013
שלום! אני כרגע בשבוע 17 ו4 ימים להריון. יש לי אלרגיה לסוכר ומצד שני אני מאד-מאד בריאה וכל בדיקות הדם מראות שכל פרמטר בבריאות שלי תקין לחלוטין. האם יש אפשרות להימנע מבדיקת המסת סוכר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לבצע המסת סוכר ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/05/2013בוקר טוב
כדאי מאוד לבצע העמסת סוכר
במה מתבטאת אלרגיה לסוכר ??
ניתן לבצע העמסת סוכר דרך הוריד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס מכשירים בתחילת ההריוןסופי22/05/2013
שלום רב,
אני בשבוע השישי להריון. בת 28, הריון ראשון ומאוד נחשק.. אני מתאמנת בפילאטיס מכשירים במשך כשנה בערך, ועכשיו בתחילת קורס מדריכים. הרופאה אמרה לי שאין בעיה להמשיך כרגיל, אך היום כשהייתי באימון, יצאתי מאוד לא מרגישה טוב פיזית, גם בכל הגוף ובפרט מה שהלחיץ אותי הוא מין לחץ ודקירות בבטן התחתונה, כאבים בצורת משיכה. ובכללי אני מרגישה שעבר כבר יום שלם וכאילו האיזור שם מכווץ. מה זה אומר..? האם הכל בסדר..? האם להיות רגועה שאם כבר עבר בשלום אז אין מה לדאוג? וכמובן אני שוקלת להפסיק לתקופת ההריון...
מודה מראש על ההיענות,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילאטיס מכשירים ן - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/05/2013בוקר טוב
בגדול אין סכנה
אין סיבה לדאגה
לא יכול לגרום לנזק
תמיד כדאי לעשות בדיקת על קןל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזק והריוןקים22/05/2013
שלום,
אני בת 35, הריון ראשון (תחילת שבוע שישי). בשנה האחרונה אני לוקחת פרוזק 20 מג ליום. אני יודעת שפרוזק היא תרופה יחסית בטוחה בזמן הריון. האם מומלץ להפסיק לפחות בשליש הראשון? בשבוע האחרון לוקחת יום כן יום לא על מנת להפסיק לפחות בשליש הראשון. אני מתגוררת בארצות הברית. תור ראשון אצל רופא נשים בזמן הריון הוא בשבוע השמיני ולא לפני כן. כשהתקשרתי לרופאה לשאול אותה לגבי הפרוזק ענתה לי האחות שאני חייבת להפסיק עם הכדור!!! לפחות לשליש הראשון. לא ממש עניין אותה למה אני לוקחת ומה החשיבות.
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק והריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ23/05/2013המכון הטרטולוגי (תרופות בהריון) יכול לעזור לך לקבל תשובה מדוייקת יותר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)