מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהענבל24/11/2012
אני בשבוע 25 להריון.
אני ישנה על צד שמאל אבל במהלך הלילה אני ישנה על הגב עד הבוקר.
שמעתי שאסור לישון על הגב כי זה מפחית את זרימת הדם לעובר.
האם מותר או אסור לישון על הגב? האם זה מסכן את העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ24/11/2012שלום מיכל. ישנה תאוריה הטוענת כי כאשר אשה בהריון מתקדם שוכבת על הגב ישנה ירידה בתפוקת הלב שלה ולכן ירדה בזרימת הדם לעובר. מצד שני אין כל מחקר שהצליח להוכיח תא יעילותה של שכיבה על הצד ולכן - תשני איך שנח לך. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה בזמן ההיריוןנינה24/11/2012
האם שימוש בנרידרם (קרם לטיפול בסבוריאה שמכילה גם סטרואידים) ושימוש ברט-אויט מסוכנים בזמן ההיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה בזמן ההיריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ24/11/2012שלום נינה. אינני מכיר כל בעיה עם נרידרם. רטאויט לעומתו מכיל חומצה רטינואית שאסורה לשימוש בהריון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בהריוןT.r23/11/2012
שלום , אני שמתי אייפון בטעינה וראיתי איתו סרטים תוך כדי טעינה כשיש כרית מתחתיו והכרית מונחת על ביטני אני בחודש השמיני להריוני והבנתי שזה ממש מזיק לעובר , האם זה נכון ? האם חלילה וחס זה מסוכן עד כדי שזה יוביל למוות עוברי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ24/11/2012מאיפה הרעיון הזה? שום קשר...
מעולם לא תואר נזק עוברי מקרינה מטלפון נייד כמו גם מאכילת לחם, מקלחת ושתיית תה...:) בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר שליש ראשוןSchumi23/11/2012
שלום לרופאים ותודה על הפורום הנפלא
אנו חיים בחול כך שאיננו מקבלים את תוצאות הבדיקות בפרוט אלה רק תוצאה סטטיסטית זמנית, אני בת 34 הריון שני לאחר לידה תקינה.
קיבלנו את התוצאות של סקר שליש ראשון ואנו מעט מודאגים.
על פי השכלול הסיכוי לדאון הוא 1: 1100
אך הסיכוי ל- trisomy 18 הוא 1:600 .
סקירת מערכות מוקדמת בשבוע הבא ( אהיה שבוע 17)
הרופא המטפל אינו היה מודאג מהתוצאות בכלל ואמר לחכות לסקירה המוקדמת.
מה דעתך בעניין?
תודה מראשSent from my iPhone* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר שליש ראשון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ24/11/2012שלום מאיה. לא הבנתי ממה אתם מודאגים. הסיכון ל DS הוא נמוך מאד וכך גם לטריזומיה 18? יש נתון שלא דווח ואולי הוא זה שמדאיג? בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
Maya25/11/2012תודה על התשובה דוקטור שרון, האם התוצאה של טריזומיה 18 1:600 היא לא פחות טובה מהמצופה? האם להמתין לסקירת מערכות ?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ25/11/2012תוצאה של 1:600 היא לא רעה כלל....המתיני לסקירה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם....ד23/11/2012
שלום.
עברתי הפלה טבעית בשבוע 7 לפני 4 חודשים ומאז אני ובעלי מנסים שוב ללא הצלחה. אני בודקת עם מקלוני ביוץ ואנחנו מקיימים יחסים יום לפני וכמובן בימים שאחרי. מה יכולה להיות הסיבה והאם יש בדיקות שעלי לעשות? כמו בלוטת התריס.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם.... - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/11/2012שלום לך. א. פרק זמן של 4 חודשים הוא מועט מדי בכדי להגדיר שישנה בעייה. ב. למה לבדוק עם מקלוני ביוץ? האם המחזור לא סדיר. אם הוא סדיר הרי שאת צריכה לדעת בערך מתי את מבייצת. יש לקיים יחסי מין יום כן יום לא כיומיים-שלושה טרם הביוץ המשוער ועד ל 4 ימים אחרי. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקסטון היקסשרון23/11/2012
שלום רב,
אני בשבוע 26 וחווה מזה מספר שבועות התקשות\התכווצות של הבטן. עשיתי מוניטור + בדיקה של צוואר הרחם והכל תקין. ישנם ימים שזה מופיע בתדירות נמוכה ויש ימים שזה מתגבר. שמתי לב שכאשר אני נחה במיטה אך לפתע צריכה לקום למס' שניות לשירותים ואז חוזרת לשכב ההתקשות של הבטן מתרחשת. האם ידוע כי שינוי תנוחה גורם לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברקסטון היקס - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/11/2012שלום שרון. שינויי תנוחה אינם מחמירים צירים. ישנם מספר מחקרים שטוענים כי פעילות מאומצת מגבירה תחושת צירים אך מצד שני אינה מובילה ללידה מוקדמת אלא רק לתחושת צירי ברקסטון היקס. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בתחילת הריוןחסויה22/11/2012
שלום לכולם
אני נמצאת בשבוע 9 להריון.
אני נוטלת חומצה פולית שקניתי בסופר פארם ובנוסף אני לוקחת ויטמינים מסוג פרנטאל (מקווה שאני לא טועה בשם)
הברזל אצלי בינתיים בסדר אז אני לא צריכה השלמות לעת עתה
רציתי רק לדעת אם בשלב הזה של ההריון אני צריכה לקחת את שני הכדורים או שבפרנטאל יש מספיק חומצה פולית
מודה לתשובתכם
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית בתחילת הריון -ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור22/11/2012ערב טוב
כדאי לקחת את שני הכדורים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאאירית22/11/2012
קיבלתי מחזור אחרון בתאריך 13/10/12 נכון לעכשיו המחזור מאחר לי בחמישה ימים והמחזור שלי מאוד סדיר הוא 28 יום עשיתי שתי בדיקות הריון יצא שלילי ואתמול בתאריך 21/11/12 עשיתי בדיקת דם בטא ויצאה לי 10 מה זה אומר?
יש לציין שעברתי גרידה בתחילת ספטמבר 2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - ד"ר תדמור
כנראה שהתוצאה שלילית
מציע לבצע בדיקה חוזרת עוד 4 ימים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וויטמיניםדנה21/11/2012
הי,
אני בשבוע 11+5 ואני עייפה כל הזמן!! מהרגע שאני קמה בבוקר ועד שהולכת לישון אני עייפה ברמה שקשה לי לקום מהספה להביא משהו.... זה מתחיל ממש לתסכל אותי כי בד"כ אני פעילה מאוד. חוץ מחומצה פולית אני לא לוקחת שום וויטמינים, האם לקיחת מולטיויטמין יכולה להקל ולשפר את עניין העייפות או שאין קשר? האם עייפות ברמה כזאת היא נורמאלית? חשוב לציין שלפני כחודש ביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות וויטמינים - ד"ר תדמור
העייפות מקורה בהורמונים של ההריון
ויטאמינים לא יעזרו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלהתותי21/11/2012
לפני כשנה וחצי עברתי טרומבוזיס ברגל שמאל עקב שימוש בגלולות.
אושפזתי 3 ימים בבי"ח, הייתי על קלקסן מספר חודשים וכן נטלתי קומדין למשך 8 חודש.
מאז טפו טפו טפו, הכל עבר ונגמר.
אני בבדיקות תקופתיות אצל המטולוג.
הוא אמר לי שבזמן שאהיה בהריון אאלץ לקחת זריקות קלקסן מדי יום החל משבוע
10-13.
אמנם הרעיון לא ממש קוסם לי, אך אם זה מה שצריך לעשות -אעשה את זה.
שאלה:
האם אחשב עקב כך להריון בסיכון?
הבנתי שבעת הריון עולה רמת קרישיות הדם מעל לנורמאל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה תודה!
תותי25/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה תודה! - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ25/11/2012שלום תותי. אכן תאלצי ליטול קלקסן אבל משבוע 5 ולא משבוע 10-13. ההריון יחשב כהריון בסיכון אם כי תחת קלקסן הסיכון לסיבוך נמוך למדי. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ketone בשתןלימור21/11/2012
שלום,
אני בשבוע 36+5.
בבדיקת שתן שעשיתי יצא ketone 5.
שאר הערכים שקיבלתי יצאו תקינים (לא קיבלתי עדיין את כל הבדיקות).
יש לציין כי אכלתי ושתיתי לפני הבדיקה.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ketone בשתן - תגובה
ד``ר אריה לידור21/11/2012שלום לך
ראשית חזרי על הבדיקה לאחר שתיה
בצעי העמסת סוכר מלאה 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהketone בשתן - תגובה
ראשית חזרי על הבדיקה לאחר שתיה
בצעי העמסת סוכר מלאה 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שעלתמיכל21/11/2012
שלום,
קראתי לפני מס' ימים שמשרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון להתחסן מפני שעלת.
האם יש התניות? האם מומלץ והיכן מבצעים זאת שכן בקופ"ח בה אני נמצאת לא ידעו לענות לי.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שעלת - תגובה
אפשר ואפילו מומלץ לבצע חיסון זה לאחר שבוע 20
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות דחופה עם רופא נשיםאמא ל-221/11/2012
שלום רב, לפני כשבוע וחצי התחילו אצלי קצת בחילות וכאבים בשדיים, לא ייחסתי חשיבות כי הייתי לפני מחזור. המחזור גם לא איחר ולפני יומיים סיימתי אותו. הבחילות התחזקו נורא וגם השדיים יותר נפוחים וכואבים יותר. החלטתי לעשות בדיקת הריון ביתית והתוצאה יצאה חיובית! האם הגיוני שאני בהריון? האם יתכן שנקלטתי להריון וקיבלתי מחזור בכל זאת?
אודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות דחופה עם רופא נשים - תגובה
הדמום אותו את מכנה מחזור הוא דמם השרשתי המאפיין רבים מההריונות בתחילת דרכם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחרדהקרן21/11/2012
היי ד"ר,
אני בת 36 לפני חודשיים עברתי גרידה ועכשיו גיליתי שאני שוב בהריון(אני אמורה ל'קבל מחזור מחר, אבל עשיתי בדיקת הריון ויצא חיובי).
אני מאד לחוצה וחרדה בגלל המצב הבטחוני( הילדים שלי נמצאים בגנים לא מוגנים) ואני בלחץ מטורף. אתמול לקחתי רגיעון של הדס( אני בדר"כ לא משתמשת בדברים האלה, אבל קשה לי עם החרדה הזאת). האם הזקתי להריון? האם אפשר להשתמש בזה פעם ב....?
האם לחץ/חרדה יכולים לגרום לי להפלה נוספת( בפעם הקודמת העובר איבד דופק בשבוע ה10)?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחרדה - תגובה
התכשיר אינו בעייתי לא להריון ולא לעובר. אם עוזר לך המשיכי להשתמש בו לפי הצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שליליתחסוי21/11/2012
עשיתי בדיקת הריון ביתית היום בבוקר ויצא שלילי
המועד שי לבדיקת דם של הרופא הוא 25.11 יום ראשון אני מטופלת בIVF
וזה הטיפול הראשון שלי
האם בדיקה שלילית מראה שאין הריון?או שרמת ההורמון כרגע לא ניתנת לזיהוי?
רק בימים 11 או 12 של אחרי החזרת העוברים הימים האלה כומ שאמרתי הם יום שבת ויום ראשון.
השאיבה הייתה יום שישי ב.9 לחודש
וההחזרה הייתה ב13 לחודש.
אני מאוד מפחדת שאין הריון אנחנו במתח מאוד ורוצים שזה יצליח לנו ב''ה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שלילית - תגובה
בדיקת ההריון הופכת חיובית לפחות 10 יום לאחר ההחזרה כלומר לא לפני ה 23 לחודש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושנשע רק בשורות טובות אמן!!!
חסוי21/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
חסוי21/11/2012יש לציין שהרבה פעמים שבשבוע וקצת יותר האחרונים יש לי דקירות בבטן בצד שמאל וימין בשמאל בעיקר, וזה עובר באותו רגע, זה קשור להתפתחות של העוברים או משו?
יש עייפות וגודש בחזה , ויש נפיחות קלה בבטן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)