מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פתיחת צוואר הרחםתאתי02/11/2012
שלום!
אני שבוע 37 אחרי 2 לידות כאשר יש לי נסיון רע עם בדיקה של פתיחת צוואר הרחם מכיוון שהצוואר שלי מאוד אחורי ולכן לא קל להגיע אליו ולבדוק וכל בדיקה אני כואבת יותר מצירים ולכן לא מסכימה כי תבוצע בי אותה הבדיקה גם בלידה הזאת.
השאלה שליאם אני יגיע לבית חולים עם צירים סדירים אם אני חייבת להסכים לאותה הבדיקה ובמידה ולא הסכמתי ואכן רואים צירים סדירים אם יוכלו להוריד אותי לחדר לידה לתת אפידורל ורק אז לבדוק אחרת לא אוכל מבחינה נפשית להבדק בעקבות הכאב העצום
אבקש תשובה מיידית כי כבר התחילו צירים
ישלציין כי לידה ראשונה הייתה בשבוע 36 והשנייה ב38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת צוואר הרחם - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/11/2012ערב טוב
אפשר לבדוק בעל קול וגינאלי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שהוכפלה פי 4 ביומייםש01/11/2012
היי
ביצעתי בדיקת בטא ב-30.10 והערך-29. לאחר יומיים ביצעתי שוב בטא והערך-130.
ההריון הוא טבעי.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שהוכפלה פי 4 ביומיים - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ01/11/2012שלום לך. הערך תקין אך אינו אומר דבר באשר לתקינות ההריון אלא רק מעיד על קיום הריון. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין??אני01/11/2012
שלום רב,
אני בהריון, שבוע 5. בבדיקת בטא שעשיתי בתחילת שבוע התקבל הערך 12530. היום עברתי בדיקת אולטרסאונד בה נמצא כי: רירית מעובה (19מ"מ) עם ריבוי ממצאים ציסטים קטנים. צמוד אליהם נצפה שק הריון תוך רחמי. עם שק חלמון ללא הד עובר עדיין.
נאמר לי כי ההריון לא מתפתח כצפוי? צריכה לחזור על הבדיקות (בטא +אולטרסאונד) בעוד מס' ימים. מודאגת.
אשמח לחוות דעתכם המקצועית, כן, רציתי להבין מה ההבדל בין דופק עוברי והד עובר?
תודה רבה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין?? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ01/11/2012שלום לך. קשה לדעת על פי בדיקת סונר בודדת האם מדובר בהריון תקין וצעיר או הריון שאינו תקין. לשם כך התבקשת לבצע בדיקה חוזרת. הד עוברי הינו ממצא באולטראסאונד הנמצא בתוך שק ההריון ויכול להתחיל לעובר קטנטן. מספר ימים לאחר הופעתו של ההד העוברי אנו אמורים כבר להבחין בדופק עוברי קטן במרכזו של העובר המתפתח. בערכי בטא כאלה הייתי מצפה לראות הריון מעט יותר מפותח מכפי שראו בסונר ולכן אינני משוכנע לגבי תקינות ההריון אם כי רק סונר חוזר יודא זאת. בהצלחה, קוי לטוב, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ,תודה רבה על תשובתך הברורה!
אני02/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת גלון מים של נביעותקארין01/11/2012
אני בשבוע 18 + יום אחד.
ההריון תקין.
הרמתי גלון (כד) מים גדול של נביעות.
אם אני לא טועה יש בו 19 ליטר מים.
הלכתי איתו 10 צעדים בערך והרמתי אותו למתקן (קצת יותר נמוך ממני).
כרגע אני מרגישה בסדר אבל בעיקר מתחרטת ..
אני לא אחזור על זה שוב!!
אבל בנתיים.. תוכלו להרגיע אותי?
האם עשיתי נזק לי או יותר חשוב - לעובר?
יש תופעות שיכולות להגיע בהמשך שבעקבותן כדי שאפנה לרופא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת גלון מים של נביעות - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ01/11/2012שלום קארין. קיימת אמונה רווחת שהרמת משאות כבדים עלולה להזיק להריון. הדבר אינו מדויק כלל אלא במקרים קיצוניים של חולשה של צוואר הרחם. לא גרמת כל נזק לך או לעוברך. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל בלידה ראשונה עם בלט בחוליותשרית01/11/2012
היי אשמח לתשובה דחופה כי אני מאוד חוששת!
אני בת 30, לפני לידה ראשונה בע"ה, שבוע 36+3. לפני שנתיים אובחנתי עם בלט בחוליות L5-S1, הייתי בטיפול אצל כירופרקט שעזר לי מאוד וכן קבלתי זריקות וולטרן בערך פעמיים בבית חולים. מעבר לכך שום טיפול תרופת יפרט לויטמנים לא לקחתי.
שאלתי האם מותר לי לקבל זריקת אפידורל בלידה ואם ישנם סיכונים הכרוכים בכך לאור מצבי?
לתשובה דחופה אודה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה דחופה, אני עדיין ממתינה
שרית04/11/2012בבקשה תשובה דחופה, אני עדיין ממתינה!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה ראשונה עם בלט בחוליות L5-S1
שרית04/11/2012היי אשמח לתשובה דחופה כי אני מאוד חוששת!
אני בת 30, לפני לידה ראשונה בע"ה, שבוע 36+3. לפני שנתיים אובחנתי עם בלט בחוליות L5-S1, הייתי בטיפול אצל כירופרקט שעזר לי מאוד וכן קבלתי זריקות וולטרן בערך פעמיים בבית חולים. מעבר לכך שום טיפול תרופת יפרט לויטמנים לא לקחתי.
שאלתי האם מותר לי לקבל זריקת אפידורל בלידה ואם ישנם סיכונים הכרוכים בכך לאור מצבי?
לתשובה דחופה אודה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה ראשונה עם בלט בחוליות L5-S1 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ04/11/2012שלום שרית. הגורם היחידי המוסמך לאשר קבלת אפידורל בלידה הוא רופא מרדים ולכן עלייך לשאול מרדים. עד כמה שידוע לי - בלט דיסק אינו הוריית נגד למתן אפידורל. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגן תחתון ריחני בהריוןענבר01/11/2012
שלום לרופאים.
אני הייתי רוצה לדעת האם מגן תחתון ריחני מסוכן לעובר ?
האם יש חשש לסיכון במידה ואני בחודש ראשון ומאז תחילת ההריון השתמשתי בתחתונית ריחנית? זה חשוב לי מאוד לדעת
תודה מראש
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגן תחתון ריחני בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ01/11/2012שלום ענבר. אין כל סכנה מיוחדת במהלך ההריון אך צריך לדעת שרירית הנרתיק והפות מאד רגישה לחומרים כימיים העלולים לגרום לאודם וצריבה בחלק מן הנשים המשתמשות במגן מבושם. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן כניסה להריוןגיל31/10/2012
שלום רב,
החודש קיימנו רק פעם אחד אני ואישתי יחסי מין לא מוגנים,ובפעם הזאת היה דימום לאישתי (או לי אך רוב הסיכוי לאישתי )שכנראה התערבב עם הזרע,האם במידה ואישתי תכנס להריון יכולה להיות בעיה כלשהיא לעובר בעקבות הדימום יחד עם הזרע כלומר הפריית ביצית יחד עם דם?
2.האם זה משנה אצל מי היה הדימום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור31/10/2012ערב טוב
דימום בעת כניסה להריון לא מזיק להריון או לעובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצותאנה31/10/2012
שלום רב
אני בתחילת שבוע 9, הרגשתי היום התכווצויות או דקירות בבטן תחתונה מצד ימין שנמשכו כ 5 דקות ואז הפסיקו. אחרי כמה דקות הופיעו שוב. פעם פעמיים ואז נפסק.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות - תגובה
ד``ר אריה לידור31/10/2012שלום לך
תחושות כאלה לגיטימיות לתחילת ההריון . ליתר בטחון פני לבדיקה כולל אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת לאחר לידהדנה31/10/2012
שלום רב,
ילדתי לפני חודש, במהלך 3 השבועות לאחר הלידה נפלטו לי קרישי (גושים) דם דיי גדולים, לאחר בדיקה ואולטראסאונד נאמר לי שיש לי גושים שאריות מהלידה ולבוא לביקורת לקראת סוף נובמבר ואם יהיה דימום גם לגשת לביקורת.
השאלה שלי רק לפני כשבוע הדימום הלך ונעלם והיום יש לי דימום כמו מחזור...
האם הדימום הוא מחזור או ייתכן והוא מהגושים ???
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת לאחר לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור31/10/2012שלו8ם לך
בהחלט ייתכן ומדובר בוסת . ליתר בטחון אציע לך לחזור על בדיקת האולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת לאחר לידה
דנה06/11/2012היי, אני כבר כשבוע עם דימומים...היום הדימום התחזק, שעתיים וחצי עם תחבושת שהתמלאה..והדם אדום ודיי נוזלי.. כשאני מתילה שתן בסוף יוצא דם וגם בניגוב..(סליחה על התיאור) אין לי כאבים אני לא יודעת אם אני צריכה ללכת להיבדק או לחכות שייפסק הדימום או אולי הבעייה מהשאריות של הלידה ???
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי יש לי שאלהתותי31/10/2012
אני מתכננת הריון, רציתי לדעת אם עליי להתחסן השנה נגד שפעת.
אם זה יועיל או יזיק לי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יש לי שאלה - תגובה
מאד מומלץ להתחסן כולל בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא גבוהים- שאלהחסויה31/10/2012
שלום לכולם
רציתי את עזרתכם
הווסת האחרונה שלי היתה ב- 18/9/12 אתמול עשיתי בדיקת דם ויצא לי ערך בטא בגובה 52,416.
היום עשיתי אולטרא סאונד למרות שחשבתי לפי תאריך הווסת שלא אמור להיות דופק אבל לשמחתי ברוך ה' נצפה שק הריון ודופק
השאלה שלי- האם יכול להיות שבערך בטא כזה ישנם תאומים זהים וראו רק דופק אחד
(או שזו רק משאלת הלב שלי)
מודה לתשובתכם מראש
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא גבוהים- שאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ31/10/2012שלום לך. תאומים זהים זה מעניין ומגניב אך מבחינה רפואית זהו הריון בסיכון ובאופן כללי עדיף ללדת אחד אחד. אין הרבה קשר בין ערכי הבטא לבין תאומים מה גם שבסונר נצפה עובר יחיד עם דופק. בקיצור - הכל נראה תקין....בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות???טל31/10/2012
בוקר טובב, אז ככה אני בשבוע 5+4 אתמול הייתי אצל הרופא שממש לא היה סבלני לצערי!!!! אמר לי לחזור עוד חודש כי אני בשבוע 3 לפי דעתו מההה???? ודרש שאפסיק את עבודתי ב10 שנים האחרונות כמדריכת כושר ואלך ללמוד שחיה!! במקום להרגיע את הלחץ הקיים הוא רק הוסיף:( מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות??.
טל31/10/2012היי למה לא עונים לי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות??? - תגובה
בצעי בדיקת הריון כמותית . אם זו מעל 6000 ניתן כבר לצפות דופק עוברי . יכולה להמשיך בפעילות גופנית כל עוד מעקבב ההריון תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות שנייהקארין31/10/2012
שלום,
אני נמצאת בשבוע 18 + 0 ימים. הריון ראשון ותקין.
בשבוע 15 ביצעתי סקירת מערכות ראשונה והרופא ביקש שאשוב אליו בשבוע 22 לסקירה שנייה.
מכיוון שמאוד קשה למצוא אצלו תורים מיד קבעתי תור לתאריך בו אהיה בשבוע המתאים.
בביקורי האחרון אצל הרופאה המטפלת היא הסבירה לי שחישבתי לא נכון את ספירת השבועות והורידה לי שבוע.
כך שהתור שלי לסקירה השנייה הוא בשבוע 21 + 4 ימים.
האם מס' הימים האלו קריטיים ועליי לקבוע תור חדש או שאפשר להשאיר את זה כך ולבצע את הסקירה כראוי בשבוע 21 ??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
קארין01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירת מערכות שנייה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ01/11/2012שלום קארין. אין שום משמעות למספר ימים אלה בביצוע סקירת מערכות
בהצלחה,שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהמאוהבת4331/10/2012
שלום רופאים יקרים
שבוע 23+1 , מתעוררת לאחר 3 שעות שינה בלילה ולא מצליחה להירדם שוב, הדבר מקשה עליי שכן עליי ללכת לעבודה ולקום כל יום ב: 5:45 בבוקר, מה אפשר לעשות עם בעיה זו. תודה על תשובתכם ויום טוב לכולכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ31/10/2012שלום לך. הפרעות שינה נפוצות מאד בהריון ועלולות לנבוע מסיבות שונות: גופניות (קושי בנשימה, תנוחה לא מתאימה עקב גדילת הבטן וכו) ונפשיות (חרדות). קודם כל בררי עם הרופא שלך את סיבת נדודי השינה. כאשר אנו שוללים סיבות ברות טיפול ניתן, באופן לא קבוע לישון עם כדור שינה. אינו מזיק לעובר ויאפשר לך שינה אך בנטילה לאורך זמן עלול למכר ולכן יש לקחת אותו לעיתים לא קרובות ולא סדירות. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן כניסה להריוןגיל30/10/2012
שלום רב,
החודש קיימנו רק פעם אחד אני ואישתי יחסי מין לא מוגנים,ובפעם הזאת היה דימום לאישתי שכנראה התערבב עם הזרע,האם במידה ואישתי תכנס להריון לא יכולה להיות בעיה כלשהיא לעובר בעקבות התרבבות הזרע יחד עם דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן כניסה להריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ31/10/2012לא צריכה להיות כל בעיה. בהצלחה רבה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)