מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוגסטרון נמוך שבוע 5מודאגת25/12/2012
שלום,
אני בהריון בשבוע 5, בחצי שנה האחרונה עברתי הריון כימי והפלה בשבוע 6 לאחר שנצפה שק הריון.
בבדיקת דם אתמול, בשבוע 4+6 התקבלו התוצאות הבאות: בטא- 376, פרוגסטרון - 45.
האם ערך הפרוגסטרון בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון נמוך שבוע 5 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012תפני לרופא מטפל
בשל ההיסטוריה יש לשקול טיפות תומך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך!
מודאגת25/12/2012אני כמובן אפנה לרופא המטפל, למרות שיש לי הרגשה שלא יתרגש מהעניין. (הוא קיבל את את התוצאות ולא פנה אלי)
חשוב לי לשמוע דעה של רופא אחר, כי ההריון מאד מאד יקר לי.
בעבר לקחתי דופסטון - שלא מנע כלום, הפרוגסטרון ירד לחלוטין.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012היום מקובל לקחת שני נרות UTEROGESTAN 200 MG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שן בינה בהריוןמיטל25/12/2012
לרופאים שלום,
בת 26, שבוע 23+3
בימים האחרונים אני מרגישה את שן הבינה בצד ימין מתחילה לצאת, יש לי כאבים וקושי בלעיסה. מה ניתן לעשות כדי להקל והאם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שן בינה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012אין קשר להריון
תפני לרופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס קשהרוני24/12/2012
שבוע 37 כל ההריון הקאות קשות- גם HCG גבוה מאוד בחלבון עוברי ו7 גם צרבות קשות.שבעיקובתיהן הקאות כל ההריון מרגישה גוש בגרון כמו אוכל תקוע בושט. הלכתי לאאג ושראתה סימני ריפלוקס רק לפני שבועיים התחלתי טיפול לריפלוקס- אומפרדקס הצרבות הרבה יותר טוב אך עדין תחושה של גוש בגרון, טעם מר בפה וממש חוסר יכולת לתפקד עקב כך. כולם אומרים שיעבור לי אחרי הלידה. האמנם???? מ כל ההריון סבלתי!!!!! בבקשה מחפשת עידוד!!! אני לקראת השראת לידה עוד שבועיים וכל מה שאני יכולה לחשוב עליו זה על זה! כל עזרה תתקבל בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס קשה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012הרמת מרשות המיטה על ספרים יולה לעזור מעט. דיאטה נכונה. ואומפרדקס.
לדעתי לאחר הלידה תחושי שיפור ניכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים בהריוןאלינור24/12/2012
אני ממש מודאגת..
עשיתי 2 צילומי שיניים במהלך טיפול שורש לפני כ-5 ימים וכעת המחזור מאחר..
אם אני בהריון יש סכנה לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012לצילום שיניים, עם כיסוי עופרת, השפעה מזערית על הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום שיניים בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/12/2012בוקר טוב
אין סכנה
צילום שיניים לא מגיע לאזור הבטן
בנוסף ההריון אם קיים כל כך צעיר שהנזק אם קיים הוא הכל או לא כלום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים חמיםליב24/12/2012
ערב טוב לכל הרופאים היקרים,
יש לי שאלה.
קודם כל, שבוע 27.
אני יודעת בהריון מומלץ להתרחק מג'קוזי וסאונה וכו' כדי לא להיות בטמפ' מעל 38-39 מעלות.
אבל כשאני מתקלחת (ומדדתי!!) טמפרטורת המים היא בערך 39-40 מעלות.
האם במקלחת זה כן מותר? כי המים זורמים על הבטן ולא מושפרצים ישירות עליה, מקלחת של 10-15 דקות.
האם זה בסדר שטמפ' המים היא כזאת במקלחת או שנגזר עלינו להתקלח במים פושרים עד סוף ההריון?? (רררר)
פליז הלפ, תודה מראש ליב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים חמים - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/12/2012בוקר טוב
אין בעייה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף חומצה פוליתנוי24/12/2012
שלום,
אני בהריון בשבוע 19. נוטלת כדור ברזל של פולקס 400 החדש במשך כל תקופת ההריון, כאשר למעשה התחלתי ליטול אותו עוד כשלושה חודשים לפני תחילת ההריון עקב מחסור בברזל. כדור זה מכיל 100 מג' ברזל ו 400 מיקרוגרם חומצה פולית.
בבדקות הדם האחרונות ההמוגלובין עדיין מעט נמוך מהרצוי - עמד על 10.7 כשהטווח הוא 12-16.
רופא הנשים המליץ לי לקחת ביום 2 כדורים של פולקס במקום אחד (אחד בבוקר והשני בערב).
שאלתי:
1. האם זה לא יותר מדיי לקחת 200 מיליגרם ברזל כל יום?
2. אני לוקחת באופן קבוע עוד מלפני ההריון גם 5 מ"ג חומצה פולית כי גם פה היה לי חוסר.
כעת, עם שני כדורי ברזל שכל אחד מהם מכיל עוד 400 מיקרוגרם, אני הולכת ליטול 5.8 מיליגרם חומצה פולית כל יום. האם לא מדובר במינון גבוה מדיי?
(קראתי שעודף חומצה פולית או נטילתה מעל למינון המומלץ יכול להיות מסוכן ואף לגרום לסרטן?.... זה קצת מבהיל).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף חומצה פולית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012במצב של עודף חומצה פוליט ניתן לקחת כדורי ברזל ללא חומצה פוליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שן בינה בהריוןמיטל24/12/2012
לרופאים שלום,
בת 26, שבוע 23+3
בימים האחרונים אני מרגישה את שן הבינה בצד ימין מתחילה לצאת, יש לי מעט כאבים וקושי ולעיסה. מה ניתן לעשות כדי להקל והאם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שן בינה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הריוןשוש24/12/2012
שלום,
אני בת 28 ומתכננת להיכנס להריון.(מנסים חודשיים)
המחזור האחרון שלי היה בתאריך 29.11 , לכן עדיין מוקדם לבדוק האם נקלטתי.
בימים האחרונים חליתי - חום 38, כאבי שרירים , שיעול, קצת גרון, ראש, נזלת...
החשש שלי הוא שאם נקלטתי, אולי המחלה היתה CMV...? לא עשיתי מעולם בדיקות לנוגדנים (גם לא לאחר שהבעתי את כוונתי להרות בפני רופאת המשפחה ורופאת הנשים).
האם החשש שלי מוגזם? האם כדאי שאעשה בדיקות דם במיידי, כשאני עדיין לא במיטבי, וזה יוכל להצביע אם יש לי CMV עכשיו.?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שוש25/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012חבל על הזמן תבצעי בדיקה ל EBV ו CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסוןשירי24/12/2012
שלום רב.
שמעתי שבזמן הריון המערכת חיסון של האישה קצת חלשה מהרגיל, ויש יותר עומס של רדילקים חופשיים בגוף.
האם זה נכון?
ואם כן - למה בעצם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת חיסון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/12/2012ערב טוב
על מנת לא לדחות את העובר כזר
כנראה אולי מערכת החיסון של האישה נחלשת בהריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שאלהתותי24/12/2012
אני בת 31 מנסה להיכנס להריון
יכול להיות שאני בהריון, מחזור אחרון התחיל ב-3.12
במידה וכן, היום נכנסתי לשבוע 3.
אתמול התחיל לי דימום חלש, אדום מאוד בהיר, כמעט כתום ומעט.
גם היום יש לי קצת.
שמעתי שבתחילת הריון לעיתים ישנו דימום קל שאינו צריך להוות בעיה.
שאלתי- במידה וכן- ממתי אמור להיות דימום? באיזה שבוע? באיזה יום?
נראה לי שקצת הקדים לי הדימום...
קצת לחוצה.
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/12/2012תעשי בדיקת הריון באיחור המחזור כלומר 4 שב'.
בדם או בסטיק של השתן.
במידה ואת בהריון וממשיך דימום כדאי להדק עי רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
תותי24/12/2012דימום של ראשוני של השרשה, תחילת הריון, כמה זמן הוא נמשך? שאדע למה לצפות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה... - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012בד"כ כתם למספר שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ25/12/2012מניח שהריון ראשון.
בשבוע 3 קורת השרשת העובר ברחם.
במידה ויש איחור דימום או כאבים מומלץ לעבור בדיקה עי גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדימום נמשך לי כבר 3 ימים
תותי25/12/2012מחר רופא נשים.
אני מקווה מאוד שזה לא משהו רע...
האם יש קשר בין הדימום לגרד בתוך הנרתיק?
רופא הנשים רשם לי 2 נרות אגיסטן שלא עזרו לי כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברמירב24/12/2012
בוקר טוב,
אני בשבוע 27 בהריון ראשון ותקין.
אתמול ביקרתי אצל הרופאה המטפלת לבדיקה שגרתית.
אני עתידה לחזור אליה רק בשבוע 32 להערכת משקל.
היא אמרה לי לשים לב ל -3 תנועות עובר ביום.
אותה שכחתי לשאול מס' שאלות ולכן אני שואלת כאן:
1. האם 3 תנועות אכן מספק? ועד איזה שלב? בשבוע 30 לדוגמא עדיין מספק 3 תנועות ביום בלבד?
2. האם אני אמורה לחוש את 3 התנועות פרוסות על מהלך היום?
אם לדוגמא אחוש אותן בטווח של שעה-שעתיים בבוקר ויותר לא אחוש - זה נחשב כתקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/12/2012כדאי להפריד בין התנועות לבוקר צהריים וערב
בשבועות מאוחרים יותר הרופאה תדגיש בפנייך את החשיבות של מספר תנועות בכל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה בבטןטל23/12/2012
לרופאים שלום
אני בשבוע 23+2, בזמן בישול נגעו בחולצה שלי מים רותחים באזור הבטן מעל התבור (לבשתי שלוש שכבות של חולצות) ישר החלפתי חולצה ומרחתי משהו להרגעה אין שלפוחית היה אודם שקטן ונרגע. האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה בבטן - תגובה
ד``ר אריה לידור23/12/2012שלום לך
אין כל סיבה לדאגה ובמיוחד אם את חשה בתנועות העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בוויברטור בהריוןקרן23/12/2012
שלום רב,
שאלה מעט מביכה...
רציתי לדעת האם יש מניעה כלשהי לעשות שימוש בוויברטור בזמן הריון?
(אני מניחה שההנחיה דומה לקיום יחסי מין, אך מאחר וראיתי תגובות שונות ומשונות ברחבי האינטרנט, העדפתי לשאול ישירות).
אני בשבוע 20, הריון תקין.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בוויברטור בהריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/12/2012שלום קרן. אין שום מניעה! בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שליהמוריה23/12/2012
שלום רב.
יש לי ילד בן 5 עם גן פגום med17
שבזמנו עוד לא גילו את זה ,
ומסתבר שאני ובעלי נשאיים של הגן,
ועכשיו אנחנו מתכננים עוד ילד ,
וצריכים לבצע בדיקת סיסי שלייה בין שבוע 10 ל12
מה שרציתי לדעת זה תוך כמה זמן יכול לקרות ההפלה כתוצאה מהבדיקה
אם שבוע שבועיים אחרי הבדיקה הכל בסדר אז זה אומר שהסכנה עברה או שזה יכול לקרות במהלך כל ההריון?
והאם יש משהו שאני יכולה לכן עשות על מנת מנוע הפלה אם לדוגמא לא להרים תילד החולה על הידיים כי הוא כבר בן חמש אבל לא הולך והוא הרבה על הידיים או שזה לא קשור?
והאם אחרי הבדיקה צריך להיות במעקב מיוחד אצל רופא נשים או כרגיל?
ואני גם אשמח אם תוכלו להמליץ לי על יועץ גנטי באזור קריות וחיפה
תודה רבה אשמח לקבל תשובה ממכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שליה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור25/12/2012ערב טוב
הפלה אחרי סיסיי שילייה קוראת מייד 2-3-4 מייד
כדאי להקטין קצת פעילות גופנית
כדאי לעשות על קול כל שבועיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- coombs ואנטי dבת שבע22/12/2012
אני RH- הריון ראשון , בשבוע 19+5 ביצעתי מי שפיר ומיד אח"כ חיסון אנטי d .
מתי מומלץ לעשות בדיקת coombs ? ומתי חיסון אנטי D נוסף ? ( אחות ליווי הריון אמרה שעדיף 12 שבועות הפרש בין חיסון לחיסון האם הדבר נכון .?)
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר coombs ואנטי d - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ23/12/2012שלום בת שבע. בצעי בדיקת קומבס בשבוע 27 וקבלי חיסון נוסף שבוע מאוחר יותר. קחי בחשבון שבדיקת הקומבס תהיה חיובית בטיטר של כ 1:1 עד 1:4 בעקבות החיסון שקיבלת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)