מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירת דםאני19/01/2011
שלום,
אבקש תשומת לב לספירת הדם שלי,ישנם כמה דברים חריגים, אציין כי אני בהריון שבוע 20:
WBC-Leucocytes-8.3
RBC-Red Blood Cells-3.67 - זה חריג
Hemoglobin-10.9- זה חריג
Hematocrit-35.2
MCV-Mean Cell Volume-96
MCH-Mean Cell Hemoglobin-29.7
MCHC-M.Cell Hb cont.-31
RDW-Red Cell Distri.Width-14.2
Platelets-193
MPV-Mean Platelet Volume-12.8
Neutrophils %-74.8
Lymphocytes -17.4 -זה חריג
Monocytes %-6.3
Eosinophils -1.3
Basophils %-0.2
Neutrophils -6.18
Lymphocytes -1.44
Monocytes -0.52
Eosinophils -0.11
Basophils -0.02
אשמח לתגובה מהירה,
תודה אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2011שלו לך
הבדיקות מראות כי את את אנמית. יש להתחיל לקחת תכשירי ברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ספירת דם
אני20/01/2011אני לוקחת ברזל פוליפרי פעם ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לאלימור19/01/2011
בדרך כלל המחזור מקדים לי כל הזמן ב-5 ימים, בחודש האחרון הוא איחר לי ב-3 ימים, היה לי כאבי בטן וכאבים בחזה לא רגילים לפני שהגיע המחזור, עשיתי בדיקה והיא יצאה שלילית.הגיע המחזור והוא היה קצר, והיום יש לי בחילות וגם הקאתי, יש מצב שאני בהריון למרות שקיבלתי מחזור? עדיף לעשות בדיקה ביתית או בדיקת דם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או לא - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2011שלום לך\
מציע שתחזרי על בדיקת הריון והפעם בדם.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב בהריוןsool19/01/2011
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 20 אתמול היה לי מעקב בקופ"ח לחץ הדם היה תקין 110/70 אבל דפיקות הלב היו גבוהות 111, האחות המליצה לי על מעקב היום מדדתי זה היה 97. זה עדיין גבוהה אני מפחדת למה זה קורה ? מה אפשר לעשות ? האם זה מזיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2011שלום לך
באופן טבעי ישנו שינוי בדופק במהלך ההריון אין זה מזיק ולא צריך לטפל בזה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד על התשובה
sool20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בשבוע 6+1 ניתן לראות דופק?מירב19/01/2011
שלום,
יש לי אול' ראשון בשבוע הבא, שזה ייצא שבוע 6+1.
אני מאד בלחץ וכבר כ"כ רוצה שיגיע היום הזה ואשמע חדשות טובות..
האם ניתן לראות דופק בשבוע כ"כ מוקדם?
ואם לא ראוים, מה זה אומר?
תודה,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בשבוע 6+1 ניתן לראות דופק? - תגובה
ד``ר אריה לידור19/01/2011שלום לך
לרוב בשבוע 6 ניתן כבר לראות דופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח...ליאת19/01/2011
אני בשבוע 15, תחילת ההריון מידי פעם דימומים קלים.
עברתי עתה סקירה ראשונה כאשר בתחילת הבדיקה הרופא אמר לי שיש שיליית פתח והסביר את המשמעויות ובתום הבדיקה פתאום אמר שכנראה היה לי ציר או משהו כזה שלא הרגשתי והשילייה עלתה למעלה...
1. האם יכול לקרות משהו כזה ובתוך כשעה אני יכולה לעבור מהגדרה כזו לשנייה?
2. האם זה אומר עכשיו שאין סיכוי שאחזור להגדרת שיליית פתח או שזה יכול עוד לרדת למטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליאת19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליית פתח... - תגובה
שליית פתח לא משנה את מיקומה מרגע לרגע. ונכון הוא ששלית פתח שולית יכולה "עלות " עם התקדם ההריון . מציע שתבצעי בדיקת אולטרהסאונד חוזרת למיקום השליה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי השינוי אחרי זה?
ליאת19/01/2011האם ברגע שנאמר לי שהשלייה עלתה היא יכולה עוד לרדת ולחסום את הפתח או שאז היא מתקבעת עד סוף ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי השינוי אחרי זה? - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2011שלום לך
לאחר שהשליה התקבעה במיקומה הנוכחי היא אינה נודדת עוד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וכאבי בטן בהריוןללא19/01/2011
שלום, אני בשבוע 6 להריון ואני סובלת מעצירויות וכאבי בטן נוראיים לפעמים אפילו משתחררת מהעבודה מרוב כאבים, האם זה יכול להזיק לתינוק? מה ניתן לעשות להקל על הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות וכאבי בטן בהריון - תגובה
אין כל חשש להריון או לעובר. יחד עם זאת אין צורך שתסבלי מעצירות. פני לרופא המשפחה לקבלת המלצות לשחרור העצירות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וויטמין בהריוןשירה19/01/2011
שלום ותודה!
אני בהריון שבוע 30
המוגלובין 9.7
פריטין 6 (כאשר ערכי הנורמה בין 10-290(
ויטמין B12 183
יש לציין שלוקחת ברזל פריפול אחד ביום וכדור ויטמין (משתדלת כל יום)
האם הרמה מאד נמוכה??האם מסוכן לעובר?מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וויטמין בהריון - תגובה
רמת הפריטין נמוכה. זה מצריך ערוי תוך ורידי של תכשירי ברזל. פני לרופא שלך עם התוצאות על מנת שיפנה אותך למתן ברזל תוך ורידי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאוד- בבקשה....תודה רבה19/01/2011
שלום,
אני בשבוע 10+3, והחל מהבוקר סובלת מכאבים ודקירות בעצם הזנב. מעולם לא חוויתי זאת לפני כן וכשזה דוקר זה מרגיש כמו חשמל שמשתק לשנייה. בנוסף הגב העליון שלי תפוס ובכל נשימה הכאב מתחזק (מרגיש כמו סרעםת תפוסה- חוויתי כבר מספר פעמים בעבר).
חשוב לציין, שיש לי בלט דיסק בגב L4L5- S1 .
מה עלי לעשות מעבר למנוחה? האם כדאי שאגש לרופא? למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד- בבקשה.... - תגובה
ד``ר אריה לידור19/01/2011שלום רב
קרוב לודאי ותחושות אלו נובעות מבלט הדיסק. פני להתיעצות אורוטפדית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב השבועותק19/01/2011
כאשר יש הבדל בין ת. ווסת אחרון הנכון לבין זה שנקבע באולטראסונד הראשון.כיצד מחושבים השבועות? השאלה נוגעת כמובן לעניין זירוז לידה. אצלי ההבדל הוא של 5 ימים. מהו החישוב הנכון. אודה לתשובתכם המהירה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב השבועות - תגובה
בעקרון בנוכחות וסתות סדירים ותאריך וסת האחרון ודאי גיל ההריון נקבע על פי הוסת.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך שאלה.
ק19/01/2011ואם הווסת איננה סדירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להיכנס להריון עם גלולות?!l219/01/2011
רציתי לדעת האם יש נזק לעובר בשבועות הראשונים של ההריון, במידה והייתי על גלולות ולא ידעתי שאני בהריון והמשכתי את חפישת הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להיכנס להריון עם גלולות?! - תגובה
נדיר מאד להרות עם גלולות במידה ונלקחו כסדרן. גם אם הופיע הריון תוך כדי נטילת גלולות לא צפוי לו שום נזק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית19/01/2011
בדר"כ לפני מחזור גודל לי חצקון על הפנים ,אני אמורה (לא) לקבל ביום שבת והיום גדל לי פצע על הפנים,כמו כן יש כאבי מחזור. האם להספיד את החודש או שיש עוד תקווה?יכול להיות פצע לפני האיחור במחזור ועדיין יהיה הריון? אני משתגעת מהציפייה וחוסר הוודאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירתי
ריקי19/01/2011תחשבי על מה ששאלת...
באמת נראה לך שבגלל חצ'קון סורר רופא יגיד על גלי הפורום אם את בהריון או לא...
שם המשחק הוא סבלנות.
אני יודעת שזה מותח עצבים, אבל אין ברירה, אלא לחכות.
הכל יכול להיות, הריון או לא הריון.
בכל אופן,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
התקוה מתממשת על פי איחור בוסת או בדיקת הריון חיובית או שניהם ולא על פי התחושות שלפני וסת שיכולות גם להופ]יע בתחילת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןנטע19/01/2011
שלום רב
אני בשבוע 8 בהריון ,עשיתי בדיקות דם ושתן והתוצאות יצאו חריגות.
האם זה מעיד על בעיה? האם לקבוע דחוף לרופא? האם זה יכול לפגוע בעובר?
דם - מכשיר
RBC-Red Blood Cells-|3.65 |
Hemoglobin || *
11.2
Hematocrit 34 (
שתן-כללי
Erythrocytes (U)גבול עליון -|150* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ההמוגלובין מעט נמוך. אפשר להתחיל בתכשירי ברזל. תוצאת בדיקת השתן אינה שלימה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי ביוטיקה בהריון דחווף!!sool19/01/2011
שלום לכל הרופאים,
אני בהריון בשבוע 19 יש לי שפעת ואני משתעלת חזק והרבה, רופא המשפחה המליץ לי לקחת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיויט פורטה 500 7 ימים כל יום 3 כדורים.
השאלה שלי האם לקחת ? זה לא עושה נזק לעובר ? והאם הכמות לא גדולה ?
אודה לכם על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן
ריקי19/01/2011מוקסיפן בהריון הינה אנטיביוטיקה שמותרת בהריון.
הרופא יודע מה נתן לך. מוקסיויט ומוקסיפן זה אותו דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
sool19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטי ביוטיקה בהריון דחווף!! - תגובה
יכולה ליטול אנטיביוןטיקה זו במינון שנקבע ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל העובר בשבוע 30נירית19/01/2011
מכיוון שלא נעניתי אני מעלה שוב את השאלה. אודה לתשובתכם.
הייתי במעקב גדילה, היות וכמות מי השפיר שלי לפני חודש היתה, לדברי הרופא, בתחום הנמוך של הנורמה.
בבדיקה נאמר לי כי כמות המים נראית כרגע תקינה.
הערכת משקל העובר (AC,FL,HC,BPD) היא 1255 גר'
הערכת משקל העובר (AC,FLׂׂׂ ) היא 1291 גר'.
האם המשקל תקין?
תודה מראש, נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל העובר בשבוע 30 - תגובה
הערכת המשקל תקינה . העובר באחוזון 25-30
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה חמה! צלם מצוייןיערה19/01/2011
הרבה זמן רציתי להצטלם ככה בשביל עצמי לעשות בוק, שיהיה לי תמונות יפות וטובות שיישארו לי מהתקופה של ההריון. הגעתי אל הצלם אלון פורת שבאמת הצליח להוציא ממני את הכי הכי שלי! אני כל כך מרוצה ממנו שקניתי מתנה לחברה - בוק צילום אצלו ועכשיו שתינו ממש מרוצות ואני יכולה רק להמליץ לכולם על החוויה הזאת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משוויצה בתמונה
יערה19/01/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)