טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 15 גובה 156 משקל 55. רציתי לשאול איזה כמות של פחמימות וכמה קלוריות בעצם אני אמורה לאכול ביום. אני רק רוצה לציין שלפני איזה חצי שנה אני ממש רציתי להרזות ושקלתי אז 58 ואז עשיתי דיאטה של 800 -700 קלרויות ליום ואכלתי רק מנת פחמימה אחת ביום וכל היום עשיתי פ"ג ובקיצור זה היה ממש סיוט אב עכשיו אני אוכל 1300 קלוריות ביום ועושה כל יום הליכה 40 דקות ו3 פעמים בשבוע אירובי ועיצוב, אתם יכולים בבקשה להגיד לי כמה קלוריות וכמה מנות פחמימה אני אומרוה לאכול ביום?? תודה רבה מראש אני אוהבת אותכם שאתם כל כך עוזרים לכולם אם לא הפורום שלכם אני לא יודעת מה הייתי עושה תודה עדן:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אף אחד לא מחשב את כמות הפחמימות על חודו של גרם בגלל שבשביל זה צריך לשקול בנפרד כל מה שאת אוכלת, לבדוק בטבלאות ההרכב התזונתי ולחשב. את גם לא צריכה לספור קלוריות אלא לאכול בריא בלי דברי מתיקה וחטיפים, מאכלים מטוגנים ושמנים, כל משקה מלבד מים או סודה. יש לאכול שפע של ירקות מכל הצבעים, 2-4 פירות ביום, כמה פעמים בשבוע דג טרי, כמה פעמים עוף ללא עור ושומן, דברי חלב עד 5% שומן, מוצרי קמח מלאים בלבד וגם דגנים אחרים מלאים וטבעים בלבד (לא דגני בוקר). באופן עקרוני, חלקם של הפחמימות צריך להיות 45-60% מסה"כ ערך קלורי של התזונה היומית. במקרה של תפריט 1300 קק"ל צריך לאכול 140-190 גר פחמימות נטו. אני שוב, מציע לך לא להתעסק בחישובים, כי לא תצאי מזה, אלא לפנות לגורם מוסמך שילמד אותך איך לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דבר ראשון תודה רבה לך על התשובות אתה ממש עזרת לי:) וסליחה שאני כזאת חפרנית אבל רק רציתי לשאול אם אני יאכל נגיד 1500 קלוריות ביום אני יעלה מזה במשקל? על כמה פרוסות לחם קל אתה ממליץ ביום? כמה פעמים עדיף לעשות פ"ג בשבוע? אני ממש מצטערת שאני שואלת כל כך הרבה תודה מראש עדן
באופן נורמלי את לא אמורה לעלות במשקל אם תבצעי פעילות גופנית סדירה, רצוי שעה כל יום, ואף תוכלי לרזות. זה מבוסס על סטטיסטיקה אך לא בהכרח נכון לגביך כי לכל אחד יש קצב חילוף חומרים ייחודי. אם את כבר סופרת קלוריות, הדבר הנכון הוא לעקוב אחרי המשקל בשקילה שבועית, ולהתאים את הערך הקלורי של התפריט היומי. אם את רואה עליה באופן עקבי (לא רק בשקילה אחת), יש לצמצם את התפריט. במידה והלחם הוא המאכל הפחמימתי העיקרי (את לא אוכלת אורז, פסטה, תפו"א וכו"), את יכולה לאכול 5-6 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה. חשוב לאכול הרבה ירקות מגוונים וגם 2-3 פירות ביום.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מאמנת ומייעצת להבנה והובלת האדם, התאמה מקצועית וזוגית.
בעלת קליניקה פרטית ברעננה המשלבת מספר שיטות בהתאמה אישית.
ליאת יוגב הנה מרצה מייעצת ומלמדת.
תחום הייעוץ הינו בכל תחומי החיים , זוגיות מתי ? הת... קרא עוד