טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב,
יש לי אוסטיאופורוזיס ולכן אני אמורה לקחת 1200 מ"ג ליום (קראתי שבארצות שונות אחוז הסידן ליום שונה מארץ לארץ ויש ארצות שממליצות רק על 750 מ"ג)
אני צורכת 1/2 כוס חלב בתוך דיסת קוואקר כל ערב
ו- 2 גבעי יוגורט דנונה שהם נותניםם יחד 520 מ"ג סידן
כמו בן אני לוקחת תוסף סידן שנותן 600 מ"ג כל ערב על קיבה ריקה ביחד עם פרי.
אני צורכת גם ויטמין D האם יש לקחת אותו בנפרד מהסידן או ניתן לקחת אותו יחד (קראתי שאת ויטמין D יש לקחת עם מוצר שומני לספיגה יותר טובה) מה לעשות??
כמה מ"ג סידן יש בכוס חלב
האם אין לקחת תוסף סידן עם יש מספיק מהמזון
תודה עבור תשובתכם בנושא
רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תמיד עדיף לקבל את הרכיבים החיוניים ממזון טבעי. הספיגה של התוסף איננה אופטימלית כמו ממוצרי חלב. קחי בחשבון שסידן נמצא בכמות גדולה גם בסרדינים. קופסת סרדינים (רצוי בשמן) מכילה 450-600 מ"ג סידן. כמו כן בגבינת ריקוטה יש כמות משמעותית והיא גם יחסית דלת קלוריות. את הקווקר (רצוי טבעי בצורה הגסה) מומלץ לבשל כמה דקות, אחרת, הוא מעקב את ספיגת הסידן. גם ברוב המזונות מן הצומח יש סידן, אם כי ספיגתו פחות יעילה מאשר מן החלב וסרדינים. תוסף וויטמין D עלול להיות בעיתי ויעילותו מוטלת בספק, מומלץ לקבל את הוויטמין מחשיפה לשמש ומדג סלמון. גם בסרדינים יש וויטמין D. בכוס חלב רגיל יש 200-250 מ"ג סידן, ובחלב מועשר 300-400.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד