טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני נוהגת לאכול הרבה במסעדות ובייחוד במוזס, שם אני אוכלת אתצ ההמבורגר בריאותאשר עשוי מלחמניות בריאות דגנים נראה לי וההמבורגר זה שילוב של עוף טופו ופטריית פורטבלו\. כמובן שאני מפנקת אץ ההמבורגר במיונז קצת וקטשופ. כמה קלוריות בערך הנזק הזה? האם זה באמת בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לא מכירה את זה, ולא יודעת כמה קל' אבל.. קודם כל יחסית להמבורגר- מה שאת אוכלת זה הכי בריא מההמבורגרים. שוב אבל, אם ההמבורגר מטוגן- כבר לא בריא! אני לא חושבת שזה ממש נזק ההמבורגר אבל אני משערת שלא חבר קל' וזה בסביבות ה300-500 קל'. זה בסדר לפנק את עצמך בזה אבל לא כל הזמן..אחת לשבוע-שבועיים זה מספיק. יותר בריא מרק וסלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ההמבורגר עשוי לרוב מבשר שמן ומטוגן, לכן לא בריאותי במיוחד. ההמלבורגר שאת אוכלת משולב עם טופו וירקות ולכן הנזקים אולי קטנים יותר. אני מערכיה שכמות הקלוריות בלחמניה עם המבורגר כזה, מיונז וקטשופ הוא בסביבות ה-500 קלוריות. כדאי להוסיף סלט ירקות ליד. ולא להגזים בתדירות. פעם בשבוע, זה מעל ומעבר.
בברכה מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים