מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 15 קילו עודפים מעל לגוף רזהלילי02/08/2008
לפני כשלוש שנים (בגיל 14) משקלי היה 52 וגובהי היה מטר 1.65, בגיל 15 התחלתי להשמין בגלל שהתחלתי לקחת תרופות בעלות השפעה על משקל, תופעות לוואי שגורמות להשמנה. המינון היה גבוה וככל שהמינון עולה כך גם תופעות הלוואי מתחזקות! וכך קרה לי עד שהעלתי 18 קילו והיום אני שוקלת 69-70 קילו. המשקל הזה מפריע לי, אני מרגישה כבדות בזמן ההליכה וכשאני מתאמנת במכון כושר אני לא מצליחה לרוץ על ההליכון יותר מ10 דקות רצופות בשל דופק גבוה מדי וקושי בשל משקל גוף כבד. התזונה שלי בכלל לא מסודרת, יש ימים טובים בהם אני מצליחה לא לשתות קפה, להיפטר מהמתוקים ולא לאכול לחם במקום זה אני אוכלת סלטים (ירקות)בריאים, דגים, ביצים, מוצרי חלב עם אחוזים נמוכים של 0-1%. מה שמקשה עליי זה האוכל שאוכלים במשפחתי ובקרבתי, אוכל משמין ועשיר בשומן לא בריא בכלל. ואני אוהבת את כל המתוקים שמכניסים לבית, לפעמים אני מתאפקת ולא אוכלת אבל לרוב אני מתפתה ומוותרת לעצמי ואז עולה במשקל או נשארת באותו מצב. זה מתסכל, כי הדחף לאוכל בגלל התרופות הוא ע=נ=ק! כשהייתי מקבלת מינון קטן עובדה שרזיתי מהר מאוד(תוך חודש כ10 קילו) וזה הישג טוב, אבל כשהעלו לי את המינון שוב העליתי את כל ה10). בשתי מילים= מבוי סתום! המטרה שלי היא לרדת במשקל ולהשיל 15 קילו. 1.איך לא לאכול את הדברים האלה(המתוקים הלא כ"כ בריאים), כשהבטן צועקת לעברם? כי רק בגללם אני לא מרזה, הרי 85% זה תזונה נכונה, ו15% זה תוספת ספורט להצלחה. ספורט אני עושה ונשאר לי רק להיפרד לשלום מהג'אנק פוד! תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאורטי את יודעת הרבה, לילי.
אהרון02/08/2008אין צורך להסביר לך מה זה תזונה נכונה. מסתבר שאת יודעת, כמו אצל הרוב , הבעיה היא היישום. אני מאמין שלטיפול התרופתי שלך יש השפעה שלילית במה שנוגעה להרזיה, אבל ממה שאת מתארת, לא זאת הבעיה העיקרית.***** הכי קל יהיה לי להטיף לך משמעת עצמית, אבל למרבית הצער אין תרופת פלא הממשמעת את האדם ומרפאת אותו מכל חולשותיו .*****יש לך 2 ברירות: או תחנכי את המשפחה לתזונה נכונה (משימה קשה מאוד), או תאוכלי בנפרד באופן נכון.****אל תוותרי בשום אופן על פ"ג, למרות הקושי. *****כשהבטן צועקת "מתוקים!!!" הכניסי בה פירות יבשים למרות שגם בהם יש הרבה קלוריות אבל יותר בריאים וממכרים פחות..בהדרגה החליפי אותם בפירות טריים תוך הגבלת הכמות.**** בהתחשב בנתונים שלך (שאינם נוראים) אני לא מסכים לחלוקה שלך. אני הייתי מחלק ל-50\50 בין ספורט לתזונה נכונה. ****המלצה כללית בעיניין התזונה היא לאכול כמה שיותר מזונות בעלי צפיפות קלורית נמוכה שעשוים למתן את הכמיהה למתוקים ופחמימות מרוכזות בעלי עומס(לא בהכרח אינדקס) גליקמי גבוה.****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי
ד''ר רוני חרמון03/08/2008דיאטה זה הדבר הקשה ביותר לעשות וצריך לדעת לעשות דיאטה בצורה בריאה ולאורך זמן. גם אנשים שנוטלים תרופות יכולים לעשות דיאטה ולרדת במשקל הכול תלוי ברצון ובמשך הזמן שעושים דיאטה. אני מיעץ לך לפנות למומחה לדיאטה ולקבל תוכנית ארוכת טווח של לפחות חצי שנה ביקורת שבועית בפני המטפל ורצון עז עם אמונה שאת יכולה להצליח. אם תצמדי לתוכנית בסויימת למשך מספר חודשים ברצף תופיעי לביקורת מידי שבוע ותדבקי בדיאטה ברצון עז , אין דבר שיעמוד בדרכך להצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
לילי03/08/2008תודה רבה לאהרון ותודה רבה לד"ר רוני חרמון על עצותיכם ועזרתכם הרבה! לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)