מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך התפריט ומה לשפר..בא לי למות20/01/2009
אני בת 16 וחצי גובה 1.58 ומשקל 48 אני נחשבת לרזה אחרי שירדתי קרוב ל 12 קילו לפני שנה.. עשיתי המון ספורט ודיאטת כאסחח שקלתי פחות אבל עליתי בשנה האחרונה 3 קילו.. הבעיה שלי היא הבטן בגוף אני רזה אבל הבטן שלי היא מוזרה כזאת..מידלדלת ויש בה המון עור רפוי.. למרות שאני עושה ספורט פעם עד פעמיים בשבוע הליכה מהירה של שעה עד שעה וחצי..כמה שיש לי כוח..אני עושה 3 פעמים בשבוע כפיפות בטן של כיווצים ממש קטנים(אבל לא מרגישה שהבטן עובדת).. ואני הולכת פעמיים בשבוע לשיעור בסטודיו C של אירובי/חימום/מתיחות מה שהמדריכה קובעת..שזה 45 דקות. וזה ההתפריט שלי.. בוקר-אקטימל וגזר גדול. בית ספר-סנדוויץ' מלחם קל מלא עם קוטג' 1% ומלפפון גדול,חצי גזר ולפעמים תפוח ירוק.. ובדרך כלל גם מלא מסטיקים ללא סוכר(מחסלת חבילות בקצב-מכורה:( ). צהריים-חצי קופסאת קוטג' +אנטיפסטי(מלא מלא ירקות בתנור עם לימון ותבלינים)./ טונה בשמן+סלט ענקי ומלא זיתים+כוס אורז לבן ../פרגית שעושים על האש+3 כפות אורז ו 3 כפות עדשים עם אפונה ומרק.+ירקות+כמה זיתים/עוף עם קישוא תפוח אדמה ובצל במרק.עם ירקות וזיתים../שניצלים עם אנטיפסטי וזיתים עם אורז. ביניים-5 תמרים חומים../פרוסת לחם קל עם הרבה אבוקדו ולימון/סוכריה על מקל/ פריכיות דבש.. ערב-מעדן 0% שומן ואח"כ מה שההורים אוכלים תמיד אני מתפתה לאכול עוד אורז עם שעועית לבנה תפוחי אדמה זיתים שניצלונים וכל השטויות האלה עם הרבה ירקות ולחם לבן או חלה.. השאלה שלי.. האם אני יכולה להשמין מהתפריט הזה? האם הוא מתאים לי? והאם זה יגדיל את הבטן? ובכלל מה לעשות איתה?כי אני כבר 3 שנים עושה לה תרגילים וספורט וגם עשיתי דיאטה והיא לא יורדת..הדיאטנית אומרת להמשיך עם התרגילים אבל אני לא רואה שינוי וזה האיבר שמאוד חשוב לי שיהיה חזק.. נ.ב אני לא מקבלת מחזור כבר 4 חודשים עקב הירידה הדרסטית שהייתה לי.. מה אני צריכה לאכול בשביל זה ובכלל מה לעשות? תעזרו ליי...הבטטןן..התפריט..מה לשפר..ומה לעשות?? תודה מראש:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעעל
ד''ר רוני חרמון20/01/2009אני לא מתייחס לתפריט אני מתיחס לשאר השאלות שלך. ראשית את רזה מידי, פרט לכך להתעמלות מכוונת בהמלצת מומחה לחיזוק שרירי הבטן והגב יש חשיבות וזה יכול לעזור ולבסוף צריך הרבה סבלנות את צעירה והעור שלך מספיק אלסטי כך שבמשך הזמן עם הרבה עבודה רצופה וארוכה הכול יבוא על מקומו בשלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לתפריט
אהרון20/01/2009התפריט שלך די טוב ומאוזן. בכ"ז הייתי מציע לך כמה שינויים: 1. נסי להשתחרר מהתמכרות למסטיק אפילו ללא סוכר. לא טוב שהלסת רגילה לעבוד כל הזמן. במוקדם או במאוחר היא לא תסתפק רק בלעיסת מסטיק. גם איאפשר לסמוך ב100% על מה שכתוב על האריזה. 2. צמצמי זיתים, יש בהם הרבה קלוריות. 3. אין צורך גם אורז, גם עדשים וגם אפונה באותה ארוחה או צמצמי את הכמויות. ירקות חיים אפשר חופשי 4. וותרי על שניצל או צמצמי. בכל מקרה אין צורך גם בפחממות בגלל פרורי החלם שבשניצל. 5. לא "הרבה אבוקדו" אלא 40 גר. לכל היותר. סוכריה על מקל מיותרת, אין בה ערך תזונתי. 6. במקום מעדן - לבן 1.5% עם חתיכות פרי טבעי (אפשר יבש) 7. ארוחת הערב עם ההורים נראית לי בעיתית: אורז, לחם לבן, חלה , תפוחי אדמה, שניצלונים, עוד פעם זיתים. הספורט בסדר. השתדלי לפחות פעמיים בשבוע הליכה מהירה. כפיפות בטן לא מורידות שומן אלא מחזקות את השרירים שאמורים להחזיק את הבטן כך שתבלוט פחות. לגבי עודף העור, זה עיניין של איכות. אם היא טובה, העור יצטמק עם הזמן אם לא תשמיני בחזרה, אחרת תמיד קיימת האופציה הניתוחית(מתיחת עור) אבל לא בשלב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)