טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בן 29, גובה 1.80 משקל תקין 76 ק"ג, רץ בעצימות גבוהה (דופק 160-169) למשך שעה וחצי 4 פעמים בשבוע. ידוע לי כבר שצריך לצרוך פחמימות מורכבות (אורז מלא, פסטה מלאה, תפוחי אדמה) לפחות שעה וחצי לפני הריצה, השאלה היא כמה גרם בדיוק צריך לאכול?
ומה לגבי אחרי האימון, מה רצוי לאכול מיד אחרי הריצה? (שמעתי שפרי זה טוב) כמה זמן אחריה צריך לאכול ארוחה מלאה וממה כדאי שתהיה מורכבת?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. אין מינון קבוע, תלוי בתפריט היומי. בכל אימון אתה שורף לפחות 1500 קק"ל. שעתיים לפני- אם אתה לא מעוניין בהרזיה, לפחות 600 קק"ל = 150 גר פחמימות בנוסף למעט חלבון. 20 דקות לפני - בננה או תמרים. 2. מיד אחרי - פחמימה פשוטה כמו פרי יבש. אם אתה חייב שוקולד או ממתק אחר עכשיו זה הזמן המתאים בגדר הרע במיעוטו. 3. ארוחה משולבת פחמימות מורכבים וחלבונים 40-60 דקות אחרי. אם קצת יותר, לא יקרה אסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הכוונה היא לכמות נטו של פחמימות. למשל אם אתה אוכל לחם שמכיל 50% פחמימות, על מנת לקבל 100 גר פחמימות נטו אתה צריך 200 גר לחם. מאכלים שאתה מבשל צריך לשקול (אין צורך לדייק על חודו של גרם מאחר שלא מדובר במדע מדוייק) לפני בישול. אני רוצה לציין שהארוחה לפני האימון (אצלך זה אימון ברמה מקצועית) צריכה להיות דלת שומן עד כמה שאפשר בגלל שהשומן מאט את העיכול וכתוצאה מזה את זמינות האנרגיה. חלבון איכותי מן החי בסדר, אבל הפחמימות צריכות להוות את הרוב גדול. לגבי הבטן: אם תוריד את אחוז השומן כמה שיותר קרוב ל 10% המצב ישתפר. אני מניח שב-13% תהיה מרוצה מבטנך. אין הורדת שומן נקודתית אבל תרגילי בטן יחזקו את השרירים שיחזיקו אותה טוב יותר. בכל מקרה, בהתחשב במשך ועצימות הפעילות האירובית שלך מומלץ להוסיף אימוני כוח לבלימת פירוק השרירים.
הדבר החשוב ביותר הוא כמה לשתות. צריך הרבה מאוד. לגבי אוכל כמי שעושה ספורט אינטנסיבי אתה חייב לקבל הדרכה לגבי התזונה הכוללת שלך. צריך לבנות לך תזונה בריאה לצרכים ולגוף שלך ולא מדובר מה טוב לאכול רק אחרי הריצה. כעיקרון רצוי לאכול 3 שעות לאחר הריצה את הארוחה הגדולה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים