מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות לגבי דיאטה+עזרהשירן ק.13/10/2009
שלום רב,
שמי שירן אני בת 24,משקל 87,גובה 1.70.
אני מבקשת עזרה בייעוץ לגבי דיאטה אין לי מושג כבר מה לעשות,בכול פעם אני נשברת,מוותרת,מתייאשת.
בחודש האחרון נרשמתי למועדון כושר לנשים שם אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע אבל לא ירדתי אפילו קילו אחד!!!
המסקנה שלי מכך שלא די בספורט בכדי לרדת במשקל צריך לשלב זאת עם תזונה נכונה.
הבעיה העיקרית שאני שונאת דיאטות מסובכות מדי (ולא בריאות) ובלתי ניתנות לאכילה כגון:כול מיני קרקרים/דיקטים למיניהם או דיאטות כרוב או דיאטות שגוזלות את כול הערכים התזונתיים שהגוף צריך לקבל.
מה עושים?
מצטערת על כול המגילה שכתבתי אבל זה בדיוק כך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שירן
ד''ר רוני חרמון13/10/2009נכון ספורט אינו מוריד במשקל אבל פעילות גופנית מתוכננת בשילוב עם דיאטה מביא תוצאות טובות. מומלץ ללכת חמישה ק"מ בשע פעמיים עד שלוש בשבוע ולא צריך יותר. לגבי התפריט שתי אפשרויות או לתכנן את מספר הקלוריות היומי שלך לפי הנוסחה של משקל כפול 21.6 ולאכול קצת פחות מזה ביום בצורה אדוקה וקפדנית או לעשות הפרדת פחמימות וחלבונים ואז אפשר לאכול ללא הגבלה לדוגמה בשר ודגים עם ירקות או אורז וירקות או לחם וירקות או פסטה וירקות כל תפריט לפחות 3-4 ימים ובכול פעם להחליף תפריטים. בנוסף חובה לשתות 10-20 כוסות מים או נוזלים ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפחות מחשבתית, את בדרך הטובה
אהרון רזון13/10/2009כמה אנשים את מכירה שנשארו רזים לאורך ימים עם דיאטות מהסוג שאת שונאת?....
נכון, גם אני לא. לא רק שלא שומרים על הרזון, אם בכלל משיגים אותו, אבל הרוב מסיימים את התהליך עם תוספת שומן ותיסכול.
מילת המפתח היא ספורט אפקטיבי כאורח חיים + תזונה נכונה. אין אחד בלי השני.
המצב שלך אינו טוב אבל רחוק מלהיות קטאסטרופלי. עם נחישות, כוח רצון ונכונות להשקיע בעצמך תוך שינוי סדר העדיפויות בחלוקת הזמן את עוד תהי חתיכה תוך זמן סביר.
אמרתי תזונה נכונה ולא דיאטה דלת קלוריות. אף אחד לא יכול לשקול ולספור קלוריות כל החיים.
אם תפרטי את התפריט היומי שלך אוכל להציע לך שינויים ושיפורים.
ההרשמה למכון הכושר היא יוזמה מבורכת אבל המינון אינו מספיק. בכדי לראות תוצאות מוחשיות שיחזקו את המוטיבציה שלך את צריכה לבצע פעילות אירובית של שעה וחצי ביום, אפשר מפוצל.
בנוסף שלוש פעמים בשבוע בימים לא עוקבים, אימוני התנגדות לשימור מסת השרירים תחת הדרכה
מקצועית (לפחות בהתחלה), שיעורים קבוצתיים לעיצוב, פילאטיס וכו" תורמים הרבה.
באופן כללי אבל במיוחד למי שעוסק בפעילות גופנית חשוב שלפחות כל אחת משלוש הארוחות
העיקריות יכללו גם חלבון.
מלבד הפעילות הגופנית היזומה את צריכה לאמץ הרגלי תנועה בריאים: להעדיף מדרגות על מעלית,
לוותר על נסיעה ברכב למרחקים קצרים או להחנות יותר רחוק, אם העבודה שלך יושבנית לקום מדי פעם ולהניע את הגוף וכו".
אם יש רצון, יש דרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאהרון
שירן ק.14/10/2009אהרון שלום,
ראשית אציין שמאוד התחברתי לדברים שכתבת ולגישה שלך בנושא תזונה ומשקל.
כרגע לא עשיתי שום שינוי בתפריט מלבד הפחתה בכמויות ואשמח מאוד לקבל ממך עזרה בבניית תפריט מתאים.
מועדון הכושר שאני רשומה לו נקרא CURVES מכיר? זה תחנות שבנויות ממכשירי התנגדות,מה דעתך על כך? האם כדאי לשנות את אופי הפעילות?
אשמח לתגובתך,
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור לך בבנית תפריט
אהרון רזון14/10/2009אבל הוא צריך להיות מותאם אישי, אחרת אפשר לאמץ אחד שתמצאי בשפע ברשת. מה שאני אציע לך צריך להיות מבוסס על התפריט הנוכחי בגלל שמטבע הדברים כלולים בו דברים שאת אוהבת ואין בו מה שלא, וזה חשוב להתמדה. בכל מקרה אני רוצה לראות מה וכמה את אוכלת ובמידת הצורך אציע שינוים.
אינני מכיר ספציפי את המועדון שלך אבל הכי חשוב זה לא הציוד אלא מה שאת עושה שם. אני מניח שהמדריכ\ה נתנ\ה לך תוכנית אימונים. אני ומדגיש שפעילות אירובית היא הגורם העיקרי לשריפת שומן. את זה את יכולה לבצע גם מחוץ לחד"כ, (הליכה נמרצת,ריצה) ואם מתאפשר לך, שחיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)