מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרהאני2019/01/2010
היי, קוראים לי גלית ואני בת 20. האמת שאני נמצאת עכשיו בתקופה ממש מבלבלת, כמעט כל החיים שלי אכלתי כל מה שאני רוצה בלי בכלל לשים לב לקלוריות וכמעט שלא השמנתי, זאת אומרת, הייתה לי קרס קטנה אבל רוב הזמן המשקל שלי נע בין 54-55 ק"ג כשאני 1.66 ס"מ.
בזמן האחרון, אני חושבת שזה אולי בגלל הצבא, אני רואה שאני משמינה יותר, לפני בערך שבועיים נשקלתי בבית ושקלתי בערך 58.5, משקל שבחיים אבל בחיים שלי לא ראיתי. החלטי שאני הולכת להיכנס ממש חזק לקטע של הכושר ואני מתמידה ללכת לחדר כושר בבסיס כשיש לי זמן, וככה יוצא שכמעט כל יום אני מורידה בסביבות ה-500-600 קלוריות בעזרת סטפר.
הגעתי היום הביתה וראיתי שירדתי רק בקילו אחד! ממש התאכזבתי מזה ואני באמת לא יודעת מה לעשות, אני דיי בטוחה שהבעיה העיקרית שלי היא עם האוכל כי אני, אפשר לומר, "בורכתי" בתיאבון בריא, אני אוכלת בכמויות גדולות ודיי הרבה ביום, אני מסוגלת בבית לסיים פשטידת בשר שלמה לבד ואחרי שעתיים לאכול גם שניצל.
מישהו אולי יכול לתת לי איזשהו טיפ לגבי הקטע של האוכל?, אני מנסה להפחית בכמויות ולאכול מסודר אבל זה ממש קשה לי, במיוחד כשאני רגילה לאכול בכמויות גדולות.
מה לעשות?! :S* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר למנוע את ההשמנה
אהרון רזון20/01/2010פרטי את התפריט היומי שלך לפי ארוחות, כולל כמויות, ונראה מה אפשר לשפר. המשיכי בפעילות הגופנית המבורכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו...
אני2021/01/2010קצת קשה לפרט את התפריט היומי שלי בגלל שזה תלוי מה מכינים בחדר אוכל אבל אני אנסה:
ארוחת בוקר- קורנפלקס עם חלב
ארוחת צהריים- אורז/פסטה (שתי כפות גדולות בערך)+ המבורגר/ שניצל/ מוקפץ/2 נקניקיות+ חתיכות קטנות של חצילים מטוגנים+ פה ושם ירקות+ מרק שעועית/ ירקות
ארוחת ערב- שקשוקה/ 2 חתיכות לחם+ גבינה לבנה+ ירקות
זה פחות או יותר מה שאני אוכלת, לגבי הכמויות, האמת שאני מאלה שאוהבים לראות צלחת מלאה אבל אני לא אוכלת יותר מצלחת אחת.
שמעתי שכדי להוריד משקל צריך לשרוף יותר קלוריות מאשר מספר הקלוריות שמכניסים לגוף. כשאני בחדר כושר אני מורידה בסביבות ה-500-600 קלוריות וזה לא נראה לי הגיוני שאני אוכל פחות ממספר הקלוריות הזה, אז אני פשוט צריכה להתאמן יותר בחדר כושר ולהוריד יותר קלוריות?, למרות שאני עדיין לא רואה איך אני יכולה להוריד 1000 קלוריות ביום או בכלל יותר ממספר הקלוריות שאני אוכלת ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך מזל!
אהרון רזון21/01/2010עם תזונה רעה כמו שלך, מישהו אחר היה משמין כהוגן. רק הפעילות הגופנית מצילה אותך. שימי לב שמספר הקלוריות שמופיע במכשירים האירוביים בחד"כ גדול מהמציאות, כלומר, ייתכן שאת שורפת פחות .
אני מודע שבצבא אין לך שליטה על האוכל אבל במאמץ אפשר לשפר ו\או לוותר על המאכלים המשמינים במיוחד: המבורגר, שניצל, נקניקיות, חצילים מטוגנים, שקשוקה. חוץ מגבינה לבנה (בהנחה שהיא עד 5%), מרק שעועית (אם ללא תוספת שומן) וירקות אינני רואה משהו מומלץ להרזיה. אפילו האורז והפסטה אינם מלאים, לעומת זאת אני מניח שהם מלאי שמן. כמו כן הלחם בצבא אינו מלא.
אני מציע לך להרבות באכילת ירקות (ללא רוטב עשיר), לוותר על האורז, פסטה ולחם ובמקומם להביא מהבית לחם מקמח מלא. מהשניצל להוריד את הציפוי ולספוג את השמן בנייר סופג ככל שניתן, להמנע מנקניקיות והמבורגר. במקום שקשוקה לאכול ביצה קשה. לאכול 3 פירות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוותר על אוכל
אני2021/01/2010כן אני יודעת שהתזונה שלי ממש לא משהו, הקטע זה שאני חייבת לאכול בשר כי אני אנמית.
קצת קשה לא לאכול מאכלים משמינים בחדר אוכל כי הכל מוגש ברוטב שמן, יש דברים, כמו תפוחי אדמה, שאני לא מסוגלת לגעת בהם מרוב שהם שוחים בשמן,אבל מה אני אעשה, פשוט לוותר על פחמימות?, זה דבר שיהיה לי מאוד קשה לעשות כי אני פשוט אמשיך להיות רעבה.
יש לי אפשרות לבשל בחדר אוכל, כמובן שלא כל יום, אבל השאלה היא מה הכמות שאני צריכה להכין בשביל שזה יהיה מספיק לי לארוחת צהריים כדי שאני לא ארגיש רעבה אבל גם כדי שאני לא אשמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשפר
אהרון רזון22/01/2010כפי שכבר אמרתי לא צריך לוותר על הפחממיות אלא לאכול לחם מקמח מלא שתשיגי באופן פרטי.
גם בפירות וירקות יש פחמימות, אכלי הרבה. בתור ארוחת צהריים מתאים בשר ללא שומן ועור
(150 - 200 גר לפני בישול) \ גביע קוטג'\גבינה 5% \ קופסת סרדינים או טונה\יוגורט + ביצה עם הרבה ירקות ופרי. זה צריך להשביע, אם לא, גם פרוסת לחם מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי מספר שאלות.
דניאל22/01/2010כמה גרם יש בכוס ברנפלקס ? ידוע לי שברנפלקס שוקל יותר מהרגיל לכוס.
וכמה גרם יש בביסקוויט אחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)